Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek

 

Blaas & Prostaat


 

De prostaat is een walnootvormig orgaan dat precies rond het bovenste deel van de urineleider ligt. Dit orgaan bestaat uit buisvormige kliertjes, omgeven door spierweefsel. De functie van de prostaat is het produceren van vloeistof waarin spermacellen kunnen overleven. Door veranderingen in het lichaam van de man, die vanaf het 45ste levensjaar plaatsvinden, kan de prostaat in omvang toenemen. De meeste mannen merken deze veranderingen pas op, wanneer hun plasritme anders wordt en zij bijvoorbeeld 's nachts vaker moeten opstaan om te plassen.
Hoewel de meeste mannen er liever niet over praten krijgen velen op een bepaalde leeftijd te maken met lichamelijke veranderingen. Vergroting van de prostaat is hiervan een voorbeeld.
De prostaat zit op een belangrijke plek. Hij omringt de urethra, en wanneer er dus iets aan de prostaat mankeert, zullen er ook al snel klachten zijn bij het plassen. De functie van de prostaat is de productie van zaadvocht. De bekendste afwijking van de prostaat is de prostaatvergroting, deze prostaatvergroting is maar zelden kwaadaardig. Goedaardige prostaathypertrofie komt zeer veel voor. Het is namelijk een natuurlijk gevolg van het verouderingsproces. Als de klier groter wordt, wordt de urethra die er doorheen loopt, afgeknepen. Dit leidt meestal nog niet tot problemen, omdat de spieren van de blaaswand zich aanpassen en krachtiger worden zodat ze de urethra open kunnen houden. Alleen wanneer de blaasspieren het niet meer kunnen redden, zullen er problemen ontstaan.
De verschijnselen zijn: Een zwakke straal, vaak aandrang, soms bloed in de urine, zelfs 's morgens vroeg de grootste moeite met plassen. Doordat de blaas nooit goed geleegd kan worden, ontstaat er in de urine die achterblijft (het residu) gemakkelijk een ontsteking of cystitis. Zo'n infectie kan zich uitbreiden naar de hogere delen en er kan dan een ontsteking van het nierbekken optreden. Soms kan men acuut helemaal niet meer plassen (urineretentie). Vaak zit er niets anders op dan te katheteriseren, zodat de urine kan afvloeien.

 


Bezoek altijd eerst een arts, voor een juiste diagnose

Wat kan ik voor je betekenen? 

 • Een algeheel onderzoek uitvoeren met anamnese & indicatie testen;
 • Een snel consult waarbij we elkaar in de chat spreken, zodat je mij niet hoeft te bellen;
 • Ik werk met natuurlijke stoffen in een supplement verkrijgbaar & een voedingsadvies & deel met je wat ik weet, zodat jij zelf verder op onderzoek kan gaan.

Soms zijn de klachten te groot en is het noodzakelijk voor een tweede keer arts te bezoeken, bijvoorbeeld door een second opinion, kom daarna bij mij terug voor meer informatie, als je een natuurlijk middel wilt gaan inzetten , communiceer eerlijk en open met jouw arts, dat maakt het gemakkelijker voor jezelf en ook voor mij. Ook kan ik je hierbij ondersteunen.


Wat kan ik voor jou betekenen?

 • Belangrijk is om te kijken, waar komen de blaas & prostaat problemen vandaan, als eerste kan je dan een indicatie lekkende darmtest & maagwand downloaden, om te kijken of er een voedingstoffen te kort is door een lekkage in de slijmvliezen [ download hier de test ] Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te doen, zoals een pre-diabetes test, zie pre-diabetes. Je ontvangt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. Bericht versturenDaarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg & waar ik heel open & transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. Informatie begeleiding
 • Prijslijst

 

  Orthomoleculair Therapeut 
  & Voedingsdeskundige

 

 • Chakra & Aura onderzoek 
 • Ervaringsdeskundige Hoog gevoeligheid
 • Alie Vos-Doller, www.albican.nl

 

  Bellen kost niets

 

 • Neem ik niet op?
 • Ben ik afwezig?
  Ik bel terug

UA-107736252-1