Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek

Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking

Beknopte beschrijving ziektebeeld: Ontsteking van de dikke darm (vaak ook een deel van de dunne darm), die gepaard gaat met koorts en zweervorming, en waarbij soms pus en vaak ook bloed worden afgescheiden. Deze aandoening wordt gerekend tot de auto-immuunziekten, er kan bijvoorbeeld ook een vitamine B12 tekort ontstaan. Darmontsteking algemene omschrijving Bij een darmontsteking is de dikke darm het vaakst ontstoken.
Veel voorkomende ontstekingen zijn: 

• Dunne darm: De ziekte van Cröhn, dunnedarmontsteking; 

• Dikke darm: De ziekte van Cröhn, dikkedarmontsteking, Colitis ulcerosa, Diverticulitis en andere aandoeningen. 

Oorzaken kunnen zijn: 

• Langdurige stress; Daardoor een verminderd afweersysteem; 

• Uitgeputte bijnieren, waarbij de bijnieren zijn uitgeput en ontstekingen kans zien de slijmvliezen stuk te maken, omdat dit de zachtste delen van het lichaam zijn en ook gelijk de belangrijkste om je organen te beschermen, voor alles wat in onze darmen moet blijven en niet in contact met je bloedbaan of organen mag komen. Vooraf wordt er vaak een te hoog cortisol gemeten, op dit moment is het lichaam al aan het vechten, waarna de uitputting zal volgen en je mogelijk lage cortisol waarden ziet. Na enige tijd kunnen er bloedingen en fistels ontstaan.

Informatie op mijn website: B12 tekort Lekkende darm maag slijmvliezen 


Een fistel

Bij een fistel ontstaat er een ontsteking kanaal naar andere organen, lees ook mijn artikel over fistels. (Klik op de rode link)


Een chronische darmontsteking verdwijnt niet vanzelf. 

Er kunnen medicijnen worden voorgeschreven, daarnaast kun je ook aan natuurlijke antibiotica denken en natuurlijke ontstekingsremmers. Stel je vraag onder dit bericht.

Het gebruik van vezels 

Zoals groene groenten, kaki's, bloemkool, broccoli, eet het na elke maaltijd, dat helpt je eten verteren en je lichaam te reinigen & vocht zonder toegevoegde suikers bevordert een goede stoelgang, want de darmen moet je schoonhouden om meer ontstekingen te voorkomen en om aan je herstel te werken. Vraag een voedingsprogramma aan, speciaal gericht op darmontstekingen en zend een bericht: Bericht verzenden

Deze ontstekingen moeten behandeld worden

Er kan een lekkage in de darmwand ontstaan, afvalstoffen kunnen dan hun weg vinden door hele kleine ontstoken openingen in je slijmvlies, om uiteindelijk slijmvliezen dieper in het lichaam gelegen aan te tasten. Zie mijn artikel: "Lekkende slijmvliezen, darmen, maag en mond"

Tip: basisvoeding: 

Wees matig met geraffineerde koolhydraten. Vermijd lichaamsvreemde stoffen in de voeding (geur-, kleur- en smaakstoffen, e.a.). Eet zuurdesembrood in plaats van gist gerezen brood. Eet zeker geen brood van de supermarkt, daar zitten veel gluten in, koop je brood bij de bakker en stop eens een week met melk producten, geitenmelk & yoghurt, probeer dat eens.

Bezoek altijd eerst een arts, ik stel geen diagnoses en kan wel indicatie testen uitvoeren, die een betrouwbaar beeld kunnen geven, alleen een arts, stelt een diagnose.

Wat kan ik voor jou betekenen?

 • Belangrijk is om te kijken, waar komen de darmproblemen vandaan, als eerste kan je dan een indicatie lekkende darmtest & maagwand downloaden, download hier de test ] Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te doen. Je ontvangt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. Bericht versturenDaarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg & waar ik heel open & transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. Informatie begeleiding
 • Prijslijst

 

  Orthomoleculair Therapeut 
  & Voedingsdeskundige

 

 • Chakra & Aura onderzoek 
 • Ervaringsdeskundige Hoog gevoeligheid
 • Alie Vos-Doller, www.albican.nl
  Tel: 06-41979305
  Stuur een bericht 

 

  Bellen kost niets

 

 • Neem ik niet op?
 • Ben ik afwezig?
  Ik bel terug