...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking

 

Ontsteking van de dikke darm (vaak ook een deel van de dunne darm), die gepaard gaat met koorts en zweervorming, en waarbij soms pus en vaak ook bloed worden afgescheiden. Deze aandoening wordt gerekend tot de auto-immuunziekten, er kan bijvoorbeeld ook een vitamine B12 tekort ontstaan, doordat het laatste deel van de dunne darm ook B12 opneemt. 


Veel voorkomende ontstekingen zijn: De ziekte van Cröhn, dikkedarmontsteking, 

Diverticulitis en andere aandoeningen. 


Oorzaken kunnen zijn: 

• Langdurige stress; Daardoor een verminderd afweersysteem; 

• Uitgeputte bijnieren, waarbij de bijnieren zijn uitgeput en ontstekingen kans zien de slijmvliezen stuk te maken, omdat dit de zachtste delen van het lichaam zijn en ook gelijk de belangrijkste om je organen te beschermen, voor alles wat in onze darmen moet blijven en niet in contact met je bloedbaan of organen mag komen. Vooraf wordt er vaak een te hoog cortisol gemeten, op dit moment is het lichaam al aan het vechten, waarna de uitputting zal volgen en je mogelijk lage cortisol waarden ziet. Na enige tijd kunnen er bloedingen en fistels ontstaan.


Deze ontstekingen moeten behandeld worden

Afvalstoffen kunnen nu hun weg vinden door hele kleine ontstoken openingen in je slijmvlies van de darmen, om uiteindelijk slijmvliezen dieper in het lichaam gelegen aan te tasten. 


Het gebruik van vezels 

Zoals groene groenten & fruit, dat helpt je eten verteren en je lichaam te reinigen en vocht zonder toegevoegde suikers bevordert een goede stoelgang, want de darmen moet je schoonhouden om meer ontstekingen te voorkomen en om aan je herstel te werken. In mijn advies van voeding ben ik even voorzichtig, omdat dit zeer persoonlijk kan zijn en verschilt van symptomen.

Tip: basisvoeding: 

Wees matig met geraffineerde koolhydraten. Vermijd lichaamsvreemde stoffen in de voeding (geur-, kleur- en smaakstoffen, e.a.). Eet zuurdesembrood in plaats van gist gerezen brood. Eet zeker geen brood van de supermarkt, daar zitten veel gluten in, koop je brood bij de bakker en stop eens een week met melk producten, geitenmelk & yoghurt, probeer dat eens.


Neem de regie in eigen handen, weet wat je eet, drinkt en beweegt, vul een Voeding & beweeg dagboek in en stuur deze aan mij terug. 
1. Basisanalyse: Bij een eerste aanvraag wordt altijd het totale pakket aangevraagd: vertering, moleculaire technieken op de anaerobe flora, kweek, parasitologie en immunologie. 2. Moleculaire techniek: parasitologie 3. Herhalingsonderzoek: bij afwijkende waarden kan door middel van herhalingsonderzoek individuele analyses worden aangevraagd.

Basisanalyse darmonderzoekBezoek altijd eerst een arts, ik stel geen diagnoses, wel kan ik je helpen om je klachten duidelijk te maken en behandelen met natuurlijke stoffen, indicatie testen doen en je richtlijnen geven, wat je met je arts kunt bespreken


Advies, begeleiding of onderzoek nodig, lees dan het volgende

 • Belangrijk is om te kijken, waar komen de darmproblemen vandaan, als eerste kan je dan een indicatie lekkende darmtest & maagwand downloaden, download hier de test ] Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te doen. Je kunt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst ontvangen, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. Bericht versturenDaarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
 • Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer...
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg en waar ik heel open en transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen.  E-mailen
  Bellen
  Map
  Info
  LinkedIn