...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


De pastinaak, nieren en bloedsuiker

De smaak ligt tussen die van wortel, anijs en knolselderij in en is een beetje zoet en werd vroeger gebruikt als aardappel en zelfs als suikerbiet. Pastinaak is een bron van natuurlijke mineralen: ijzer, magnesium, kalium, zink, calcium. Maar ook foliumzuur, Vitamine C, enkele vitamines uit de vitamine B serie en vitamine K zijn rijkelijk in deze witte wortel aanwezig.

Rijk aan vezels

De pastinaak is rijk aan vezels waardoor het bloedsuikerniveau mooi stabiel kan blijven. Het is één van de oplossingen om je bloedsuikerspiegel langzaam omhoog te laten gaan en stabiel te houden, waardoor je dan ook niet snel trek gaat krijgen en zo kan de pastinaak je helpen om wat gewicht te verliezen.


Pastinaak stimuleert de nieren en de darmen

Omdat stofjes uit de pastinaak de nieren kunnen stimuleren om vocht af te drijven, kunnen afvalstoffen sneller afgevoerd worden en zou het zo mogelijkerwijze kunnen helpen, als je niet goed kunt plassen. De vezels zijn nodig, om de gifstoffen mee te nemen, naar de weg naar buiten als ontlasting, zo voorkom je ontstekingen aan het slijmvlies en voorkom je obstipatie, jicht, artritis en artrose, blijf natuurlijk altijd voldoende drinken. Hoe bereid je pastinaak
Je kunt pastinaak rauw eten, maar pas op, sommigen kunnen buikklachten krijgen, probeer eerst eens een paar plakjes pastinaak als een soort chips te eten, plakjes pastinaak gebakken in kokosolie, gekruid met wat zeekraal en Cayennepeper. Pastinaak kan je eten in plaats van aardappels, je kunt ze koken of bakken. Het is lekker om ze te kruiden met groene als basilicum, tijm en peterselie. Je kunt ze ook gebruiken om je soep dikker te maken. Doordat pastinaak zoet smaakt, kun je ze ook gebruiken om jam of cakes mee zoet te maken.


 


Bladeren en scheuten van de pastinaak

De bladeren en scheuten van de pastinaak zijn giftig, daarom raad ik aan, de pastinaak niet rauw te eten, immers las je bij het bereiden als de waarschuwing, dat je buikkrampen kunt krijgen van rauwe pastinaak, niet iedereen heeft hier last van. 


Zalmfilet op een bedje van pastinaak puree

Zalmfilet pastinaak puree


Word sponsor, om Albican te steunen

Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn