...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Een buismaag, als gevolg van slokdarmkanker, een levensreddende operatie 


Eerst een stukje voorgeschiedenis
Hilda heeft altijd gewerkt als fulltime Zorg-teammanager bij de Thuiszorg, het was heel erg leuk en plezierig werk, maar ook altijd onder enorme druk gewerkt en dit had zoals ze nu weet, gevolgen voor haar gezondheid.

Als jong meisje had ik al een middenrifbreuk en dit waarschijnlijk door een verkeerde ademhaling. Toen kreeg ik maagzuur, en nam ik rennies voor, jullie weten wel die bekende van de tv. En toen kwam er Malox in de handel                       
( kauwtabletten, waren wat milder voor de maag. Ondanks dat werd de maagzuur veel agressiever ( op dit moment ben ik 55, ik kreeg de bij jullie bekende reflux.      ( Het drinken van melk of yoghurt even als voorbeeld kwam terug in de slokdarm. Laten onderzoeken en toen bleek er al slokdarmkanker te zitten door het maagzuur.De Rennies waren op advies van kennissen, van tv en van collega's, als Orthomoleculair Therapeut, wil ik jullie alsnog waarschuwen, bezoek een arts, ga niet zelf aan de slag met allerlei middelen. Voor natuurlijk stoffen voor maag en darmen om het zuur te stoppen, kun je ook bij terecht, maar dan alleen als je een diagnose hebt ( Altijd samen met je arts bespreken, want als het mis gaat is hij of zij nog altijd de eindverantwoordelijke. ( dit even van Alie Vos-Doller Orthomoleculair Therapeut & voedingsdeskundige). 

De kleine tumor is uiteindelijk weg gehaald, helaas is de controle toen voor een jaar gestopt, omdat ik schoon was, dit had nooit mogen gebeuren, want ik kwam naar het jaar terug en toen bleken de tumor 3 x zo groot geworden en nu stond ik daar.... met nog enkel wat hoop, vonden ze ook nog een tumor in mijn bijnieren. 

Op 27 april 2006 nam ik als fulltime Zorg-teammanager afscheid van Thuiszorg Rotterdam in verband met het bereiken van mijn 65e levensjaar. Op 29 mei 2006 werd ik 65 jaar. Op 27 juni 2006 ben ik geopereerd aan een buismaag, en tevens in die zelfde operatie werd ook mijn rechter nier verwijderd, vanwege een kwaadaardige tumor. 

Volgens mijn professor Tilanus van het EMC zou ik een jaar nodig hebben om weer een beetje op het niveau te komen, als voor mijn buismaag operatie en verwijdering van mijn rechter nier. Mijn weerstand en mijn conditie was voor de operatie TOP! Ik danste in de Country danswereld naast mijn fulltime baan 3 a 4 avonden in de week en ik wandelde elke avond. 

In augustus 2006 begon ik mij al aardig goed te voelen. Zo goed dat ik weer iets wilde oppakken, maar wat..., ik was immers met pensioen! Het geluk lachte mij toe! Mijn zus kwam met een advertentie aan. Er werd een Koerier gevraagd voor een Tandartsencentrum. Ik heb gelijk gebeld, ik kon de volgende dag komen voor een gesprek. Het gesprek was op vrijdagmiddag en die maandag daarop reed ik om 7 uur naar het Tandartsencentrum, om te gaan werken. Ik reed door Rotterdam en daarbuiten om boxen op te halen bij tandartsen, in die boxen zaten protheses enz. voor reparaties. En in de middag bracht ik die boxen weer terug bij de tandartsen, met verrichte reparaties. Dit werk deed ik met veel plezier, op werkdagen van de week. 

Totdat ik werd gebeld door personeelszaken van Thuiszorg Rotterdam. De vraag was of ik weer fulltime terug wilde komen als Zorg-teammanager. Ik kon kiezen uit 3 werkplaatsen, ik heb voor mijn eigen voorgaande werkplek gekozen. Mijn locatiemanager, teams en ik waren allen blij dat ik er weer was! Ik heb tot volle tevredenheid van mijzelf, teams en Thuiszorg Rotterdam gewerkt tot eind dec. 2013, toen was ik in de leeftijd van 71 ½ jaar! 
Tussen alle bedrijven door is in nov. 2011 mijn rechter bijnier verwijderd wegens uitzaaiingen. In nov. 2013, zijn wederom uitzaaien gevonden in linker nier. Robot kijkoperatie heeft de kwaadaardige tumor aan de buitenzijde van mijn linker nier verwijderd. Drie weken later was ik wee fulltime aan het werk, want de huishoudelijke afdeling van Thuiszorg Rotterdam werd overgenomen. Dus moest ik mijn teams daar naar toe begeleiden. Op dat moment stuurde ik 136 vrouwen aan, verdeeld over 4 wijken. Lief en leed nog samen kunnen delen!

Eind 2014 weer uitzaaiingen, 1 op de rechterkant waar mijn rechter nier heeft gezeten en 1 op mijn linker bijnier. Hiervoor ben ik 10 dagen achtereen naar Daniel Den Hoed geweest voor bestralingen, die door een robot werden verricht. Elke dag werd ik bestraald van 45 min tot 60 min. Dit alles monde uit dat ik na een jaar er last ondervond van die bestralingen. Mijn haar viel wat uit en mijn weerstand en conditie heeft hier onder moeten leiden. Tot overmaat van ramp werkt mijn linker bijnier niet meer! Gevolg dat ik nu geheel Hydrocortison afhankelijk ben, omdat beide bijnieren uitgevallen zijn!

Vorig jaar 16 augustus is weer een kwaadaardige kleine tumor op mijn linker nier weggebrand, met de nieuwste techniek! Hiervan geen hinder ondervonden. Maar ik ben er nog niet, geheel onverwacht kreeg ik vorig jaar Artrose op heilig been, is bij tijden pijnlijk! En tijdens een CT- scan werd gezien dat er 2 wervels zijn ingezakt, Osteoporose! Ik ben totaal al 7 centimeter gekrompen. Maar niet getreurd, ik ga verder met mijn leven en doe ik wat ik leuk vind! Zoals nu bezig zijn met de Leer en Studie groep! En uiteraard probeer ik af en toe nog mee te dansen, op de Country lesavonden en daar buiten! 

Verder houd ik mij met plezier bezig met mijn kinderen en kleinkinderen! En met een zekere regelmaat bezoek ik fam.. Zowel binnen als buiten Rotterdam. 
Ik woon in een prachtige en rustige omgeving! Ik verzorg met nog een kleine groep medebewoners activiteiten in ons 55 jaar wooncomplex. Hiernaast kom ik op voor medebewoners, als zij ergens tegenaan lopen met onze Verhuurder. Hiervoor verricht vooral het schrijfwerk van bewoner naar Verhuurder.

Helaas bleef het daar niet bij, want Hilda brak haar pols, ze wordt nog geopereerd, intussen in Hilda geopereerd. 

Mijn leven loopt niet over rozen paden, desondanks ben ik een gelukkige vrouw!

Hilda komt ook door deze operatie heen, het zit haar niet mee, want opnieuw is er lekkage en opnieuw moet Hilda onder het mes, ook deze operatie loopt goed, ik bel Hilda na de operatie, het gaat goed, ik blijf Hilda volgen en in ons laatste gesprek geeft ze aan, dat er nu geen lekkage meer is, maar dat ze nu niet meer uit haar stoel kan, i.v.m. de artrose die de lekkages veroorzaakt hebben. 

 

Een waarschuwing van Hilda, kalktabletten kunnen je slokdarm beschadigen, wat nu bij mij is gebeurd, er zijn ook kalk injecties. 

Lieve Hilda, wij wensen jou heel veel kracht, dankjewel voor je interview.

Het verhaal van Hilda, met toestemming van Hilda geplaatst 

Interview afgenomen door: Alie Vos-Doller 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn