Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Alvleesklier geeft problemen en de maag krijgt de schuld

 

Aandoeningen van de alvleesklier worden vaak herkent als maagklachten. De klacht is namelijk: het lijkt of het eten niet weg kan en blijft hangen. Als de alvleesklier niet genoeg enzymen produceert, gaat het eten boven in de maag “rotten” en dit geeft zuurbranden. Vroege herkenningspunten: Winderigheid, stinkende ontlasting, vaak een bolle opgezette buik en gewichtstoename. Dit kan je laten onderzoeken door een arts. Bij mij zou je een enzymentherapie kunnen volgen. Vaak wordt een enzymen tekort over het hoofd gezien en worden er maagzuur remmers voorgeschreven.


Een ongelofelijk aantal oorzaken kunnen ten grondslag liggen aan maag-en darmklachten in het algemeen. Ach, iedereen heeft ooit wel eens “last” van de maag, een opgezette buik, gasvorming of zoiets als winderigheid. Meestal maken we ons daar niet druk om of zelfs negeren we de klachten voor zover mogelijk uiteraard. Maar toch is dat niet slim. Voorkomen is altijd beter dan achteraf (hard) ingrijpen. Maag en darmen, de buik in het algemeen kan door werkelijk allerlei redenen opspelen. Een spastische of prikkelbare darm, opgezette buik, winderigheid, buikpijn. De buik kan door allerlei redenen opspelen. Maar ook parasieten kunnen een rol spelen. Moeten zelfs een rol spelen, maar dan wel op de juiste manier. 

Het gevaar van een schimmelinfectie of candida overgroei is dat de kans op parasieten toeneemt. Dit komt omdat de candida albicans een laag aanbrengt in de darmen waardoor er een omgeving gecreëerd wordt die andere indringers voet aan de grond bied.

 


Hoe ontstaan problemen aan de Alvleesklier?

Een alvleesklier kan verzwakken als gevolg van een leven lang consumptie van suiker, koolhydraten, zetmeel en bewerkte, plantaardige oliën/vetten & andere bewerkte componenten die het lichaam niet kan verteren. Dit kan uiteindelijk leiden tot bijvoorbeeld suikerziekte. 

Symptomen

 • Abnormale dorst;
 • Suiker afscheiding in de urine


Aanverwante artikelen
Het functioneren alvleesklier, onderzoek

Pancreaselastase Alvleesklier onderzoek

Wat kan ik voor jouw betekenen? 

 • Belangrijk is om te kijken, waar komen de verteringsproblemen vandaan, als eerste kan je dan een gratis indicatie lekkende darm & maagslijmvlies downloaden, [ download hier de test ] Dit is om een basis informatie aan te leggen. Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te doen, zoals een pre-diabetes indicatietest. Je kunt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst ontvangen, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een e-mail te versturen: info@albican.nl 
 • Daarnaast vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts, mits deze aanwezig zijn & is het belangrijk dat de arts tijdens de begeleiding op de hoogte blijft van wat er mogelijk gaat veranderen ( blijf altijd eerlijk & transparant ), een arts blijft altijd eindverantwoordelijk, waar je direct contact mee opneemt wanneer er klachten zijn die je niet vertrouwd, breng mij daarna ook weer op de hoogte. 
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg & waar ik heel open & transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen.


  Orthomoleculair Therapeut 
  & Voedingsdeskundige

 • Chakra & Aura onderzoek 
 • Timemanagement coaching 
 • Ervaringsdeskundige Hoog gevoeligheid
 • Alie Vos-Doller, www.albican.nl

  Bellen kost niets

 • Neem ik niet op?
 • Ben ik afwezig? Spreek dan een bericht in of stuur een sms bericht
Opbellen
E-mail