...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Candida Albicans,  parasieten, schimmelinfectie


De candida-infectie is een sluimerende bedreiging van onze gezondheid. Candida is een gist die voorkomt in de ingewanden, de mond, oren, slokdarm, de keel, huid, en de voortplantingsorganen. Onder normale omstandigheden komt de candida voor als gist en leeft daar in een gezonde balans met bacteriën. Zodra de candida van vorm verandert en zich ontwikkelt tot een schimmel wordt ze pathogeen en ondermijnt het immuunsysteem en heeft de schimmel de eigenschap om ziek te maken. Het lichaam als de beste dokter


Mogelijke toename parasieten

Het gevaar van een schimmelinfectie of candida overgroei is dat de kans op parasieten toeneemt. Dit komt omdat de candida albicans een laag aanbrengt in de darmen waardoor er een omgeving gecreëerd wordt die andere indringers voet aan de grond bied. Het gevaar van parasieten is dat deze belangrijke voedingsmiddelen van het lichaam afpakken om zelf te overleven in ons lijf.
Het kan heel goed zo zijn dat menselijke parasieten, één van de verborgen oorzaken zijn van verschillende vreemde gezondheidsklachten.
De symptomen verschillen per persoon en komt het vaak voor bij problemen in de spijsvertering. De parasieten komen niet alleen voor in de darmen. Ze komen ook voor op andere plaatsen in het lichaam!


Gezondheid winkelDiarree, buikpijn, misselijkheid. Bij deze klachten denken we vaak al snel aan een buikvirusje, allergische reactie of voedselvergiftiging. Darmparasieten kunnen echter ook klachten veroorzaken. En deze zijn helemaal niet zo zeldzaam als je zou denken. Een darmparasiet doet meestal niet veel meer dan voedsel en bacteriën uit de darm opnemen. Een parasiet heeft namelijk een gastheer, mens of dier, nodig om te overleven en gebruikt dus de darminhoud om te leven en zich te vermenigvuldigen. Het voedsel in de darmen is om onze organen, weefsels, botten, hersenen enz. mee te voeden, als parasieten deze voeding voor ons wegkapen, krijgen wij dezelfde tekenen als bij een lekkende darm- slijmvlies

 

Productbeschrijving

 

Een groot deel van de mensen met darmklachten is besmet met parasieten die slechts uit één cel bestaan (protozoa). Een parasiet is een organisme dat schade aanricht door zich aan een ‘gastheer’ te hechten. Mogelijk is 40% van de bevolking belast met deze parasieten. Niet iedereen heeft klachten, maar bij besmetting kunnen symptomen ontstaan waarvan je veel last kan hebben.


Alleen verkrijgbaar bij een consult

Veranderingen van de schimmel heeft gevolgen voor het denkproces

Hierbij verandert de verschijningsvorm van knopvormig naar draadvormig. De pathogene schimmel vormt lange draden die door de darmslijmvliezen heen kunnen en zo in de bloedbaan terecht komen. Candida verplaatst zich zo ook naar de verschillende delen van het lichaam. De schimmel maakt ook zogenaamde endotoxinen (voornamelijk Aceetlaldehyde) die worden afgescheiden in de bloedbaan; deze  kunnen de oorzaak zijn van een groot aantal klachten waaronder ook psychische die horen bij een candidiasis. Deze psychische klachten moeten niet onderschat worden. Naast geheugen- en concentratiestoornissen kan het zich zelfs uiten in depressief en suïcidaal gedragspatroon. De gezonde bacteriën worden gewoon verdrongen. 
Indicatietest vitamine B12

In mijn indicatietest vitamine B12 tekort, zie ik regelmatig deze schimmelinfectie terugkomen en is het aannemelijk dan een vitamine B12 tekort een vermoedelijke schimmelinfectie kan veroorzaken. Hiervoor kun je een gratis indicatie test aanvragen, samen met de indicatietest schimmelinfectie.

Hieronder de link naar het artikel vitamine B12 tekort en rechts zie je de link, waar je de gratis indicatie testen aan kunt vragen, schrijf in de mail, welke indicatietest je wilt ontvangen. 


Lange termijn schimmelinfecties, kunnen symptomen hebben van de lekkende darm


Dezelfde symptomen kunnen voorkomen bij lekkende slijmvliezen, maar dit keer eet parasieten je voedingsstoffen op. Laat het onderzoeken, zie verderop in dit artikel hoe je dit kan testen en vooral als je al langere tijd een schimmelinfectie hebt.


Voelbare schimmelinfectie: vooral jeuk en irritatie

Omdat candidiasis verschillende delen van het lichaam kan aantasten (meestal de mond, de oren, de neus, de spijsverteringsorganen en de vagina) kan het worden gekarakteriseerd door verschillende en vooral wisselende symptomen. Dit kunnen zijn: constipatie, diarree, darmkrampen, buikpijn, hoofdpijn, slechte adem, anale jeuk, impotentie, spierpijn, keelpijn, nachtzweten, brandende tong, extreme vermoeidheid, vaginitis (met vooral witte vloed), ME, hyperthyreoïdie, en voetschimmel om maar enkele te noemen. De symptomen verergeren vaak in vochtige, warme omgeving of na inname van suiker of gistrijk voedsel. Als de candida de vagina infecteert zal dit leiden tot jeuk, een brandend gevoel, en witte afscheiding


Schimmelinfectie bij mannen en vrouwen.
Candidiasis komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Iedereen die een lange antibiotica-kuur heeft ondergaan of iemand die vaak antibiotica tot zich neemt, heeft een vergrote kans op candidiasis door een verstoring van het darmflora-evenwicht. Antibiotica verzwakken het immuunsysteem en ook de 'goede' bacteriën die de candida gist in bedwang houden, als de candida vermenigvuldigd wordt, kan dit dus een voedingsbodem worden voor parasieten. Het gebruik van antibiotica kan een deficiëntie van vitamine K veroorzaken, die geproduceerd wordt door de 'goede bacteriën' in de ingewanden. Voeding met veel bladgroenten, alfalfa, aardbeien en yoghurt kunnen de vitamine K-balans mogelijk herstellen.
Als er een candida-schimmel overgroei is, scheidt het toxinen uit die het immuunsysteem verder verzwakken. Een vicieuze cirkel die doorbroken moet 

worden.


Lavendelolie maken


Factoren die de darmflora kunnen verstoren

Helaas zijn er heel wat factoren die deze goede darmflora kunnen verstoren. Gekend is het effect van bepaalde antibiotica, maar ook andere medicijnen (zoals antifiogistica of ontstekingswerende medicijnen), radiotherapie, chemotherapie, stress, verouderen, een gebrek aan vezels in de voeding, een overmaat van suiker en/of alcohol in de voeding kunnen de darmflora ondermijnen. 


Advies, begeleiding of onderzoek nodig, lees dan het volgende

 • Bij het vermoeden van een schimmelinfectie of candidiasis, kun je bij een gratis indicatietest schimmelinfectie of candidiasis, aanvragen, vraag de test aan: Zend een bericht vermeld duidelijk dat het om de indicatie test schimmelinfectie of candidiasis gaat.  Daarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
 • Als Orthomoleculair Therapeut & Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer....
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg en waar ik heel open en transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. 


  Word sponsor, om Albican te steunen

  Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican


  E-mailen
  Bellen
  Map
  Info
  LinkedIn