Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


De eerste stappen naar een glutenvrij dieet 


5-daagse cursus Met gratis supplement voor 3 dagen, de eerste stappen naar een Glutenvrij dieet

Waar ga je inzichten over krijgen en wat is wat je gaat leren.
De groep is voor Maximaal 10 mensen, daarnaast kan een nieuwe groep geopend worden. 

Wat zijn nou eigenlijks gluten
Gluten is een groot eiwit dat in de voedingsindustrie steeds vaker wordt gebruikt vanwege zijn vermogen om de voedingswaren mooier en compacter te maken. Steeds meer mensen lijden aan glutenintolerantie. Ons genetisch geërfde maag-darmstelsel werd immers niet geselecteerd op basis van een steeds grotere absorptie van gluten. 

Een uitleg over gluten en tarwe
Gluten is een eiwit dat bestaat uit 2 polypeptiden: gliadine en glutenine. Gliadine (polypeptide) vormt het allergene deel van de gluten. Gliadine is een groep die voor komt in tarwe en andere granen. Een tarweallergie is niet hetzelfde als een glutenintolerantie. Bij auto-immuunziekte coeliakie, worden na het eten van gluten de eigen lichaamscellen in de dunnen darm aangevallen door het afweersysteem. Bij een tarweallergie valt het afweersysteem eiwitten uit tarweproducten aan en niet de eigen lichaamscellen. Gliadine vormt samen met glutenine het eiwit gluten. Bij het bereiden van deeg is glaiadine van belang voor de rijzen en de luchtige structuur van brood en andere deegwaren. 


 

Wat ga je leren

Als de spijsverteringswand is aangetast (Lekkende darm) en we onvoldoende enzymen hebben om de gluten te verteren, dringt gliadine binnen in de bloedbaan en veroorzaakt het een aantal negatieve reacties zoals productie van pro-inflammatoire cytokinen-maken het lichaam ziek en vernielen de microdarmvlokken, algemene ontstekingen en darmontstekingen. Hierdoor ontstaan een aantal spijsverteringsproblemen zoals diarree en constipatie, pijn in de darmen en aandoeningen als schildklier problemen. In de cursus leer je de basis over Gluten, met basisrecepten voor 5 dagen en begeleiding bij het gebruik van het supplement, die gratis in deze cursus aan je toe gestuurd wordt per post. De cursus kost € 69,00 incl. BTW  


Hieronder kun je de cursus aanvragen, of doe eerst een gratis ontbijt checkStofwisselingsstoornissen, als diabetes en schildklierproblemen, door overslaan ontbijt? 

Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer...


Orthomoleculair Therapeut 

& Voedingsdeskundige

 • Chakra & Aura onderzoek 
 • Timemanagement coaching 
 • Ervaringsdeskundige Hoog gevoeligheid
 • Alie Vos-Doller, www.albican.nl
   Bellen kost niets
  • Neem ik niet op?
  • Ben ik afwezig? Spreek dan een bericht in of stuur een sms bericht


   

   

  Opbellen
  E-mail