...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


De eerste stappen naar een glutenvrij dieet 


Waar ga je inzichten over krijgen en wat is wat je gaat leren.

In dit artikel uitgelegd: 

  • Wat zijn gluten;
  • Technische uitleg over gluten;
  • Allergieën en histamine;
  • Hoe werkt de natuur;
  • Coeliakie, een ernstige aandoening;
  • Wat je gaat leren;
  • Onderzoek leaky gut / lekkende darm en of lekkage van het maagslijmvlies ( Gratis Indicatie test);
  • Doe de ontbijt check;
  • 4 - delige cursus Met gratis supplement voor 3 dagen, de eerste stappen naar een Glutenvrij dieet


In de cursus leer je de basis over Gluten, met basisrecepten voor 4 dagen en begeleiding bij het gebruik van het supplement, die gratis in deze cursus aan je toe gestuurd wordt per post. De cursus kost € 83,49 incl. BTW  Inclusief 1 consult

Bel: 06-41979305

Betaal hier


Na de betaling kun je de 4 -delige cursus downloaden en ben je klaar om te starten, maak een afspraak voor het consult en om het supplement te ontvangen.


Wat zijn nou eigenlijks gluten
Gluten is een groot eiwit dat in de voedingsindustrie steeds vaker wordt gebruikt vanwege zijn vermogen om de voedingswaren mooier en compacter te maken. Steeds meer mensen lijden aan glutenintolerantie. Ons genetisch geërfde maag-darmstelsel werd immers niet geselecteerd op basis van een steeds grotere absorptie van gluten. 

Een uitleg over gluten en tarwe
Gluten is een eiwit dat bestaat uit 2 polypeptiden: gliadine en glutenine. Gliadine (polypeptide) vormt het allergene deel van de gluten. Gliadine is een groep die voor komt in tarwe en andere granen. Een tarweallergie is niet hetzelfde als een glutenintolerantie. Bij auto-immuunziekte coeliakie, worden na het eten van gluten de eigen lichaamscellen in de dunne darm aangevallen door het afweersysteem. Bij een tarweallergie valt het afweersysteem eiwitten uit tarweproducten aan en niet de eigen lichaamscellen. Gliadine vormt samen met glutenine het eiwit gluten. Bij het bereiden van deeg is glaiadine van belang voor de rijzen en de luchtige structuur van brood en andere deegwaren.


Allergieën 
als histamine kan poreuze darm veroorzaken

Een van de theorieën over het ontstaan van allergieën is dat onze darmwand korte tijd poreuzer kan zijn, zodat restanten van ons eten in het darmweefsel en bloed terechtkomen. Ons lichaam kan met een gezonde darmslijmvliezen allerlei stoffen tegenhouden. Het gaat stukje bij beetje mis en hoe komt dat nu. Het is niet zo dat graan zich graag door ons laat eten. Een plant wil zich vermeerderen, maar wij eten hun nageslacht gewoon op! Ze kunnen zich niet verdedigen, maar dat doen ze anders. Ze vergiftigen hun zaad een beetje en zo zullen een paar tarwekorrels geen probleem vormen, maar als er een lekkende of poreuze darm is wel. Hoe meer gevaar er is, des te meer gif de plant in het zaad achterlaat en dat is precies de reden waar het nu misgaat, vroeger was er niet zoveel stress als nu, niet voor de mens en ook niet voor de tarwe, de plant moet snel groeien voor veel productie en de mens maakt overuren en als het lichaam niet tot rust komt, kan je last krijgen van tijdelijke uitputting. Deze uitputting kan herstellen, als je ook daadwerkelijk rust kan nemen, maar dat is nu juist het probleem, in de hectische wereld waar we leven, is het vaak onmogelijk om die rust nu juist te nemen.

Lekkende darm op YouTube


Onderzoek leaky gut / lekkende darm en of lekkage van het maagslijmvlies (Indicatie test), klik op onderstaande afbeelding om test te starten.


Hoe werkt dat in de natuur, vogels en insecten eten ook tarwe

Als een hongerige krekel teveel tarwe zou eten, belemmert de tarwe een belangrijk spijsverteringsenzym en dan ligt de tarwe zwaar op de maag en het zou dus goed zijn, als de krekel op tijd stopt met het eten van tarwe. Bij de mens kunnen de gluten gedeeltelijk onverteerd door de darmcellen dwalen en daar de verbinding tussen de cellen losser maken. Daardoor komt tarweproteïne op bepaalde plekken, waar het niet thuishoort en dat vindt ons immuunsysteem niet goed. Een op de honderd mensen heeft een genetische gluten intolerantie (coeliakie), maar veel meer mensen lijden aan gluten gevoeligheid.


bloedonderzoek naar coeliakie en een gluten intolerantie


Alles wordt anders bij coeliakie en dat kan een ernstige aandoening zijn

Bij coeliakie kan het eten van tarwe ernstige ontsteking veroorzaken, de darmvlokken verstoren en het zenuwstelsel verzwakt. De mensen met coeliakie hebben last van buipijn, diarree. Vaak groeien kinderen niet zo goed met coeliakie en zien ze in de winter bleek. Het lastige van deze ziekte is dat die niet altijd opvalt. Bij minder sterkte ontstekingen merk je misschien jaren niets. Dan heb je misschien af en toe buikpijn of zelfs last van bloedarmoede, wat de huisarts misschien toevallig signaleert. De beste therapie bij coeliakie is tijdelijk helemaal geen graan te nuttigen. Bij gluten sensitiviteit kun je wel granen eten zonder dat er grote darmproblemen ontstaan, maar onthoud het verhaal van de krekel, als je teveel eet, kan het een enzym belemmeren. 


Histamine intolerantie


Lekkend - Slijmvlies


Wat ga je leren

Als de spijsverteringswand is aangetast (Lekkende darm) en we onvoldoende enzymen hebben om de gluten te verteren, dringt gliadine binnen in de bloedbaan en veroorzaakt het een aantal negatieve reacties zoals productie van pro-inflammatoire cytokinen-maken het lichaam ziek en vernielen de microdarmvlokken, algemene ontstekingen en darmontstekingen. Hierdoor ontstaan een aantal spijsverteringsproblemen zoals diarree en constipatie, pijn in de darmen en aandoeningen als schildklier problemen. In de cursus leer je de basis over Gluten, met basisrecepten voor 5 dagen en begeleiding bij het gebruik van het supplement, die gratis in deze cursus aan je toe gestuurd wordt per post. De cursus kost € 83,49 incl. BTW  


Hieronder kun je de cursus starten, of doe eerst een gratis ontbijt check

Start de cursus


Of bel: 06-41979305


Stofwisselingsstoornissen, als diabetes en schildklierproblemen, door overslaan ontbijt? 

Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer...

Info vertering


Schildklier - Ontbijt
Word sponsor, om Albican te steunen

Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn