...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Dolichocolon obstipatie

 

Abnormale lang bochtige darm

Bij een dolichocolon is de dikke darm abnormaal lang en bochtig maar niet verwijd. Vooral het gedeelte dat vlak voor de endeldarm ligt is vaak extra lang en kronkelig. De weg die de ontlasting moet gaan door de dikke darm is bij een dolichocolon langer dan normaal. De dikke darm heeft dan meer tijd om water en zouten uit de ontlasting te halen. Bij een dolichocolon is verstopping of constipatie dan ook vaak een belangrijke klacht.


Meestal herken je deze obstipatie aan de ontlasting, het kan hard zijn en uitgedroogd omdat de ontlasting te lang in de dikke darm zit, wordt er te veel vocht aan de ontlasting onttrokken. Wat de ontlasting verteld over je gezondheid, lees meer.....

Ontlasting test

 

Ontlasting wat in de darm blijft zitten, geeft ontstekingen! In een normale situatie haalt de dikke darm water en zouten uit de ontlasting. Hierdoor wordt de ontlasting ingedikt waarna deze wordt afgevoerd naar de endeldarm. Omdat het te lang onderweg is blijft het proces van het vocht onttrekken van de ontlasting te lang door gaan.

Obstipatie kan zeer schadelijk zijn voor je gezondheid, het zijn afvalstoffen die afgevoerd moeten worden en die niet in de darm mogen blijven en geeft uiteindelijk ontstekingen van het slijmvlies, hierdoor kunnen afvalstoffen dieper gelegen delen in het lichaam gaan ontsteken en daardoor bij sommige organen komen, wat normaal niet kan.

Lees ook de volgende artikelen

Lekkend Slijmvlies


Fistel


Crohn


Colitis ulcerosa


Rosacea


Verkleving darm


Meer vocht, vezels, beweging en gebruik medicatie, alleen bij nood
Daarom moet elke onderliggende oorzaak van de obstipatie behandeld worden. Als er sprake is van een normale en langzame passage moet de meeste aandacht geschonken worden aan een vezelrijk dieet, samen met het drinken van meer water en beweging. Het is beter om de vezels via de voeding binnen te krijgen dan uit een potje. Het gebruik van laxeermiddelen moet vermeden worden, alleen in het meest ernstige geval moeten deze worden voorgeschreven. Ook het gebruik van lijnzaad moet je voorzichtig mee zijn, wat de meeste mensen niet weten: lijnzaad moet je malen in bijvoorbeeld een koffiemolen. Lijnzaad is schadelijk met zijn scherpe puntjes, voor de al heel tere darm, maar kan ook blijven hangen in de twaalfvingeriggedarm. Belangrijk is beweging, kan dit niet door pijn, dat is het noodzakelijk daar eens na te laten kijken. 

Voor meer informatie om de obstipatie op een natuurlijke manier op gang te brengen, neem contact op met de onderstaande gegevens.


Ontlasting test


Waarom ontlasting onderzoek laten doen? Naast het verteren van alles wat we eten en drinken, vervult de darm vele andere essentiële functies die van invloed zijn op jouw gezondheid.

Storingen die in de darmen ontstaan, kunnen uitmonden in stofwisselingsblokkades zoals gebrekkige vertering, ontstekingsprocessen en immunologische ziekten.


Advies, begeleiding of onderzoek nodig, lees dan het volgende

 • Belangrijk is om te kijken, waar komt de obstipatie vandaan, als eerste kan je dan een indicatietest lekkende darm en maagslijmvliezen invullen, Klik hier, om de test te beginnenDit is nodig om basis informatie aan te leggen.  Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te ontvangen, zoals een schildklier indicatietest. Je kunt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst ontvangen, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. bericht versturen. Daarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
 • Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer...
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg en waar ik heel open en transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. 
Info Onderzoek


Prijslijst


Over Albican


WhatsApp Chat


  Word sponsor, om Albican te steunen

  Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

  E-mailen
  Bellen
  Map
  Info
  LinkedIn