...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Fibromyalgie, ook weke delen reuma genoemd

 

 
Fibromyalgie houdt in dat de meeste personen zeer heftige pijnen kunnen ervaren, wat op verschillende aanhechtingsplaatsen voelbaar is in het hele lichaam, zoals spieren en de pezen en bij matige inspanning kunnen de klachten toenemen.. 

  

Het begin van de Fibromyalgie ontstaat vaak met overbelasting, daarnaast merk je zelf op dat je steeds vaker met stijfheid  uit bed stapt  en steeds meer tijd nodig hebt om op gang te komen. Gevolgd door infecties, hormonale schommelingen, blessures, ontstekingen of slijtage, die voornamelijk aan het licht komen tijdens een onderzoek bij een arts of orthomoleculair therapeut. Veelal veroorzaakt door darm en maagklachten, die ontstaan zijn door overbelasting van stress, werk en zorgen in privé situatie. 

Om fibromyalgie vast te kunnen stellen is onderzoek nodig, mede omdat er veel meer onderliggende gezondheidsproblemen een rol kunnen spelen, een diagnose wordt gesteld door een arts of kijk eens bij het fibrocentrum Het is ook mogelijk daar een gratis online test te doen. 


Welke edelsteen helpt bij Fibromyalgie?
De malachiet heeft een positieve werking op de darmen en lever en helpt het lichaam te ontzuren en helpt om opeenhoping van afvalstoffen bij de tenderpoints te voorkomen. Lees meer....Mogelijk oorzaken:

 • Een traumatische ervaring, omdat het algehele beeld van fibromyalgie een traumatische ervaring is, kan hierdoor PTSS ontstaan, lees meer door de volgende link aan te klikken:  • Een arts stelt de diagnose en drukt op de 18 pijnpunten, zijn er meer dan 11 pijnpunten, volgt er de diagnose fibromyalgie. De pijnpunten worden tenderpoints genoemd. Waar zitten de tenderpoints? tenderpoints komen aan twee zijden van het lichaam voor en zouden ook aan beide zijden pijn moeten doen, dat wil zeggen zowel links als rechts. Hieronder vind je een link met een weergave van tenderpoints zoals die regelmatig worden weergegeven. klik op de volgende knop.


Fibromyalgie en edelsteen

De malachiet heeft een positieve werking op de darmen en lever en helpt het lichaam te ontzuren en helpt om opeenhoping van afvalstoffen bij de tenderpoints te voorkomen. Magnetiet is goed in te zetten bij verkrampte spieren kan hier helpen om de pijn te verminderen. Meer informatie....


Waar zitten de tenderpoints?
Tenderpoints komen aan twee zijden van het lichaam voor en zouden ook aan beide zijden pijn moeten doen, dat wil zeggen zowel links als rechts. Hieronder is een weergave van tenderpoints zoals die regelmatig worden weergegeven.Plots kwam jij in mijn leven
Heel langzaam en ongevraagd
Alles raakte ik kwijt
het heeft zo lang aan mij geknaagd, lees verder.....Andere symptomen kunnen zijn: 1. Zenuwpijn;
 2. Migraine;
 3. Bleekheid van vingers en tenen;
 4. Hormonale klachten;
 5. Pijn in de kaak;
 6. Geïrriteerde blaas;
 7. Chronische Vermoeidheid;
 8. Angsten;
 9. Histamine
 10. Prikkelbare darm;
 11. Spastische darm;
 12. Tintelingen in lichaamsdelen;
 13. Spierpijn;
 14. Vitamine B12 tekort;
 15. Vitamine D3 tekort;
 16. Tekort aan magnesium, kalium of beide;
 17. Overschot aan B6 vitamine;
 18. Een vorm van neuropathie (zoals dunne vezelneuropathie, dikke vezelneuropathie, of een mixvorm);
 19. Peesontsteking,  zoals bij ontstekingsreuma, bechterew, of sarcoïdose

 


Fibromyalgie & Voeding

Hoe begin je de dag met een ontbijt
 • Ga naar buiten, als de zon op je huid schijnt, wordt er in jouw huid meteen vitamine D gemaakt, Vitamine D is belangrijk voor gezonde botten en tanden en zorgt voor een betere de opname van de mineralen calcium en fosfor. Vitamine D speelt ook een rol bij de instandhouding van de weerstand en bij een goede werking van de spieren.
 • Er zijn verschillende stofjes in kruiden, planten en voeding, die kunnen helpen op verbetering van fibromyalgie te bewerkstelligen. Ook is er lichaamseigen stof te verkrijgen, die kunnen werken bij de zenuwpijn.

Wat kan ik voor jou betekenen?

 • Belangrijk is om te kijken, waar komen de problemen vandaan, als eerste kan je dan een indicatie lekkende darmtest en maagwand 
 • Dit is om een basis informatie aan te leggen voor de oorzaken van fibromyalgie. Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te doen. Je ontvangt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. 
 • Daarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts, indien aanwezig. 
 • Als Orthomoleculair Therapeut & Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer....
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg en waar ik heel open en transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. 

Wil je een reactie achter laten of een vraag, bezoek dan mijn blog:

Klik op de volgende link: Fibromyalgie 


Word sponsor, om Albican te steunen

Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn