Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Fibromyalgie, ook weke delen reuma genoemd

 

Fibromyalgie houdt in dat de meeste personen zeer heftige pijnen kunnen ervaren, wat op verschillende aanhechtingsplaatsen voelbaar is in het hele lichaam, zoals spieren & de pezen en bij matige inspanning kunnen de klachten toenemen.. 

  

Het begin van de Fibromyalgie ontstaat vaak met overbelasting, daarnaast merk je zelf op dat je steeds vaker met stijfheid  uit bed stapt  en steeds meer tijd nodig hebt om op gang te komen. Gevolgd door infecties, hormonale schommelingen, blessures, ontstekingen of slijtage, die voornamelijk aan het licht komen tijdens een onderzoek bij een arts of orthomoleculair therapeut. Veelal veroorzaakt door darm & maagklachten, die ontstaan zijn door overbelasting van stress, werk & zorgen in privé situatie. 

 
Een traumatische ervaring

Omdat het algehele beeld van fibromyalgie een traumatische ervaring is, kan hierdoor PTSS ontstaan, lees meer door de volgende link aan te klikken: 


Wat doet fibromyalgie met jou als persoon

Voor buitenstaanders zonder fibromyalgie is het haast niet te begrijpen, wat de zeer heftige pijnen met het lichaam & geest doen. Je kan niet meer op je lichaam vertrouwen, vandaag kan het een goede dag zijn en dan opeens uit het niets slaat de situatie om. Continu die angst en de onzekerheid, wanneer zullen de pijnen beginnen, of je nog kan lopen, slapen, autorijden, leef je in alles wat je onderneemt in pure angst. 


Stel je eens voor in de volgende situatie:

Wij gaan naar de winkel, doen gewoon onze boodschappen, wij hoeven niet na te denken over wat er met ons lichaam allemaal kan gebeuren onderweg. Ons lichaam kent nog niet dit soort pijn of angst. Maar iemand met fibromyalgie moet ook boodschappen doen, onderweg kan opeens het lichaam deze pijnen geven. De pijnen die je aan de grond genageld kunnen houden, waardoor je niet verder meer kan. Dat wat voor ons elke dag weer normaal is, kan voor iemand met fibromyalgie de dag in zijn greep houden, met alle gevolgen van dien. 


Een arts stelt de diagnose & drukt op de 18 pijnpunten, zijn er meer dan 11 pijnpunten, volgt er de diagnose fibromyalgie. De pijnpunten worden tenderpoints genoemd.


Waar zitten de tenderpoints?

Tenderpoints komen aan twee zijden van het lichaam voor en zouden ook aan beide zijden pijn moeten doen, dat wil zeggen zowel links als rechts. Hieronder vind je een link met een weergave van tenderpoints zoals die regelmatig worden weergegeven. klik op de volgende knop.


Andere symptomen kunnen zijn:


Tips:

 • Begin de dag nog voor je eerste ontbijt, met een halve citroen uit te persen, vul het glas aan met lauw warm water en drink het in zijn geheel op. Wel een kanttekening: Begin voorzichtig met 1/4, later kan je het uitbreiden naar een hele;
 • Pas op met Geraffineerde suiker, door het raffineren van de suiker worden allerlei stoffen uit de suiker gehaald die je lichaam nodig heeft om de suiker goed te verwerken. Hierdoor stijgt je bloedsuikerspiegel en moet je alvleesklier snel insuline afscheiden om het niveau glucose te laten dalen. Dit heeft invloed op je stresshormonen waardoor de klachten van fibromyalgie erger kunnen worden. 


 • Ga naar buiten, als de zon op je huid schijnt, wordt er in jouw huid meteen vitamine D gemaakt, Vitamine D is belangrijk voor gezonde botten en tanden en zorgt voor een betere de opname van de mineralen calcium en fosfor. Vitamine D speelt ook een rol bij de instandhouding van de weerstand en bij een goede werking van de spieren.
 • Er zijn verschillende stofjes in kruiden, planten en voeding, die kunnen helpen op verbetering van fibromyalgie te bewerkstelligen. Ook is er lichaamseigen stof te verkrijgen, die kunnen werken bij de zenuwpijn.

  Wat kan ik voor jou betekenen?

  • Belangrijk is om te kijken, waar komen de problemen vandaan, als eerste kan je dan een indicatie lekkende darmtest & maagwand downloaden, [ download hier de test ] Dit is om een basis informatie aan te leggen voor de oorzaken van fibromyalgie. Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te doen. Je ontvangt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. 


  • Daarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts, indien aanwezig. 
  • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg & waar ik heel open & transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. 

   

   


  Wil je een reactie achter laten of een vraag, bezoek dan mijn blog:

  Klik op de volgende link: Fibromyalgie 

   

   Orthomoleculair Therapeut 
   & Voedingsdeskundige
  • Chakra & Aura onderzoek 
  • Ervaringsdeskundige Hoog gevoeligheid
  • Alie Vos-Doller, www.albican.nl
   Tel: 06-41979305

   

   

   Bellen kost niets
  • Neem ik niet op?
  • Ben ik afwezig?
   Ik bel terug