...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Fibromyalgie, ook weke delen reuma genoemd

 

 
Bij fibromyalgie worden bij de meeste personen zeer heftige pijnen ervaren, wat op verschillende aanhechtingsplaatsen voelbaar kan zijn in het hele lichaam, zoals spieren en de pezen en bij matige inspanning kunnen de klachten toenemen.. 

  

Het begin van de Fibromyalgie ontstaat vaak met overbelasting, daarnaast merk je zelf op dat je steeds vaker met stijfheid  uit bed stapt  en steeds meer tijd nodig hebt om op gang te komen. Gevolgd door infecties, hormonale schommelingen, blessures, ontstekingen of slijtage, die voornamelijk aan het licht komen tijdens een onderzoek bij een arts of orthomoleculair therapeut. Veelal veroorzaakt door darm en maagklachten, die ontstaan zijn door overbelasting van stress, werk en zorgen in privé situatie. Een diagnose fibromyalgie wordt gesteld door een arts.

Wees alert bij veranderingen van lichaam en geest
Melatonine wordt voornamelijk geproduceerd in de pijnappelklier, het maag-darmkanaal en in de ogen. Ouder worden, licht, overgewicht en roken kunnen de aanmaak van melatonine tegengaan. IJzer is zeer belangrijk voor de aanmaak van neurotransmitters zoals dopamine en serotonine. Als er in het centrale zenuwstelsel iets veranderd, zoals bij slaap, eetlust, herinnering, leren, temperatuurregulatie, stemming, seksueel gedrag, spiercontractie, endocrien regulatie, cardiovasculaire functie en depressie, dan zouden alle bellen moeten gaan rinkelen, waarom is er een storing tussen de darmen en het hoofd, wat veroorzaakt een storing in de neurotransmitters?
Lekkend - slijmvlies


Bijnier - uitputting


Bloed onderzoek en Fibro


Slaap - Fibro


Serotonine - tekort


Energie en slapen


Massages die kunnen helpen bij fibromyalgie

Klopmassage: Dit is een manier van masseren waarbij het kloppen van de vingertoppen of handen geïmiteerd wordt. In veel gevallen wordt deze vorm van massage als intensief ervaren. Klopmassage zorgt ervoor dat spieren minder stijf zijn en daarbij verbetert het de bloedcirculatie.

Vibratie massage: Deze manier van masseren is gebaseerd op – zoals het woord al zegt – vibratie. Het is een rustige en zachte massage middels trillingen wat er voor zorgt dat de bovenste laag van het weefsel en de spieren goed worden behandeld. Het zorgt voor ontspanning, vermindert stijfheid in de spieren en stimuleert de bloedcirculatie.


Klopmassage


Vibratie massage


Mogelijk oorzaken:

 • Een traumatische ervaring, omdat het algehele beeld van fibromyalgie een traumatische ervaring is, kan hierdoor PTSS ontstaan, lees meer door de volgende link aan te klikken: 
Milt burn-out


Pees ontsteking


 • Een arts stelt de diagnose en drukt op de 18 pijnpunten, zijn er meer dan 11 pijnpunten, volgt er de diagnose fibromyalgie. De pijnpunten worden tenderpoints genoemd. Waar zitten de tenderpoints? tenderpoints komen aan twee zijden van het lichaam voor en zouden ook aan beide zijden pijn moeten doen, dat wil zeggen zowel links als rechts. Hieronder vind je een link met een weergave van tenderpoints zoals die regelmatig worden weergegeven. klik op de volgende knop.


Tender - points


Waar zitten de tenderpoints?
Tenderpoints komen aan twee zijden van het lichaam voor en zouden ook aan beide zijden pijn moeten doen, dat wil zeggen zowel links als rechts. Hieronder is een weergave van tenderpoints zoals die regelmatig worden weergegeven.


Plots kwam jij in mijn leven
Heel langzaam en ongevraagd
Alles raakte ik kwijt
het heeft zo lang aan mij geknaagd, lees verder.....Meer informatie tenderpoints


Andere symptomen kunnen zijn:


 1. Zenuwpijn;
 2. Migraine;
 3. Bleekheid van vingers en tenen;
 4. Hormonale klachten;
 5. Pijn in de kaak;
 6. Geïrriteerde blaas;
 7. Chronische Vermoeidheid;
 8. Angsten;
 9. Histamine
 10. Prikkelbare darm;
 11. Spastische darm;
 12. Tintelingen in lichaamsdelen;
 13. Spierpijn;
 14. Vitamine B12 tekort;
 15. Vitamine D3 tekort;
 16. Tekort aan magnesium, kalium of beide;
 17. Overschot aan B6 vitamine;
 18. Een vorm van neuropathie (zoals dunne vezelneuropathie, dikke vezelneuropathie, of een mixvorm);
 19. Peesontsteking,  zoals bij ontstekingsreuma, bechterew, of sarcoïdose

 

Pre-diabetes


Zenuwpijn


Histamine


Chronisch Moe


Migraine


Lekkend - slijmvlies


Pees problemen


B12 tekort


Fibromyalgie citroen en een waarschuwing voor geraffineerde suiker

Start met een halve citroen uit te persen, vul het glas aan met lauw warm water en drink het in zijn geheel op. Wel een kanttekening: Begin voorzichtig met 1/4 citroen, later kan je het uitbreiden naar een hele; Pas op met geraffineerde suiker, door het raffineren van de suiker worden allerlei stoffen uit de suiker gehaald die je lichaam nodig heeft om de suiker goed te verwerken. Hierdoor stijgt je bloedsuikerspiegel en moet je alvleesklier snel insuline afscheiden om het niveau glucose te laten dalen. Dit heeft invloed op je stresshormonen waardoor de klachten van fibromyalgie erger kunnen worden.


Gratis test darm - maag


Stel je vraag


 • Ga naar buiten, als de zon op je huid schijnt, wordt er in jouw huid meteen vitamine D gemaakt, Vitamine D is belangrijk voor gezonde botten en tanden en zorgt voor een betere de opname van de mineralen calcium en fosfor. Vitamine D speelt ook een rol bij de instandhouding van de weerstand en bij een goede werking van de spieren.
 • Er zijn verschillende stofjes in kruiden, planten en voeding, die kunnen helpen op verbetering van fibromyalgie te bewerkstelligen. Ook is er lichaamseigen stof te verkrijgen, die kunnen werken bij de zenuwpijn.


Wat kan ik voor jou betekenen?

 • Belangrijk is om te kijken, waar komen de problemen vandaan, als eerste kan je dan een indicatietest lekkende slijmvliezen darm en maagwand invullen. Begin de test
 • Dit is om een basis informatie aan te leggen voor de oorzaken van fibromyalgie. Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen in te vullen. Je ontvangt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen, zend een Whatsapp bericht Of zend een contact bericht: Bericht verzenden
 • Daarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts, indien aanwezig. 
 • Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer....
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg en waar ik heel open en transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. 
Info Onderzoek


Prijslijst


Over Albican


WhatsApp Chat

Word sponsor, om Albican te steunen

Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn