...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Fistel haarnestcyste 


WAT IS EEN FISTEL ? 
Een fistel is een gang of een tunnel onder de huid. Het is een soort buisvormige uitgang naar buiten. Een fistel kan ontstaan na een ontsteking, bijvoorbeeld na een steenpuist. Een steenpuist ontstaat door een infectie van een haarzakje. Er ontstaat onder de huid een holte gevuld met pus. Dit wordt een abces genoemd. Zo’n abcesholte breekt meestal door naar de huid. Huidcellen kunnen de tunnel ingroeien zodat er een buis ontstaat die aan de binnenkant helemaal bekleed is met huidcellen. Als dat gebeurt blijft de verbinding meestal bestaan, en zo’n blijvende verbinding wordt een fistel genoemd.
Er zijn verschillende soorten fistels. 

  • Cutane fistel: Bij een entero-cutane fistel in een buikwond ontstaan er chronische buikwonden die door de agressiviteit van de darmsappen niet dichtgroeien;
  • Perianale fistel: is een nieuw ontstaan gangetje tussen het anale kanaal en de huid rondom de anus. Vaak is er eerst sprake geweest van een ontsteking met pus. Fistels kunnen ook ontstaan  bij bepaalde ontstekingsziektes van de darm (ziekte van Crohn, colitis ulcerosa) Lees meer door de volgende rode link aan te klikken: Ziekte van Crohn
  • Haarnestcyste: is een holte in de huidplooi en wordt veroorzaakt door één of meerdere ingegroeide haren. De haarnestcyste wordt in vaktermen ook wel een Sinus pilonidalis genoemd. Doordat deze holte onder de huid is ontstaan, maakt de natuur een klein gaatje naar buiten om afvalstoffen af te voeren, dit proces kan zeer pijnlijk zijn. Haarnestcysten komen het vaakst voor in de bilspleet en in de lichaamsbeharing rondom het geslachtsdeel. Vraag na een natuurlijke behandeling en stuur een contact bericht: Bericht   Na de behandeling is het belangrijk, dat je voorkomt dat de haren opnieuw kans zien in te groeien, je kan bijvoorbeeld de haarzakjes rondom dit gebied weg laten halen.
  • Enterocutane fistel: Bij darmziekten zoals de ziekte van Crohn kunnen er fistels lopen van darm naar darm of van darm naar huid;
  • Enterocutane fistel:  is een fistel tussen huid en de mondholte, meestal uitgaande van een kaakabces of tandwortelabces.


Onderzoek van fistels; Fistels worden meestal benoemd naar de plaats in het lichaam waar ze optreden, meer informatie vind je in dit nieuwsbericht

Onderzoek en fistels


Wat moet je doen en weten
Bezoek als eerst een arts en laat alles goed onderzoeken, mogelijk stuurt de huisarts je door naar het ziekenhuis, zorg dat je een goed beeld krijgt van het soort fistel, de diagnose is ook nodig als ik jou eventueel behandel met een natuurlijk middel.. 


Symptomen die kunnen voorkomen bij een fistel
vermoeidheid, niet kunnen slapen, bloedvergiftiging, hoofdpijn, koortsaanvallen, pijn rondom het gebied, soms met wat roodheid, pus productie vanuit een klein gaatje van de fistel.

Mijn behandeling van de fistel
In mijn vak ben ik vooral de anale fistels tegen gekomen, het ontstaat lang niet altijd met alleen haren, het kan ook gebeuren door een ongeluk, waarbij weefsel beschadigd is en er bacteriën ontstaan in een holte. Ook bij suikerziekte heb ik de aandoening gezien, een verklaring zou kunnen zijn, dat de bloedvaten en weefsel slapper worden en ontstekingen zo kans zien, vaak komt de fistel terug na een ingreep en vaak zie je dat de aandoening ook erfelijk belast is.


Advies, begeleiding of onderzoek nodig, lees dan het volgende

  • Belangrijk is om te kijken, waar komen de fistels vandaan, als eerste kan je dan een indicatietest lekkende darm en maagslijmvliezen invullen, Klik hier, om de test te beginnenDit is nodig om basis informatie aan te leggen.  Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te ontvangen, zoals een schildklier indicatietest. Je kunt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst ontvangen, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. bericht versturen. Daarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
  • Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te in te vullen. Je kunt daarbij gelijk een anamnese ontvangen, een vragenlijst, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. Bericht versturen. Daarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
  • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg & waar ik heel open & transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen.


Word sponsor, om Albican te steunen

Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn