...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Hypoglykemie, bloedglucose te laag, als diabetes een noodgeval wordt


Hypoglykemie kan ontstaan door teveel suikers, koolhydraten en weinig bewegen, maar kan ook ontstaan door iatrogeen, of 'verkeerd gebruik van Insuline of door het stimuleren van de afgifte van insuline door: sulfonylureumderivaten  

Iatrogeen = schade door medicijnen, voedingssupplementen, andere niet lichaamseigen stoffen of een niet juiste diagnose gesteld. 


We moeten dan eerst weten, hoe werkt glucose en wat doet het voor ons Voedingsmiddelen met suiker en koolhydraten, worden in de maag en darmen omgezet tot glucose. Glucose heb je nodig voor je spieren en organen. Glucose is namelijk brandstof voor je lichaam. Om glucose in je lichaamscellen te krijgen, gebruikt je lichaam insuline. Je cellen zetten de glucose vervolgens om in energie, waardoor je kunt denken en bewegen. Van je hersenen tot je darmen, hebben al je organen glucose nodig om te kunnen werken. 

Ons lichaam zoekt telkens weer naar een juiste balans. Na het eten van een maaltijd met koolhydraten en suiker stijgt dit gehalte. Het hormoon insuline zorgt ervoor dat de weefsels de glucose opnemen. Zo komt het bloedsuikergehalte weer in balans. 
Onderwerpen: 1. De lever houdt een voorraad glucose vast als glycogeen; 2.Geen diabetes, toch hypo's door een te hoge inname van suiker & koolhydraten; 3. Symptomen kunnen zijn; 4. Je voeding aanpassen, stapje voor stapje; 5. Kleine maaltijden; 6.Ernstige hypoglykemie

Hypo's en symptomenLichaamsbeweging als glucosevreter

Door je spieren te bewegen, breng je de motor van het lichaam op gang en verhoog je de brandstofconsumptie. Resultaat: het glucose gehalte daalt. Dit kan je goed zien aan metingen. 

Voor wie de glucose wil meten in het bloed, kan deze hieronder kopen. Als je diabetes hebt, wordt de glucosemeter vergoed. Voeding en Inspanning

Meer lichaamsbeweging, betekend meer voeding, vooral waardevolle voeding, eet voor je gaat bewegen voldoende. Bij medicijnen gebruik kan dat juist meer insuline zijn, om de werkende spieren van voldoende brandstof te voorzien. Streef ernaar om twee uur naar het eten, aan lichaamsbeweging te doen, als de glucose van nature te hoog is. Zorg ook voor voldoende brandstof na de activiteit, zodat de bloedglucose niet te ver daalt. 


Gebruik lichaamsbeweging als medicijn. Als je insuline gebruik en door meting weet welke invloed lichaamsbeweging op je bloedglucose heeft, merk je wellicht dat je een periode van lichamelijk inspanning kunt gebruiken als vervanging voor insuline. Overleg dit met je arts, krijg zelf inzicht, schrijf in een boekje elke dag wat je doet en wat je merkt van de verandering, dat creëert voor jezelf ook een stuk zekerheid. 


Als je ziek bent, daalt je tempo, logischer wijze stijgt nu je bloedsuiker

Ziekte en stress kunnen de bloedsuiker omhoog laten schieten, het lichaam werkt als een domino, het zet de eerste stap in werking door hormonen aan te sturen, die de werking van insuline tegengaan, waardoor insuline uit de spieren en de lever vrij komt. Soms kan je ziekte stress niet direct verhelpen, maar houd in dit geval je bloedsuiker laag. Als je ziek of stress hebt, is het wel noodzakelijk om voldoende rust te nemen, anders bestaat er een kans dat de glucose wordt afgegeven uit de spieren. 


Drink meer vocht, wel zonder toevoegde suikers

Als de bloedguclose hoger is dan gewoonlijk, werken jouw nieren harder en produceren ze meer urine. Het resultaat: Je kan uitgedroogd raken, door ongewoon hoge urine-uitscheiding. Zorg dus voor voldoende vochtopname door minstens elk halfuur een glas water te drinken. 


Als jezelf regelmatig je bloedglucose na kijkt

Dan zal je zien, dat de bloedglucose een moment opname is. Tien minuten later kan de uitslag heel anders zijn. Het zou mooi zijn als we er zeker van konden zijn dat alles in balans is. Helaas heeft balans altijd 2 kanten. 


Enkele voorbeelden van balans, om het inzichtelijk te maken 

 • Mateloos veel praten én mateloos weinig praten kunnen beide hinderlijk zijn;
 • Weet wanneer het de tijd is om voor jezelf te kiezen en ga niet voor te veel en niet voor te weinig;
 • Plezier in wat je doet, is bijvoorbeeld evenwicht in jouw leven. Je doet niet te veel en niet te weinig: Je ontdekt en weet wat de juiste hoeveelheid voor jou is, zie het als een soort zelf leiderschap

Testen en Informatie die je mogelijk kunnen helpen, om hypoglykemie op te sporen

Advies, begeleiding of onderzoek nodig, lees dan het volgende

 • Belangrijk is om te kijken, waar komt de hypoglycemie vandaan, als eerste kan je dan een indicatietest lekkende darm en maagslijmvliezen invullen, Klik hier, om de test te beginnenDit is nodig om basis informatie aan te leggen.  Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te ontvangen, zoals een schildklier indicatietest. Je kunt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst ontvangen, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. bericht versturen. Daarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
 • Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer...
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg & waar ik heel open & transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. 


  Word sponsor, om Albican te steunen

  Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

  E-mailen
  Bellen
  Map
  Info
  LinkedIn