...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Hypoglykemie, bloedglucose te laag, als diabetes een noodgeval wordt


Hypoglykemie kan ontstaan door teveel suikers, koolhydraten en weinig bewegen, maar kan ook ontstaan door iatrogeen, of 'verkeerd gebruik van Insuline of door het stimuleren van de afgifte van insuline door: sulfonylureumderivaten en blokkeren de ATP-afhankelijke kaliumkanalen in het β-celmembraan van de pancreas.

Iatrogeen = schade door medicijnen, voedingssupplementen, andere niet lichaamseigen stoffen of een niet juiste diagnose gesteld. 


We moeten dan eerst weten, hoe werkt glucose en wat doet het voor ons Voedingsmiddelen met suiker en koolhydraten, worden in de maag en darmen omgezet tot glucose. Glucose heb je nodig voor je spieren en organen. Glucose is namelijk brandstof voor je lichaam. Om glucose in je lichaamscellen te krijgen, gebruikt je lichaam insuline. Je cellen zetten de glucose vervolgens om in energie, waardoor je kunt denken en bewegen. Van je hersenen tot je darmen, hebben al je organen glucose nodig om te kunnen werken.


Glucose Meter: Dit product maakt gebruik van de GOD-enzymtechnologie. Hierbij hoef je niet te vrezen voor tussenkomst van schadelijke stoffen. De meegeleverde teststrips zijn helemaal afzonderlijk verpakt en hygiënisch. Het is een handig apparaat dat in amper 5 seconden een betrouwbare meting uitvoert, meer informatie

Een juiste balans

Ons lichaam zoekt telkens weer naar een juiste balans. Na het eten van een maaltijd met koolhydraten en suiker stijgt dit gehalte. Het hormoon insuline zorgt ervoor dat de weefsels de glucose opnemen. Zo komt het bloedsuikergehalte weer in balans. 

Glucose intolerant


Pre-diabetes


De lever houdt een voorraad glucose vast
Komt je bloedsuikergehalte onder een bepaalde grens, dan maakt je alvleesklier glucagon aan. Glucagon is net als insuline een hormoon. Samen zorgen ze ervoor dat je bloedsuikergehalte in balans blijft. Waar insuline ervoor zorgt dat je lichaam glucose uit het bloed kan halen, zorgt glucagon ervoor dat opgeslagen suikers vrijkomen uit je lever. Hierdoor stijgt je bloedsuikergehalte weer. Nu de glucose in je lever zit, noemt men dit glycogeen. Heel handig, want heb je even niet gegeten, dan zet je lichaam het glycogeen om in glucose. Dit vormt weer nieuwe brandstof voor je lichaam.

Stel je voor je bloedsuiker wordt te laag, omdat je niet voldoende glucose binnen krijgt en je lever werkt ook niet naar behoren, kan dit leiden tot hypoglykemie, zoals bij diabetes ook kan gebeuren, het lichaam haalt glucose niet goed uit je bloed. Het gaat dus nu niet naar je organen. Je bloedsuikergehalte wordt hierdoor te hoog

Geen diabetes, toch hypo's
Door een te hoge inname van suiker & koolhydraten
Maar ook niet diabeten kunnen hypo's hebben. Hypoglykemie ontstaat wanneer de toevoer van glucose naar het bloed lager is dan de opname van glucose door de cellen. Hypoglykemie is een toestand met een te laag bloedsuikergehalte. Bij Hypoglykemie wordt er te veel insuline aangemaakt, waardoor de bloedsuikerspiegel sterk schommelt of te laag wordt. Dit kan het resultaat zijn van een te hoog koolhydraat- en een te suikerrijk dieet en/of te weinig bewegen.

Symptomen kunnen zijn:
Geeuwhonger, ernstige vermoeidheid, een koud gevoel in voeten, benen, handen of onderarmen, prikkelingen in vingertoppen en voeten, wazig zien, zweten en koud zijn, gevoelens van verwarring en angst, duizeligheid, algehele slapte na het eten, hoofdpijn, verlies van bewustzijn of neiging tot flauwvallen, oorsuizen en woede-uitbarstingen. Hypoglykemie wordt soms niet direct herkend, vanwege de veelheid en verscheidenheid van de symptomen.

Je voeding aanpassen, stapje voor stapje
Een voeding zonder suiker, zuivel en wit meel is van groot belang. Ook zoete vruchten zoals druiven, sinaasappelen of rode bessen en het sap ervan worden ontraden. Koffie, sterke thee, cola en roken moeten bij hypoglykemie beslist worden gemeden. Vul een indicatie test in om te kijken of je mogelijk een tekort hebt aan voedingsstoffen.

Gratis indicatie test


Spijs - vertering


Lichaamsbeweging als glucosevreter

Door je spieren te bewegen, breng je de motor van het lichaam op gang en verhoog je de brandstofconsumptie. Resultaat: het glucose gehalte daalt. Dit kan je goed zien aan metingen. 

Voor wie de glucose wil meten in het bloed, kan deze hieronder kopen. Als je diabetes hebt, wordt de glucosemeter vergoed.

Glucose meter kopenVoeding en Inspanning

Meer lichaamsbeweging, betekend meer voeding, vooral waardevolle voeding, eet voor je gaat bewegen voldoende. Bij medicijnen gebruik kan dat juist meer insuline zijn, om de werkende spieren van voldoende brandstof te voorzien. Streef ernaar om twee uur naar het eten, aan lichaamsbeweging te doen, als de glucose van nature te hoog is. Zorg ook voor voldoende brandstof na de activiteit, zodat de bloedglucose niet te ver daalt. 


Gebruik lichaamsbeweging als medicijn. Als je insuline gebruik en door meting weet welke invloed lichaamsbeweging op je bloedglucose heeft, merk je wellicht dat je een periode van lichamelijk inspanning kunt gebruiken als vervanging voor insuline. Overleg dit met je arts, krijg zelf inzicht, schrijf in een boekje elke dag wat je doet en wat je merkt van de verandering, dat creëert voor jezelf ook een stuk zekerheid. 


Als je ziek bent, daalt je tempo, logischer wijze stijgt nu je bloedsuiker

Ziekte en stress kunnen de bloedsuiker omhoog laten schieten, het lichaam werkt als een domino, het zet de eerste stap in werking door hormonen aan te sturen, die de werking van insuline tegengaan, waardoor insuline uit de spieren en de lever vrij komt. Soms kan je ziekte stress niet direct verhelpen, maar houd in dit geval je bloedsuiker laag. Als je ziek of stress hebt, is het wel noodzakelijk om voldoende rust te nemen, anders bestaat er een kans dat de glucose wordt afgegeven uit de spieren. 


Drink meer vocht, wel zonder toevoegde suikers

Als de bloedguclose hoger is dan gewoonlijk, werken jouw nieren harder en produceren ze meer urine. Het resultaat: Je kan uitgedroogd raken, door ongewoon hoge urine-uitscheiding. Zorg dus voor voldoende vochtopname door minstens elk halfuur een glas water te drinken. 


Als jezelf regelmatig je bloedglucose na kijkt

Dan zal je zien, dat de bloedglucose een moment opname is. Tien minuten later kan de uitslag heel anders zijn. Het zou mooi zijn als we er zeker van konden zijn dat alles in balans is. Helaas heeft balans altijd 2 kanten. 


Enkele voorbeelden van balans, om het inzichtelijk te maken 

 • Mateloos veel praten én mateloos weinig praten kunnen beide hinderlijk zijn;
 • Weet wanneer het de tijd is om voor jezelf te kiezen en ga niet voor te veel en niet voor te weinig;
 • Plezier in wat je doet, is bijvoorbeeld evenwicht in jouw leven. Je doet niet te veel en niet te weinig: Je ontdekt en weet wat de juiste hoeveelheid voor jou is, zie het als een soort zelf leiderschap

Testen en Informatie die je mogelijk kunnen helpen, om hypoglykemie op te sporen

Hemoglobine


Ketonurie


Lipiden


LDL of 'slechte cholesterol


HDL 'goede' cholesterol


Triglyceriden


B12 en foliumzuur


Bloedonderzoek B12 tekort


Bloedonderzoek - fructose


Bloedonderzoek, glucose


Advies, begeleiding of onderzoek nodig, lees dan het volgende

 • Belangrijk is om te kijken, waar komt de hypoglycemie vandaan, als eerste kan je dan een indicatietest lekkende darm en maagslijmvliezen invullen, Klik hier, om de test te beginnenDit is nodig om basis informatie aan te leggen.  Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te ontvangen, zoals een schildklier indicatietest. Je kunt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst ontvangen, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. bericht versturen. Daarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
 • Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer...
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg & waar ik heel open & transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. 


Info Onderzoek


Prijslijst


Over Albican


WhatsApp Chat


  Word sponsor, om Albican te steunen

  Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

  E-mailen
  Bellen
  Map
  Info
  LinkedIn