...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Maagverkleining / Gastric bypass – Voeding & voedingssupplementen


Bij een gastric bypass wordt de dunne darm halverwege aan de verkleinde maag vastgemaakt en ga je na de ingreep erg snel gewicht verliezen, het is een ingrijpende operatie. Hoe de stofwisseling werkt is dan heel belangrijk om te weten, omdat het kan zijn, dat belangrijke taken uitvallen, waardoor voedingstoffen niet kunnen worden opgenomen. 

Controle ziekenhuis

 • Het traject en de begeleiding is bij elk ziekenhuis anders, de één blijft 5 jaar onder controle, waarbij het gezien het verloop van de ingreep bekeken wordt, hoe verder, in begin om de 3 a 6 maanden en later om het jaar. Het ziekenhuis zal een verwijzing doen naar een gespecialiseerd diëtiste om nutriënten  voedingstekorten te voorkomen 


Waarschuwing

 • Maagbescherming: In het eerste jaar worden maagbeschermers voorgeschreven, stop je daarmee, dan kan je hevige pijnen krijgen, met ernstige complicaties! later kan je een natuurlijk stofje proberen, die de slijmvliezen weer kan herstellen. 
 • Geen medicijnen of sommige voedingssupplementen met NSAID’S (ontstekingsremmers) gebruiken!! Dit kan ernstige schade aan de het al te zwakke slijmvlies aanbrengen. 

Voordeel 

 • Het grootste voordeel van een gastric bypass is dat deze ingrepen levens kunnen redden van mensen met een ernstig overgewicht.


Na de maagverkleining is het noodzakelijk om meer aandacht te besteden aan voeding, dit gaat blijvend veranderen, ook bestaat er een mogelijkheid, dat je voedingssupplementen moet gaan gebruiken omdat er door de operatie een storing in de maagwand en darm is ontstaan, waardoor voedingsstoffen niet meer goed worden opgenomen of verteerd.

Voedingsadvies na een Gastric Bypass

Elke operatie heeft risico's net zo als het steeds maar zwaarder worden

Neem eens vrijblijvend contact met mij op en kan ik samen met jou eens kijken, waar het probleem bij het steeds zwaarder worden in jouw lichaam zit.


Advies, begeleiding of onderzoek nodig, lees dan het volgende

 • Belangrijk is om te kijken, waar komen de klachten als vermoeidheid vandaan komen als eerste kan je dan een indicatie lekkende darmtest & maagwand downloaden, download hier de test ] Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te doen, bijvoorbeeld een B12 tekort indicatie test, dit omdat B12 tekort vaak voorkomt bij deze operaties, daarnaast is kennis, van welk product je moet nemen, ook erg belangrijk. Je kunt daarbij gelijk een anamnese ontvangen, een vragenlijst, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. Bericht versturenDaarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
 • Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer...
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg en waar ik heel open en transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen.  E-mailen
  Bellen
  Map
  Info
  LinkedIn