...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Middenrifbreuk

Onvoldoende maagzuur en een slechte vertering

Het middenrif is een grote spier en is de scheiding tussen borstholte en buik en wordt ook wel diafragma genoemd. Boven het middenrif liggen de longen en het hart, met de slokdarm, die een verbinding maakt tussen mond en maag, eronder de lever, de maag, de milt en de darmen. 


Bij onvoldoende maagzuur sluit de spier van de maag niet

Problemen met maagzuur is niet het gevolg van teveel maagzuur maar van te weinig maagzuur. Het spijsverteringskanaal is een buis waarin voedsel van boven naar beneden hoort te stromen. Er is een spier die open en dicht hoort te gaan en die de verbinding vormt tussen je slokdarm en je maag. Deze spier hoort zich te sluiten als er voldoende maagzuur aanwezig is met de juiste zuurgraad (zeer zuur, een pH van 2 of lager). Bij onvoldoende maagzuur van de juiste PH sluit deze spier zich niet, waardoor het weinige maagzuur dat je hebt omhoog kan komen.


Gratis indicatie test "Darm - maag slijmvlies"


De huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming om te voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen in dieper gelegen weefsel


Het maagzuur komt omhoog Maagzuur is maar voor één ding ontworpen: de vertering van de eiwitten. Deze moeten opgelost worden in het maagzuur. De allergrootste eiwitmoleculen in ons voedsel zijn dierlijke eiwitten en gluten in granen, als je te weinig maagzuur hebt is je maag onvoldoende in staat om deze eiwitten af te breken. Gevolg: een massa van onverteerd eiwitrijk voedsel. Dit lokt  micro-organismes als bacteriën en schimmels, de vuilnismannen van moeder natuur. Deze doen zich tegoed aan de half verteerde massa d.m.v. gisting en rotting. Hierdoor ontstaan gassen, die een opgeblazen gevoel geven en ervoor zorgen dat het maagzuur omhoog gestuwd wordt. Nu je weet, dat je een slechte eiwitvertering kan hebben. Schrijf eens op wat je eet en wanneer deze klachten optreden en wat je dan gegeten hebt. De kans is erg groot dat deze klachten volgen na de eten van vlees, zuivel, eieren of granen. Met deze voedingsmiddelen ben je dus bacteriën en schimmels aan het voeden, met gevolgen als een overdaad aan schimmels, wat op de slijmvliezen gaat zitten en de opname van voeding dwarsboomt en zo komen we weer bij de lekkende darm slijmvliezen en mogelijk bij aandoeningen als trage schildklier en pijnen in onze gewrichten, botten, spieren, omdat onze organen ten alle tijden voorgaan om te overleven.

Weinig maagzuur


Darm - hoofd, verbinding


Teveel eiwitrijke voeding en te weinig goed verteerbare voeding

Op oudere leeftijd ontstaan vaak verteringsproblemen, maar ook steeds meer jongeren hebben last van te weinig maagzuur, door een tekort aan basische maaltijden. Als gevolg daarvan functioneert het afsluitmechanisme van de overgang van de slokdarm naar de maag niet meer goed. Bij voorover buigen of plat liggen kan dan het zure maagsap naar de slokdarm teruglopen en dit kan de slokdarm beschadigen. Dit veroorzaakt zuurbranden achter het borstbeen en pijn. Die pijn in de borst wordt soms verward met de pijn van een hartinfarct. Als je er niets aan doet, kan dit verergeren in een soort hernia, dan kruipt een stuk van de maag door het middenrif, zie afbeelding omhoog.


  Een mogelijkheid waardoor deze spier zich gaat verslappen is: 

  • Dat we oppervlakkig gaan ademen waardoor de spier van het middenrif niet genoeg gebruikt wordt. Gevolg: maag kruipt omhoog. Het is noodzakelijk om onze slokdarm te beschermen, zie ook: Slokdarmontsteking

  Een andere mede mogelijke oorzaak

  Het probleem komt mede heel veel voor doordat de meeste mensen niet goed of diep ademhalen in de onderste kwabben van de longen, die in contact komen met het membraan. Als gevolg van stress, gebrek aan lichaamsbeweging, zoals pilates en yoga, en vaak langdurig verkeerd adem halen, waardoor het middenrif verslapt. 


  De gevolgen


  Wat je eraan kunt doen is zorgen dat je meer maagzuur krijgt, d.m.v.:

  1. Meer keltisch zout. keltisch zout is het enige voedingsmiddel dat rechtstreeks bijdraagt aan de aanmaak van maagzuur, omdat er chloride in zit (natriumchloride) pas op met hoge bloeddruk! Zout is niet ongezond, tenminste als je Keltisch Zeezout of Himalyazout neemt. Dat zijn gezonde natuurzouten waar behalve natriumchloride 84 andere mineralen en sporenelementen in zitten. In tegenstelling tot wat commerciële zoutverkopers beweren, zit er een groot verschil in gangbaar keukenzout en zout dat wordt gewonnen uit de zee of het Himalayagebergte. Keukenzout is geraffineerd, net als wit meel en witte suiker. Geraffineerde producten zijn ontdaan van alle voedingsstoffen en de natuurlijke werking van enzymen, die het eten verteren, is er uit gehaald, waardoor daar alleen al een onbalans ontstaat het verteren van voedsel.. Een geraffineerd product is ongezond en in te grote hoeveelheden een vergif. Onbewerkt zout tot je nemen is juist een heel gezonde manier om aan je dagelijkse behoefte van mineralen te komen.
  2. Zure dranken en voeding (appelazijn, citroensap, zure vruchten)
  3. Eet verteerbare voeding

  Oefening bij het teruglopen van maagzuur

  • Ga op je rug liggen. Begin langzaam te ademen, diep in en uit door je neus. Vouw je rechterhand en linkerhand – leg je vingers onder de ribbenkast net links van het midden.Druk in en probeer voorzichtig wiggen met je vingers onder de ribbenkast tijdens elke uitademing. Vergeet niet om uit te ademen als je deze oefening doet, Tijdens elke in ademhaling, omdat de ribbenkast beweegt, trekt de maag naar onderen. Probeer met elke uitademing, dieper te ademhalen en onder de ribbenkast te drukken met je handen. Bij elke inademing zal dat de spier tussen de maag en het middenrif sterker maken. Doe dit voor 5-10 ademhalingen, adem heel bewust en het liefste in de natuur. Doe dit in elke oefening over de ribbenkast aan beide zijden. Terwijl de maag links ligt, werk je aan de rechterzijde dit ontlast dan meteen de galwegen, die ook een algemene oorzaak van brandend maagzuur kunnen voortbrengen. Doe deze techniek twee keer per dag, een keer in de ochtend en een keer in de avond voor twee weken, tot pijn in het gebied verdwijnt. 
  • Bij galreflux, ook gekend als “duodenogastrische reflux”, ontstaat een probleem met een sluitspier of klep waardoor het gal terug naar de maag en slokdarm stroomt. Brandend maagzuur, hoesten, en pijn in de bovenbuik zijn enkele symptomen van galreflux
  Galblaas falen


  Invloed gedachten


  Advies, begeleiding of onderzoek nodig, lees dan het volgende

  • Belangrijk is om te kijken, waar komen de maag problemen vandaan, als eerste kan je dan een indicatietest lekkende darm en maagslijmvliezen invullen, Klik hier, om de test te beginnenDit is nodig om basis informatie aan te leggen.  Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te ontvangen, zoals een schildklier indicatietest. Je kunt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst ontvangen, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. bericht versturen. Daarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
  • Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te doen. Je kunt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst ontvangen, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. Bericht versturen. Daarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
  • Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer...
  • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg en waar ik heel open en transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen.
  Info - Onderzoek


  Prijslijst


  Over Albican


  WhatsApp Chat


   Word sponsor, om Albican te steunen

   Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

   E-mailen
   Bellen
   Map
   Info
   LinkedIn