...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Middenrifbreuk


Het middenrif, dat de scheiding vormt tussen borstholte en buik, laat op één plaats de grote lichaamsslagader, de grote holle ader en de slokdarm passeren. Op oudere leeftijd treedt vaak een verslapping van het middenrif op. Als gevolg daarvan functioneert het afsluitmechanisme van de overgang van de slokdarm naar de maag niet meer goed. Bij voorover buigen of plat liggen kan dan het zure maagsap naar de slokdarm teruglopen. Dit veroorzaakt zuurbranden achter het borstbeen en pijn. Die pijn in de borst wordt soms verward met de pijn van een hartinfarct. Als je er niets aan doet, kan dit verergeren in een soort hernia, dan kruipt een stuk van de maag door het middenrif, zie afbeelding   Een mogelijkheid waardoor deze spier zich gaat verslappen is: 

  • Dat we oppervlakkig gaan ademen waardoor de spier van het middenrif niet genoeg gebruikt wordt. Gevolg: maag kruipt omhoog. Het is noodzakelijk om onze slokdarm te beschermen, zie ook: Slokdarmontsteking

  Mogelijke oorzaak

  Het probleem komt mede heel veel voor doordat de meeste mensen niet goed of diep ademhalen in de onderste kwabben van de longen, die in contact komen met het membraan. Als gevolg van stress, gebrek aan lichaamsbeweging of yoga, en een doorgaans langdurig verkeerd adem halen.


  Wat je eraan kunt doen is zorgen dat je meer maagzuur krijgt, d.m.v.:

  1. Meer zout. Zout is het enige voedingsmiddel dat rechtstreeks bijdraagt aan de aanmaak van maagzuur, omdat er chloride in zit (natriumchloride) pas op met hoge bloeddruk en laat je goed informeren welk soort zout;
  2. Zure dranken en voeding (appelazijn, citroensap, zure vruchten);

  Oefening

  • Ga op je rug liggen.Langzaam beginnen ademen diep in en uit door je neus. Vouw je rechterhand en linkerhand – leg je vingers onder de ribbenkast net links van het midden.Druk in en probeer voorzichtig wiggen met je vingers onder de ribbenkast tijdens elke uitademing. Vergeet niet om uit te ademen als je deze oefening doet, Tijdens elke in ademhaling, omdat de ribbenkast beweegt, trekt de maag – naar onderen.Probeer met elke uitademing, dieper en onder de ribbenkast te drukken met je handen.Bij elke inademing naar beneden trekken aan de maag, zal de spier tussen de maag en het middenrif weer sterker maken. Doe dit voor 5-10 ademhalingen en schuif je handen om een ​​nieuwe oefening onder de ribbenkast en herhaal voor 5-10 meer adem. Doe dit in elke oefening over de ribbenkast aan beide zijden. Terwijl de maag alleen links, werkt de rechterzijde kan ontlast dat de galwegen, die ook een algemene oorzaak van brandend maagzuur. Doe deze techniek twee keer per dag, een keer in de ochtend en een keer in de avond voor twee weken, tot pijn in het gebied verdwijnt.

  Advies, begeleiding of onderzoek nodig, lees dan het volgende

  • Belangrijk is om te kijken, waar komen de maag problemen vandaan, als eerste kan je dan een indicatietest lekkende darm en maagslijmvliezen invullen, Klik hier, om de test te beginnenDit is nodig om basis informatie aan te leggen.  Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te ontvangen, zoals een schildklier indicatietest. Je kunt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst ontvangen, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. bericht versturen. Daarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
  • Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te doen. Je kunt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst ontvangen, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. Bericht versturen. Daarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
  • Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer...
  • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg en waar ik heel open en transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen.


   Word sponsor, om Albican te steunen

   Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

   E-mailen
   Bellen
   Map
   Info
   LinkedIn