...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Milt, burn-out, stress, depressie en PTSS

 

In perioden van lichamelijke en/of geestelijke spanning en stress vervullen de bijnieren een belangrijke rol. Bij langdurige stress worden de bijnieren zoveel belast dat ze uiteindelijk uitgeput kunnen raken. Door een toegenomen verbruik van energie ontstaat er een verhoogde behoefte aan voedingsstoffen. Dit vertaalt zich naar de hersenen als een soort alarm, dit kan alle vormen aan nemen, van hyperventilatie tot totale paniek en verwardheid. 

 

Geestelijke vermoeidheid en zorgen hebben, een schadelijke invloed op de milt

De symptomen van een verminderde bijnierfunctie zijn vermoeidheid, stress en verminderde weerstand. De bijnieren zijn kleine organen precies boven de nieren. De bijnierschors produceert cortisol en aldosteron. Het bijniermerg draagt zorg voor de aanmaak van adrenaline. Cortisol is het stresshormoon bij uitstek en is nodig in alle stresssituaties. Daarnaast heeft cortisol een ontstekingswerende werking. Er bestaat een regelcircuit tussen hypothalamus, hypofyse en de bijnieren om de cortisol-aanmaak te regelen, de zogenaamde HPA-as.

De milt, een soort lymfeklier van het bloed

De informatie-uitwisseling tussen het immuunsysteem en de hersenen vindt plaats in de milt. De milt kan worden gezien als de lymfeklier van het bloed. De milt zorgt voor de vorming van plasmacellen en de verwijdering van afvalstoffen uit het bloed. Het goed functioneren van het immuunsysteem is daarnaast afhankelijk van voldoende aanvoer van bepaalde voedingsstoffen.


De milt heeft meerder functies:

A. Afweer tegen ziektekiemen, zoals: bacteriën, schimmels, archaea en virussen;

dit wordt gedaan door grote aantallen witte bloedcellen die er zitten;  
B. Afbraak van versleten rode bloedcellen;

C. Regelt de functie van de alvleesklier;

D. Maakt speeksel aan en regelt de gal in de maag en regelt de stoffen die de dunne darm uitscheidt; 


Hoe indringers tegengehouden worden door witte bloedcellen

Zodra ziektekiemen in de bloedbaan of in weefsel binnendringen, komen de witte bloedcellen in actie: de soldaatjes binnenin je lichaam. 
Witte bloedcellen vind je overal in het bloed, de milt en het lymfestelsel behalve in je hersenen. Hun taak is ziektekiemen te doden en op te ruimen én afweerstoffen te maken tegen ziekteverwekkers. Samen vormen ze ons afweersysteem ofwel ons immuunsysteem. Het afweersysteem zelf zit ingewikkeld in elkaar, maar het doel is eenvoudig: de indringer herkennen, het afweermechanisme op gang brengen en de indringer aanvallen! 


Cortisol (Stress hormoon) bijnieren

Cortisol bloed onderzoek

Darm - hersenen connectie

In de hersenen zit geen lymfestelsel, er is een darm - brein connectie. De immuuncellen hebben receptoren voor neurotransmitters, wat zorgt voor communicatie tussen darmen en hersenen. 

De reden dat de darmen vaak ook het tweede brein genoemd wordt en een grotere invloed op het geestelijke welzijn heeft dan je zou denken. Zo hebben emoties en de mentale conditie invloed op je gezondheid en weet bijna iedereen hoe stress je lichamelijk welzijn negatief kan beïnvloeden: zoals slecht slapen, minder creativiteit, energie en levenslust, kunnen er behoorlijk op achteruit gaan.


Stress activeert bepaalde ziekteverwekkers

Ze krijgen een kans, omdat je afweersysteem op volle toeren moet werken en de milt uitgeput raakt. 


Emotionele functies van de milt:
Inspiratie en verbinding met de kosmo
s en de omgeving.Beleven van het eigen Zijn.

Emoties:
Chronische vermoeidheid, depressie, gebrek aan levenslust en inspiratie, lage eigendunk, geen initiatief, afwachtend, gebrek aan zelfvertrouwen en assertiviteit.

Negatieve Geloofsovertuigingen:
Ik ben het niet waard, ik verdien het niet, ik ben niet goed genoeg, men kan niet van mij houden, ik ben slecht, ik ben schuldig, ik ben lelijk, ik ben een verliezer, ik ben niet verantwoordelijk, ik ben een slachtoffer. Deze geloofsovertuigingen hebben te maken met liefde, gezondheid, materie, spiritualiteit en identiteit (succes).

Trauma:
Afgewezen door autoritair persoon en daardoor zich niet waardig voelen.

Vast gelopen processen:
Verbinding met de omgeving en de kosmos. Het onvermogen om een positief zelfbeeld te ontwikkelen dat inspireert. De motivatie komt voort uit de poging om anderen te bewijzen dat de geloofsovertuigingen niet waar zijn en / of behoeftebevrediging te verkrijgen. Het herbeleven van processen uit vorige situaties zonder uitzicht op veranderingen en heling. 

Te leren lessen:
Verbinden met kosmische energie en de omgeving (o.a. door meditatie, Aura & Chakra voeding), genieten van de buitenlucht. Ontwikkeling van positief zelfbeeld, zoals geloven in jezelf en daarop te te vertrouwen op je persoonlijke kracht.


Detox milt aanvragen

Dit betreft een voedingsprogramma & een detox kuur, speciaal gericht op de milt. Milt en de Functionele storingen van het lichaam

 • Opname van voedsel, transport en transformatie (bijvoorbeeld diarree, obstipatie, braken, malabsorptie-syndroom, voedselintoleranties, vol gevoel in de buik, indigestie, meteorisme, opgezette buik).
 • Vochthuishouding. Slijmvorming in bijvoorbeeld darm (colitis ulcerosa), bijholten, bronchiën (astma), gewrichten (hydrops).
 • Integriteit van de vaatwand, bijvoorbeeld aderverkalking, spataderen, aambeien, snel blauwe plekken, makkelijk bloeden, hypermenorrhoe.
 • Auto-immuun ziekten waar bindweefsel het substraat is (bijvoorbeeld reuma).

Bezoek altijd eerst een arts, voor een juiste diagnose, als een arts niets kan vinden, dan help ik jou met het uitzoeken, en hopelijk heeft de arts ook iets aan die informatie en kan hij of zij dat verder onderzoeken, indien noodzakelijk


Advies, begeleiding of onderzoek nodig, lees dan het volgende

 • Belangrijk is om te kijken, waar klachten van vermoeidheid vandaan komen, als eerste kan je dan een gratis indicatie test vitamine B12 tekort invullen, Indicatie test B12 tekort invullen. Dit om een basis informatie aan te leggen en omdat moe zijn vaak voor komt bij vitamine B12 tekort. Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te ontvangen. Je kunt daarbij gelijk een anamnese ontvangen, een vragenlijst, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een e-mail te versturen: info@albican.nl 
 • Daarnaast vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts & is het belangrijk dat de arts tijdens de begeleiding op de hoogte blijft van wat er mogelijk gaat veranderen ( blijf altijd eerlijk & transparant ), een arts blijft altijd eindverantwoordelijk, waar je direct contact mee opneemt wanneer er klachten zijn die je niet vertrouwd, breng mij daarna ook weer op de hoogte. 
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg en waar ik heel open en transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. 


  Word sponsor, om Albican te steunen

  Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

  E-mailen
  Bellen
  Map
  Info
  LinkedIn