...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Myxoedeem en Schildklier 

Schildklier ontregeld Als de stofwisseling trager gaat lopen, door overbelasting, stress, vreemde stoffen in je lichaam of een onbalans in bepaalde stoffen of in je levensloop enz, kan dit gevolgen hebben voor de schildklier. Het kan zijn dat je geen energie hebt, of dat afvalstoffen niet goed door de lever worden verwijderd uit het lichaam en zich op- stapelen in jouw huid ( de huid communiceert direct met de lever), de huid is een groot slijmvlies. Wat veel mensen niet beseffen is dat ditzelfde gebeurd in jouw darmen, waar ook weer diezelfde slijmvliezen zitten als in je huid, omdat je het niet kan zien, kan dit over het hoofd worden gezien, met voedingsstoffen tekort als gevolg. Dus let op je huid! Het is de spiegel van je darmen en je lever. Met gevolgen voor de schildklier, die dan ook trager gaat werken. Waarschuwing pas op met gluten, het gluteneiwit lijkt veel op het schildklier weefsel en kan bij een defect in het slijmvlies in jouw bloed komen, je lichaam ziet dit als een vijand en kan zo voor een overactieve immuunsysteem zorgen.


De schildklier staat onder controle van de hypothalamus en de hypofyse. 

In de hypofysevoorkwab worden veel hormonen geproduceerd, die invloed hebben op andere endocriene klieren, zoals de schildklier. De hypofyse stuurt de schildklier aan en zorgt er zo voor dat de hormonen terechtkomen in het bloed. Via het bloed bereikt het schildklierhormoon alle lichaamsdelen en -cellen. De aansturing van de schildklier, wordt de hypothalamus-hypofyse-schildklieras genoemd. Ook wel de HPT-as, in het Engels. De hoeveelheid schildklierhormoon in je bloed en weefsels wordt steeds ‘gemeten’ door de hypothalamus. Het lichaam gooit bewust de stofwisseling en T3 een tandje lager om ook de totale stress te verlagen. Lees meer....

De hypothalamus, hypofyse en bijnieren werken samen 

De HPA-as, beter bekend als Hypothalamus, Hypofyse en Bijnier-as, bestaat uit de hypothalamus, de hypofyse en de bijnieren. De H in HPA staat voor Hypothalamus, een klein onderdeel van de hersenen met een grote taak. De functie van de hypothalamus is om signalen van de hersenen naar de bijnieren, hypofyse en andere organen te sturen zodat het vaak als het beginpunt van de HPA as wordt beschouwd. Uiteindelijk is je Hypothalamus mede verantwoordelijk voor je biologisch ritme, lichaamstemperatuur en je energieniveau. De hypofyse is zelfs nog kleiner dan de hypothalamus, maar maakt een gigantische hoeveelheid aan hormonen die ons lichaam nodig heeft. Deze erwt-vormige klier produceert bijvoorbeeld hormonen als het groeihormoon,   het is verbonden met de hypothalamus en bevindt zich aan de basis van de hersenen. De bijnieren, we hebben er allemaal twee en ze zitten net boven onze nieren. Hoewel ze ver van de hypothalamus en hypofyse af zitten zijn ze verbonden. De bijnieren produceren zelfs meer hormonen dan de hypofyse – steroïde hormonen als cortisol, geslachtshormonen als DHEA en stresshormonen als adrenaline en dopamine. De hormonen die geproduceerd worden door onze bijnieren controleren chemische reacties in grote delen van ons lichaam, inclusief de bekende “vecht-of-vlucht” reactie. Zo heeft vermoeidheid direct gevolgen voor ons lichaam en schopt de hormoonhuishouding in de war. 


Ouder worden

Als mensen ouder worden, krimpt de productie van schildklierhormonen over het algemeen. Hierdoor wordt de stofwisselingssnelheid lager en kan de hoeveelheid lichaamsvet toenemen. Er kan hypothyreoïdie ontstaan. 


Opstapeling afvalstoffen in darm- maagslijmvliezen
Ook in je darm- en maagslijmvliezen, gebeurd hetzelfde als op je huid, dit is ook een slijmvlies. Waardoor er ontstekingen kunnen ontstaan en het slijmvlies wat juist voedingstoffen moet opnemen, weg laat lekken en afvalstoffen door laat.
Myxoedeem is slijmerige vochtophoping, waarbij eiwitafvalstoffen zich opstapelen in de huid en slijmvliezen, dit staat ook wel  bekend als een slijm zwelling, een slijmachtige laag van onderhuids  bindweefsel en vaak in de vorm van afgetekende builen of plakkaten, wat je ook wel bij benen en enkels ziet, in de vorm van lipoedeem. Bij een te traag werkende schildklier zie je dit voornamelijk rondom de oogleden en lippen. De aandoening komt opvallend vaak voor in combinatie met Pre-diabetes (gluten intolerantie) of diabetes 2.


Lipoedeem, een abnormale verdeling van vetweefsel over het lichaam. Het vetweefsel stapelt zich hoofdzakelijk op in de benen en soms in de armen, die als gevolg daarvan flink in omvang kunnen toenemen.

Een diagnoseAls eerste is het belangrijk, een goede diagnose te stellen, wat alleen een arts kan doen, wat ga je daarna doen... Jijzelf hebt nu de hoofdrol en een goede communicatie is nu van belang. Wat gebeurt er in je lijf en wat kan je doen, ga je medicijnen gebruiken, wil je natuurlijke stoffen inzetten, of allebei, of wil je leren hoe je jouw lichaam gezond kan maken, door anders te eten, zonder op dieet te gaan. Niemand heeft daar zicht op, alleen jij! Je stofwisseling moet weer op gang gebracht worden, het vocht en vet moet het lichaam uit om ontstekingen voor te zijn, je slijmvliezen moeten tot rust komen en hersteld en hormonen weer in balans. Je kunt bij mij een gratis indicatie test voor de schildklier ontvangen, om te kijken of je mogelijk last hebt van je schildklier.


Advies, begeleiding of onderzoek nodig, lees dan het volgende

 • Belangrijk is om te kijken, waar komen de schildklier problemen vandaan, als eerste kan je dan een indicatietest lekkende darm en maagslijmvliezen invullen, Klik hier, om de test te beginnenDit is nodig om basis informatie aan te leggen.  Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te ontvangen, zoals een schildklier indicatietest. Je kunt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst ontvangen, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. bericht versturen. Daarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
 • Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer...
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg en waar ik heel open en transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. Informatie begeleiding
 • Prijslijst


  Word sponsor, om Albican te steunen
  Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican
  E-mailen
  Bellen
  Map
  Info
  LinkedIn