...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Myxoedeem en Schildklier  


Schildklier ontregeld

Als de schildklier ontregeld is kan dit gevolgen hebben voor de  stofwisseling. Het kan zijn dat je geen energie hebt, of dat  afvalstoffen niet worden verwijderd uit het lichaam en zich op- stapelen in jouw huid, wat veel mensen niet beseffen, ditzelfde gebeurd in jouw darmen. Dus let op je huid! Het is de spiegel van je darmen en pas op met gluten, het gluteneiwit lijkt veel op het schildklier weefsel en kan zorgen voor een lekkende darm en voor een overactieve immuunsysteem zorgen.


Opstapeling afvalstoffen in darm- maagslijmvliezen
Ook in je darm- en maagslijmvliezen, gebeurd hetzelfde als op je huid, dit is ook een slijmvlies. Waardoor er ontstekingen kunnen ontstaan en het slijmvlies wat juist voedingstoffen moet opnemen, weg laat lekken en afvalstoffen door laat. 

Zowel bij een te snelle als een te  trage schildklier kan myxoedeem ontstaan. 
Eiwit opstapeling in de slijmvliezen

Daarbij stapelen  eiwitafvalstoffen zich op in de huid en slijmvliezen, dit staat ook wel  bekend als een slijm zwelling, een slijmachtige laag van onderhuids  bindweefsel en vaak in de vorm van afgetekende builen of plakkaten, wat je ook wel bij benen en enkels ziet, in de vorm van lipoedeem. Bij een te traag werkende schildklier zie je dit voornamelijk rondom de oogleden en lippen. De aandoening komt opvallend vaak voor in combinatie met Pre-diabetes (gluten intolerantie) of diabetes 2.


Zie ook: Pre-diabetes


Zie ook de volgende onderwerpen, te snel werkende en te langzaam werkende schildklierAfbraak afvalstoffen ontregeld

De persoon verbruikt dan veel energie, echter de afbraak van afvalstoffen is ontregeld. In dat geval hoopt het zich op in de benen. Dit oedeem wordt pretibiaal myxoedeem genoemd en dat houdt in dat de bulten niet indruk baar zijn. Dit is het kenmerkende onderscheid van de normale door een trage schildklier veroorzaakte huidaandoening.  Een diagnose

Als eerste is het belangrijk, een goede diagnose te stellen, wat alleen een arts kan doen, wat ga je daarna doen... Jijzelf hebt nu de hoofdrol en een goede communicatie is nu van belang. Wat gebeurt er in je lijf en wat kan je doen, ga je medicijnen gebruiken, wil je natuurlijke stoffen inzetten, of allebei, of wil je leren hoe je jouw lichaam gezond kan maken, door anders te eten, zonder op dieet te gaan. Niemand heeft daar zicht op, alleen jij! Je stofwisseling moet weer op gang gebracht worden, het vocht en vet moet het lichaam uit om ontstekingen voor te zijn, je slijmvliezen moeten tot rust komen en hersteld en hormonen weer in balans. Je kunt bij mij een gratis indicatie test voor de schildklier ontvangen, om te kijken of je mogelijk last hebt van je schildklier. 

Voedingsprogramma volgen

De schildklier is een veel besproken onderwerp, het wordt nog moeilijker gemaakt, door ingewikkelde termen & teksten, met moeilijke formules, waarbij ik zeg: iemand wil geen opleiding volgen, maar simpelweg zijn of haar situatie begrijpen en verbeteren. Heb je nog vragen, stel ze gerust.


Advies, begeleiding of onderzoek nodig, lees dan het volgende

 • Belangrijk is om te kijken, waar komen de opstapeling van afvalstoffen vandaan, als eerste kan je dan een indicatie lekkende darmtest & maagwand downloaden, download hier de test ] Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te doen, zoals een pre-diabetes indicatie of schildklier indicerend onderzoek. Je kunt daarbij gelijk een anamnese ontvangen, een vragenlijst, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. Bericht versturenDaarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
 • Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer...
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg en waar ik heel open en transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. Informatie begeleiding
 • Prijslijst

   E-mailen
  Bellen
  Map
  Info
  LinkedIn