Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek

Myxoedeem & Schildklier  


Als de schildklier ontregeld is kan dit gevolgen hebben voor de  stofwisseling. Het kan zijn dat je geen energie hebt, of dat  afvalstoffen niet worden verwijderd uit het lichaam en zich op- stapelen in jouw huid en wat je niet ziet aan de binnenkant, ze  stapelen ook op in je darm en maagslijmvliezen en kunnen daar een lekkende darm veroorzaken. Zowel bij een te snelle als een te  trage schildklier kan myxoedeem ontstaan. 

Daarbij stapelen  eiwitafvalstoffen zich op in de huid & slijmvliezen, dit staat ook wel  bekend als een slijm zwelling, een slijmachtige laag van onderhuids  bindweefsel en vaak in de vorm van afgetekende builen of plakkaten, wat je ook wel bij benen en enkels ziet, in de vorm van lipoedeem. Bij een te traag werkende schildklier zie je dit voornamelijk rondom de oogleden en lippen. De aandoening komt opvallend vaak voor in combinatie met Pre-diabetes (gluten intolerantie) of diabetes 2.

Zie ook: Pre-diabetes

De persoon verbruikt dan veel energie, echter de afbraak van afvalstoffen is ontregeld. In dat geval hoopt het zich op in de benen. Dit oedeem wordt pretibiaal myxoedeem genoemd en dat houdt in dat de bulten niet indruk baar zijn. Dit is het kenmerkende onderscheid van de normale door een trage schildklier veroorzaakte huidaandoening.  

Als eerste is het belangrijk, een goede diagnose te stellen, wat alleen een arts kan doen, wat ga je daarna doen... Jijzelf hebt nu de hoofdrol en een goede communicatie is nu van belang. Wat gebeurt er in je lijf en wat kan je doen, ga je medicijnen gebruiken, wil je natuurlijke stoffen inzetten, of allebei, of wil je leren hoe je jouw lichaam gezond kan maken, door anders te eten, zonder op dieet te gaan. Niemand heeft daar zicht op, alleen jij! Je stofwisseling moet weer op gang gebracht worden, het vocht en vet moet het lichaam uit om ontstekingen voor te zijn, je slijmvliezen moeten tot rust komen en hersteld en hormonen weer in balans. Je kunt bij mij een gratis indicatie test voor de schildklier ontvangen, om te kijken of je mogelijk last hebt van je schildklier. 

Voedingsprogramma volgen

De schildklier is een veel besproken onderwerp, het wordt nog moeilijker gemaakt, door ingewikkelde termen & teksten, met moeilijke formules, waarbij ik zeg: iemand wil geen opleiding volgen, maar simpelweg zijn of haar situatie begrijpen en verbeteren. Heb je nog vragen, stel ze gerust.Wat kan ik voor jou betekenen?

 • Belangrijk is om te kijken, waar komen de darmproblemen vandaan, als eerste kan je dan een indicatie lekkende darmtest & maagwand downloaden, download hier de test ] Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te doen. Je ontvangt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. Bericht versturenDaarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg & waar ik heel open & transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. Informatie begeleiding
 • Prijslijst

 

  Orthomoleculair Therapeut 
  & Voedingsdeskundige

 

 • Chakra & Aura onderzoek 
 • Ervaringsdeskundige Hoog gevoeligheid
 • Alie Vos-Doller, www.albican.nl
  Tel: 06-41979305
  Stuur een bericht 

 

  Bellen kost niets

 

 • Neem ik niet op?
 • Ben ik afwezig?
  Ik bel terug