...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Pancreatitis – Alvleesklier aandoening 


De alvleesklier geeft problemen en de maag krijgt de schuld


Aandoeningen van de alvleesklier worden vaak herkent als maagklachten. De klacht is namelijk: het lijkt of het eten niet weg kan en blijft hangen. Als de alvleesklier niet genoeg enzymen produceert, gaat het eten boven in de maag “rotten” en dit geeft zuurbranden. Vroege herkenningspunten: Winderigheid, stikkende ontlasting, vaak een bolle opgezette buik en gewichtstoename. Dit kan je laten onderzoeken door een arts. Hou het volgende in de gaten, als er te weinig maagzuur is voor vertering van voedsel en je gaat dan een maagbeschermer nemen, dat zal de vertering niet ten goede komen, alleen nog slechter maken. 
Alvleesklier-ontsteking (acute pancreatitis)

Beknopte beschrijving ziektebeeld:

Ontsteking van de pancreas die onder andere kan worden veroorzaakt door alcoholmisbruik, virusinfecties, galstenen, hyperlipidemie of hyperparathyroïdie.

Maar ook als gevolg van een leven lang consumptie van suiker, koolhydraten, zetmeel en bewerkte, plantaardige oliën/vetten. Een acute pancreatitis

Bij acute pancreatitis is sprake van een zich zeer snel ontwikkelend ziektebeeld dat gepaard gaat met koorts, shockverschijnselen en heftige pijn in de bovenbuik.

Spijsverteringsenzymen worden door de alvleesklier geproduceerd en worden pas in de darm actief, waar ze het voedsel helpen verteren. Bij een alvleesklierontsteking gaan de enzymen al in de alvleesklier zelf aan het werk, door een verstopping van de afvoergang van de pancreas door bijvoorbeeld galstenen.  Het weefsel van de alvleesklier wordt dan door zijn eigen enzymen verteerd.


Wat kan je laten onderzoeken: 

Pancreatitis, is een ontsteking van de alvleesklier, er kan dan amylase in het bloed lekken,
dit zou je als eerste moeten onderzoeken.  Een verhoogd amylase in het bloedde voornaamste oorzaken zijn:

 • Speekselklier ontsteking;
 • Alvleesklierontsteking;

Bloedsuikerwaarden

 • Bloedsuikerwaarden buiten het normale waarden van 4 mmol, kan een aanwijzing zijn van een medische aandoening zoals een ontstoken alvleesklier.

Bij deze test worden twee parameters gemeten amylase en lipase Amylase in Bloed

Amylase en Lipase in bloed alvleesklier


Symptomen Alvleesklierontsteking

 • Gewichtsverlies;
 • Vreselijke aanvallen van pijn in de maagstreek;

Herkenningspunten

 • Erfelijkheid;
 • Een zwangerschap, waarbij de buik omhoog komt en daar de uitgang alvleesklier blokkeert;
 • Overgeven; 
 • Uitdroging;
 • Gele huidskleur;
 • Stikkende ontlasting

  Kan je leven zonder de alvleesklier?

  Bij een tumor wordt de tumor en soms een gedeelte van het omliggende weefsel weggenomen. De gehele alvleesklier verwijderen is een vrij weinig voorkomende operatie, toch komt het voor. Mensen kunnen leven zonder alvleesklier, maar worden wel altijd diabetici (suikerziekte-patiënt) en blijven klachten houden met de spijsvertering en stofwisseling. Hierdoor zal men een leven lang medicijnen/insuline/enzymen moeten blijven innemen/injecteren. Daarnaast kan er veel last ontstaan met de ontlasting: deze blijft meestal dun (diarree). Ouderen en te zwakke personen zijn vaak niet voldoende in staat om te leven zonder alvleesklier. Bij hun wordt vaak bekeken of een andere behandeling of palliatieve behandeling ( waarbij de aandoening kan verbeteren maar niet hersteld ), Deze is gericht op het afremmen van uw ziekte en het verminderen van klachten. 


  Advies, begeleiding of onderzoek nodig, lees dan het volgende

  • Belangrijk is om te kijken, waar komen de verteringsproblemen vandaan, als eerste kan je dan een gratis indicatie lekkende darm & maagslijmvlies downloaden, [ download hier de test ] Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te doen. Je kunt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst ontvangen, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een e-mail te versturen: info@albican.nl 
  • Daarnaast vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts en is het belangrijk dat de arts tijdens de begeleiding op de hoogte blijft van wat er mogelijk gaat veranderen ( blijf altijd eerlijk & transparant ), een arts blijft altijd eindverantwoordelijk, waar je direct contact mee opneemt wanneer er klachten zijn die je niet vertrouwd, breng mij daarna ook weer op de hoogte. 
  • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg & waar ik heel open & transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. 


   Word sponsor, om Albican te steunen

   Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

   E-mailen
   Bellen
   Map
   Info
   LinkedIn