...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Peesontsteking en blessures 

 

Pezen zijn lange, taaie strengen bindweefsel die de spieren verbinden met de botten. Als je de pezen opeens of langer zwaarbelast, zoals geen warming-up, te lang door sporten, te zwaar belast door lichaamsgewicht, het tillen van zware voorwerpen, terugkerende bewegingen, zoals wringen en zeker niet te vergeten de plaats op je stoel, achter je bureau en omdat er veel mensen achter de computer zitten, is dit best een aandachtspuntje en een tekort aan voedingsstoffen.Pezen en blessures

Als het gaat om de meest geblesseerde pees, is de achillespees (boven de hiel) de koploper. Andere vaak getroffen pezen zijn die van de 
schouder, peesplaat (ook wel hielspoor genoemd) pols, de biceps en de kuit. Pezen zijn slecht doorbloed; daardoor duurt het lang voordat ze volledig genezen zijn. Als je bij een pees blessure te snel weer met sporten of zwaar werk begint, raakt de pees door deze belasting gemakkelijk opnieuw beschadigd. Rust is hier dus de beste heelmeester.


Gewrichten passen zich minder snel aan dan de pezen

Het bewegingsapparaat van de mens is een biomechanisch wonder dat zeer slim werkt. Helaas blijkt pas na overbelasting hoe sterk gewrichten, pezen en spieren met elkaar in verbinding staan. Door training worden spieren en pezen sterker. De gewrichten passen zich echter veel langzamer aan op training of zwaar belastend werk.  Overbelasting wordt hierdoor vaak te laat opgemerkt aan gewrichten.


Adviezen van moeder natuur

Witte kool als eerste hulp


Goudsebloem en pijnklachten


Computer en Gewrichtsklachten

We zitten met ons allen heel veel achter de computer, de één voor zijn werk, de ander voor zijn hobby. Bij een verkeerde houding achter de computer kunnen gewrichtsklachten ontstaan. ( Bij een verkeerde houding tijdens sporten, werken is dit precies hetzelfde ). We kennen waarschijnlijk allemaal wel de muisarm, maar ook nek, knie, elleboog en enkelklachten komen voor. 


Tips om gewrichtsklachten te voorkomen

 • Ga rechtop zitten achter je computer;
 • Het beeldscherm moet op ooghoogte staan of net iets lager;
 • Plaats je toetsenbord zo, dat je armen ondersteuning hebben van je stoelsteunen en je hand gemakkelijk de muis kan bedienen en je pols goed ondersteund wordt. 
 • Plaats je voeten op een platte vloer of als je voeten niet op de grond kunnen rusten, plaats een voetenbankje en zorg dat je knieën horizontaal staan, ze mogen in geen geval hangen, anders overbelast je de pezen, die rekken uit, met gevolgen voor je gewrichten. 
 • Zorg voor voldoende beweging tussendoor, zodat de bloedtoevoer zijn werk kan doen, maar dat je ook je spieren sterk maakt. Op het moment dat je wel een blessure krijgt, nemen namelijk de spieren het werk over. Dus zorg goed voor deze spieren.
De knie, wordt de hele dag door gebruikt, goede zorg is nodig

We staan en lopen de hele dag, daarbij houden de kniebanden ons in balans. Je staat er niet bij stil, maar op het moment deze banden uitrekken, sta je niet meer stabiel. In jouw knie zitten twee soorten kniebanden, collaterale banden en kruisbanden. Een letsel treed in de meeste gevallen altijd aan de collaterale banden op. Heb je fibromyalgie of Reuma, dan is dit een puntje van aandacht. 


Aandoeningen met betrekking tot pezen

 • De ziekte van Dupuytren, handen en voeten
 • Fibromyalgie 
 • Peesruptuur


Artikelen die in verband staan met pees ontsteking

Bechterew


Fibromyalgie


Nier falen


Artrose


Hoe herken je peesontsteking

Vaak kun je herkennen dat het peesontstekingen zijn, als reguliere pijnstilling niet voldoende werkt. Juist om dat deze medicijnen alleen werken bij een doorbloeding van weefsel en dat is bij de pees niet het geval. Er is een natuurlijke manier om van je peesontsteking af te komen. Deze is er in zalf maar ook in capsules. Het is even de vraag, of je medicatie gebruikt en welke medicatie, dat natuurlijke middelen hier naast gegeven mogen worden, dit kan ik voor je onderzoeken.


Onderzoek, ga eerst naar een arts voor een juiste diagnose

Een arts kan je doorsturen naar een specialist om een goed beeld te krijgen, wat er in die knie gebeurd. Aanvullend onderzoek doe ik met een anamnese en indicatie testen, zodat ik alle informatie wat jij aan diagnoses hebt verkregen en wat jouw gevoel zegt telt ook zeer zeker mee. Dit leg ik naast elkaar en ga ik samen met jou een behandelplan opstellen met voedingsstoffen en supplementen. De supplementen zijn natuurlijke stoffen, die ik al inzet vanaf 2012, toen ik mijn praktijk opende.


Advies, begeleiding of onderzoek nodig, lees dan het volgende

Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer...

Info - Onderzoek


Prijslijst


Over Albican


Whatsapp Chat


  Word sponsor, om Albican te steunen

  Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

  E-mailen
  Bellen
  Map
  Info
  LinkedIn