Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek

Candida Albicans,  candidiasis, schimmelinfectie


De candida-infectieeen sluimerende bedreiging van onze gezondheidCandida is een gist die voorkomt in de ingewanden, de mond, slokdarm, de keel, huid, en de vagina. Onder normale omstandigheden komt de candida voor als gist en leeft daar in een gezonde balans met bacteriën. Zodra de candida van vorm verandert en zich ontwikkelt tot een schimmel wordt ze pathogeen en ondermijnt het immuunsysteem. Hierbij verandert de verschijningsvorm van knopvormig naar draadvormig.De pathogene schimmel vormt lange draden die door de darmslijmvliezen heen kunnen en zo in de bloedbaan terecht komen. Candida verplaatst zich zo ook naar de verschillende delen van het lichaam. De schimmel maakt ook zogenaamde endotoxinen (voornamelijk Aceetlaldehyde) die worden afgescheiden in de bloedbaan; deze  kunnen de oorzaak zijn van een groot aantal klachten waaronder ook psychische die horen bij een candidiasis. Deze psychische klachten moeten niet onderschat worden. Naast geheugen- en concentratiestoornissen kan het zich zelfs uiten in depressief en suïcidaal gedragspatroon.
Omdat candidiasis verschillende delen van het lichaam kan aantasten (meestal de mond, de oren, de neus, de spijsverteringsorganen en de vagina) kan het worden gekarakteriseerd door verschillende en vooral wisselende symptomen. Dit kunnen zijn: constipatie, diarree, darmkrampen, buikpijn, hoofdpijn, slechte adem, anale jeuk, impotentie, spierpijn, keelpijn, nachtzweten, brandende tong, extreme vermoeidheid, vaginitis (met vooral witte vloed), ME, hyperthyreoïdie, en voetschimmel om maar enkele te noemen. De symptomen verergeren vaak in vochtige, warme omgeving of na inname van suiker of gistrijk voedsel. Als de candida de vagina infecteert zal dit leiden tot jeuk, een brandend gevoel, en witte afscheiding
.
Candidiasis komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Iedereen die een lange antibiotica-kuur heeft ondergaan of iemand die vaak antibiotica tot zich neemt, heeft een vergrote kans op candidiasis door een verstoring van het darmflora-evenwicht. Antibiotica verzwakken het immuunsysteem en ook de 'goede' bacteriën die de candida gist in bedwang houden. Het gebruik van antibiotica  kan een deficiëntie van vitamine K veroorzaken, die geproduceerd wordt door de 'goede bacteriën' in de ingewanden. Voeding met veel bladgroenten, alfalfa, aardbeien en yoghurt kunnen de vitamine K-balans mogelijk herstellen.
Als de candida-schimmel zich profileert, scheidt het toxinen uit die het immuunsysteem verder verzwakken. Een vicieuze cirkel die doorbroken moet worden.

Wat kan ik voor jouw betekenen? 

  • Bij het vermoeden van een schimmelinfectie of candidiasis, kun je bij een gratis indicatietest schimmelinfectie of candidiasis, aanvragen, vraag de test aan: Zend een bericht vermeld duidelijk dat het om de indicatie test schimmelinfectie of candidiasis gaat.  Daarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
  • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg & waar ik heel open & transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. Informatie begeleiding
  • Prijslijst

Orthomoleculair Therapeut 
& Voedingsdeskundige

  • Chakra & Aura onderzoek 
  • Ervaringsdeskundige Hoog gevoeligheid
  • Alie Vos-Doller, www.albican.nl

Tel: 06-41979305
Stuur een bericht 

Bellen kost niets

  • Neem ik niet op?
  • Ben ik afwezig?

Ik bel terug