...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek

 

Zenuwpijn, als niet slapen en angst je leven overneemt 

 

Zenuwpijn voelt anders dan wondpijn, de pijn zit dan in het gebied van de beschadigde zenuw en kan in de arm, het been of de romp ontstaan. Het is vaak moeilijk uit te leggen wat je voelt. De pijn lijkt niet op gewone pijn, maar is branderig, borend, zeer pijnlijk, scherp, koud of juist warm en gaat vaak samen met tintelingen, de huid voelt dan vaak doof aan en je voelt dan toch pijn. Wat in het doorgaanse leven geen pijn doet, bijvoorbeeld zitten, strelen of wrijven van kleren over de huid of lopen kan nu een hevige pijn reactie veroorzaken.

Oorzaken
Er zijn vele oorzaken van zenuwpijn. Deze pijn kan ontstaan na een gordelroos infectie. Soms ontstaat de pijn door chronische ziekte of vitaminegebrek (lekkende darm/maag), bij diabetes, langdurig alcoholmisbruik of blootstelling aan giftige stoffen of chemotherapie. Veel mensen hebben hun klachten gekregen naar aanleiding van een chirurgische ingreep of ongeval. Zoals borstoperaties, liesbreuk, rugoperatie, hartoperatie, of fantoompijn na amputaties.Dystrofie

Posttraumatische dystrofie. Deze pijn ontstaat meestal na een ongeluk of operatie. Vaak gaat dit gepaard met kleur- en temperatuurverandering. Verder komt er nog een artikel over CRPS, of wel Complex Regionaal Pijn Syndroom. Men spreekt vaker van Dystrofie, posttraumatische dystrofie of Sudeck.

Kies hieronder het onderwerp, waar je meer over wilt weten


De oorzaak

 • De oorzaak is vaak een langdurige druk op een zenuw, bijvoorbeeld door een hernia, na een operatie, diabetes, door het vallen op het stuitje, bij het lopen, bij hielspoor of een of bij een beknelling van zenuw in voet genaamd; MORTONSE NEURALGIE Pijnlijke zenuwpijn in voet.
 • Het is moeilijk om de massage te doen bij jezelf. Je moet jouw heup en been strekken. Vooral mensen met strakke en prikkelbaar zenuwen in de benen! Ik stel voor dat je een manueel therapeut dit voor jou kan laten doen.

 


Als je goed naar het filmpje kijkt, zoals bij de uitleg van de massage, kan je zelf proberen de massage toe te passen, of bezoek een manueel Therapeut.


Een infectie kan ook zenuwpijn veroorzaken, immers weefsel om de infectie heen is nu ook beschadigd, dit kan eveneens na een operatie gebeuren, Bij zenuwpijn komt opvallend vaak een B12 tekort voor, het lijkt erop, dat een veel-fout- aan operaties zenuwpijn vergroot, met name de combinatie van het narcose middel wat veel B12 gebruikt en de zenuwen die naar een operatie kunnen komen bloot te liggen, zou er meer aandacht moeten komen aan voeding voor en na de operatie

Bij zenuwpijn komt opvallend vaak een B12 tekort voor, het lijkt erop, dat een veel-fout- aan operaties zenuwpijn vergroot, met name de combinatie van het narcose middel wat veel B12 gebruikt en de zenuwen die naar een operatie kunnen komen bloot te liggen, zou er meer aandacht moeten komen aan voeding voor en na de operatie

Doe de test: ➠
Deze pijnen kunnen lijden tot ernstige angststoornissen, immers je kwaliteit van leven wordt nu alleen nog maar bepaald door pijn.De diagnose wordt gesteld door een gespecialiseerd arts of neuroloog, op basis van klachten en een lichamelijk onderzoek.

 • Ga altijd eerst langs een arts of specialist en overleg na wat mogelijk is.

Er zijn natuurlijke middelen te krijgen, waarmee je mogelijk de zenuwpijn kan aan pakken, ook de juiste voeding is zeer belangrijk, hier kan ik je in adviseren. Blijf altijd contact met je arts houden, overleg wat ik adviseer.


Werking natuurlijke stoffen en voeding

 • Omdat een behandeling door mij, uit natuurlijke stoffen en voeding bestaat, zoals lichaam eigen stoffen en pijnstilling op natuurbasis, (wat een heel proces is), duurt het vaak langer dan een chemische pijnstiller, die geslikt wordt en meteen de zenuw plat legt en de pijn verminderd of zelfs tijdelijk weg neemt. Lichaam eigen stoffen, verandering van voeding en leefstijl, kunnen goed gebruikt worden naast de pijnstillers van de arts, zodat je mogelijk af kan bouwen, overleg altijd met je arts wat je gaat gebruiken. 


Lees ook mijn artikel, eiwitten en proteïnen uit voedingDiagnose zenuwpijn, een natuurlijk middel inzetten

Wil jij eens een natuurlijk middel proberen tegen zenuwpijn, waar ik goede resultaten mee heb geboekt, stuur dan een contact bericht.
Advies, begeleiding of onderzoek nodig, lees dan het volgende

Belangrijk is om te kijken, waar komen de zenuw pijnen vandaan, als eerste kan je dan een indicatie B12 tekort indicatietest of pre-diabetes aanvragen, om een basis informatie aan te leggen, zenuwpijn komt opvallend vaak voor bij een B12 tekort en diabetes. Vraag een indicatietest B12 tekort en pre-diabetes aan: Verzend een bericht  Onder vermelding van indicatie test B12 of pre-diabetes indicatietest ontvangen. Aansluitend deze testen is het mogelijk meerdere indicatie testen in te vullen, dit is na onze eerste gesprek en inventariseer ik wat nodig is aan informatie, zo kan het zijn dat je zelf ook het vermoeden van diabetes hebt, dan kan je een indicatietest pre-diabetes invullen. Je kunt daarbij gelijk een anamnese ontvangen, een vragenlijst, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. Bericht versturen. Daarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts, mochten deze er zijn. De resultaten uit mijn onderzoek kan ik dan vergelijken.  

Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer...

 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg en waar ik heel open en transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. 


  Word sponsor, om Albican te steunen

  Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

  E-mailen
  Bellen
  Map
  Info
  LinkedIn