...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Hypofyse en emotionele balans

 

De hypofyse is een klein kliertje, zo groot als een erwt en bevindt zich in een spleet van de schedel. Het kliertje zit achter de rug van je neus. Het kliertje zorgt ervoor, dat de schildklier, de bijnieren en de geslachtsklieren worden geprikkeld. Wanneer de hypofyse slecht functioneert, kunnen de gevolgen groot zijn. 


De hypofyse, ook wel 'meesterklier' genoemd, bestaat uit een voorkwab en een achterkwab. De voorkwab scheidt groeihormonen af die de groei bevorderen door de proteïnevorming, de celvermeerdering en de celdifferentiatie te beïnvloeden.
Groeihormonen stimuleren de eiwitsynthese in alle cellen van het lichaam, bevorderen in toenemende mate het gebruik van vetzuren (uit vetweefsel) voor energie en verminderen de glucose-utilisatie (gebruik) in het gehele lichaam. Daaropvolgend vermeerderen groeihormonen de eiwitten in het lichaam, verbruiken vetvoorraden en sparen koolhydraten. Eiwitsynthese betekend het opbouwen van nieuwe eiwitten. Deze nieuwe eiwitten zijn nodig om onder andere spiermassa op te bouwen.


Eiwitten of proteïnen zijn de bouwstoffen van ons lichaam

Deze bouwstenen zijn gemaakt van aan elkaar geplakte moleculen: aminozuren. Alle belangrijke aminozuren moeten we via de voeding binnen krijgen, omdat ons lichaam ze niet zelf kan aanmaken


Enkele symptomen die met een disfunctie van de hypofyse kunnen samenhangen: Chronische hoofdpijn ter hoogte van de ogen, dit komt ook voor bij mensen die een matig werkende schildklier hebben, omdat de hypofyse dit overneemt, moet deze hard werken en dat voel je. Stress, slecht slapen, temperatuurschommelingen en angst, kunnen gevolgen zijn.

Een belangrijk punt: Als de gal verwijderd is of slecht functioneert, kan dit verteringsproblemen geven, gevolg bang voor vet, betekend minder energie, uit beweging met gevolgen voor het verbranden van glucose.


Nervus vagus, de verbinding tussen darmen en hoofd De nervus vagus, loopt van het middenrif, langs de slokdarm omhoog, tussen longen en hart, en door de keel tot in de hersenen. Zo werken Darm en hoofd, al heel vroeg in het leven samen. Ze ontwikkelen een groot deel van onze gevoelswereld als zuigeling en daar kun je op een later tijdstip in je leven je voordeel mee doen.Na de adolescentie neemt de secretie van groeihormonen zeer geleidelijk af naarmate men ouder wordt; op zeer hoge leeftijd tot uiteindelijk 25 % van het niveau in de adolescentie.


Wat is secretie:

 • Afgifte van nuttige stoffen door cellen;
 • Afscheiding van vocht door klieren in het lichaam

De voorkwab produceert ook de volgende hormonen: ACTH, dat de bijnieren aanzet tot het afscheiden van cortisol (die het glucose-, eiwit- en vetmetabolisme beïnvloeden), TSH, dat de afscheiding van thyroxine regelt, dat op zijn beurt de meeste chemische reacties in het lichaam regelt; Prolactine, dat de ontwikkeling van het borstklierweefsel en de melkproductie stimuleert; FSH en LH, die de groei van de geslachtsklieren alsook hun reproductieve activiteiten regelen.
De achterkwab produceert vasopressine, dat waterretentie 

( vasthouden van vocht ) bevordert. 

Enkele voorbeelden waarom het lichaam vocht vast houdt: 

Een deel is van teveel Natrium inname, een neveneffect van zwangerschap, hartfalen, hitte-stress, veroudering, ziekte, obesitas, nierfalen, geblokkeerde lymfeklieren en hormonale schommelingen enz. 
De functie van vasopressine

Antidiuretisch hormoon ADH of Vasopressine is een hormoon en een neurotransmitter. Het is een cyclisch nonapeptide = oxytocine ook knuffelhormoon genoemd, dat is opgebouwd uit negen aminozuren. In het lichaam wordt het geproduceerd door de hypothalamus en via neurale banen afgegeven in de achterkwab van de hypofyse, van waaruit het in de bloedbaan terechtkomt. 

ADH speelt een belangrijke rol bij de opname van water en voedingsstoffen in je nieren. Iedere dag komt er 170 liter water met mineralen via je bloed in je nieren terecht. Per minuut filteren je nieren 90 tot 120 milliliter bloed. Dagelijks plas je één á anderhalve liter water uit. Dat betekent dus dat meer dan 99% van het gefilterde water wordt hergebruikt. 


Gedrag en ADH
ADH speelt een rol bij het gedrag, als vrijgevigheid, monogamie, agressie, verliefdheid, plotselinge gedragsveranderingen, tonen van emoties.Enkele symptomen die met een disfunctie van de hypofyse kunnen samenhangen:

 • Overmatig urineren (altijd diabetes mellitus uitsluiten);
 • Chronische hoofdpijn ter hoogte van de ogen;
 • Dysfunctie van de schildklier, bijnieren, gonaden;
 • Menstruatieproblemen;
 • Abnormale skeletgroei;
 • Stress;
 • Slecht slapen;
 • AngstFysieke functie:
Hypofyse, ogen, oren, sinus, regulatie en endocriene systeem.

Emotionele functie:
Het herkennen en volgen van eigen intentie en intuïtie. en alles analyseren, wegdrukken van gevoelens, oneerlijkheid, hebzucht, niet de waarheid kunnen zeggen en manipulatie.

Trauma's:
Onderdrukking van intuïtie door autoriteiten en angst.

Emoties:
Geen verbinding met eigen intuïtie.

Vastgelopen processen:
Kunnen vertrouwen op eigen intuïtie, angst waardoor jij je volkomen overgeeft aan  mensen om je heen en jij jezelf compleet kwijt raakt, weer open leren staan voor Universele Liefde en tijd nemen om naar "binnen" te gaan, door te mediteren.

Te leren lessen:
Vertrouwen op intuïtieve, tijd creëren om bij jezelf naar "binnen" te gaan en éénwording met je eigen wijze ik.

Bezoek altijd eerst je behandelend arts en zorg voor een juiste diagnose, het is mogelijk dat ik je mee help, om alles uit te zoeken en dat je dan met deze informatie naar de arts kan, ik adviseer je over voeding en supplementen, rekende houdend met de medicijnen die je eventueel al gebruikt.


Hypofyse bloedonderzoek bestaande uit:

 • TSH; Vrij T4; LH; FSH; Cortisol; Oestradiol bij vrouwen / testosteron bij mannen; IGF1; prolactine
 • Meer informatie


Advies, begeleiding of onderzoek nodig, lees dan het volgende

 • Belangrijk is om te kijken, waar komen de  klachten vandaan, als eerste kan je dan een indicatietest lekkende darm en maagslijmvliezen invullen, Klik hier, om de test te beginnenDit is nodig om basis informatie aan te leggen.  Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te ontvangen, zoals een schildklier indicatietest. Je kunt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst ontvangen, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. bericht versturen. Daarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 


 • Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer...
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg en waar ik heel open en transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. 

  Word sponsor, om Albican te steunen

  Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

  E-mailen
  Bellen
  Map
  Info
  LinkedIn