Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek

Hypofyse & emotionele balans

De hypofyse is een klein kliertje, zo groot als een erwt en bevindt zich in een spleet van de schedel. Het kliertje zit achter de rug van je neus. Het kliertje zorgt ervoor, dat de schildklier, de bijnieren en de geslachtsklieren worden geprikkeld. Wanneer de hypofyse slecht functioneert, kunnen de gevolgen groot zijn. 

De hypofyse, ook wel 'meesterklier' genoemd, bestaat uit een voorkwab en een achterkwab. De voorkwab scheidt groeihormonen af die de groei bevorderen door de proteïnevorming, de celvermeerdering en de celdifferentiatie te beïnvloeden.
Groeihormonen stimuleren de eiwitsynthese in alle cellen van het lichaam, bevorderen in toenemende mate het gebruik van vetzuren (uit vetweefsel) voor energie en verminderen de glucose-utilisatie in het gehele lichaam. Derhalve vermeerderen groeihormonen de eiwitten in het lichaam, verbruiken vetvoorraden en sparen koolhydraten.

 


Na de adolescentie neemt de secretie van groeihormonen zeer geleidelijk af naarmate men ouder wordt; op zeer hoge leeftijd tot uiteindelijk 25 % van het niveau in de adolescentie.


Wat is secretie:

 • Afgifte van nuttige stoffen door cellen;
 • Afscheiding van vocht door klieren in het lichaam

De voorkwab produceert ook de volgende hormonen: ACTH, dat de bijnieren aanzet tot het afscheiden van cortisol (die het glucose-, eiwit- en vetmetabolisme beïnvloeden), ( zie ook bijnieruitputting ).; TSH, dat de afscheiding van thyroxine regelt, dat op zijn beurt de meeste chemische reacties in het lichaam regelt; Prolactine, dat de ontwikkeling van het borstklierweefsel en de melkproductie stimuleert; FSH en LH, die de groei van de geslachtsklieren alsook hun reproductieve activiteiten regelen.

De achterkwab produceert vasopressine, dat waterretentie 

( vasthouden van vocht ) bevordert. 

Enkele voorbeelden waarom het lichaam vocht vast houdt: 

Een deel is van teveel Natrium inname, een neveneffect van zwangerschap, hartfalen, hitte-stress, veroudering, ziekte, obesitas, nierfalen, geblokkeerde lymfeklieren en hormonale schommelingen enz. 

 

De functie van vasopressine

Antidiuretisch hormoon ADH of Vasopressine is een hormoon en een neurotransmitter. Het is een cyclisch nonapeptide = knuffelhormoon dat is opgebouwd uit negen aminozuren. In het lichaam wordt het geproduceerd door de hypothalamus en via neurale banen afgegeven in de achterkwab van de hypofyse, van waaruit het in de bloedbaan terechtkomt. 

ADH speelt een belangrijke rol bij de opname van water & voedingsstoffen in je nieren. Iedere dag komt er 170 liter water met mineralen via je bloed in je nieren terecht. Per minuut filteren je nieren 90 tot 120 milliliter bloed. Dagelijks plas je één á anderhalve liter water uit. Dat betekent dus dat meer dan 99% van het gefilterde water wordt hergebruikt. Zie mijn artikel nierfunctie verstoring


Gedrag & ADH

ADH speelt een rol bij het gedrag, als vrijgevigheid, monogamie, agressie, verliefdheid, plotselinge gedragsveranderingen, tonen van emoties enz. Zie verder mijn artikel Serotonine te kort  

Enkele symptomen die met een disfunctie van de hypofyse kunnen samenhangen:

 • Overmatig urineren (altijd diabetes mellitus uitsluiten);
 • Chronische hoofdpijn ter hoogte van de ogen;
 • Dysfunctie van de schildklier, bijnieren, gonaden;
 • Menstruatieproblemen;
 • Abnormale skeletgroei;
 • Stress;
 • Slecht slapen;
 • Angst


Fysieke functie:
Hypofyse, ogen, oren, sinus, regulatie en endocriensysteem.

Emotionele functie:
Het herkennen en volgen van eigen intentie en intuïtie. en alles analyseren, wegdrukken van gevoelens, oneerlijkheid, hebzucht, niet de waarheid kunnen zeggen en manipulatie.

Trauma's:
Onderdrukking van intuïtie door autoriteiten en angst.

Emoties:
Geen verbinding met eigen intuïtie.

Vastgelopen processen:
Kunnen vertrouwen op eigen intuïtie, angst waardoor jij je volkomen overgeeft aan  mensen om je heen en jij jezelf compleet kwijt raakt, weer open leren staan voor Universele Liefde en tijd nemen om naar "binnen" te gaan, door te mediteren.

Te leren lessen:
Vertrouwen op intuïtieve, tijd creëren om bij jezelf naar "binnen" te gaan en éénwording met je eigen wijze ik.

Bezoek altijd eerst je behandelend arts en zorg voor een juiste diagnose

Wat kan ik voor jou betekenen?

 • De hypofyse reinigingen, zend een bericht 
 • Belangrijk is om te kijken, waar komen de problemen vandaan, omdat alle mensen anders zijn, geen één mens is hetzelfde of heeft dezelfde klacht, als eerste kan je dan een indicatie lekkende darmtest & maagwand downloaden, download hier de test ] Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te doen, zoals een indicatietest bijnieruitputting. Je ontvangt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. Bericht versturenDaarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
 • Een consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg & waar ik heel open & transparant over zal zijn, na betaling, kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. Informatie begeleiding
 • Prijslijst

 

  Orthomoleculair Therapeut 
  & Voedingsdeskundige

 

 • Chakra & Aura onderzoek 
 • Ervaringsdeskundige Hoog gevoeligheid
 • Alie Vos-Doller, www.albican.nl
  Tel: 06-41979305
  Stuur een bericht 

 

  Bellen kost niets

 

 • Neem ik niet op?
 • Ben ik afwezig?
  Ik bel terug

  P.s. Aan dit artikel wordt nog gewerkt