...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Chakra en Aura onderzoek 


Door middel van een kleuren onderzoek


Het doel van het chakra & aura onderzoek is om blokkades en disbalans op te sporen, te analyseren en te behandelen met voeding, stofjes, stenen of door een bepaalde leefwijze aan te passen. De aura en chakra´s behoren tot het energiesysteem van de mens en kan een aangename aanvulling zijn naast een advies van Orthomoleculaire Voedingstoffen.

Zie oefening verder op deze pagina

Doe een kleuren test: Test downloaden


De Aura

 • De aura is het energieveld om ons heen dat alleen waargenomen kan worden door een speciale camera of een helderziende. 
 • Voor mensen die nog nooit een aura hebben gezien, het is als een verstrooit licht dat je rondom een kaarsvlammetje ziet, die je ook kan zien bij de mens. 


  Een Chakra

  • Een chakra is een centrum van activiteit dat levensenergie ontvangt, afstemt en afgeeft. Elk chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Lichamelijke aandoeningen en emoties kunnen ervoor zorgen dat de energiestroom niet goed verdeeld of zelfs geblokkeerd wordt. Ziekte en onbalans kunnen dan het gevolg zijn.  
  Het doel van een Chakra & Aura kleurentest

  Om een storing in jouw lichaam te vinden, waar nooit een goede of juiste diagnose gesteld kon worden, of de diagnose, waaraan je jaren zelf al twijfelt. 

  Hooggevoelig

  Als je als hooggevoelig persoon, lees meer en klik op deze link je blijft afvragen waarom je steeds zo moe bent als je met een bepaalde persoon hebt gepraat, al is het aan de telefoon, of je komt steeds moe terug als je op een bepaalde plek bent geweest, werk, school, de stad, noem maar op, dan raad ik je aan om eens bezig te gaan met gronden en
  het beschermen van je gevoelige systeem (je aura, je etherische lichamen).Aarden is als het ware jezelf letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond zetten. Niet iedereen is goed geaard waardoor je verschillende klachten kunt krijgen o.a. vermoeidheid, hoofdpijn, last van je darmen etc., maar mensen zijn zich daar vaak ook helemaal niet van bewust. 


  Oefening om te aarden, de zazen houding

  • Om zazen te beoefenen, zitten we met de benen gekruist op een dik, rond kussen (zafu). Het bekken is naar voor gekanteld, zodat de knieën goed tegen de grond drukken. Vanuit deze basis strekken we de wervelkolom. We drukken met onze knieën tegen de aarde en met de top van ons hoofd tegen de hemel.De kin is ingetrokken, de nek is gestrekt en de schouders zijn ontspannen.De handen liggen in de schoot, met de palmen naar boven. De linkerhand ligt op de rechterhand, en de duimen raken elkaar horizontaal. De handen vormen zo een mooie ovaal, en de zijkanten blijven in contact met de onderbuik. In deze houding vindt ons lichaam zijn stabiliteit terug. De verschillende lichaamsdelen beïnvloeden elkaar door hun positie. Door in deze houding stil te blijven zitten, kunnen we ophouden met wils matig te handelen, ons ego opgeven en doordrongen worden van een leven in eenheid met de hele kosmos. 
  • Ga met je concentratie naar het punt twee a drie centimeter onder je navel en dan een paar centimeter naar binnen. Richt al je energie naar beneden, alsof je de grond in moet. Smelt samen met je ondergrond, en zit als een rots.
  • Een rustig achtergrond muziekje met een geurtje, zoals lavendel kan je helpen.Doe de oefening tenminste tien keer.


  Heb je moeite om te aarden, volg dan de volgende tips op

  • Rode sokken: rood is traditioneel gezien de kleur van het eerste chakra. Vanuit de stuitchakra leg je de verbinding met de aarde. Wie moeite heeft met gronden, kan wat meer rood gaan dragen. Met name rode sokken schijnen goed te helpen.
  • Voetenmassage: Met je voeten sta je letterlijk op de aarde. Deze lichaamsdelen spelen dan ook een belangrijke rol bij het gronden. Masseer daarom je voeten dagelijks


  Energie opnemen en negatieve energie laten gaan

  In je handen en je voeten zitten kleine chakra’s, open je voetchakra’s, voel hoe er openingen in je voeten zitten om de aarde energie op te nemen. Laat de aarde energie langs je benen omhoog trekken, tot je heupen en visualiseer dan je aarde/stuit chakra als een rode energiebal (mag ook andere kleur die jij prettig vind) die gevoed wordt door de aarde energie die langs je benen omhoog trekt. Trek dan een denkbeeldige koord (kleur maakt niet uit), vanuit de stuitchakra in de aarde en voel hoe dit koord verder en verder reikt tot het middelpunt van de aarde. Als je bij het centrum komt verwelkom dan Moeder Aarde door haar te voelen en denkbeeldig haar te groeten, wacht nu op haar antwoord in taal of gevoel maakt niet uit. (kan heel snel gaan op den duur). Blijf even voelen hoe er een stroming ontstaan door je voeten die opnemen en hoe de energie langs het koord de aarde in zakt. Je kunt de aarde energie door je gehele lichaam trekken (geeft rust en stabiliteit) en visualiseer dan hoe deze energie, inclusief afval energie (dat wat je niet meer nodig hebt) via het koord in de aarde verdwijnt.


  Hoe ademhaling jouw nieuwe kracht geeft

  • Jouw ademhaling wordt opgewekt door een krachtige spier die wat weg heeft van een laken en jouw borst van jouw buik scheidt. Die spier wordt het diafragma genoemd. De werking ervan creëert een vacuüm waardoor lucht in jouw bronchiën wordt geduwd, die uitlopen in miljoenen kleine luchtcellen in jouw longen. Die als je ze zou uitstrekken, een afstand van meer dan 42 km in beslag zouden nemen. Leven schenkende zuurstof dringt door de dunne wanden van de aderen in de longen heen, waar jouw bloed zuurstof opneemt en koolmonoxidegas loslaat uit giftig afvalmateriaal dat van jouw hele systeem wordt verzameld;
  • Elke dag passeren zo'n 17.000 liter bloedlichaampjes na elkaar de haarvaatjes van jouw longen, terwijl ze aan beide zijden worden blootgesteld aan zuurstof. Nadat jouw longen jouw bloed hebben gezuiverd en van zuurstof hebben voorzien, waardoor het helderrood is en vol pranische energie, reist het naar de linkerhartboezen. Van daaruit gaat het naar de linkerhartkamer, waar dat rijke, levensgevende bloed vervolgens via de aderen naar de haarvaten wordt gepompt om alle delen van jouw lichaam te voeden. Vervolgens keer blauwachtig, donkerrood bloed, vol afvalstoffen door jouw aderen terug naar jouw hart en longen op zoek naar nieuwe voorraad. Dat vervuilde bloed komt jouw hart binnen via de rechterboezem. Als die kamer vol is, gaat het bloed via de rechterkamer door naar de longen, waar miljoenen kleine bloedvaatjes het bloed verdelen over de heel kleine luchtcellen van jouw longen. Het is duidelijk dat jouw bloed niet voldoende gezuiverd of vernieuwd zal worden om een optimale gezondheid te behouden, tenzij jij genoeg frisse lucht in jouw longen krijgt;

  • Jouw bloed krijgt zonder voldoende zuurstof een blauw rode kleur en jouw gezicht wordt wit. Onzuiver bloed is een uiting van ziekte. Het is zelfs zo dat je onvoldoende zuurstof binnenkrijgt, de vieze stroom van vergiftigd bloed die door jouw aderen raast, niet gezuiverd kan worden. Het vergiftigt jouw systeem. Jouw lichaam wordt beroofd van voeding en uiteindelijk kan je zeer ernstig ziek worden. Als het bloed in jouw slagaderen daarentegen voor ongeveer 25% uit zuurstof bestaat, functioneer jouw lichaam optimaal. Elke cel, elk weefsel, elke spier en elk orgaan worden krachtiger en steviger. Nieuwe zuivere, gezonde cellen en weefsels worden zonder problemen gecreëerd. Zuurstofrijk bloed ontstaat door diep adem te halen. Het maakt het lichaam warmer, geeft jou meer weerstand en zorgt voor een goede voedselvertering en afvoer van afvalstoffen

  Ga dus naar buiten en zuiver je bloed 


  Wat kan ik voor jou betekenen?

  • Belangrijk is om te kijken, waar komen de problemen vandaan, download hier onder de kleurentest: 


  • Aansluitend deze test is het mogelijk meerdere indicatie testen te doen. Je ontvangt daarbij gelijk een anamnese, een vragenlijst, die ik nodig heb om jouw situatie samen met jou grondig door te kijken, zodat we niets over het hoofd zien. Wil je de vragenlijst en de indicatie testen ontvangen? Klik dan op de volgende link, om een bericht te versturen. Bericht versturenDaarbij vraag ik ook om de onderzoek resultaten van een arts. 
  • Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige, werk ik met natuurlijke voedingsstoffen in voeding of supplement vorm, lees meer...
  • Het consult betaal je pas, wanneer jij een akkoord hebt gegeven betreffende de kosten die ik met je overleg & waar ik heel open & transparant over zal zijn, de gesprekken om een anamnese globaal na te kijken kost niets, na betaling zal de Facebookgroep startten en kan de begeleiding beginnen. Open volgende link, om te kijken hoe de begeleiding zal verlopen. 


  E-mailen
  Bellen
  Map
  Info
  LinkedIn