...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Voedingssupplementen, voeding en stoffen


Een voedingssupplement bestaat meestal uit een concentraat van mineralen, vitamines en spoorelementen, maar ook andere stoffen kunnen als supplementen worden gebruikt zoals vezels, enzymen, prebiotische stoffen, nutriënten, eiwitten en antioxidanten. De twee hoofdgroepen van voedingssupplementen zijn natuurlijke en synthetische supplementen

Prijslijst Consulten


Info Begeleiding en AdviesVoedsel vroeger en nu
Veel wetenschappelijke onderzoekers adviseren het gebruik van voedingssupplementen met als belangrijkste redenen: Vroeger bevatte de grond waarop voedsel werd verwerkt alle voedingsstoffen die noodzakelijk zijn voor een goede gezondheid. Het voedsel werd vers gegeten en dat kon goed verteerd en bevatte alle enzymen wat tegenwoordig lang niet altijd het geval is, omdat voeding veelal bewerkt wordt en daardoor is het voedsel tegenwoordig verarmd door chemische stoffen, conserveringsmiddelen en pesticiden die in het productieproces en het verwerkingsproces worden toegepast. We krijgen nu veel meer stoffen binnen die toxisch zijn voor ons lichaam en deze stoffen moeten ongedaan gemaakt worden door voeding van kwaliteit, wat verteerd kan worden en wordt met vocht en vezels afgevoerd naar buiten, als onze voeding dan ook niet van kwaliteit is, kan dit problemen veroorzaken voor onze vertering en die vertering is nodig om juist voedingsstoffen op te nemen. Als dit dus steeds verstoord wordt, door onnatuurlijke stoffen, dan ontstaan er maagproblemen, waarvoor vaak maagzuurremmer gebruikt worden.


Twee gezonde recepten uit de natuur

Kippensoep - griep gewrichten


Witte kool als eerste hulpmiddel


Maagzuur doodt bacteriën. Wanneer je dus maagzuur remt zullen er meer bacteriën via je maag in je darmen komen. Daar gaan ze de strijd aan met de bestaande darmflora en kunnen ze dit uit evenwicht brengen met gevolgen als de candida albicans. Tel daarbij op dat het bij de meeste mensen de darmflora al niet optimaal is en er daardoor ontstekingen kunnen ontstaan.

Te weinig maagzuur


Maagzuur en honger


De beschermende werking van zuur in je maag

Zuur van je maagzuur het sein is van je maag om een beschermende laag aan te maken die beschermt tegen het maagzuur. Het verminderen van dit signaal kan juist zorgen dat je maag zichzelf niet gaat beschermen en het overgebleven maagzuur juist je maagwand kan beschadigen.


Twee hoofdgroepen van supplementen
Voedingssupplementen worden in twee hoofdgroepen verdeeld namelijk synthetische en natuurlijke. De synthetische supplementen worden gefabriceerd in laboratoria en farmaceutische fabrieken. De natuurlijke bestaan uit ingrediënten die rechtstreeks uit de natuur komen. 


De belangrijkste verschillen tussen de twee hoofdgroepen zijn:

  • Natuurlijke voedingssupplementen: Het lichaam herkent de natuurlijke ingrediënten beter dan de synthetische waardoor de natuurlijke voedingssupplementen beter worden opgenomen door het lichaam dan de synthetische. Veel deskundigen hebben bemerkt dat “natuurlijke vitaminen en voedingssupplementen” beter werken in het lichaam van een persoon. Deze producten worden volgens de onderzoekers gemakkelijker geabsorbeerd en gebruikt door het eigen lichaam. Daardoor zijn er een groot aantal voedingsdeskundigen die natuurlijke vitaminen en voedingssupplementen aanbevelen, omdat ze blijkbaar effectiever zijn in hun interactie met ons lichaam. Pas op! Er worden veel voedingssupplementen verkocht, mensen gebruiken vaak een tal van potjes en deze supplementen zijn vaak niet op elkaar afgestemd, zoals dat in voeding wel gebeurd, laat je dus goed voorlichten, want het is echt niet zo als de spreuk het zegt: baat het niet, dan schaadt het niet, het gaat hier om een balans en dus kan het wel degelijk schaden. Meten is weten, ga naar je arts voor een bloedonderzoek om voedingsstoffen te laten meten, ik kan jou daarmee helpen. 


  • Synthetische voedingssupplementen: Synthetische vitaminen en mineralen worden in fabrieken gemaakt en zijn het resultaat van een hele reeks ingewikkelde chemische bewerkingen. Als basis wordt er een olie gebruikt en proberen ze om de moleculaire structuren van vitamines na te bootsen. Dit gebeurt door toevoeging van verschillende chemicaliën, vaak onder hoge temperaturen. Van synthetische supplementen en vitamines is bekend dat ze betrekkelijk weinig kosten. Daarom kan een consument met een kleine begroting soms gemakkelijk overgehaald worden om misschien liever een synthetisch product te gebruiken, omdat hij denkt zo geld te besparen, maar kan juist je lymfesysteem schaden.

 

Gezonde voeding

Allereerst, voeding is zeer persoonlijk. Niet iedereen heeft dezelfde behoeften. 

We verbruiken energie voor levensactiviteiten. Mensen verkrijgen energie uit planten en dieren voor de processen waarbij ze energie nodig hebben. Onder deze processen vallen onder andere ademen, hartslag, denken, handelen, bewegen, rusten, plassen, ontlasten, lichaamstemperatuur, drinken, eten, aan en uitkleden. Deze processen hebben voeding nodig om dit uit te voeren. Voor alle processen gebruiken we verschillende voeding. Als er één van deze processen niet goed functioneert, kun je gezondheidsklachten krijgen. Mijn werk is te onderzoeken wat er aan de hand is, daarvoor vult iemand eerst een anamnese in en een aantal indicatietesten, na ons eerste gesprek. Soms is al bij een ontbijt te zien wat er qua voeding beter kan.


Het Theeza(a)kje - Vrolijke thee met een sociaal verhaal!

Meer dan 200 soorten thee … een ware theehemel! Onze eigen theelijn van acht ludieke biologische theemelanges zijn de basis van onze werkzaamheden.Meer informatie

Wat verteld jouw lichaam


Hooggevoeligheid - energie


stil staat en ontwikkeling


Chinese en westerse astrologie


Albican gratis ontbijt check


Indicatietest: Darm - Maag


Welzijn, Voeding en Kruiden


Chakra en Aura onderzoek


Info Begeleiding en Advies


Over Albican


Lichaam - beste dokter


Stel je vraag


Gratis tips over voeding


Lichaam als motor .Meten is weten


E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn