...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Timemanagement, noteer en ontdek

Voordat je begint om je tijd te beheren, is het 't beste om te leren, hoe laat de "gebeurtenissen" gebeuren in je leven. Een te doen boek omschrijft tijd als "het punt of de periode waarop deze "gebeurtenissen" zich voordoen". Simpel gezegd, is het de tijd wanneer dingen gebeuren.

 

 • In tijd zijn er 60 seconden in een minuut, 60 minuten in een uur, 24 uur per dag en 365 dagen in een jaar. Deel je tijdschema met tijden in.
 • Echte tijd heeft altijd betrekking op bepaalde zaken. Tijd vliegt afhankelijk van wat je doet. En tijd gaat niet om, als je ergens echt geen zin in hebt, sommigen herkennen vaak daar meteen het huishouden.Tips te gebruiken in je leven
Die tijd wordt de wereld waarin je echt leeft, in echte tijd beschreven
Er zijn slechts drie manieren om tijd te besteden: gedachten, gesprekken en acties. Als mens word je vaak onderbroken door verschillende zaken. Terwijl je midden in een gesprek de onderbrekingen niet weet te elimineren, kan je in dit gesprek geen nee zeggen, hoeveel tijd je met iemand wilt doorbrengen en hoeveel tijd je zal besteden aan jouw gedachten, de gesprekken en de acties die je leven tot aangenaam of onaangenaam kunnen maken, die tijd kun je grotendeels de baas zijn, door een tijdschema te maken.

In de Praktijk kun je de volgende technieken gebruiken, om de baas van je eigen tijd te zijn:

 • Maak een schema en registreer al je gedachten, gesprekken en activiteiten voor een week in je tijdschema. Dit zal je helpen begrijpen hoe veel je kunt doen in de loop van een dag en waar het om gaat zijn je kostbare momenten. Je zult zien hoeveel tijd je eigenlijk besteed aan resultaten en hoe veel tijd wordt verspild aan onproductieve gedachten, gesprekken en acties.

Voorbeeld tijdtabel

Hieronder een kun je een tijdtabel inzien, het is een voorbeeld, jouw tijdtabel kan er heel anders uit zien, maak het persoonlijk, de tijd is namelijk van jou!Dagboek timemanagement indelen

In je dagboek kan je de tijdtabel overnemen, zodat je jouw dagboek bewust qua tijd in deelt.


Een dagboek kan van jezelf zijn, maar je kan bij je consult ook eentje mee gestuurd krijgen. 


Vul één keer per week een online timemanagement rapport in 

Ik kijk deze dan voor je na.
Een activiteit of gesprek dat belangrijk voor je leven is, moet gelijk worden toegewezen en deze afspraak moet je boeken in je tijdschema. Afspraken plannen met jezelf en tijd blokken voor belangrijk zaken & gedachten, gesprekken en acties. Plannen wanneer ze beginnen en eindigen. De discipline om je te houden aan deze afspraken.

 • Plan in je te besteden tijd ( tussen elke afspraak in) ten minste 15 minuten  om bezig te zijn met jouw gedachten, over activiteiten en de gesprekken, schrijf deze in tijd op of pas je tijdschema aan.
 • Plan tijd voor onderbrekingen, buiten je dagelijkse werkzaamheden.  Plaats in je tijdschema bijvoorbeeld, ruimte voor jezelf. 
 • Neem de eerste 30 minuten van elke dag voor het plannen van je dag, het beste kun je daar in de avond al één en ander voorbereiden.
 • Neem vijf minuten van je tijd voordat elke bezigheid begint of je een beslissing gaat nemen en welk resultaat je wilt bereiken vandaag. Vijf minuten nemen na elke oproep of activiteit om te bepalen of je gewenste resultaat is bereikt. Als dat niet het geval was, wat ontbrak er? Hoe ga je het doen, wat ontbreekt in je volgende oproep of activiteit?
 • Een "Niet storen" teken maken als je absoluut moet om werk gedaan te krijgen.
 • Telefoon niet beantwoorden. Deurbel uit zetten. Mensen niet direct aandacht geven. In plaats daarvan, maak een tijdschema en maak tijd om e-mail en telefoongesprekken te beantwoorden.
 • Blokkeer andere afleidingen zoals Facebook en andere vormen van sociale media, tenzij je deze hulpprogramma's gebruikt voor het genereren van zaken.
 • Vergeet niet dat het is onmogelijk om alles af te krijgen. Ook niet vergeten dat de kansen goed zijn dat 20 procent van je gedachten, gesprekken en activiteiten 80 procent van je resultaten produceren.

Timemanagement, hoe werkt het

Timemanagement, om inzicht te krijgen in jouw dag, stuur de dagplanning elke dag in, maak deze bijvoorbeeld in de avond, in een Word document. Maak in de ochtend een foto en stuur deze naar info@albican.nl of plak deze in jou persoonlijke advies en begeleiding groep


Een dag planning om overzicht te krijgen in jouw tijd!
Belangrijke elementen in je dagplanning

 • Hoe laat sta je op? 
 • Heb je een hobby, werk of heb je als voorbeeld een oppas rol, heb je al voorbereidingen gedaan betreffende je boodschappen? Heb je de boodschappen in huis, moet je de boodschappen nog halen, kun je boodschappen doen combineren met het terugkomen van je werk of wandeling? 
 • De huishouding, woon je samen, woon je alleen, zijn de klussen in huis verdeeld na rato, als je bijvoorbeeld parttime werkt en je partner fulltime, dan zou je logischer wijzen een groter aandeel in het huishouden hebben, hebben jullie kinderen, dan komt de persoon met een parttimebaan van 20 uren, misschien opeens boven dit aantal uren uit, noteer voor jezelf, hoeveel tijd het kost, krijg inzicht;
 • Wat is voor jou ontspanning en heb je daarbij wat ruimte voor jezelf? 
 • Bewegen kan alleen al een wandeling zijn van 15 minuten tot een half uur, kan je deze ook inplannen in je schema? 
 • Schrijf voor jou de zaken op die jij elke dag moet doen, rood moet, blauw kan wachten, groen is totaal niet dringend en hoeveel tijd wil je voor rood geven en waarom kan blauw wachten, waarom is groen niet dringend?
 • Wanneer je hersenen na gaan denken, kan het zijn dat je rust tekortkomt, niet de juiste voeding eet, niet voldoende beweegt, wees je van alle drie bewust, wanneer je met Timemanagement aan de slag gaat;
 • Drink je wel voldoende? En wat drink je op tijden tussendoor? 
 • Hoe ziet je avond eruit? 
 • Hoe laat ging je naar bed? 


Hoe ging jouw dagplanning? 

 • Hoe laat ga jij vandaag bewegen?
 • Welke beweging?
 • Let je daarbij ook op je voeding? Eet je op tijd?

Heb je daarover vragen, geef dit dan aan, dan gaan we samen kijken naar een gepaste oplossing
Word sponsor, om Albican te steunen

Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn