Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek

         Voeding programma, speciaal voor  
         mensen met Pre-diabetes, glucose intolerantie, hoog cholesterol of diabetes 2

Voedingsprogramma, speciaal voor mensen met Pre-diabetes, glucose intolerantie, hoog cholesterol & Diabetes 2. Suiker is een oorzaak van ontstekingsreacties en verstoord de stofwisseling, wat doet de stofwisseling:  Klik op: Stofwisseling, door bijvoorbeeld lekkende slijmvliezen in darmen, maag of mond. Zie informatie: Lekkende darm & Maag slijmvlies: Klik op: Lekkende darm / Maag

 

Suiker, hoe lekker ook, verzwakt je lichaam! 
Suiker kan pre-diabetes & diabetes 2 veroorzaken & zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel. Wanneer onze bloedsuikerspiegel te hoog stijgt, zorgt de alvleesklier ervoor dat insuline geproduceerd wordt, om de glucose om te zetten in glycogeen en je energie krijgt. De alvleesklier kan hierdoor uitgeput raken en zal minder insuline produceren, waardoor de glucose in onze bloedbaan blijft circuleren en zo ontstekingen ontstaan. 


 

Hoe komt dat?

Omdat glucose net als suiker in de suikerpot de eigenschap heeft om hard te worden, als het met vocht in aanraking komt. Als bij pre-diabetes de overconsumptie van suikers en vetten niet wordt gecompenseerd door regelmatig te bewegen, zal de wand van de bloedvaten gaan ontsteken. De te veel aan suiker verzadigen dan de adipocyten (cellen in slijmvlies), dat zijn de cellen die suiker opslaan in de vorm van vetten. De adipocyten worden te dik, raken overvol en gaan dan ontstekingshormonen afscheiden die cytokinen worden genoemd en die houden de ontstekingen in stand. Omdat de adipocyten er niet tegen kunnen werken, worden er nieuwe cellen gemaakt. Stel je ziet één cel en je ziet deze steeds vermeerderen, dat is precies wat er in jouw lichaam gebeurd en ziet je lichaam als het ware opzwellen, wat niet zo gek is, want je weet nu, dat de cellen zich aan het vermenigvuldigen zijn. Het lichaam kan het lang vol houden, tot het uitgeput raakt en je klachten krijgt als vermoeidheid, tot totaal uitgeput zijn.

 

Er zijn veel verschillende soort diabetes, voor meer informatie verwijs ik je naar jouw arts, een arts kan precies vertellen, d.m.v. onderzoek stelt een arts een diagnose, om welke soort diabetes het bij jou gaat.


Voor wie is dit programma?

 • Voor mensen die willen leren, hoe het lichaam reageert op voeding;
 • Voor mensen die meer willen gaan bewegen en geen pijn hebben, anders moet dit eerst worden opgelost;
 • Om gewicht te verliezen, andere aandoeningen moeten worden uitgesloten, vraag gerust naar wat ik hiervoor adviseer;
 • Blijf overleggen met je behandelende arts

Een mooie referentie voor mij: Een arts in België, is zeer tevreden over mijn behandeling van diabetes 2 en was keer op keer verbaasd, dat bijvoorbeeld problemen met bloedvaten, voeten (zenuwpijn) en aambeien verdwenen, terwijl de operatie voor aambeien al gepland stond.

 

Ik zou nog veel meer kunnen vertellen, over koolhydraten, over mensen die te zwaar zijn, wel bewegen, maar helaas niet afvallen. Vetarm eten stimuleert gewichtstoename en leidt tot een ongezond cholesterolprofiel. Helaas is geen lichaam hetzelfde, maar is anders leren eten en kijken naar wat in je lichaam gebeurd, noodzakelijk.

Kosten van de cursus

Prijs: € 78.65 voor 7 dagen

Begeleiding vanuit een Facebook groep

Start om de twee weken

Opgeven kan via Facebook: Albican, of via een ticket

 • In deze groep kun je elkaar steunen en elkaar laten zien wat je allemaal doet, dat maakt een groep gemotiveerd
 • Je gaat heel veel leren over diabetes in duidelijk geschreven taal
 • Elke dag recepten, voor wat je die dag gaat eten en wat je tussendoor kan eten.
 • Duur 7 dagen, de groep blijft daarna nog online, zodat je nog even verder met mij kunt praten en vragen kan stellen.
 • Een aantal dagen van te voren voeg ik je toe aan de groep, zodat je alles eens goed door kan nemen en je gaat voorbereiden.


Twijfel je er aan of je pre-diabetes of  glucose intolerantie 

hebt, stuur een contact bericht: met gratis pre-diabetes test ontvangen

Ticket kopen en uitleg, klik op de volgende link: Informatie

 

  Orthomoleculair Therapeut 
  & Voedingsdeskundige
 • Chakra & Aura onderzoek 
 • Ervaringsdeskundige Hoog gevoeligheid
 • Alie Vos-Doller, www.albican.nl
  Tel: 06-41979305

Stuur een bericht: info@albican.nl 

  Bellen kost niets
 • Neem ik niet op?
 • Ben ik afwezig?
  Ik bel terug