...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Kaki gezond voor lever & bloed

 

Er bestaan verschillende kakisoorten, zoals Sharon & Persimmon. Kaki is een verzamelnaam net als bij de peer of appel. Kaki is een bron van vezels. In één kaki zitten net zoveel vezels als in drie volkoren boterhammen. Je kan je dan ook voorstellen dat als je één kaki eet, je ook niet zo snel honger meer hebt en is dit weer goed voor de bloedsuiker. Past dan ook in een dieet waarbij je tijdelijk geen brood eet. Denk er dan wel aan, om tijdelijk een zoutvervanger te gebruiken, zoals zeekraal i.v.m. de jodium.


Informatie Zeekraal
Kaki's zitten vol met vezels, die ervoor zorgen dat onze stoelgang soepel blijft verlopen. In jouw darmen moeten geen afvalstoffen blijven hangen, anders zorgt dit voor een productie van gifstoffen in de dikke darm en dat kan ontstekingen geven en krijgt bijvoorbeeld de lever de grootste moeite om het aangevoerde bloed te ontgiften en kun je daar flink ziek van worden. 


Drink naast vezels voldoende en beweeg elke dag.


Informatie over beweging

Waarschuwing
Eet nu niet een aantal kaki's direct per dag als je dat niet gewend bent, want daar kan je ook weer ziek van worden, omdat je lichaam door de stofjes die in de kaki's zitten, geprikkeld wordt om je weerstand op te bouwen en te ontgiften. 

Heb je problemen met je darmen, zoals ontstekingen ben je altijd moe, doe dan eens een gratis indicatie lekkende darm & maagtest, download hem hier.


Download hier de test 


Kaki als sausje bij je vlees & aardappelen
Schil de kaki, snij hem in stukken en pureer de kaki, snijdt een ui, tomaat en knoflook, bak deze aan met wat kokosolie, voeg  zeekraal, peper, laurier, bieslook, tijm, rozemarijn, kruidnagel & basilicum toe voor de smaak,  en roer de kaki er doorheen, lekker bij vlees en gevogelte. 
Is de saus te dik, meng er wat water doorheen
Is de saus te dun, meng er dan wat amandelmeel doorheen.


Meer tips over je gezondheid

Bekijk mijn volgende pagina's


Meer tips


E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn