...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Kersen helpen bij beter slapen

Elke dag een half kopje kersen, kan helpen bij beter slapen en helpen je nieren schoon te houden. Een verklaring zou kunnen zijn, dat er een grote hoeveelheid melatonine aanwezig is in de kers. Melatonine is een hormoon die weet als het donker is, dat we moeten gaan slapen.

Pas op! Overal waar te voor staat is niet goed

Neem van het lekkere snoepgoed niet teveel, anders kunnen er ontgiftingsverschijnselen optreden, waardoor jij, jou juist ziek gaat voelen, waar te voor staat is nooit goed, daarom overdrijf niet en drink voldoende. Als je nierpatiënt bent, pas dan op met kersen, i.v.m. kalium.


Nierfunctie verminderingOphoping afvalstoffen en minder slapen 
Normaal gesproken zou je afvalstoffen uit plassen. Als je nieren niet in staat zijn om de afvalstoffen voldoende uit je lichaam te verwijderen, kan je vochtophoping krijgen. Maar weinig mensen beseffen dat gezonde nieren van levensbelang zijn.

Het schoonhouden van onze interne systeem, is van groot belang

Nieren filteren afvalstoffen uit ons bloed en ze zorgen ervoor dat deze afvalstoffen via de urine worden uitgescheiden. Gebeurt dit niet, dan wordt ons bloed 'vergiftigd' en dat is weer slecht voor hart- en bloedvaten. Het lichaam slaat alarm, en wordt moe.

Slapen als meet instrument van de nieren

Bij mensen met een slechte nierfunctie zijn de nierbuisjes niet meer voldoende in staat om vitamine D om te zetten in de actieve vorm. Meestal merk je als je nieren niet goed werken, dat je ook niet goed slaapt. Als je beter gaat slapen, werken je nieren ook weer beter.

Enkele gezondheidsklachten kunnen zijn: 
blaas ontsteking, hoge bloeddruk, huidirritatie, vitamine D tekort, gewrichtsproblemen, jicht en als je huidirritatie hebt, heb je vaak ook al last van je darmen, de huid is een groot slijmvlies en dat slijmvlies zit ook in je darmen en als in deze slijmvliezen irritatie zit, is de opname van voedingsstoffen mogelijk ook niet meer optimaal en kunnen er lekkende slijmvliezen ontstaan, met als gevolg dat voedingsstoffen niet meer juist worden opgenomen en afvalstoffen niet meer goed tegen worden gehouden.Welke kersen kun je invriezen en hoe

De Mierlose Zwarte kunnen uitstekend worden ingevroren. Even schoonspoelen, laten drogen en de diepvries in! Verwerk ze daarna rechtstreeks uit de diepvries (dus nog bevroren) in de pannenkoek, ijs etc., zo blijft het sap in de kers. Op die manier kun je het hele jaar door blijven genieten! Spekkersen en de meeste rode kersen zijn minder geschikt voor de diepvries, deze krijgen een bruine kleur bij het ontdooien.

Gefermenteerde voeding als kwark, bevat probiotica, de goede bacteriën, eet er niet teveel van, dat geld voor alles waar te voor staat

KERSEN KWARKKersen invriezen en voedingsstoffen behouden

De voedingswaarde van kersen of ander diepvriesfruit, blijft vrijwel gelijk aan dat van vers fruit. Het is echter wel raadzaam om dit snel en bij een temperatuur te doen van minstens -18 graden C. Het beste is om de snel vries stand te gebruiken als je die hebt bij jouw vriezer. Hoe sneller het fruit bevroren is, hoe beter. Bij snel invriezen op -24 graden C. zullen zich maar heel kleine ijskristalletjes vormen. Bij langzamer invriezen zullen zich bij temperaturen beneden -18 graden C. grote ijskristallen vormen die de celwanden van de kersen kapotmaken. Hierdoor zal bij het ontdooien wel verlies van sap, voedingsstoffen maar ook smaak zijn. 

Hoe de kersen in te vriezen

Om de meeste vitamines en mineralen te behouden, is het dus het beste om alleen de steeltjes eraf te halen en de pit erin te laten zitten. Ook moet je ze na het wassen zo droog mogelijk en met zo weinig mogelijk lucht verpakken voor je ze invriest. Het beste is het om ze te vacuüm te verpakken.. Probeer de kersen dus heel te laten en niet te beschadigen. Neem ook alleen gave kersen. Na het ontdooien zullen ze alleen wat van hun structuur verloren zijn. Zijn ze langere tijd ingevroren, dan zal de smaak echter ook minder zijn en hebben ze wat meer van hun vitamine C verloren. Dit zal na 6 maanden zo'n 40% zijn.

Zomerfruit dat je ook in de winter wilt eten en dat dus langere tijd in de vriezer ligt, heeft dus wel voedingstoffen verloren! Zomerfruit kan je zo'n 8-12 maanden bewaren in de vriezer. Dat is geen probleem, want dan is inmiddels het nieuwe seizoen alweer aangebroken van de kersen.

Inmaken is een gespecialiseerd werkje
Ingemaakte kersen gaan maanden/ jaren mee. Mierlose Zwarte, Dikke Loen, Hedelfingers en Spaanse knappers zijn bij uitstek geschikt om in te maken.

Het inmaken is een gespecialiseerd werkje en daar heb je enige kennis voor nodig, een bacterie genaamd clostridium botulinum kan in het ergste geval leiden tot botulisme. Dit is een risico bij zowel het wecken van groente als vlees. Verdiep je daarom goed in hoe je kersen op de juist manier moet inmaken.

Voeding - kruiden


Gezondheid


Stoffen - Voeding


Over Albican


Word sponsor, om Albican te steunen

Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn