...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Paranoten en traag werkende schildklier

 

Paranoten zijn erg gezond en bevatten onder andere magnesium, fosfor, koper, mangaan, zink, ijzer, calcium en kalium. Paranoten bevatten ook veel vitamines; vitamine B1, B6, E, foliumzuur en pantotheenzuur. omdat ze zo rijk zijn aan selenium, 3 tot 5 paranoten per dag is voldoende. Selenium / Seleen is een antioxidant en kan ons beschermen tegen vrije radicalen (gevaarlijke stoffen). Selenium is van belang voor een goede weerstand, kan zorgen voor een goede werking van de schildklier en gezond haar.



In de paranoot zit selenium, in selenium zitten enzymen voor de spijsvertering. Het kan ons beschermen tegen gezondheidsproblemen, die gepaard gaan met verouderingsprocessen, zoals vormen van artrose, wat mogelijk veroorzaakt wordt, door lekkende slijmvliezen. We hebben niet veel van dit sporenelement nodig, maar een tekort kan enorme gevolgen hebben voor de gezondheid, met name voor de schildklier.


Hoewel het selenium een essentieel spoorelement is, is het giftig als genomen in overmaat. Selenium zou ook een bescherming hebben voor de prostaat


Bijbehorende informatie







Kokosmakronen met paranoten en chocola

Ingrediënten

  • 200 gram kokosrasp
  • 200 gram suiker (Gebruik onbewerkte suiker)
  • 4 eieren
  • 50 gram paranoten
  • 100 gram pure chocola


 Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius;
  • Scheidt de eieren (gebruik alleen de eiwitten). Doe de eiwitten in een grote kom en klop ze stijf met de suiker (met een mixer gaat het sneller). Als je de kom ondersteboven kunt houden zonder dat het eiwit er uit valt zijn ze stijf genoeg.
  • Hak de paranoten fijn met een keukenmes of machine;
  • Neem een spatel en meng de kokosrasp en de paranoten voorzichtig door de eiwitten. Als je te hard gaat roeren zakt het mengsel in en je wil juist de lucht behouden voor brosse makronen, echt voorzichtig roeren.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak bolletjes van je kokosmengsel. Dit kun je bijvoorbeeld doen met 2 eetlepels. Dan heb je meteen de juiste hoeveelheid voor de makronen;
  • Schuif in de oven en bak ze 15 minuten;
  • Haal de kokosmakronen uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Smelt ondertussen de chocola au bain marie (in een kom boven een pan zacht kokend water);
  • Als de makronen koel zijn neem je je kommetje chocola, je doopt er een lepel in en trekt strepen chocola over de koeken;
  • Geef de chocola ook genoeg tijd om af te koelen, zou je de koeken snel willen gebruiken, zet ze dan even in de koeling. 

Veel bak plezier 



E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn