...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Radicchio rode sla bevorderd gezonde bloedvaten en vertering

 

 

Radicchio rode sla kan het immuunsysteem stimuleren, helpt het lichaam ontgiften, kan mogelijk de bloeddruk stabiel houden, een gezond gewicht bevorderen en verbetert je spijsvertering. 


Vitaminen en mineralen
De bladgroente levert grote hoeveelheden vitamine K1, alsmede kleine hoeveelheden koper, foliumzuur, vitamine E, voedingsvezels vezels, eiwitten en vitamine C. 


De bittere smaak van radicchio is gezond
De radicchio heeft een mild bittere smaak, we kennen allemaal de uitspraak: bitter in de mond, maakt het hart gezond. 
Het te weinig voorkomen van bittere stoffen in onze voeding heeft een nadeel voor de stofwisseling, aan bittere stoffen worden bloedsuiker verlagende eigenschappen toegeschreven of die diabetes positief zouden beïnvloeden. Door geraffineerde suikers en kunstmatige kunststoffen wordt onze hele stofwisseling in de war gemaakt met het gevolg van het ontstaan van obesitas, diabetes en schildklierproblemen.






De bittere smaak werkt direct al in de mond
Werking van de bittere smaak van radicchio begint direct in de mond, door de smaakpapillen van de tong en verhoogd productie van spijsverteringsenzymen in de maag, gal en pancreas worden meer voedsel reinigende enzymen aangemaakt, zodat eiwitten, koolhydraten en vooral vet beter verteerd gaan worden.


Bitter kan het immuunsysteem versterken. 
De effecten van bittere voeding op de spijsvertering sappen, zorgen voor een optimale darmflora. Onze weerstand bevindt zich voor een groot deel in de darmen, dus een goed darmmilieu kan veel ziektes helpen voorkomen. Ze hebben niet alleen invloed op het spijsverteringskanaal, maar ook op de bloedcirculatie en het urineweg stelsel. Bitterheid zorgt ervoor dat de maag- en darmslijmvliezen de belangrijkste immuun barrière voor ons lichaam zijn. 



Lever ontgiften

Bittere stoffen helpen de lever ontgiften en helpen de vertering van voeding. Zo kunnen toxines, metabolische slakken, virussen en bacteriën, alsmede schimmels vervoeren en gemakkelijk gescheiden, waardoor een evenwicht tussen basisch en zure wordt gecreëerd. 



Het verschil tussen vitamine K1 en K2


In radicchio zit vitamine K1, wat in plantaardige producten voorkomt, vitamine K2 komt voor in dierlijke producten en blijft langer in het lichaam. 
Vitamine K2 de werking van antistollingsmedicatie zoals warfarine verminderen. Wees voorzichtig met vitamine K suppletie. Dit geldt ook voor lage doseringen, neem contact op met een professional of raadpleeg een arts


Enkele tekenen van een mogelijk tekort aan vitamine K
Langere bloedingstijd, spontane bloedingen, blauwe plekken, bloedneus, bloedvat problemen, osteoporose



GEKARAMELISEERDE RADICCHIO ROSSO, lees het recept, door op de (i) van informatie te klikken, lees ook als tip, welke natuurlijke suiker het beste is om mee te karameliseren, recept van Sander, zijn grootmoeder bewaarde ze allemaal

GEKARAMELISEERDE RADICCHIO ROSSO
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn