...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Rode bieten en bloedvaten



Rode bieten zouden goed zijn, voor alles wat met het bloed te maken heeft. Zo kunnen ze helpen om aderverkalking en dementie te voorkomen en dit komt omdat de homocysteïne in het bloed door bietjes mogelijk verlaagd kan worden.

Overmatig homocysteïne in het bloed kan de bloedvaten mogelijk beschadigen en het bloed laten stollen. Zo kan een “teveel” van dierlijke eiwitten eten, voor een hoog homocysteïnegehalte zorgen. Een verhoogd homocysteïne gehalte kan in meer dan 100 verschillende aandoeningen voorkomen o.a. Reuma, artritis, hoge bloeddruk, osteoporose, diabetes, MS, nierfunctiestoornis, COPD en andere chronische (auto-immuun) aandoeningen e.a. Rode bieten zijn ook een belangrijke bron van ijzer. Daardoor zouden ze in staat zijn, onze bloedlichaampjes tijdig te reinigen. Deze bloedlichaampjes kunnen een belangrijke invloed op onze gezondheid hebben en mogelijk lichaamsvet opnemen. Als gevolg van de reinigende functie zou het opgeslagen lichaamsvet worden afgebroken en uit ons lichaam worden verwijderd.


Vergeetachtig en vermoeid? Check je B12!


Sporten, bewegen en buitenlucht

Hoe ademhaling jou nieuwe kracht geeft kan je leven in mijn artikel Nervus vagus, de verbinding tussen darmen en hoofd

***Rode bietenpoeder maken***

De rode bieten goed wassen en drogen. Wrijf ze in met olijfolie.
Leg de bieten op een ovenschaal bestrooi ze met zout en rooster ze in een oven (175 °C, 75 minuten).
Laat de bieten afkoelen, verwijder de schil en snijd de biet in hele dunne plakjes, leg ze op een bakplaat en langzaam laten drogen in oven van 50 a 60 graden en , dit kan best een halve dag of langer duren zijn ze gedroogd [neem een plakje tussen je vingers en geeft dat stukken laat ze dan nog wat langer drogen ,geeft dat wat poeder als je wrijft dan is het goed]dan af laten koelen en in een blender. fijn malen je kan ze ook koken ,maar door ze in de schil te roosteren houden ze hun rode/paarse kleur beter/mooier


Je kunt met rode bietenpoeder allerlei gerechten een mooie kleur geven, bijvoorbeeld bij aardappeltjes die je als versiering wilt gebruiken of in de eieren of door de salade of de pasta, je kunt er heel feestelijke maaltijden mee maken en het is nog super gezond ook.

Het rode bietenpoeder is bijzonder voor de feestdagen, zo tover je aardappeltjes bijvoorbeeld om tot prachtige eetbare potjes, die je kan vullen.

Meer informatie over dementie en diabetes voorkomen


 



E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn