...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Spinazie en pre-diabetes

 

 

 
In spinazie, zit het energie stofje co-enzym Q10. Op het  moment wij niet voldoende van het stofje Q10 binnen  krijgen, kan het lichaam minder energie krijgen. Een  gevolg kan zijn, dat we steeds minder gaan bewegen en juist die frisse lucht die we inademen, is zo  belangrijk! Op het moment dat je geen energie hebt,  kunnen ook je hersenen niet meer logisch na denken  en signalen die zo belangrijk zijn om te voelen, kunnen  verloren gaan. 

Jezelf kwijt zijn en een traag werkend lichaam: Een gevolg kan zijn: verwarring en ongecontroleerd gedrag, waar jezelf geen invloed meer op hebt. Een veel voorkomend probleem, die hieruit voortkomt is overgewicht in combinatie met hoge bloeddruk, een verstoring van de bloedvetten, bekend onder de naam cholesterol en een verstoorde suikerhuishouding, beginnende bij pre-diabetes. Een tekort aan Q10 kan ook veroorzaakt worden door het ouder worden, te weinig groenten eten, ziekte, stress, medicijnengebruik o.a. statines. Waarschuwing Haal Q10 uit voeding, Q10 uit een supplement kan het hart te veel actie geven en dat kunnen vernauwde bloedvaten niet aan. Overleg ten alle tijden met je arts, als je dit soort suppletie naast medicatie in wilt zetten.

Hoe kan je een Q10 tekort laten vaststellen

Door een bloedonderzoek, dat het Co-enzym Q10 (Ubichinon) meet in bloed.


Bloedonderzoek, alleen bij een consult, plaats in mail de naam van het onderzoek, met het telefoonnummer


Is de test ingevuld en wil je snel een uitslag? Neem dan contact met mij op info@albican.nl

Spinazie bleekselderij banaan wortel smoothie 1 banaan; 4 stengels bleekselderij; groot glas water;  2 wortels; 100 gram spinazie, meng alles in de  blender en je smoothie is klaar. Kanttekeningen  voor mensen die ziek zijn. Kook de groenten en  het water een halve minuut, zodat je zo weinig  mogelijk pesticiden en vreemde bacteriën binnen krijgt.

Tip voor mensen die niet kunnen bewegen

Weet dat kauwen ook bewegen is, beter is het groente goed te kauwen als dit mogelijk is, dan vloeibaar eten te nemen. 


Rust is supergezond, rust niet de hele dag

Niet alleen bewegen zorgt voor energie, ook rust, maar rust je de gehele dag, dan is het moeilijk jezelf gedurende dag weer actief te maken, op het moment dat je geen energie hebt, kunnen ook je hersenen niet meer logisch na denken en signalen die zo belangrijk zijn om te voelen, gaan verloren. 


Als cholesterol een probleem wordt

Een veel voorkomend probleem, die hieruit voortkomt is overgewicht in combinatie diabetes en bloedvatproblemen, het laatste bekend onder de naam cholesterol en een verstoorde suikerhuishouding waarbij hypoglykemie kan ontstaan, een combinatie die bekend staat als het metabool syndroom. Q10 in spinazie wordt nog noodzakelijker als je medicijnen gaat gebruiken die de cholesterol naar beneden kan gaan brengen. 

Je brein is slim, maar wees je wel bewust

Want nu je geen energie hebt, weet het brein dat je van suiker een snelle opkikker krijgt en het niet lang duurt dat het lichaam vraagt om nieuwe suiker en zo gaan we weg naar Pre-diabetes. Sterker nog, bij een teveel aan suiker, komt dit in je bloedbaan en kan dan plakken aan je bloedvaten. 

Op tijd ingrijpen

Nu kan je niet zeggen bij bijvoorbeeld diabetes, eet maar meer spinazie en het probleem gaat direct over, nee wie weet, wat je eet, kan mogelijk een tekort voorkomen en op tijd ingrijpen. Q10 komt niet alleen voor in spinazie, maar ook in orgaanvlees, noten, vis, gevogelte en bijvoorbeeld broccoli.


Recept: Quiche spinazie en geitenkaas 5 plakjes bladerdeeg

Ingrediënten

4 eieren; 2 teentjes knoflook; 600 gram spinazie; 400 gram geitenkaas; 150 ml slagroom; versgemalen peper; 1 runderbouillon blokje; 1 eetlepel olijfolie. 

Bereiding: spinazie 2 minuten wokken met bouillon. Meng nu de eieren, slagroom en peper en voeg de 200 gram stukjes geitenkaas toe, de quiche vorm bekleden met het bladerdeeg, doe hier een schep spinazie in en dek het af met de overige 200 gram aan geitenkaas in plakjes, op 200 graden in oven voor 35 minuten

Spinazietaart met zoete aardappel bodem

Spinazie en zoete aardappel

CROQUE MADAME MET SPINAZIE Vegetarisch lunchgerecht 6 personen

CROQUE MADAME MET SPINAZIE


Bezoek ook mijn volgende artikelen

Word sponsor, om Albican te steunen

Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn