...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Witlof en Darmen

 

Witlof is rijk aan foliumzuur en kan zorgen voor een gezonde zwangerschap, voor moeder en ongeboren kindje. Witlof kan de darmen aan het werk zetten, waardoor je mogelijk constipatie kan voorkomen. In witlof zitten ook probiotische stoffen en dit kan je darmen gezond houden en helpen je weerstand te verbeteren. Het is heel belangrijk om je darmen schoon te houden, als ontlasting te lang blijft zitten in je darmen, kan dat in je darmen voor ontstekingen zorgen in het slijmvlies.


 


Hart van de witlof, bitter en gezond

Het hart van de witlof is bitter, we snijden met ons allen het hart er uit omdat deze bitter is, het is zonde, want door de bittere speekselvloed, worden maagzuur en de galblaas gestimuleerd voor een snellere en betere vertering, dit kan weer zorgen voor sneller gewichtsverlies, gooi daarom het hart niet weg, bewaar het hart om in de ochtend of avond als extra bij je ontbijt te doen of meng het door je salade voor na het ontbijt.

Tip: Zorg dat je standaard witlof in huis hebt en neem in de ochtend bij je ontbijt een paar blaadjes om op te eten, zonder saus of dressing. 

Witlofschuitjes met appel en spek Ingrediënten: 8 mooie blaadjes witlof; 2 eetl. hazelnoten; 3 eetl. rozijnen; 1 appel; 50 gr gebakken spekreepjes ( ontbijtspek ); ½ citroen; 1 eetl. olijfolie; 50 gr zachte geitenkaas; Zwarte peper; ½ eetl. honing 

Bereiding: Schil de appel, snijd de appel in stukjes en besprenkel met een beetje citroensap. Schep de rozijnen en hazelnoten er door. Voeg een klein scheutje olijfolie en honing toe en breng op smaak met een beetje zwarte peper. Leg de blaadjes witlof op een schaal en vul ze met het mengsel. Verdeel de gebakken spekjes en stukjes geitenkaas er over. Leg ze bijvoorbeeld in een cirkel op een bord.

Pas op met zout met hoge bloeddruk, i.v.m. de spek


Lees mijn artikel over hoge bloeddruk

Word sponsor, om Albican te steunen

Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican


E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn