...

Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


Witte kool als eerste hulp bij allerlei gezondheidsklachten


Koolbladeren van de witte kool, zouden pijn kunnen verminderen, waarover de volksgeneeskunde, maar ook Oma weet raad bericht wanneer het gaat om de positieve werking van koolbladeren, die zouden kunnen helpen bij: slecht helende wonden van de huid, rugpijn, ontstekingen van de nagelriemen, maagklachten, pijn bij gordelroos, gewrichtspijn en zou pijn verminderen bij obstipatie, door een betere stoelgang. Het is het proberen waard, want een kool kost pakweg een euro. 


Omschrijving hoe de koolbladeren te gebruiken:

Je neemt de verse koolbladeren uit het midden van de kool. De dikke nerf in het midden van het blad haal je eruit. Ga een paar keer met een deegroller of een fles over de koolbladeren, zodat ze wat slapper worden en het sap van het koolblad zichtbaar wordt. Leg ze nu op de pijnlijke plaatsen en om de bladeren beter op de plek te houden, wikkel je er een rekverband losjes om heen. Op het moment dat je merkt, dat het koolblad droger wordt, dus het sap in de huid is getrokken, neem je een nieuw stuk en herhaal je dit. Doe dit alleen overdag en neem af en toe ook een pauze om je huid weer op adem te laten komen en herhaal het koolblad recept opnieuw. 

 Witte kool sap en maagklachten

Kan helpen bij maagklachten, zoals zuurbranden en maagpijn of bij beginnende ontstekingen in de twaalfvingerige darm. 

Je bereidt de kool sap met behulp van een sapcentrifuge uit koolbladeren. Over de dag verdeeld drink je dan, gedurende 14 dagen, 1 liter sap per dag.

Zuurkool voor een snellere stoelgang
Ongeveer 200 tot 300 gram zuurkool per dag, kunnen je darmen schoonhouden, samen met beweging een goed middel om te proberen bij obstipatie of trage stoelgang.


Verteringsklachten, herkenbaar tijdens het eten van kool en bonen
Door kool in de mond goed te kauwen help je de vertering door de kool alvast in kleine stukken te breken. Om kool te kunnen verteren helpt het enzym Alpha-Galactosidase. Als dit enzym niet aanwezig is zou je een probleem kunnen hebben met het verteren van koolsoorten. Alfa-galactosidase is een enzym dat van zeer groot belang is voor de vertering van voedsel dat moeilijk kan worden afgebroken. Deze omvatten voedingsmiddelen die gewoonlijk worden geassocieerd met buikgas en winderigheid, zoals groenten als koolsoorten en bonen. Het menselijk lichaam maakt dit enzym zelf, sommige mensen hebben dit enzym niet genoeg, wat kan zorgen voor een slechte spijsvertering en winderigheid.

Zie ook mijn artikel Artrose


Recept witte kool - gehakt rolletjesWord sponsor, om Albican te steunen

Teksten schrijven kost tijd en geld en daarom bedacht ik sponsors in de vorm van een winkelgedeelte en bedrijf sponsoring, waardoor ik ruimte krijg voor onderzoek en mijn artikelen te schrijven, bezoek de winkel en Sponsors Albican

E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn