Orthomoleculair Therapeut

Voedingsadviseur, Gezondheid & Werk, Chakra onderzoek


ZEEKRAAL REUZE GEZOND

 

Het bevat veel natrium, kalium en magnesium. Allemaal mineralen die voor ons lichaam onmisbaar zijn voor het goed functioneren van o.a de organen

  • Er zitten erg veel B-vitaminen in;
  • Het bevat ruim vitamine A en C;
  • Het bevat veel fosfor, zwavel, calcium, ijzer, zink, en koper;
  • Het bevat aardig wat vezels;
  • Maar vooral: het bevat JODIUM!!


We hebben jodium nodig voor een goed werkende schildklier. Tevens wordt ook gebruikt door onze witte bloedcellen om virussen en bacteriën te weren en is het nodig om zware metalen en andere giftige stoffen af te voeren. We kunnen gerust stellen dat geen mens zonder jodium kan. 

Zeekraal bevat aardig wat jodium, waardoor het zeker geen verkeerd idee is om het dagelijks op je menu te zetten als je geen brood eet. Maar ook veganisten en vegetariërs kunnen zeekraal wel wat meer op hun menu zetten, ook mede door de vitamine B. 



Zeekraal kun je het beste vers kopen. In de biowinkel kun je verse zeekraal kopen. Deze is ook 100% biologisch. Er is ook zeekraal verkrijgbaar in de supermarkt, zoals AH en Plus. Deze zijn niet biologisch. Ook gedroogd is zeekraal te bestellen.

HOE SMAAKT HET? ZOUT 
Rauw gegeten heeft zeekraal een ziltige zoute smaak. Gekookt is deze zoute smaak wat vlakker. Om de meeste voedingswaarde te behouden, is het beter om zeekraal rauw te consumeren. 

WAT KUN JE ERMEE?
Je kunt zeekraal echt overal in en op verwerken. Rauw is het erg lekker door een salade, gekookte erg lekker bij de warme maaltijd.
Prima zoutvervanger!

Recept
Scampi met geroerbakte asperges en zeekraal

Ingrediënten
20 scampi
1 kilo asperges, geschild en in schuin stukken gesneden
100 gram zeekraal
2 eetlepels olijfolie

VOOR DE SAUS:
0,5 ui, fijn gesnipperd
0,5 winterwortel, kleingesneden
0,25 stengel bleekselderij, klein gesneden
200 milliliter droge witte wijn
1 pot vis fond van 380 milliliter
200 milliliter room
1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze
Bak voor de saus de groenten in de olijfolie aan. 
Blus af met de wijn, fond en room. 
Laat ongeveer 30 minuten trekken. 
Zeef dan de saus. 
Roerbak ondertussen de asperges in 1 eetlepel olie tot ze beetgaar en goudbruin zijn. 
Doe er op het laatst de zeekraal bij. 
Verdeel over 4 borden. 
Bak de scampi ongeveer 1 minuut in de over gebleven olie. 
Leg de scampi op de asperges en geef er een witte wijn saus bij.

Bron recept: mijnreceptenboek.nl 







Zie ook mijn andere artikelen






Opbellen
E-mail