Indicatietest neurotransmitters

Het doel van de neurotransmitters indicatietest is om inzicht te krijgen in de kracht en verzwakking van het systeem tussen darm en hoofd. Door het in kaart brengen van een overschot of een tekort kun je een indicatie stellen, die bruikbaar kan zijn voor verder onderzoek. Gemeten worden boodschapperstoffen, darmactiviteit i.v.m. het  serotonine niveau, signaaloverdrachten van het zenuwstelsel, prikkeloverdracht van zenuwimpulsen.

Indicatietest, neurotransmitters, hersenen en balans, zoals dopamine, serotonine
Indicatietest neurotransmitters

De test is opgebouwd uit een aantal vragen en bestaat uit 4 delen. Kosten uitslag van de test € 17,50 incl. BTW. Hoe werkt het:Koop 🛒indicatietest neurotransmitters . ❷ Stuur een Whatsapp als de test is ingevuld met een email adres.

Een verlag ontvangen via opgeven email adres indicatietest

KokenKoken

Na ons Whatsapp contact, wordt er een verslag via het opgegeven mailadres verstuurd, met de  bevindingen die uit de test naar voren zijn gekomen. Ieder mens is uniek en niemand is hetzelfde. In ons contact is er dus geen standaard behandelplan en daarom kijken we samen naar mogelijkheden. 

Het limbisch systeem in onze hersenen is betrokken bij herinneringen en emoties, eetlust en intimiteit.  Aangestuurd door o.a. de hippocampus, amygdala , hypothalamus en controleren de neurotransmitters noradrenaline, serotonine en dopamine. 

KokenKoken

Eiwitten vormen voor bijna 20% ons lichaam. Ze zijn een bestanddeel van alle cellen en weefsels. Niet alleen spierweefsels als onze armen en benen, maar ook ons hart en andere organen als het hersenen zijn opgebouwd uit eiwitten. De eiwitten die opgebouwd zijn uit aminozuren hebben voor ieder weefsel een eigen aminozuur

Melatonine wordt met name geproduceerd in de pijnappelklier, ogen en het maag-darmkanaal om goed te kunnen slapen is licht en voeding nodig. Ouder worden, licht, overgewicht en roken kunnen de aanmaak van melatonine tegengaan. IJzer is zeer belangrijk voor de aanmaak van neurotransmitters zoals dopamine en serotonine.

Controle van melatonine in de urine

Melatonine is betrokken bij: biologisch ritme, lichaamstemperatuur, slaap  endocrien hormoonsysteem, reparatie en renovatie activiteiten van het lichaam gedurende de nacht, regelen van de doorbloeding van organen, Immuun activiteitGlucose en vetmetabolisme, Antioxidant/vrije radicalen mechanismen. 

Melatonine komt als voorbeeld voor in moedermelk, bananen, bieten en tomaten. Het wordt gemetaboliseerd = opwekking en afbouwen van energie, afbraak en instandhouding van levende weefsels in de lever en zijn metaboliet 6-sulfatoxy melatonine wordt in de urine uitgescheiden. Deze metaboliet in de urine is een simpele en betrouwbare indicator door de hoeveelheid melatonine in het lichaam. 

  • Drink twee dagen geen koffiegeen alcohol en neem geen nicotine in;
  • Voor de bepaling van de parameter serotonine is het volgende belangrijk;
  • nuttig twee dagen voor de afname en eveneens op de dag van de afname geen serotonine houdende levensmiddelen. Dit zijn onder andere bananen, walnoten, tomaten, ananas, kruisbessen, zwarte bessen, pruimen, mirabellen, meloen, avocado, aubergine, kiwi en cacao.
  • hetzelfde geldt voor de inname van bepaalde medicijnen, overleg alles met een arts

In de dunne darm worden voedingseiwitten (eiwitten uit ons eten) afgebroken tot aminozuren. Dit proces begint in je maag gaat verder in je twaalfvingerige darm, de dunne darm en ten slotte de dikke darm. Ze worden daarna via het bloed naar de organen gebracht. Bij dit proces moeten de darmen wel goed functioneren.

Meerdere mogelijkheden invullen van indicatietesten of anamnese

Zijn er ondanks alle privacy maatregelen toch twijfels om gegevens achter te laten in de daarvoor bestemde online vragenlijsten op Google drive, stuur dan een email of een Whatsapp bericht en er worden documenten in een tekst bestand verstuurd. Het document kan dan verstuurd worden via het mail adres. 

Select 2021Select 2021

Albican houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Persoonsgegevens kunnen zijn, Naam, adres, telefoon nummer, geboortedatum, geboorteplaats, email adres. De Privacy Policy voor Bezoekers geldt voor iedereen die de website www.albican.nl  bezoekt en of bezoekers vertrouwelijke documentatie opsturen.