Zenuwpijn - Neuro pathische pijn en stress

Zenuwpijn kan in het been, voeten, gezicht, handen, romp, de rug of mond ontstaan, door een gebrekkig werkende nervus vagus. De aurahuidhuidlagen zijn vaak zichtbaar gezwollen, waarbij oedeem gediagnostiseerd kan worden. De zwellingen zien we soms ook terug bij een trage stofwisseling door schildklierproblemen of pre-diabetes. Als een pijnzenuw wordt geprikkeld kan er migraine ontstaan en verhoogd het hormoon cortisol, verlaagd serotonine, zoals bij fibromyalgie.

Zenuwpijn, pijn, stress, nervus vagus, fibromyalgie, migraine, gordelroos, angst, neurotransmitters, histamine, boodschapperstoffen, zenuwprikkels, celkern, serotoninegehalte, ziekte van Crohn, stressfactoren, burn-out, bloeddruk, immuunsysteem, vitaminegebrek, maagzweer, diabetes, chemotherapie, liesbreuk, fantoompijn, rugoperatie, hartoperatie, ongeval, borstoperaties, dystrofie, ontstekingsreactie, pijnsyndroom, bloedarmoede, weefselbeschadiging, verwonding, breuk, pijnklachten, reuma, artrose, artritis, hypoglykemie, trauma, voetproblemen, oedeem, triggerpoints, Lyme, tekenbeet, osteoporose, Ischias, buikwandpijnsyndroom, maagverkleining, eiwitten, slaaptekort, wondgenezing, stilzitten, peesontsteking

Als ons hoofd stress registreert, zet ons immuunsysteem histamine aan

De signaalstoffen als histamine kunnen beschreven worden als chemische boodschappersstoffen in onze gevoelswereld, die de zenuwprikkels van cel tot celkern doorgeven. De informatie wordt via het bloedvatenstelsel verstuurd, een schommelend serotoninegehalte kan voortkomen uit een gebrekkig werkende sacraal  of wortelchakra. De serotoninespiegel wordt door het darmbuizensysteem op pijl gehouden, mits er geen sprake is van PDS, fistels, ziekte van Crohn en andere stressfactoren zijn.

Veel stress door pijn kan leiden naar een burn-out en en kan de bloeddruk verminderen

Het aanzetten van de bloed verwijdende stof, kost energie en de geestkracht wordt van de darm geleend. Het buisvormige ingewand krijgt via zenuwvezels door dat er sprake is van een noodtoestand en dat hij deze keer wel moet luisteren. Het gevolg is dat tijdens de vertering, minder slijmstoffen produceert worden zijn eigen doorbloeding vermindert. 

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Het dagprogramma is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, zoals bij schildklier-falen, pre-diabetes, hypoglykemie en helpt bij lever, nieren en bijnier-falen. Maak de aanpassing bespreekbaar met behandelend arts, bij medicatiegebruik. Dit dagprogramma is los te koop en de eerste stap naar een bewuster welzijn.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
✔️ Opstaan➡️ Moodboard👉 Overzicht van doelenMaak gebruik van een moodboard 📰
✔️ Ontbijt,
De eerste energie voor de dag
➡️ Een doel maken👉 Het verleden
✔️ Lunch➡️Een dagboek maken
✔️ Avondeten➡️ Timemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
✔️ Pauzes➡️ Wat vermeden wordt
✔️ Slapen gaan➡️ Verwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
✔️Onderzoek, advies en begeleiding➡️• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
👉 Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;
👉 Persoonlijke ervaringen
✔️ Algemene voorwaarden➡️ Lees hier de algemene voorwaarden
✔️ Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
✔️ Pas op met zware metalen en parfum➡️ Parfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
👉 Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Als door een lage bloeddruk vermoeidheid ontstaat door stress of een burn-out

De bloeddruk verlaagd en er kan vermoeidheid ontstaan, vaak te merken aan duizeligheid of een licht gevoel in het hoofd bij het opstaan. Overdag is de druk van het bloed over het algemeen wat hoger dan ‘s avonds, dat komt omdat we dan veel actiever zijn. Bij vermoeienis als CVS, zijn er vaak burn-out lijkende klachten, die verbonden zijn met het bloedcirculatiesysteem.

Bloeddruk indicatietabel

Bloeddruk is de kracht waarmee het hart het bloed de vaten inpompt, of kracht verliest om de rode vloeistof door het lichaam heen te pompen. Dit tabel kan inzicht geven of de bloeddrukwaarden normaal, te laag of te hoog zijn, welke voeding zou gegeten kunnen worden en of welk bloedonderzoek zou inzicht kunnen geven. Het tabel geeft een indicerend inzicht, voor gezondheidsklachten is het raadzaam een juiste diagnose bij een specialist te laten stellen, om erger te voorkomen
Bloeddruk, benamingen en oorzaken getallen Bloedonderzoek, bloeddrukmeter en indicatietestOverige informatie en voeding, mogelijke kenmerkenMogelijk passende voeding en beweging
Hoge bloeddruk, primaire en secundaire hypertensieAldosteron uit serum, bloedonderzoek Cortisol en DHEA in balans
Verlaagde bloeddruk - onderdruk, hypotensie IJzertekort bloedonderzoekBloedarmoedeCortisol en DHEA in balans
Prehypertensie toegenomen vaatstijfheidHomocysteïne bloedonderzoek 💉

Pre-diabetes indicatietest
Cortisol en cholesterolWortels
Hypertensie fase 1 Waar komt de hoge bloeddruk vandaan Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
Aldosteron uit serum, bloedonderzoek
Rode bieten zouden goed zijn, voor alles wat met het bloed te maken heeft.
Hypertensie fase 2 160/100 mmHgAldosteron uit serum, bloedonderzoek
Hypertensieve crisis, meet nog eens in rust de bloeddrukThuis testenBel een arts als in rust de bloeddruk te hoog blijft Rust nemen
Langzaam werkende schildklierOedeem
NierfalenBloedonderzoek
Verhoogde onderdrukMedicijnen: anticonceptiva, Corticosteroïden of niet-steroïdale, Ibuprofen anti-inflammatoireSlaperig overdag, slaapapneu
Verlaagde onderdruk, hypotensieVaak te zien bij bijnieruitputtingBij warmte, waardoor het lichaam meer moeite moet doen om het bloed te laten circulerenCortisol en DHEA in balans
Zoek onmiddellijk medische hulp bij pijn op de borst, kortademigheid of duizeligheid, verandering in spraak of bewustzijn

Pees en spierklachten zijn vaak ingewikkelde aandoeningen met verschillende oorzaken

Soms ontstaat de overlast door chronische ziekte of vitaminegebrek, zoals bij een maagzweer, diabetes of chemotherapie. Veel mensen hebben de klachten gekregen naar aanleiding van een chirurgische ingreep of ongeval. Zoals borstoperaties, liesbreuk, rugoperatie, hartoperatie, of fantoompijn en amputaties, waardoor in het orgaan– en skeletsysteem scheefstand komt.

Het ontstaan van posttraumatische dystrofie

Posttraumatische dystrofie ontstaat meestal na een ongeluk of operatie en gepaard met kleur- en temperatuurverandering. Het chronisch regionaal pijnsyndroom, CRPS, Südeckse dystrofie kan ontstaat, wanneer het lichaam tijdens een ontstekingsreactie het bloedtoevoer niet in stand kan houden. Waardoor de lymfebanen niet meer de reinigende werkzaamheden uit kunnen voeren.

Weefselbeschadiging en verwonding

Na een weefselbeschadiging zoals een verwonding of een breuk, kunnen er hevige pijnklachten optreden. Na enige tijd beginnen de gevolgen van de zeer sterk verminderde doorbloeding zichtbaar te worden. De huid wordt bleek, waarbij er mogelijk bloedarmoede is opgetreden. In alle weefsels in het aangedane lichaamsdeel kan vernauwing van het bloedvat toe te nemen en een groeistoornis ontstaan. 

Spierdystrofie is een verzamelnaam voor spierziekten met geleidelijk optredende progressieve spierzwakte

De spierzwaktes kunnen worden veroorzaakt door afsterving en vet- en bindweefselvorming in de spieren. Zoals bij Reuma, fibromyalgie, artrose, artritis, gordelroos, diabetes, pre-diabetes is terug te zien, vaak veroorzaakt door te weinig maagzuur. Door de verscheidenheid aan klachten wordt er niet meteen aan hypoglykemie gedacht bij een traumatische ervaring, soms heeft men geen honger meer.

Geen trek in voedsel door slechte vertering

Geen trek meer in eten, komt vaak voort uit, zich geen raad weet de vreemde klachten rondom de spijsvertering. De gevolgen zijn een depressie en een haperend zenuwstelsel, met een tekort aan neurotransmitters. Een voedingsplan zonder bewerkte suikerzuivel, wit meel en Koffie, sterke thee, cola moeten beslist worden gemeden.

Als er al heel lang sprake is van diabetes, kunnen de doorbloeding van voornamelijk armen en benen voor een deel belemmerd worden. De zenuwen in de benen en voeten beschadigd raken, met als gevolg neuro pathische pijn, ook wel zenuwpijn genoemd. De eerste kenmerken zijn vaak dat er geen gevoel in dat deel van het lichaam zit, of dat kou en warmte minder voelbaar is. Onze delen waar we mee moeten lopen en bewegen, dragen onze complete lichaamsgewicht en verdienen een goede verzorging.

Voeten zijn bij uitstek zeer geschikt om het lichaam aan te zetten tot reinigen

Help deze delen van het lichaam om voetproblemen bij diabetes en oedeem te verzorgen. Via een voet detox kunnen we eenvoudig proberen het lichaam aan te zetten tot het reinigen en de afvalstoffen via deze manier te verwijderen via het lymfestelsel, het is de veiligste manier voor het afvoeren van afvalstoffen in het lichaam.

Triggerpoints lokaliseren door lichte aanrekeningen

Door lichte aanrakingen kunnen triggerpoints gelokaliseerd worden, bij fibromyalgie wordt dit al gebruikt, dit kan ook na een chakra en aura onderzoek. Wanneer we op een bepaalde reflexzone wrijven, ontstaat er een prikkel die via de overeenkomstige zenuwbanen bliksemsnel wordt doorgegeven aan het betreffende orgaan, zoals de bloedsomloop of de lymfebanen.

De ziekte van Lyme, ook wel het borreliose syndroom genoemd, kan worden veroorzaakt door de spirocheet Borrelia burgdorferi en kan zich via teken, muskietenvlooien, hooimijt en via besmet rauw vlees verspreid worden. De infectie vindt plaats via speeksel, tranen, urine, borstvoeding en de placenta. Bb beweegt zich door de weefsels en kan zich vast hechten aan opgezette cellen, zoals bij teveel histamine-intolerantie of hooikoorts. De symptomen voor Rickettsiose zijn acuut spierpijn en huiduitslag.

Reuma evenals artritis kunnen pijn en misvormingen veroorzaken in de gewrichten, de spieren en pezen, een verzamelnaam voor bewegingsbelemmeringen. Met reumatische aandoeningen wordt niet alleen ernstige ontstekingsreuma bedoeld, maar worden alle aandoeningen die afwijkingen veroorzaken. Door hypermobiliteitssyndroom, gewrichtsreumatiek, poly-artritis kan er ruimte ontstaan tussen bot en de bewegende delen en daarom behoord osteoporose tot de reumatische ziekten. 

Ischias, ischialgie, inklemming nervus ischiadicus, uitstralende pijn naar bil en been

Ischias is ook bekend als ischialgie of een ingeklemde nervus ischiadicus resulteert vaak in een uitstralende pijn naar bil en been. Het is een vervelende blessure waarbij er zenuwpijn kan ontstaan. Dit is vaak een zeurende, schietende of prikkelende pijn. Je voelt deze pijn vooral in de rug- en bilregio en de pijnklachten kunnen uitstralen naar het been. Naast dat ischias een vervelende pijn geeft, hebben veel personen ook last van gevoelsstoornissen of spierzwakte in de benen, soms tezamen met krampen. 

Vitamine B12 tekort, zenuwpijn en bloedarmoede

Bij zenuwpijn komt opvallend vaak een vitamine B12 tekort voor, het lijkt erop, dat een veel-fout aan operaties zenuwpijn vergroot. Opvallend vaak in combinatie van een narcose middel wat veel B12 gebruikt en de zenuwen die naar een operatie kunnen komen bloot te liggen, zou er meer aandacht moeten komen aan voeding voor en na de ingreep. Een logische verklaring zou kunnen zijn, dat bloedverlies kan zorgen voor anemie. Een langdurige bloedarmoede kan mogelijk een cobalamine tekort geven. 

Buikwandpijnsyndroom ACNES, spontaan, operatie aan de buik of door sport

De buikwandpijnsyndroom ontstaat door een beknelling van de huidtakjes van de voorste zenuwuiteinden van de tussenribben. Buikwandpijn door een beknelling van een gevoelszenuw. De precieze oorzaak voor het ontstaan van ACNES is nog onduidelijk. In de meeste gevallen ontstaat het plotseling. Soms ontstaan de pijnklachten na een buikwandcorrectie zoals bij een maagverkleining of door sportieve activiteiten, zoals buikspieroefeningen. Ook kan het optreden tijdens of na een zwangerschap.

Afknelling van gevoelszenuwen mogelijk de oorzaak van pijn

Afknelling van gevoelszenuwtakjes kan leiden tot een overgevoeligheid van het stukje huid dat bij deze zenuw hoort of dat het stukje huid juist minder gevoelig is, dof aanvoelt, slaperig is, of voelt “alsof het niet van jezelf is”. Licht knijpen in de huid kan als opvallend gevoelig ervaren worden. Veel mensen geven dit pas aan nadat er specifiek naar is gevraagd of gekeken. Soms ervaart men dat de kleding irritant zit of het vervelend is dat er iets langs schuurt, zacht wrijven kan dan al een zeer pijnlijke ervaring zijn.

Uit de voeding worden aminozuren gehaald, deze eiwitten worden afgebroken tot neurotransmitters. Er is een eiwit voor nagels en haren die geven het een bepaalde hardheid, proteïnen in de wanden van bloedvaten zorgen voor elasticiteit, polypeptiden in botten en tanden zorgen voor de opname van kalk, het werkt als een bouwsteen en houd weefsel bij elkaar. Zodat het “weefsel, zoals een slijmvlies die ons beschermd” niet kan gaan lekken en avalstoffen buiten houdt.

  • ❶ Ze zorgen voor het vervoer en de opslag van voedingsstoffen;
  • ❷ Maken nieuwe cellen;
  • ❸ worden verwerkt en verdeeld door de spijsvertering;
  • ❹ zorgen voor de energieproductie en slaap.
  • ❺ Regelen de overdracht van zenuwprikkels;
  • ❻ Bouwen en onderhouden de organen en het bewegingsapparaat;
  • ❼ Zorgen voor de aanmaak van sterk bindweefsel en de groei van gezonde botten;
  • ❽ Zorgen voor het herstellen van wondgenezing. 
Als we de hele dag stil zitten, zoals dat vaak gebeurd aan een bureau, dan hebben de spieren en pezen aan de voorkant van het lichaam de neiging te verkorten. Het gaat dan vooral om de heupbuigers in ons bovenbeen, de grote borstspieren, de monnikskapspier en spier aan weerszijden in de nek. Wanneer deze strengen strakker gaan staan, kunnen ​​er triggerpoints ontstaan die het lichaam onstabiel maken. Als we zetelen, zijn de heupen gebogen waardoor de spieren ‘in onze schoot’ kunnen verkorten.

De wortelchakra staat in verbinding met het bloed. Overleving, onveiligheid, onzekerheid, door uitputting van lichaam en verandering van gedachten gedachten, het niet meer kunnen vertrouwen op het lichaam, door chronische ziekte. We zouden het eerste moeten kijken naar de wortelchakra, of er niet een bloedarmoede is ontstaan, door bijvoorbeeld endometriose, gevolgd door ademhalingsklachten.

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's