Indicatietest vitamine B12 tekort

Een indicatietest vitamine B12 tekort, kan als aanwijsbare aanduidingen gebruikt worden om feiten van een gezondheidsklacht in kaart te brengen. Op grond van verdenking en ervaringen van ervaringsdeskundigen, die wellicht al jaren met deze beperkingen en onderzoeken te maken hebben. Een indicatie is een aanwijzing dat een bepaalde klacht of beperking van de gebeurtenis of situatie, die vast gelegd wordt in een document. 

Indicatietest, vitamine B12 tekort, bloedarmoede, maagzweer, Intrinsieke factor, rode bloedcellen, homocysteïne
Indicatietest vitamine B12 tekort

De vitamine B12 tekort indicatietest is opgebouwd uit twee delen en bestaat uit 20 vragen. Kosten uitslag van de test € 15,00 incl. BTW. Hoe werkt het: ❶ Koop ➪ indicatietest vitamine B12 tekort. Na betaling is er toegang tot de test. ❷ Stuur een Whatsapp als de test is ingevuld met een email adres.

Een verlag ontvangen via opgeven email adres indicatietest

Na ons Whatsapp contact, wordt er een verslag via het opgegeven mailadres verstuurd, met de  bevindingen die uit de test naar voren zijn gekomen. Ieder mens is uniek en niemand is hetzelfde. In ons contact is er dus geen standaard behandelplan en daarom kijken we samen naar mogelijkheden. 

Een B12 tekort, kan ontstaan door een darm  maagslijmvlies beschadiging of door een langdurige bloedarmoede, een mogelijk tekort kan bloedvat problemen veroorzaken, doordat bijvoorbeeld homocysteïne niet goed wordt opgeruimd.

Net als LDL cholesterol kan homocysteïne een schadelijke invloed op onze bloedvaten hebben. Deze indicatietest is bedoeld precies als de test zegt: een indicatie te geven, het is belangrijk om te weten, waar komt een mogelijk tekort vandaan. Zo kan een B12 tekort ook erfelijk zijn.

Bij elk ziektebeeld waarbij de geestelijke gezondheidszorg ingeschakeld wordt, zou eerst gekeken moeten worden of er niet een tekort aan vitamine B12 is en de lever zijn reinigende werking kan uitvoeren. Maag-darm slijmvliesbeschadiging of erfelijk. 

Langdurige Bloedarmoede en een mogelijke vitamine B12 tekort

Een B12 tekort, kan ontstaan door een darm en maagslijmvlies beschadiging of door een niet ontdekte langdurige bloedarmoede en is mogelijk te herstellen met voeding en sterk geconcentreerde stoffen verkregen uit voeding, mits het niet om een erfelijke aandoening gaat als Addison Biermer.

Geen aanwijsbare B12 tekort door gebruik vitaminen

Helaas zit hier vaak ook een knelpunt, je leest maar al te vaak, dat er een doorverwijzing “een recept” uitgeschreven moet worden door een arts, om in aanmerking te komen voor een vergoeding, betreffende speciale klinieken, gericht op vitamine B12 tekort problematiek. Vaak slikken mensen B12 suppletie en hier gaat het mis, want het bloedonderzoek wijst uit: Geen vitamine B12 tekort en dus geen doorverwijzing.

Dit bloedonderzoek zoekt uit of een vitamine B12-tekort,  klachten veroorzaakt. Dit tekort is bijna altijd een gevolg van de ziekte van Addison-Biermer (klassieke benaming: Pernicieuze Anemie). De klachten komen niet altijd en niet in dezelfde volgorde en mate voor. Bezoek altijd een arts gezondheidsklachten, het kan bijvoorbeeld ook bloedarmoede zijn.

Deze test is geschikt om de oorzaak van een ontstoken maagslijmvlies te achterhalen, om bijvoorbeeld te kijken of het intrinsieke factor juist werkt. Het (intrinsic factor) is nodig voor de opname van vitamine B12 uit het voedsel. Als dit niet goed werkt kan schadelijke bloedarmoede ontstaan, ook wel Pernicieuze Anemie genaamd, het is één van de meest voorkomende oorzaken van een vitamine B12-tekort en is vaak een auto-immuunziekte.

Veel vrouwen maar ook mannen hebben steeds jonger last van het uitvallen van haar. Iedereen heeft last van gezonde haaruitval, 100-150 haren per dag verliezen is normaal, maar als je steeds meer haar ziet verdwijnen of kale plekken op je hoofd krijgt is er iets loos.  

Dit bloedonderzoek bevat onderzoek naar de bloedwaarden die haaruitval kunnen veroorzaken:

  • vitamine B12
  • Ijzer
  • Ferritine
  • TSH (Thyroid stimulerend hormoon)
  • Cortisol (stresshormoon)
  • Jodium te kort (Iodium serum)

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDZuurstof meter
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli en kiemzaden
Kweekbak voor kiemen
Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Rode bieten zouden goed zijn, voor alles wat met het bloed te maken heeft. Zo kunnen ze helpen om aderverkalking en pre-diabetes te voorkomen en dit komt omdat de homocysteïne in het bloed door bietjes mogelijk verlaagd kan worden, doordat ze als een antihistaminicum kunnen werken en zo de beschadigende werking van een teveel aan histamine tegen kunnen gaan.

Albican houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Persoonsgegevens kunnen zijn, Naam, adres, telefoon nummer, geboortedatum, geboorteplaats, email adres. De Privacy Policy voor Bezoekers geldt voor iedereen die de website www.albican.nl  bezoekt en of bezoekers vertrouwelijke documentatie opsturen. 

Select 2021Select 2021