Indicatietest vitamine B12 tekort

De analyse vitamine B12 tekort, kan als aanwijsbare aanduidingen gebruikt worden om feiten van een gezondheidsklacht in kaart te brengen. De multiple-choice vragenlijst is samengesteld op grond van verdenking, onderzoek en ervaringen door ervaringsdeskundigen. Een indicatiestelling is een aanwijzing dat een bepaalde klachten, vastgelegd worden in een document. 

Indicatietest, vitamine B12 tekort, bloedarmoede, maagzweer, Intrinsieke factor, rode bloedcellen, homocysteïne
Indicatietest vitamine B12 tekort

Langdurige Bloedarmoede en een mogelijke vitamine B12 tekort

Een B12 tekort, kan ontstaan door een darm en maagslijmvlies beschadiging of door een niet ontdekte langdurige bloedarmoede. Mogelijk zijn de tekorten aan voedingsstoffen te herstellen met voeding en sterk geconcentreerde stoffen verkregen uit voeding. Het moet uitgesloten worden dat het gaat om erfelijke aandoening gaat als Addison Biermer.

Hoe werkt de indicatietest en wat zijn de kosten, lees meer...
Invullen en uitlag indicatietest in een verlag ontvangen Indicatietest vitamine B12 te kort kopen 👇 De vitamine B12 te kort indicatietest is opgebouwd uit twee delen en bestaat uit 20 vragen. Kosten uitslag van de test € 15,00 incl. BTW. Hoe werkt het: ❶ Koop ➪ indicatietest vitamine B12 te kort. Na betaling is er toegang tot de test. ❷ Stuur een Whatsapp als de test is ingevuld met een email adres. 👇 Een verlag ontvangen via opgeven email adres indicatietest 👇 Na ons Whatsapp contact, wordt er een verslag via het opgegeven mailadres verstuurd, met de bevindingen die uit de test naar voren zijn gekomen. Ieder mens is uniek en niemand is hetzelfde. In ons contact is er dus geen standaard behandelplan en daarom kijken we samen naar mogelijkheden.

Een cobalamine tekort, kan ontstaan door een darm  maagslijmvlies beschadiging of door een langdurige bloedarmoede. Een histamine-intolerantie kan bloedvat problemen veroorzaken en homocysteïne niet goed wordt opgeruimd. Dit afvalproduct kan net zo gevaarlijk zijn als suiker aan LDL cholesterol vastkleeft.

Geen aanwijsbare B12 tekort door gebruik vitaminen

Helaas zit hier vaak ook een knelpunt, op internet lezen we maar al te vaak, dat er een doorverwijzing. “Een recept” die uitgeschreven moet worden door een arts, om in aanmerking te komen voor een vergoeding. De doorverwijzingen betreffende speciale klinieken, gericht op vitamine de rode en witte bloedlichaampjes. Vaak slikken mensen eenzijdige suppletie en hier gaat het mis. 

Geen verwijzing voor onderzoek betekend voor velen geen hulp

Als het bloedonderzoek bij de huisarts uitwijst, dat er geen tekorten zijn, krijgt men geen bereidingsvoorschrift voor verder onderzoek. Iemand met jaren vermoeidheidsklachten, heeft vaak al geen baan door een burn-out en onvoldoende vermogen om het traject zelf te betalen. Heel veel mensen met soort gelijke klachten blijven daardoor zelfdokteren, met alle gevolgen.

Dit bloedonderzoek zoekt uit of een vitamine B12-tekort, klachten veroorzaakt. Dit tekort is bijna altijd een gevolg van de ziekte van Addison-Biermer (klassieke benaming: Pernicieuze Anemie). De klachten komen niet in dezelfde volgorde voor en dat maakt het ook lastig. Voetproblemen, lage bloeddruk, tandvlees problematiek kunnen wijzen op een tekort aan in water oplosbare vitamine.

Bloeddruk indicatietabel

Bloeddruk is de kracht waarmee het hart het bloed de vaten inpompt, of kracht verliest om de rode vloeistof door het lichaam heen te pompen. Dit tabel kan inzicht geven of de bloeddrukwaarden normaal, te laag of te hoog zijn, welke voeding zou gegeten kunnen worden en of welk bloedonderzoek zou inzicht kunnen geven. Het tabel geeft een indicerend inzicht, voor gezondheidsklachten is het raadzaam een juiste diagnose bij een specialist te laten stellen, om erger te voorkomen
Bloeddruk, benamingen en oorzaken getallen Bloedonderzoek, bloeddrukmeter en indicatietestOverige informatie en voeding, mogelijke kenmerkenMogelijk passende voeding en beweging
Hoge bloeddruk, primaire en secundaire hypertensieAldosteron uit serum, bloedonderzoek Cortisol en DHEA in balans
Verlaagde bloeddruk - onderdruk, hypotensie IJzertekort bloedonderzoekBloedarmoedeCortisol en DHEA in balans
Prehypertensie toegenomen vaatstijfheidHomocysteïne bloedonderzoek 💉

Pre-diabetes indicatietest
Cortisol en cholesterolWortels
Hypertensie fase 1 Waar komt de hoge bloeddruk vandaan Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
Aldosteron uit serum, bloedonderzoek
Rode bieten zouden goed zijn, voor alles wat met het bloed te maken heeft.
Hypertensie fase 2 160/100 mmHgAldosteron uit serum, bloedonderzoek
Hypertensieve crisis, meet nog eens in rust de bloeddrukThuis testenBel een arts als in rust de bloeddruk te hoog blijft Rust nemen
Langzaam werkende schildklierOedeem
NierfalenBloedonderzoek
Verhoogde onderdrukMedicijnen: anticonceptiva, Corticosteroïden of niet-steroïdale, Ibuprofen anti-inflammatoireSlaperig overdag, slaapapneu
Verlaagde onderdruk, hypotensieVaak te zien bij bijnieruitputtingBij warmte, waardoor het lichaam meer moeite moet doen om het bloed te laten circulerenCortisol en DHEA in balans
Zoek onmiddellijk medische hulp bij pijn op de borst, kortademigheid of duizeligheid, verandering in spraak of bewustzijn

Deze test is geschikt om de oorzaak van een ontstoken maagslijmvlies te achterhalen, om bijvoorbeeld te kijken of het intrinsieke factor juist werkt. Het intrinsieke factor is nodig voor de opname van vitamine B12 uit het voedsel. Als dit niet goed werkt kan schadelijke bloedarmoede ontstaan, ook wel Pernicieuze Anemie genaamd. 

Het bloed wil een cel repareren en stolt op die plek

De verstoorde rijping van de rode bloedlichaampjes is één van de meest voorkomende oorzaken van een vitamine B12-tekort en is vaak een auto-immuunziekte. Bij een beschadiging van een lichaamscel, kan het bloed ophopen ter bescherming.

Het reptielenbrein op zoek naar energie en een beloning

Als het endocriene systeem verstoord raakt, kunnen negatieve gedachten en de zin in suiker en koolhydraten toenemen, het reptielenbrein weet de weg naar energie. Histamine werkt samen met dopamine en noradrenaline en houden ons wakker. 

Veel vrouwen maar ook mannen hebben steeds jonger last van het uitvallen van haar. Iedereen heeft last van gezonde haaruitval, 100-150 haren per dag verliezen is normaal, maar als je steeds meer haar ziet verdwijnen of kale plekken op je hoofd krijgt is er iets loos.  

Kaalhoofdigheid kan vele oorzaken hebben

Dit bloedonderzoek bevat een onderzoek naar de bloedwaarden die haaruitval kunnen veroorzaken

  • Vitamine B12, aanwezig in zeekraal en dierlijke producten;
  • IJzer, citroensap verbeterd de opname van Ferro;

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Rode bieten zouden goed zijn, voor alles wat met het bloed te maken heeft. Zo kunnen ze helpen om aderverkalking en pre-diabetes te voorkomen en dit komt omdat de homocysteïne in het bloed door bietjes mogelijk verlaagd kan worden, doordat ze als een antihistaminicum kunnen werken en zo de beschadigende werking van een teveel aan histamine tegen kunnen gaan.
Schimmelinfectie en de relatie tot bloedarmoede en B-tekort

Histamine is een neurotransmitter, bij een overmaat ontstaat er histamine-intolerantie in de huid en veroorzaakt klachten die we kennen van jeuk of schimmelinfectie. In de darmen kan het voor allerlei problemen zorgen. In de bloedbaan kan de allergische reactie voor verlaagde bloeddruk en hartkloppingen zorgen. De symptomen komen veel voor bij anemie en een B-12-tekort.

Albican houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Persoonlijke gegevens kunnen zijn, Naam, adres, telefoon nummer, geboortedatum, geboorteplaats en een email adres. De Privacy Policy voor Bezoekers geldt voor iedereen die de website Albican bezoekt en of aanwezigen die vertrouwelijke documentatie opsturen.