Cortisol en DHEA in balans

Een verhoging van cortisol kan bij stress het histamine gehalte verhogen, waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen. Cortisol en DHEA kunnen niet tegelijk functioneren. Hoge cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en geeft minder energie. DHEA wordt gemaakt uit onbewerkt plantaardig en dierlijk vet “Het goede HDL Cholesterol“. Het stresshormoon en de hydro epi androsteron zijn elkaars tegenpolen en houden elkaar in evenwicht.

Cortisol, DHEA, balans, stress, histamine, ontspanning, pre-diabetes, timemanagement, speurtocht, dagboek, Cholesterol, Voeding

Een dagprogramma om cortisol en DHEA in evenwicht te brengen

Volwaardig vet (HDL cholesterol) heeft een beschermende functie bij trauma. Het dagprogramma bevat voedingsadviezen per tijd ingedeeld, het geeft “Kort en krachtig” inzichten hoe een balans tussen cortisol en DHEA herstelt kan worden. Het dagprogramma kost € 49,95 incl. 21% BTW en administratie kosten. Excl. Advies, consult, Analyse, indicatierapport, onderzoek en begeleiding.

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Introductie van programma, het is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, schildklier problemen, pre-diabetes, het voorkomen van hypoglykemie en een verbeterde functie van de lever, nieren en bijnieren. Het spreekt voor zich dat er een arts bezocht wordt en dat er niet onverstandig omgesprongen gaat worden met aanpassing van voeding, voedingssupplementen en medicijnen. Net zo goed als het balancerend kan werken, kan het bij onjuist gebruik ook het lichaam en het hormonale stelsel tegenwerken, houd contact met de arts. Dit voedingsadvies is zonder onderzoek en begeleiding. Het tabel geeft weer, hoe het programma opgebouwd is en wat er verwacht kan worden.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
OpstaanMoodboardOverzicht van doelen

Voorbeeld van een moodboard
OntbijtEen doel maken
LunchDagboek, voeding, tijd en beweging

Een dagboek maken
AvondetenTimemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
PauzesWat vermeden wordt
Slapen gaanVerwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
Onderzoek, advies en begeleiding• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
• Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;

• Persoonlijke ervaringen
Algemene voorwaardenLees hier de algemene voorwaarden
Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
Pas op met zware metalen en parfumParfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Een indicatietest, kan als aanwijsbare aanduidingen gebruikt worden om feiten van een gezondheidsklacht in kaart te brengen. Op grond van verdenking en ervaringen van ervaringsdeskundigen, die wellicht al jaren met deze beperkingen en onderzoeken te maken heeft. Een indicatie is een aanwijzing dat een bepaalde klacht / beperking van de gebeurtenis of situatie, die vast gelegd wordt in een document.

Persoonlijke begeleiding op maat. Met een orthomoleculair indicatierapport worden alle gegevens verzameld, van bloedonderzoek, tot eigen kennis en diagnoses die zijn gesteld door een arts. Na het onderzoek, ontvang je een kopie van het rapport per mail, met de daaruit voorvloeiende  vragen en het eerste voedingsadvies is te zien.

Het voordeel is direct starten en informatie over openingstijden

Een voordeel is dat er direct begonnen kan worden aan een voedingsplan, daarnaast kan iemand kiezen voor ondersteuning van een Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige. Van maandag tot vrijdag bereikbaar via Whatsapp  van 9.00 tot 14.00. Aansluitend kan er een telefonische afspraak gemaakt wordenwanneer het onderwerp te complex is.

Ieder mens is uniek, elke begeleiding is anders

In mijn praktijk, maak ik gebruik van antroposofie. Ieder mens is uniek en niemand is hetzelfde. Er is om die reden geen standaard behandelplan. Waar de één enthousiast begint aan het nieuwe voedingsplan, heeft een ander nog een spirituele reis te gaan.

Kiezen voor een spirituele reis

In het consult en begeleidingen zitten allerlei fragmenten verwerkt. Het is mogelijk meer aandacht aan een spirituele reis te geven en zo is het mogelijk deze per stuk te kopen, al deze mogelijkheden kunnen gevonden worden op de prijslijst.

Stilstaan, niets doen, wordt vaak gezien als saai of ongezellig en het knaagt aan je schuldgevoel, want je brengt niet voldoende tijd met iemand door, jij bent ook altijd moe, wordt al snel gezegd. Tot lichaam en geest ons laten weten, het de huidige tempo niet meer vol te kunnen houden.

Migraine, stress, slapeloosheid, lavendel mogelijk een oplossing. Het kruid kan werken bij migrainestressslapeloosheid, geheugenzwakte. Lavendel kan een ontkrampende werking op het centraal zenuwstelsel en kan helpen bij hoofdpijn, ook die vanuit de nek en de schouder.

De informatie-uitwisseling tussen het immuunsysteem en de hersenen vindt plaats in de milt. De milt kan worden gezien als de lymfeklier van het bloed. De milt zorgt voor de vorming van plasmacellen en de verwijdering van afvalstoffen uit het bloed. Het goed functioneren van het afweersysteem is daarnaast afhankelijk van voldoende aanvoer van bepaalde voedingsstoffen.

KokenKoken

Spanningshoofdpijn door stress en een te kort aan serotonine

Migraine aanvallen die optreden met matige tot zeer ernstige hoofdpijn, meestal bij eenzijdige hoofdpijn met duizeligheid, stoornissen van zicht- en hoor vermogen. Mensen met migraine en spanningshoofdpijn hebben vaak een laag niveau aan serotonine in de weefsels, zo onderzocht de wetenschap dat ooit.

Hoofdpijn mogelijke stoornis van neurotransmitters

Migraine krijg je door de samentrekking van de bloedvaten in de hersenen. Dit komt door een stoornis in de neurotransmitters. We kunnen neurotransmitters  beschrijven als chemische stoffen in de hersenen die de zenuwprikkels van cel tot cel doorgeven en de informatie naar de bloedvaten sturen.

De Westerse astrologie probeert het menselijk karakter te onderzoeken aan de hand van de geboortehoroscoop, zodat de persoonlijke karakter van het mensenkind of persoon optimaal kan worden benut. Dezelfde gedachte vinden we terug in de Oosterse geneeskunde, die ervan uitgaat dat ziekte het gevolg is van een aanleg en leefgewoonten.

Als we minder grip krijgen op emoties als angst, kan de omgeving belangrijk zijn bij gevoelige mensen. De hoog gevoelige kent heel goed zijn of haar sterke kenmerken, maar is heel bescheiden. Vaak doet de  creatieve denker niets met zijn of haar kwaliteiten en valt dan ten prooi aan de omgeving, die misbruik van de goed gelovige hoog gevoelige maakt, met alle stress en verdriet tot gevolg.

Aangezien cortisol en DHEA tegengestelde effecten hebben, moeten ze samen worden gezien als  dualistische balans, zoals tussen moe en actief zijn, slapen en opstaan. Zo houdt volwaardig dierlijk en plantvaardig vet een gezond HDL cholesterol in stand en kan de LDL onschadelijk maken. Cortisol wordt gemaakt in onze bijnieren en gehaald uit HDL cholesterol en voor dat de overgang zijn intrede doet, maakt ook het hormoon progesteron wat cortisol aan.