Cortisol en DHEA in balans

Cortisol en DHEA elkaars tegenpolen. Een verhoging van cortisol kan bij stress, het histamine gehalte verhogen, waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen, ze kunnen niet tegelijk functioneren, het verhoogt de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen = minder energie. DHEA wordt gemaakt uit onbewerkt plantaardig en dierlijk vet “Het goede HDL Cholesterol“, wat een beschermende functie heeft bij trauma. Het dagprogramma bevat voedingsadviezen per tijd ingedeeld, het geeft “Kort en krachtig” inzichten hoe een balans tussen cortisol en DHEA herstelt kan worden. Het dagprogramma kost € 49,95 incl. 21% BTW en administratie kosten. Excl. Advies, consult, Analyse, indicatierapport, onderzoek en begeleiding. 

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Introductie van programma, het is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, schildklier problemen, pre-diabetes, het voorkomen van hypoglykemie en een verbeterde functie van de lever, nieren en bijnieren. Het spreekt voor zich dat er een arts bezocht wordt en dat er niet onverstandig omgesprongen gaat worden met aanpassing van voeding, voedingssupplementen en medicijnen. Net zo goed als het balancerend kan werken, kan het bij onjuist gebruik ook het lichaam en het hormonale stelsel tegenwerken, houd contact met de arts. Dit voedingsadvies is zonder onderzoek en begeleiding. Het tabel geeft weer, hoe het programma opgebouwd is en wat er verwacht kan worden.
Belangrijke tijdenHulpmiddelenBenodigdheden
OpstaanMoodboardOverzicht van doelen

Voorbeeld van een moodboard
OntbijtEen doel maken
LunchDagboek, voeding, tijd en beweging

Een dagboek maken
AvondetenTimemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
PauzesWat vermeden wordt
Slapen gaanVerwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
Onderzoek, advies en begeleiding• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
• Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;

• Persoonlijke ervaringen
Algemene voorwaardenLees hier de algemene voorwaarden

Een indicatietest, kan als aanwijsbare aanduidingen gebruikt worden om feiten van een gezondheidsklacht in kaart te brengen. Op grond van verdenking en ervaringen van ervaringsdeskundigen, die wellicht al jaren met deze beperkingen en onderzoeken te maken heeft. Een indicatie is een aanwijzing dat een bepaalde klacht / beperking van de gebeurtenis of situatie, die vast gelegd wordt in een document.

Persoonlijke begeleiding op maat. Met een orthomoleculair indicatierapport worden alle gegevens verzameld, van bloedonderzoek, tot eigen kennis en diagnoses die zijn gesteld door een arts. Na het onderzoek, ontvang je een kopie van het rapport per mail, met de daaruit voorvloeiende  vragen en het eerste voedingsadvies is te zien. Het voordeel, je kunt dus gelijk aan de slag. Van maandag tot vrijdag bereikbaar via Whatsapp  van 9.00 tot 14.00. Aansluitend kan er een telefonische afspraak gemaakt wordenwanneer het onderwerp te complex is.

Ieder mens is uniek, elke begeleiding is anders

In mijn praktijk, maak ik gebruik van antroposofie. Ieder mens is uniek en niemand is hetzelfde. Er is om die reden geen standaard behandelplan. Waar de één enthousiast begint aan het nieuwe voedingsplan, heeft een ander nog een spirituele reis te gaan. In het consult en begeleidingen zitten allerlei fragmenten verwerkt. Het is mogelijk meer aandacht aan een spirituele reis te geven en zo is het mogelijk deze per stuk te kopen, al deze mogelijkheden kunnen gevonden worden op de prijslijst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *