Nieuwe kracht door de ademhaling

Onze ademhaling wordt opgewekt door een krachtige spier het diafragma genoemd. De scheiding tussen onze borst van de buik “het middenrif” is verbonden met peesweefsel, buikwand, wervels, onderste ribben, borstbeen en het hartzakje. Het tussenschot tussen borst- en buikholte een belangrijke pompfunctie in ons lymfesysteem en heeft een belangrijke rol bij ons immuunsysteem.

Ademhaling, energie, bloedarmoede, zuurstof

Als ons hoofd alarm gaat slaan en om zuurstof vraagt

De zonnevlecht, ook wel navelchakra genoemd, is belangrijke in de ontgiften van ons lichaam en voor de afweer tegen infecties. Als we door een ongeluk, operatie, stress of weinig beweging, onze ademhaling achteruit gaat en minder zuurstof binnenkrijgen, slaat het hoofd alarm. We kunnen waarschuwingen krijgen via de hersen-darm-as, dat er iets niet klopt, hoofdpijn is een voorbeeld.

Een zuurstof tekort kan grote gevolgen hebben, want na vier tot zes minuten zuurstoftekort kan er hersenschade ontstaan. De frisse lucht reinigt ons bloed, voorkomt stress en hyperventilatie. Ga naar buiten en zuiver het bloedvaten en lymfevatenstelsel, ademhalen geeft ons nieuwe kracht en energie, helpt om voedingstoffen te verteren.

De longen en neus als een zuiveringsinstallatie

Leven schenkende zuurstof dringt door de dunne wanden van de aderen in de longen heen. Het bloed neemt hier reuk- en smaakloos gas op en koolmonoxidegas los uit giftig afvalmateriaal dat door hele orgaansysteem wordt verzameld. 

De neus speelt een rol bij de zin in voeding

In de neus zitten kleine trilhaartjes die de lucht filteren, die stofdeeltjes, pollen en chemicaliën, maar ook bacteriën en schimmels tegen kunnen houden. Bij een minder werkend immuunsysteem kan er hooikoorts ontstaan en gaat het lichaam in gevecht en kan niet rusten. Het reptielenbrein gaat dan op zoek naar energie en vraagt om koolhydraten, waardoor de celademing verstopt kan raken.

Het bloed vervoert afvalstoffen en voedingsstoffen

Elke dag passeren zo’n 17.000 liter bloedlichaampjes na elkaar de haarvaatjes van onze longen, terwijl ze aan beide zijden worden blootgesteld aan zuurstof. Nadat de luchtwegen het bloed hebben gezuiverd en van frisse lucht hebben voorzien, waardoor het vloeistof helderrood is en vol pranische energie reist het naar de linker hartboezem

Hoe leven schenkend bloed door zuurstof gereinigd wordt

Van deze boezem gaat het zuurstof naar de linkerhartkamer, waar dat rijke, levens gevende bloed vervolgens via de aderen naar de haarvaten wordt gepompt. Hier voorziet het delen van ons lichaam van voedende stoffen. Vervolgens keert blauwachtig, donkerrood bloed, vol afvalstoffen door onze aderen terug naar het hart en longen op zoek naar nieuwe voorraad. 

Zorg voor voldoende verse lucht in de longen

Dat vervuilde bloed komt ons hart binnen via de rechterboezem. Als die kamer vol is, gaat het rode vloeistof via de rechterkamer door naar de longen. Miljoenen kleine bloedvaatjes verdelen hier het bloed over de heel kleine luchtcellen van het ademhalingssysteem. Het is feitelijk bewezen, als het bloed niet voldoende gezuiverd of vernieuwd kan worden, dit kan leiden tot chronische ziekte.Hoe de ademhaling ons nieuwe kracht geeft

Ons bloed krijgt zonder voldoende zuurstof een blauw rode kleur en het gezicht wordt wit. Onzuiver rode vloeistof kan een uiting van ziekte zijn. Het is zelfs zo dat als we onvoldoende frisse lucht binnenkrijgen, de vieze stroom van vergiftigde vloeistoffen in het vaatsysteem, niet gezuiverd kan worden. Vanzelfsprekend hebben we voldoende vocht, vezels, vet en beweging nodig.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Te weinig zuurstof, te weinig beweging slecht voor de lymfe

Door onvoldoende zuurstof binnen te krijgen kan het ons lymfesysteem vergiftigen. Zo wordt het lichaam  beroofd van voedingstoffen en uiteindelijk kan dit ziekte als sepsis of immuunziekten geven. Als het bloed in de slagaderen daarentegen voor ongeveer 25% uit zuurstof bestaat, functioneert ons lichaam optimaal. 

De kracht van zuurstof

Elke cel, elk weefsel, elke spier en elk orgaan worden krachtiger en steviger. Nieuwe zuivere, gezonde cellen en weefsels worden zonder problemen gecreëerd. Zuurstofrijk bloed ontstaat door diep adem te halen. Het maakt het lichaam warmer, geeft meer weerstand en zorgt voor een goede voedselvertering en afvoer van afvalstoffen. Ga dus naar buiten, kom in beweging en zuiver het bloed met de longen.

Verschillende stadia en symptomen bij longklachten

Zuurstof is van levensbelang voor elk levend wezen. Wanneer men zuurstofgebrek heeft, kunnen er tal van gezondheidsproblemen ontstaan en uw algehele welzijn in gevaar komen.

*Betekenis FEV-1 Waarde is het volume dat in de eerste seconde kan worden uitgeademd tijdens een geforceerde uitademingsmanoeuvre, zoals bij sport en hoeveel lucht met kracht uitgeblazen kan worden.
Ontwikkelingsstadiums - Allergieën Symptomen & FEV-1 waardeAnalyse, indicatietesten en bloedonderzoekOverige informatie
❶ Milde COPD - longklachtenHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde >80%
Indicatietest Lekkend slijmvlies Aangedaan mondslijmvlies
❷ Matige COPD - longklachtenhoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 50-80%
Lactose Intolerantie DNA onderzoek
kracht van de ademhaling
❸ Ernstige COPDHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 30-50%
Onderzoek, begeleiding, analyse en adviesZuurstofmeter vinger
❹ Zeer ernstig COPDChronisch long falen

FEV-1 Waarde <30% met chronisch ademhalingsfalen
Bloedarmoede (hemoglobine, Hb)Endometriose en het HPV virus
Hooikoorts een aanval op ons immuunsysteemTe weinig maagzuur,
Als onvoldoende maagzuur aanwezig is, is dat ook geen prikkel voor het lichaam om een dikke, stevige, beschermende slijmvlieslaag rondom de darmwand en andere slijmvliezen aan te leggen om bescherming te moete bieden
uitgebreid bloedbeeld inclusief Leuco DiffVerzwakte luchtwegen zijn een ideale plaats waar microben, zoals bacteriën, virussen en schimmels en zich daar graag in nestelen.
Indicatie test Candida Albicans
Histamine intolerantie, als mestcellen ons niet meer beschermenVocht vasthouden;
Hooikoorts;
Netelroos en gordelroos;
Dunne ontlasting/diarree of obstipatie
Buikvet en overgewicht;
Onrustig en opvliegerig, soms slecht tegen fel licht kunnen;
De Tryptase bepaling is een indicator voor vaststelling van Mastocytose.
Onderzoeksmethode ELISA (EIA) uit serum. (bloedonderzoek)
Histamine intolerantie en auto-immuunziekten
Metingen van zuurstofArmband zuurstofmeterZuurstofmeter met Inspectie Certificaat en Medische KwalificatieZuurstof meten met deze ring

Adem door de neus, het ondersteunt de gezondheid

Mensen die door de mond ademen, kunnen last krijgen van chronische hyperventilatie. De ademhalingsstoornis ontstaat door te snel en te diep ademhalen, zelfs in rust is het in- en uitademen dan te snel. 

De neus als filter voor verschillende stoffen

Als we door onze neus ademen, is hyperventilatie bijna onmogelijk. De kleine trilhaartjes in de neus, zorgen voor het filteren van de lucht,  die stofdeeltjes, pollen en chemicaliën, maar ook bacteriën en schimmels tegen kunnen houden. Dat helpt om het risico te verkleinen dat we ziek worden of ongezonde deeltjes inademen en helpt de ademhaling kalmeren.

Een van de belangrijkste dingen in ons leven is de controle over onze gedachten. Onze denkwijze is machtig en kunnen ons beschadigen of goed doen en daarom ook zeer belangrijk om onze hersenen en ook onze organen gezond te houden. Het eerste wat we merken merken als we ziek zijn, is dat we onze gedachtenwereld niet meer onder controle hebben. 

Chakra is vertaald ‘wiel’ en chakra’s zijn volgens de traditionele Indiase cultuur de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem. De energie in het lichaam moet stromen en als dat om wat voor reden dan ook (deels) blokkeert dan kan er een onbalans ontstaan. Dit kan vervolgens weer leiden tot allerlei klachten. Het is belangrijk dat chakra’s hun werk kunnen blijven doen. 

Het bloed zorgt ervoor dat alle cellen van zuurstof voorzien worden. Cellen verbranden moleculen als eiwitten, vetten en koolhydraten met behulp van zuurstof. Als er minder zuurstof voorradig is, betekend dit dat verbranding trager wordt met moeheid tot gevolg. Bloedarmoede, gekenmerkt door een te laag gehalte aan bloedkleurstof (hemoglobine) of een tekort aan circulerende rode bloedcellen (erytrocyten), of door beide. 

Zuurstof is nodig, voor het verbranden van voedsel

Hemoglobine neemt zuurstof op vanuit de longen en geeft deze zuurstof af aan andere lichaamscellen. Deze cellen hebben het zuurstof nodig voor het verbranden van hun voedsel zodat er energie vrijkomt. Dit is een verklaring waarom mensen met bloedarmoede zo moe zijn. 

Het nut van ijzer en het voorkomen van moeheid

Ons lichaam heeft ijzer nodig om hemoglobine te kunnen aanmaken. Er kunnen dan verschijnselen optreden als erge vermoeidheid, extreme vatbaarheid voor infecties als bijvoorbeeld verkoudheid, blauwe plekken, zonder stoten.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Buitenlucht bevordert de opname van vitamine D

De gouden zonnestralen zijn goed voor de opname van vitamine D, wanneer we dit samen met de juiste vetten combineren, voorkomen we ontstekingen in de cellen, zoals bij pre-diabetes, zorgen we voor sterke botten en voorkomen we osteoporose

De psoas spier is van belang voor een goede ademhaling en het middenrif, beweging van het lichaam en heeft direct invloed op balans, spierfuncties, flexibiliteit, kracht, bewegingsbereik, gewrichten, organen en onze gedachten.

Als we de hele dag stil zitten, zoals dat vaak gebeurd aan een bureau, dan hebben de spieren en pezen aan de voorkant van het lichaam de neiging te verkorten. Het gaat dan vooral om de heupbuigers in ons bovenbeen, de grote borstspieren, de monnikskapspier en spier aan weerszijden in de nek. Wanneer deze strengen strakker gaan staan, kunnen ​​er triggerpoints ontstaan die het lichaam onstabiel maken.

Om goed te kunnen bewegen of te sporten heeft een spier zuurstof en voeding nodig. De voeding bestaat uit glycogeen, die wordt vrijgemaakt uit onbewerkte koolhydraten. Get gasvormig element en voeding worden door het bloed naar de spier vervoerd. Onderweg worden de nutriënten beschermd door het HDL cholesterol uit puur vet.

Door het eten van proteïne uit eiwitten, zoals kiemzaden, kidneybonen, en andere peulvruchten, wordt het eten zeer goed en gelijkmatig verteerd. Als we ziek zijn, is eiwit de belangrijkste voedingsstof voor het herstel van onze organen. Komt er te weinig energie vrij, dan gaat het lichaam de aminozuren gebruiken als brandstof, in plaats van als bouwstof. Dit kan leiden tot afbraak van spieren.

Organen die vooral uit spieren bestaat is het hart en de longen

De grote bloedsomloop is een deel van het hart en vaatstelsel en pompt per dag duizenden liters bloed met zuurstof en  voedingsstoffen in het lichaam rond en heeft een nauwe samenwerking met het lymfesysteem

Longen moeten wel sterke spieren zijn

Onze ademhaling wordt opgewekt door een krachtige spier die wat weg heeft van een laken en onze borst van de buik scheidt. Die spierbunde wordt het diafragma genoemd. Als er ontstekingen ontstaan in de longen, heeft het veel nutriënten uit voeding nodig.

Gezondheidsrisico’s van lijnen, terwijl geen achtergrondinformatie bekend is. Wie kent het niet, het jojo-effect van het lijnen, vaak helpt het afvalplan niet en is vermageren soms wel erger dan de kwaal, dan een iets te zwaar lichaam. Het gevaar van een hongergevoel neemt juist toe, als er weinig volwaardige koolhydraten worden gegeten.

Jodium om struma te voorkomen

Vaak zien we dat brood uit het dieet wordt geschrapt, maar vergeten dat brood ook jodium bevat voor onze keelklier, als we te weinig van het mineraal jood binnen krijgen, kan zelfs de schildklier dit delfstof opsparen tot er een verdikking in de schildklier ontstaat, struma genaamd. 

Mogelijke herkenbare punten bij een te snel werkend schildklier

Struma is een vergrote schildklier en wordt ook wel een krop genoemd en kan de schildklier vergroot of opgezwollen zijn. Meestal om jodium te besparen, wat zichtbaar kan zijn als een zwelling in de hals. Deze zwelling kan variëren van een heel klein knobbeltje tot een cyste die zo groot kan worden als een sinasappel. In dit tabel worden mogelijke oorzaken, zichtbaarheden, oplossingen en 💉 bloedonderzoek in kaart gebracht
Voelbaar - zichtbaarMogelijke oorzakenMogelijke oplossingenBloedonderzoek - indicatietest
Snel koud en zwetenAls het lichaam zweet en 't kou vat, klik hier voor meer informatieimmunoglobuline IgA, IgG en IgM Infecties
Bloedonderzoek
Gravis - droge ogenGezwollen pijnlijke ogen 📥📌 TSH receptor antistoffen - Graves - labonderzoek
Maag - Honger - hyper
Info: honger, hyperactief 📥
Stilstaan, niets doen, wordt vaak gezien als saai
Even stilstaan bij jezelf
Indicatietest pre-diabetes
Opvallende veranderende gedachten 📥Onbalans keelchakra 📥📌 Darmfunctie herstellen📌 Neurotransmitters urine onderzoek
👉Huidklachten
👉Duizeligheid
📌Vermoeidheid of burn-out📌 Bloeddruk balansOnderzoek van vermoeidheid
Veertien oorzaken van vermoeidheid en een aantal oplossingen
Migraine en leverfalen 📥
Chakra Aura kleuren analyse 📥
Over verstopte lymfeknopen 📥Voor sporters die bij intensieve training willen testen of ze niet overtraind raken

Bloedwaarden onderzoek bij sporten om overtraining te voorkomen
📌 Ontlasting check 📌 Galblaasfunctie - falen📌 Lever reinigingNa een vette maaltijd klachten ervaren

Leverziekten combi: ALAT, ASAT en Gamma GT Bloedonderzoek 💉
Haaruitval, kale ronde plekHaaruitval, kale ronde plek op het hoofd en broze nagels, Stijfheid van armen en benen, Vaak spierkrampBloedonderzoek💉 haaruitval
Wenkbrauwen dun📌 Overtraining📌 Op tijd rusten💉 Bloedonderzoek naar haaruitval
📌 Zwangerschapsdiabetes
📌 Spiritueel geboorte en zwangerschap
📌 Hormonaal disbalans📌 Hersen-darm-as reparerenIndicatietest neurotransmitters
Vaak plassen en overvloedig, donkergeel-groenige kleur, dik, scherp met cuticula = vettig laagje op het oppervlak van urine. 📌 Nierfalen📌 Onbalans nieren en leverBloedbeeld, Hemoglobine (Hb) - Bloedarmoede - Algemene moeheidsklachten Leucocyten - Witte bloedcellen - Infecties Bloedplaatjes (Trombocyten) - Voorkomen van Bloedverlies Erytrocyten - Rode bloedcellen - Bloedarmoede Hematocriet - Bloedarmoede - Vocht te kort MCV (bloedbeeld) MCH (bloedbeeld) MCHC (bloedbeeld)
📌 Stilzitten📌 Artrose
📌 Peesontsteking
Witte kool bij pijnklachten
📌 Overactief RaassysteemOnbalans in het reptielenbrein, welke zich bevindt bij het derde oog
Het reptielenbrein resetten
Een onbalans zorgt ervoor dat we op zoek gaan naar snelle energie, wat zich vertaalt in suiker en koolhydraten en er op allerlei tijden honger ontstaat, waardoor dit teveel maagzuur geeft
Altijd honger en de rol van maagzuur
📌 Bloedend tandvleesAls het lichaam ziek is, dan kunnen er gaatjes of bloedend tandvlees ontstaan. Het gebit wordt beschermd door ons speeksel, maar omdat heel veel mensen witmeelproducten en suiker eten, is ons speeksel vaak van minder goede kwaliteit en raakt onze mondflora in de war en kan het hier jouw mondslijmvliezen aantasten en hebben bacteriën en virussen kans om in je lichaam binnen te dringen en daar ziektes veroorzaken, zoals longontsteking en allerlei allergische klachten aan de luchtwegen.
Informatie over bloedend tandvlees
📌 Blaas en prostaat klachten📌 Pre-diabetes Lever reinigen💉 Labonderzoek voor mannen

Mestcellen die zijn opgezwollen zijn vatbader voor ontstekingen

Een cel die opzwelt als bij pre-diabetes is vele malen keren vatbaarder voor ontstekingen dan gezonde cellen. Dieetprogramma’s bevatten vaak sjakes met eiwitten. Wanneer we bijvoorbeeld teveel eiwitten eten en niet gaan verbranden,  kan het bijproduct als stikstof opstapelen en oedeem veroorzaken.