Nieuwe kracht door de ademhaling

Onze ademhaling wordt opgewekt door een krachtige spier die wat weg heeft van een laken en onze borst van de buik scheidt. Die spier wordt het diafragma genoemd. De werking ervan creëert een vacuüm waardoor lucht in jouw bronchiën wordt geduwd, die uitlopen in miljoenen kleine luchtcellen in onze longen. Als we door een voorval, zouden stoppen met ademhalen zou ons lichaam geen zuurstof meer binnenkrijgen en dat kan grote gevolgen hebben, want na vier tot zes minuten zuurstoftekort kan er hersenschade ontstaan. Zuurstof reinigt ons bloed, voorkomt stress en hyperventilatie. Ga naar buiten en zuiver het bloed, ademhalen geeft ons nieuwe kracht en energie, helpt om voedingstoffen te verteren.

Ademhaling, energie, bloedarmoede, zuurstof

Je longen en neus als een zuiveringsinstallatie

Leven schenkende zuurstof dringt door de dunne wanden van de aderen in de longen heen, waar jouw bloed zuurstof opneemt en koolmonoxidegas loslaat uit giftig afvalmateriaal dat van jouw hele systeem wordt verzameld. In de neus zitten kleine trilhaartjes die de lucht filteren,  die stofdeeltjes, pollen en chemicaliën, maar ook bacteriën en schimmels tegen kunnen houden. Lees verderop in het artikel over hyperventilatie en ademhaling. 

Het bloed vervoert afvalstoffen en voedingsstoffen

Elke dag passeren zo’n 17.000 liter bloedlichaampjes na elkaar de haarvaatjes van jouw longen, terwijl ze aan beide zijden worden blootgesteld aan zuurstof. Nadat jouw longen jouw bloed hebben gezuiverd en van zuurstof hebben voorzien, waardoor het helderrood is en vol pranische energie, reist het naar de linkerhartboezen. Van daaruit gaat het naar de linkerhartkamer, waar dat rijke, levens gevende bloed vervolgens via de aderen naar de haarvaten wordt gepompt om alle delen van jouw lichaam te voeden. Vervolgens keert blauwachtig, donkerrood bloed, vol afvalstoffen door jouw aderen terug naar jouw hart en longen op zoek naar nieuwe voorraad. 

Zorg voor voldoende verse lucht in je longen

Dat vervuilde bloed komt jouw hart binnen via de rechterboezem. Als die kamer vol is, gaat het bloed via de rechterkamer door naar de longen, waar miljoenen kleine bloedvaatjes het bloed verdelen over de heel kleine luchtcellen van jouw longen. Het is duidelijk dat jouw bloed niet voldoende gezuiverd of vernieuwd zal worden om een optimale gezondheid te behouden, tenzij jij genoeg frisse lucht in jouw longen krijgt.  

Hoe de ademhaling ons nieuwe kracht geeft

Ons bloed krijgt zonder voldoende zuurstof een blauw rode kleur en het gezicht wordt wit. Onzuiver bloed is een uiting van ziekte. Het is zelfs zo dat je onvoldoende zuurstof binnenkrijgt, de vieze stroom van vergiftigd bloed die door jouw aderen raast, niet gezuiverd kan worden. Het vergiftigt jouw systeem. Jouw lichaam wordt beroofd van voeding en uiteindelijk kan je zeer ernstig ziek worden en kan er sepsis ontstaan. Als het bloed in jouw slagaderen daarentegen voor ongeveer 25% uit zuurstof bestaat, functioneert ons lichaam optimaal. 

ReizenReizen

Deze hartslagmeter meet  het zuurstofgehalte in je bloed

Deze luchtreiniger  verwijdert schadelijke gassen, fijne deeltjes, bacteriën en bepaalt de luchtkwaliteit

Zuurstof Stopwatch, met stappenteller, verbranden calorieën ondersteuning en nog veel meer….

De kracht van zuurstof

SportSport

Elke cel, elk weefsel, elke spier en elk orgaan worden krachtiger en steviger. Nieuwe zuivere, gezonde cellen en weefsels worden zonder problemen gecreëerd. Zuurstofrijk bloed ontstaat door diep adem te halen. Het maakt het lichaam warmer, geeft jou meer weerstand en zorgt voor een goede voedselvertering en afvoer van afvalstoffen. Ga dus naar buiten, kom in beweging en zuiver je bloed.

Adem door de neus, het ondersteunt de gezondheid

Mensen die door de mond ademen, kunnen last krijgen van chronische hyperventilatie, doordat je te snel en te diep ademhaalt. Zelfs in rust is je ademhaling te snel. Als je door je neus ademt, is hyperventilatie bijna onmogelijk. Daarnaast zorgen de kleine trilhaartjes voor het filteren van de lucht,  die stofdeeltjes, pollen en chemicaliën, maar ook bacteriën en schimmels tegen kunnen houden. Dat helpt om het risico te verkleinen dat je ziek wordt of ongezonde deeltjes inademt. Helpt de ademhaling kalmeren.

Een van de belangrijkste dingen in ons leven is de controle over onze gedachten. Onze gedachten zijn machtig. Ze kunnen ons beschadigen of goed doen en daarom ook zeer belangrijk om onze hersenen en ook onze organen gezond te houden. Het eerste wat je merkt als je ziek bent, is dat we onze gedachten niet meer onder controle hebben. 

Chakra's de wielen in je lichaam

Chakra is vertaald ‘wiel’ en chakra’s zijn volgens de traditionele Indiase cultuur de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem. De energie in het lichaam moet stromen en als dat om wat voor reden dan ook (deels) blokkeert dan kan er een onbalans ontstaan. Dit kan vervolgens weer leiden tot allerlei klachten. Het is belangrijk dat chakra’s hun werk kunnen blijven doen. 

Bloedarmoede - Anemie

Het bloed zorgt ervoor dat alle cellen van zuurstof voorzien worden. Cellen verbranden moleculen als eiwitten, vetten en koolhydraten met behulp van zuurstof. Als er minder zuurstof voorradig is, betekend dit dat verbranding trager wordt met moeheid tot gevolg. Bloedarmoede, gekenmerkt door een te laag gehalte aan bloedkleurstof (hemoglobine) of een tekort aan circulerende rode bloedcellen (erytrocyten), of door beide. 

Hemoglobine neemt zuurstof op vanuit de longen en geeft deze zuurstof af aan andere lichaamscellen. Deze cellen hebben het zuurstof nodig voor het verbranden van hun voedsel zodat er energie vrijkomt. Dit is een verklaring waarom mensen met bloedarmoede zo moe zijn. Ons lichaam heeft ijzer nodig om hemoglobine te kunnen aanmaken. Er kunnen dan verschijnselen optreden als: Erge vermoeidheid; Extreme vatbaarheid voor infecties als bijvoorbeeld verkoudheid; Blauwe plekken, zonder stoten

Buitenlucht bevordert de opname van vitamine D

De gouden zonnestralen zijn goed voor de opname van vitamine D, wanneer we dit samen met de juiste vetten combineren, voorkomen we ontstekingen in de cellen, zoals bij pre-diabetes, zorgen we voor sterke botten en voorkomen we osteoporose

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *