Milt, burn-out, stress, depressie en PTSS

In perioden van lichamelijke  geestelijke spanning of stress vervult de milt een belangrijke rol. Zodra de hersenen een groot probleem als tijdsdruk of irritatie signaleren, wil het brein dit probleem oplossen en leent energie van het hoofd en de darm. De spijsverteringbuis krijgt via zenuwvezels door dat er sprake is van een noodtoestand. De stofwisseling zal tijdens de vertering energie moeten besparen en produceert minder slijmstoffen, waardoor het bloedcirculatiesysteem de eigen doorbloeding vermindert. 

Milt, vertering, stress, histamine, allergieën, lymfevatenstelsel, immuunsysteem, T-cellen, lymfocyten, Virussen

Door de verdunde darm en maagwand, kunnen er allergische reacties ontstaan

De kans ontstaat op een lekkende darmwand of bloedarmoede, het alarm zorgt voor een totale paniek, van hyperventilatie en angst. De alarmering dient er voor, om een aantal processen in het lichaam langzamer te laten lopen. Als we de plotselinge schrik voelen, geeft het lichaam de seintjes om zich te herstellen, bij gevoelsblindheid, kan de hersen-darm-as vastlopen. De milt heeft als functie om voedsel te verteren en veranderd ze in voedingsstoffen om de belangrijkste stoffen te absorberen en te verdelen over alle organen.  

Als de milt niet meer samenwerkt met de darm en de maag, kunnen we niet meer rusten

De milt moet samenwerken met de maag en de dunne darm, waarbij de de buikklier met lymfatisch weefsel de belangrijkste functie heeft. De verteringsprocessen worden op gang gehouden met de juiste miltwerking, een burn-out, depressie of hypoglykemie kan dit proces verstoren. Een verhoging van cortisol kan bij stress het histamine gehalte verhogen, waardoor rusten onmogelijk wordt.

Verstoringen tussen milt en maag kunnen voor allergieën, virussen lekkage slijmvlies veroorzaken

Als de communicatie van signalen tussen maag en milt worden verstoord, kan er een soort domino effect ontstaan. Het voedsel kan dan niet goed verteren, de darmen nemen voedingsstoffen door een dunner wordend slijmvlies niet goed meer op. Allergieën, histamine, bacteriën, gluten, virussen en pollen zien kans om door de zwakkere darmwand heen te breken

De maag en de milt worden het meest beïnvloedt door ons dieet

De milt zorgt voor voedselvertering, bloedopslag en produceert witte bloedcellen, ook de maag zorgt voor de spijsvertering, samen verzamelen en verspreiden ze nuttige voedingsstoffen, gemaakt uit vocht, voeding en specerijen als knoflook en zeekraal. Na afbraak van de producten in de Spleen en de maagstreek, wordt het overgebleven prut in het darmkanaal vervoerd. In de dunne darm wordt het heldere gescheiden van het troebele en die twee worden via het bloed en de lymfebanen vervoerd.

Vervoer en omzetten van waterdamp

De milt, ook wel de lymfeklier van het bloed genoemd, helpt bij het opnemen, verspreiden en uitscheiden van vloeistoffen. In dit proces zijn de longen, nieren en de lever betrokken en werken nauw samen met elkaar en heeft een sleutelrol bij het opnemen van vocht, vormt het om in lichaamsvloeistoffen en vervoert het naar de longen, samen met het hart verspreiden ze het dan door het lichaam om hun taken van voeden, bevochtigen en afvalstoffen verwijderen uit te voeren, waarbij de luchtwegen en de neus als een zuiveringsinstallatie werken, die via de ademhaling ons nieuwe kracht geeft. 

De milt, het beenmerg en de amandelen als controlepost

Met de thymus die alles in de gaten houdt en de commandoposten aanstuurt, daar waar de buitenwereld als voedingstoffen en vocht het lichaam binnenkomen bevinden zich vier amandelen. Ongewenste bezoekers worden meteen onschadelijk gemaakt of na inspectie overgedragen aan de volgende controlepost. In de holten en kamers van het beenmerg bevinden zich de kraamkamers van zowel de rode als de witte bloedlichaampjes. 

Op commando van de thymus maakt het beenmerg meer witte bloedlichaampjes aan. Naast de slagaders en aders, waarin het bloed wordt vervoerd, is er nog het lymfevatenstelsel in het lichaam. Nadat de verschillende organen en weefsels van voedingstoffen zijn voorzien, levert de milt de afvalvloeistoffen af aan de juiste organen om door het lichaam te worden uitgescheiden als zweet of urine, voldoende vloeistof, beweging en vezels zijn hier zeer belangrijk, om deze afvoerbuizen schoon te houden. 
De kracht van edelstenen in een waterfles

Edelstenen in een waterfles, zoals amethist, bergkristal en rozenkwarts kunnen ter ondersteuning kracht en energie geven. Elk Kristal heeft specifieke energieën en kan daardoor zuiverend en versterkend werken. In moeilijke situaties kunnen ze troost en rust geven bij engelen coachinghoog gevoeligheid of bij een periode van ziek zijn ondersteunen. 

De edelstenen moeten puur en onbewerkt zijn

Deze edelstenen en mineralen moeten geschikt zijn voor het maken van edelsteenwater. De stenen behoren van een goede kwaliteit en onbewerkt te zijn. Dus niet gelakt, gebrand, bestraald of ergens mee ingesmeerd en dat is gif voor ons organen. Soms worden mineralen met was of olie behandeld. Getrommelde stenen (gladde geslepen stenen) worden het meest gebruikt en verdienen de voorkeur.

Het vangnet in bloedbaan en de lymfe

De lymfevaten vervoeren lichaamsvloeistof en witte bloedcellen. In de melkachtige lymfestroom bevinden zich op regelmatige afstanden lymfeklieren, die als vangnetten en er alle ongewenste chemische of organische bestanddelen eruit filteren. De milt, een vuistgroot orgaan links achter en onder het middenrif, doet dienst als vangnet in de bloedbaan. Het reinigende orgaan maakt deel uit van het onklaar maken van ziektekiemen en virussen en speelt daarnaast als fabriek voor witte bloedcellen, een belangrijke rol bij de samenstelling van het bloed. 

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's

Het filteren van zware metalen in deodorant, lippenstift en tandpasta

De milt kan via het bloedvatenstelsel ook rode bloedlichaampjes produceren en filtert ongewenste metalen als kwik, slaat ijzer op en verwijdert de resten als bilirubine. Let op deodorant, tandpasta en lippenstift, kan zware metalen bevatten en wat een grote overlast kan bezorgen voor het lymfesysteem, lever en nieren. Vergeet nooit hoe goed het slijmvlies is om stoffen op te nemen.

Huid en slijmvliesverzorging lijn met Aloë Vera, met uitleg over verschillende behandelingen

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige onderhoud, die helpen de zichtbaarheid van huid en slijmvliesirritatie te verminderen. Ze stimuleren egale auralagen en ondersteunen de schoonheid van binnenuit, want ons vel werkt samen met de lever. De producten kunnen het beschermende epitheel soepeler en zachter maken, de producten zijn parfumvrij! Drink altijd voldoende water 💧 eet vezels uit groenten🥑 eet vaker puur vet, beweeg en neem momentjes om te rusten
ProductnaamInformatie over het productWaarvoor te gebruikenOverige informatieGezicht en huidproblemen
Milde reinigingslotion, zonder parfum➡️Reinigingslotion✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷Voeten ;
✅⤷ Benen;
✅⤷ Handen;
✅⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Houdt het interne systeem ook schoon, Het lichaam als de beste dokter

Prijslijst
Voorhoofd - Stress
➡️Water drinken
➡️Disbalans tussen rennen en rusten
Firming serum, parfumvrij➡️Firming serum✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid
Drink voldoende vocht
Prijslijst
Tussen wenkbrauwen
➡️Leverfalen
➡️Nierfalen
➡️Te veel maagzuur
Restoring crème➡️Herstellende crème✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Eet voldoende vezels

Neus
➡️Luchtwegen
➡️Hart en bloeddruk
Het aloe bio-cellulose mask➡️Reinigend masker met Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid masker
Onbewerkte vetten houden de huid soepelRechter wang
➡️Ga naar buiten, doe ademhalingsoefeningen
➡️Pas op! Teveel suiker inname
Infinite Forever set➡️Dag - nachtcreme met parfumvrije reiniging en verjongingsgel voor de huid, voor mannen en vrouwen✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid:
✅⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Een gezonde huid, beschermt onze AuraLinker wang
➡️Mijd bewerkte vetten<Gal en lever falen/a>
Aloe Body Wash✅ Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. Lees meer...✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
De beste reiniging van de huid, isgewicht en energiebalans, zodat de cellen ons beschermen en niet vergroten. Wang dichtbij de neusvleugels
➡️Darmklachten
➡️Ontdek welke voeding problemen geeft
Aloe Body Lotion➡️Meer informatie over de ingrediënten✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
PrijslijstKin
➡️Milt, spijsverteringsklachten
➡️Hormonaal disbalans
Aloë Vera Lips, multifunctioneel EHBO kidjeTe gebruiken bij
✅ Insectensteken;
✅ Stekende pijn bij brandnetel;
✅ Kleine brand en snijwondjes;
✅ Pijnlijke en ruwe voetzooltjes van hond of kat. Meer informatie
Neem altijd 2 sticks mee, eentje voor uw huisdier en voor uzelf, zodat er altijd een hygiënische omgeving is.Voor gezonde darmen, huid en lever, obstipatie voorkomenKaaklijn
➡️Problemen met het gebit en tandvlees
➡️Tandpasta met Aloë Vera
Propolis huid crème✅ Propolis crème ondersteuneMeer informatien het herstel van de huid. Voor de huid, niet om in te nemenStel een vraagEen dermatoloog kan een diagnose stellen, alvorens met zelfzorg producten wordt begonnen
➡️Forever Aloe Vera Gel✅ Aloe Vera Gel is een pure aloë drank met 99,7% aloë vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷Mond;
✅⤷ Als drank te gebruiken
Aloë Vera drinkgel (12 x 330 ml)
• Gel uit het binnenblad van de plant
➡️Meer informatie over de gel
Stel een vraag
➡️ Tandpasta zonder fluor✅ Voor gezond tandvlees Gebitsverzorgingsgel van Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Mondverzorging
⬇️
Eet wat vaker 🥕 worteltjes voor fluor
🔵 ➡️ Vijfde chakra

In de slijmvliezen van maag, dunne darm en wormvormig aanhangsel van de dikke darm bevinden zich overal verspreidt. De kleine beschermers putjes, de zogenaamde lymfe follikels, bolvormige cel ophopingen van witte bloedcellen. In de afgesloten cellen worden de ingeslikte ziektekiemen onschadelijk gemaakt, de lymfocyten zijn onder te verdelen in T- en B-cellen. Zij vormen het geheugen van het immuunsysteem en maken antistoffen aan. Indien men al eens een infectie met dezelfde verwekker heeft doorgemaakt, kunnen de opruimers snel en efficiënt optreden.

De afweercellen van het immuunsysteem

Ieder mens heeft vanaf de geboorte de aanleg van een immuunsysteem, moedermelk en een natuurlijke geboorte geeft nogmaals extra bescherming en na een eenmaal doorgemaakte kinderziekte, bijvoorbeeld mazelen, zijn er zo veel antistoffen voorradig, dat de verwekkers van de mazelen en waterpokken een tweede keer geen kans hebben. Wanneer er een keizersnede is geweest, een baby geen melk van de moeder heeft kunnen krijgen, kan dit op een later tijdstip in het leven gevolgen hebben voor de afweer.

Hoe de bescherming van je darmstelsel bij je geboorte begint, lees meer...
Ontwikkeling van het darmmicrobioom vanaf het vroege leven Door dr. guus roeselers en prof. dr. jan knol ‘ De eerste 9 maanden van het leven bevindt zich in de beschermde omgeving van het chorion, het buitenste vlies om het embryo van zoogdieren. Deze omgeving is vrijwel steriel. De darmen zijn nog niet gekoloniseerd door micro-organismen. Op een dag, ongeveer 280 dagen na de conceptie, breekt dit vlies en begint de tocht naar de microbiële wereld. Tijdens de passage door het geboortekanaal komt de baby al in contact met micro-organismen uit de vaginale en darmomgeving. In de eerste uren en dagen na de geboorte komt het kindje veelvuldig in aanraking met de vele huidmicro-organismen van de mensen die voor ze zorgen. Ook hier zitten bacteriën tussen die zich kunnen nestelen in de darm, net als diverse bacteriën uit de directe omgeving. De darmen bevatten nog relatief veel zuurstof, daar kunnen de eerste microbiële pioniers goed mee overweg. Doordat ze de aanwezige zuurstof gebruiken om te groeien, wordt de darm een zuurstofarme omgeving waarin steeds meer anaerobe darmbacteriën als Bacteroïdes, Bifidobacterium en Clostridiales gaan domineren. Na één of meer weken, beschik de baby al over een heus darmmicrobioom, een complex microbieel ecosysteem in de darmen, wanneer een erfelijke lactose intolerantie is, kan de moeder beter geen melk drinken, maar vervangen door kokosmelk of amandelmelk.’

Fagocyten en lymfocyten, de twee bekendste bloedcellen

Overal in de weefsels, zoals botten en lever, maar ook in de kanalen van bloed en lymfe, vind je fagocyten (eetcellen). Dit zijn cellen die voor het immuunsysteem werken, zoals bijvoorbeeld de witte bloedcellen. De bekendste leukocyten zijn fagocyten en lymfocyten. Deze cellen zijn in staat om virussen, bacteriën, schimmels en antigenen, op te lossen, op te slokken en te vernietigen. De kleurloze werknemers die bij deze verdediging aanwezig zijn, heten T-cellen, ze worden zo genoemd, omdat ze uit de thymus (zwezerik) afkomstig zijn.

Bij de T-lymfocyten vier soorten cellen

De T-helpers, de T-doders, de T-geheugencellen en de T-suppressoren, werken onzichtbaar als undercoveragenten, besluipen verdachte indringers. Ze nemen ongemerkt afdruk van de oppervlakte, die te vergelijken zijn met het kaartsysteem met gegevens dat zij als het ware in hun geheugen. Bij herkenning slaan ze meteen alarm bij de B-lymfocyten, die vervolgens massaal uitrukken om alle verdachte ziekmakers te markeren. Bij chronische ziekte worden de ziekmakende stoffen niet gevangen en geeft lichamelijke beperking(en) of kan verandering geven in ons gedachteleven veroorzaken. 

De T-doders vernietigen uitsluitend cellen die door virussen zijn aangetast

De T-doders vakbekwaam en gespecialiseerd om de vijand te doden, ze beschikken net als het leger over opgeleide scherpschutters, ons immuunsysteem. De T-geheugencellen zijn de computer deskundigen van het lymfestelsel, zij bewaren in hun gegevensbestand van indringers. De T-geheugencellen bewaren kopieën, van alle ooit binnengedrongen ziektekiemen. 

Virussen die niet worden herkent verstoppen zich in de cellen

Enkele soorten virussen zijn zonder herkent te worden langs de bewaking geglipt en verstoppen zich in de lichaamscellen, zoals herpesvirussen en de ziekte van Pfeiffer. Het tast de T-helpers aan en vernietigd daarmee de commandoleiders, die nu juist alarm moeten slaan. Helaas hebben de T-doders tot nu toe nog niet bedacht dat een virus zich als het ware in de eigen familie kan schuilhouden, en daarom zoeken zij daar ook nooit naar hen. Een schone cel, zonder ophoping van suikers, cholesterol en homocysteïne maakt het afgesloten vertrekje, vatbaarder voor artritis en fibromyalgie.
Natural Killer-cellen (NK-cellen) vormen een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem in weefsels en bloed. Ze kunnen met virus geïnfecteerde of kwaadaardige getransformeerde cellen detecteren en afbreken. Hiervoor gebruiken ze speciale receptorsystemen. Iedereen ontwikkelt een individueel immuunresponssysteem, dat afhankelijk is van verschillende factoren zoals leeftijd, ras en de onderliggende ziekte. Er kan ook een Lyme infectie plaats vinden via speeksel, tranen en urine, waarbij de weerstand er niet tegenaan kan werken.

 • Chronische virale ziekten;
 • Auto-immuunziekten;
 • Tumoraandoeningen;
 • Monitoring van een immunomodulerende therapie

Een verhoging van cortisol kan bij stress het histamine gehalte verhogen. Het lichaam komt in actie en zet het hormoon dehydro-epiandrosteron uit waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen. Rennen en rusten gaan immers niet tegelijkertijd. Hoge LDL cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en minder energie geven. Het rustgevende stofje wordt gemaakt uit onbewerkt plantaardig en dierlijk vet

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Het dagprogramma is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, zoals bij schildklier-falen, pre-diabetes, hypoglykemie en helpt bij lever, nieren en bijnier-falen. Maak de aanpassing bespreekbaar met behandelend arts, bij medicatiegebruik. Dit dagprogramma is los te koop en de eerste stap naar een bewuster welzijn.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
✔️ Opstaan➡️ Moodboard👉 Overzicht van doelenMaak gebruik van een moodboard 📰
✔️ Ontbijt,
De eerste energie voor de dag
➡️ Een doel maken👉 Het verleden
✔️ Lunch➡️Een dagboek maken
✔️ Avondeten➡️ Timemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
✔️ Pauzes➡️ Wat vermeden wordt
✔️ Slapen gaan➡️ Verwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
✔️Onderzoek, advies en begeleiding➡️• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
👉 Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;
👉 Persoonlijke ervaringen
✔️ Algemene voorwaarden➡️ Lees hier de algemene voorwaarden
✔️ Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
✔️ Pas op met zware metalen en parfum➡️ Parfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
👉 Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Lymfocyten zijn witte bloedcellen

Die zorgen voor onze immunologische afweer, Deze groep van witte bloedlichaampjes stamt af van een gemeenschappelijke stamcel uit het beenmerg, die ook rode, witte bloedcellen en bloedplaatjes maken. Witte bloedcellen of leukocyten zijn een groep cellen die zich in het bloed en het lymfeweefsel bevinden en het lichaam moeten beschermen tegen lichaamsvreemde stoffen, zoals bacteriën, virussen, schimmels. Een wit bloedlichaampje wordt  leukocyt genoemd en normaal gesproken is er een goede balans tussen de rode bloedcellen en de witte en de bloedplaatjes.

Storingen in het immuunsysteem en lekke slijmvliezen

Eigen afweercellen beginnen de weefsels van het lichaam als vijanden te zien en  beginnen met aan te vallen. Als de thermostaat te hoog is afgesteld, worden onschuldige pollen als hooikoorts uit de buitenwereld door de T-helpers voor gevaarlijke vijanden aangezien en worden de B-cellen geactiveerd. Deze veranderen in plasmacellen en vuren antistoffen af, waarmee ze massaal de ongevaarlijke pollen markeren. De antistoffen werken als ontstekingen voor de mestcellen in de slijmvliezen van de huid. 

Een overvolle cel met histamine kan ontploffen als een landmijn, gif kan zo verspreiden

Als overactieve beschermers lijken ze op landmijnen vol histamine, als ze overvol zijn ontploffen ze en ontstaat er een histamine-intolerantie. Het proces kunnen we zien bij een teken of muggenbeet, waarbij de huid opzwelt. Het bloedvat verwijdende stof is ook terug te vinden in verschillende voedingsmiddelen dat een bloedvatwand poreus kan maken.

De landmijnen laten histamine vrij, haarvaten en slijmvliezen worden doorlaatbaar

De wanden van de haarvaten worden plotseling doorlaatbaar er er vormt zich oedeem de slijmvliezen zwellen op door hooikoorts. De zenuweinden van de huid worden geprikkeld, er ontstaat jeuk en de bronchiale spieren trekken zich samen en er ontstaat benauwdheid. Er kan zich een auto-immuunziekte ontwikkelen, zoals COPD of reumatoide artritis. Wanneer de reactie keten T-lymfocyten en B-lymfocyten eetcellen in gebreke blijven, kan een aanvankelijk onschuldige plaatselijke infectie zich dramatisch uitbreiden.

Verschillende stadia en symptomen bij longklachten

Zuurstof is van levensbelang voor elk levend wezen. Wanneer men zuurstofgebrek heeft, kunnen er tal van gezondheidsproblemen ontstaan en uw algehele welzijn in gevaar komen.

*Betekenis FEV-1 Waarde is het volume dat in de eerste seconde kan worden uitgeademd tijdens een geforceerde uitademingsmanoeuvre, zoals bij sport en hoeveel lucht met kracht uitgeblazen kan worden.
Ontwikkelingsstadiums - Allergieën Symptomen & FEV-1 waardeAnalyse, indicatietesten en bloedonderzoekOverige informatie
❶ Milde COPD - longklachtenHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde >80%
Indicatietest Lekkend slijmvlies Aangedaan mondslijmvlies
❷ Matige COPD - longklachtenhoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 50-80%
Lactose Intolerantie DNA onderzoek
kracht van de ademhaling
❸ Ernstige COPDHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 30-50%
Onderzoek, begeleiding, analyse en adviesZuurstofmeter vinger
❹ Zeer ernstig COPDChronisch long falen

FEV-1 Waarde <30% met chronisch ademhalingsfalen
Bloedarmoede (hemoglobine, Hb)Endometriose en het HPV virus
Hooikoorts een aanval op ons immuunsysteemTe weinig maagzuur,
Als onvoldoende maagzuur aanwezig is, is dat ook geen prikkel voor het lichaam om een dikke, stevige, beschermende slijmvlieslaag rondom de darmwand en andere slijmvliezen aan te leggen om bescherming te moete bieden
uitgebreid bloedbeeld inclusief Leuco DiffVerzwakte luchtwegen zijn een ideale plaats waar microben, zoals bacteriën, virussen en schimmels en zich daar graag in nestelen.
Indicatie test Candida Albicans
Histamine intolerantie, als mestcellen ons niet meer beschermenVocht vasthouden;
Hooikoorts;
Netelroos en gordelroos;
Dunne ontlasting/diarree of obstipatie
Buikvet en overgewicht;
Onrustig en opvliegerig, soms slecht tegen fel licht kunnen;
De Tryptase bepaling is een indicator voor vaststelling van Mastocytose.
Onderzoeksmethode ELISA (EIA) uit serum. (bloedonderzoek)
Histamine intolerantie en auto-immuunziekten
Metingen van zuurstofArmband zuurstofmeterZuurstofmeter met Inspectie Certificaat en Medische KwalificatieZuurstof meten met deze ring

Het Immuunsysteem wordt gealarmeerd en de gadachten op hol slaan

De lymfocyten sturen een hormonale signaalstof, de interleukine, naar het temperatuurcentrum in de hersenen en zet de thermostaat hoger. Het gevolg is koorts. Met elke graad temperatuurverhoging stijgt de stofwisseling met 50 procent, loopt de koorts op van 38 naar 40 graden. Het lichaam kan dan in dezelfde tijd tweemaal zoveel afweercellen produceren, het brein kan hierdoor van streek raken en voelt gedesoriënteerd.

Een conflict tussen het immuunsysteem en de ziekteverwekkers

Soms kunnen de binnengedrongen ziekteverwekkers het zelfs winnen van het Immuunsysteem, wat de dood van het hele organisme tot gevolg kan hebben. Blijven de twee strijdende partijen gedurende lange tijd even sterk, dan ontstaat er een slepend conflict. De ontsteking kan chronisch worden, zij suddert dus voortdurend op een laag pitje voort en maakt ziek.

Bij zwakke milt werking, voeren afvalstoffen niet juist af en maakt moe

Bij een juiste werking van de milt, is het resultaat een sterke fysieke gezondheid, krachtige vitaliteit en een goede weerstand tegen ziekten. Omgekeerd, als milt werking – Qi zwak is, is het vermogen om te transporteren en het omzetten verstoord en kan dit leiden tot slechte eetlust, smaakverlies, opgezette buik, diarree en andere symptomen. 

Geen hongergevoel of eetlust lokt ondervoeding uit en maakt het slijmvlies dunner

Geen hongergevoel of eetlust hebben, kunnen leiden tot ondervoeding, gevolgd uitputting en hypoglykemie. De bloedvaten krijgen niet voldoende voedingsstoffen aangeleverd en de afvalstoffen niet goed afgevoerd. Als onvoldoende zuur aanwezig is, krijgt het maagdarmstelsel geen prikkel om een beschermend slijmvlies aan te leggen. Spruw of orale schimmelinfectie kunnen dan in de mond, op de huid of op voorkomen, in de darm zijn PDS en obstipatie de bekendste.

Milt meridiaan met oefening voor maag en milt

De milt meridiaan begint aan de binnenkant grote teen, via binnenzijde van de voet omhoog via het binnen been. Via de lies vervolgt de verbinding naar het  bovenlichaam, door de maag en het lymfatisch weefselorgaan, via het middenrif, borst en hart en eindigt in de tong. Een speciale oefening kan mede helpen, de punten tussen de genoemde polen te herstellen. Ga zitten in de seiza houding, knielen en met het zitvlak op de hielen, plaats de handen achter de voeten met de vingers richting de tenen. 

Achteroverbuigen zo ver als het kan, pas op, verwarm het lichaam eerst, overleg met een deskundige

Buig na het aanraken van de voetdelen achterover, zodat de elle bogen op de grond komen. Indien men soepel genoeg is, is het mogelijk verder naar achteren buigen tot de schouders de grond raken. Strek dan de armen, horizontaal met de grond, wees altijd voorzichtig, met bewegingen, verwarm eerst het lichaam voor de oefening begint.

Geestelijke vermoeidheid en zorgen zijn schadelijk voor de milt

De verminderde opname van voedingsstoffen en afvoeren van afvalstoffen, kan een verminderde bijnierfunctie geven, met  vermoeidheid, stress en verminderde weerstand. De bijnieren zijn kleine kapjes precies boven de nieren. De bijnierschors produceert cortisol en aldosteron. Het bijniermerg draagt zorg voor de aanmaak van adrenaline. Cortisol is hoofdzakelijk een stresshormoon en is nodig in alle stresssituaties. Daarnaast heeft hydrocortison  een ontsteking werende werking. 

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Het dagprogramma is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, zoals bij schildklier-falen, pre-diabetes, hypoglykemie en helpt bij lever, nieren en bijnier-falen. Maak de aanpassing bespreekbaar met behandelend arts, bij medicatiegebruik. Dit dagprogramma is los te koop en de eerste stap naar een bewuster welzijn.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
✔️ Opstaan➡️ Moodboard👉 Overzicht van doelenMaak gebruik van een moodboard 📰
✔️ Ontbijt,
De eerste energie voor de dag
➡️ Een doel maken👉 Het verleden
✔️ Lunch➡️Een dagboek maken
✔️ Avondeten➡️ Timemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
✔️ Pauzes➡️ Wat vermeden wordt
✔️ Slapen gaan➡️ Verwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
✔️Onderzoek, advies en begeleiding➡️• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
👉 Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;
👉 Persoonlijke ervaringen
✔️ Algemene voorwaarden➡️ Lees hier de algemene voorwaarden
✔️ Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
✔️ Pas op met zware metalen en parfum➡️ Parfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
👉 Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Door meditatie of door stil te staan, kunnen we ons brein tot rust brengen, met als direct gevolg dat je hele lichaamsstelsel in ontspanning brengt. De hypofyse produceert dan o.a. het hormoon endorfine en heeft een opiaatachtige werking, vele malen groter dan morfine. Het DHEA hormoon is de tegenhanger van adrenaline het anti stresshormoon

DHEA geeft rust, kalmte, men voelt zich ontspannen en kan meer blijheid en geluk ervaren. Dit hormoon veroorzaakt een chemische kettingreactie in het lichaam en zet zo het lichaam aan om vervolgens het hele hormoonstelsel en indirect het hele lichaam stapje voor stapje weer in balans te brengen, zodat het lichaam onthaast gaat worden. Het gaat niet vanzelf, we zullen het pad voor ons reptielenbrein aantrekkelijk moeten maken, willen we onze gewoontes gaan resetten en dit kan heel goed met de aartsengelen.

Deze ontmoetingen kunnen een enorme invloed hebben op je spirituele groei. De totemdieren zijn op aarde om mensen te helpen hun persoonlijke kracht te ontwikkelen, zo kan een specifiek dier, op een bepaald moment inzicht en begeleiding geven, bij het kruisen van ons pad is het een zaak goed op te letten, onderzoek te doen en een dagboek bij te houden, betreffende de verborgen boodschappen. De Indianen maken veel gebruik van totems, van dieren die we als medicijn en als spirituele helper kunnen inzetten. 

Oefening en ademhaling, zo belangrijk!

Om de lymfe optimaal te laten functioneren, moet deze continu bewegen, anders kunnen afvalstoffen zich in de spieren ophopen. Elke vorm van oefening is goed en een diep bewuste ademhaling helpt, vooral pilates en yoga is een geweldige manier om het lymfatische systeem gezond te houden. Overdrijf niet, overdaad schaadt. De ademhaling kan kracht geven en de longen en de neus dienen als een zuiveringsinstallatie. Leven schenkende zuurstof dringt door de dunne wanden van de aderen door de wand van de longen heen.

Hoe de buitenlucht een energierijke werking kan hebben

Via de luchtwegen neemt het bloed reuk- en smaakloos gas op, waar koolmonoxidegas loslaat uit giftig afvalmateriaal dat door hele orgaansysteem wordt verzameld. Ga naar buiten en zuiver het bloedvaten en lymfevatenstelsel, ademhalen geeft ons nieuwe kracht en energie, helpt om voedingstoffen te verteren en giftige stoffen af te voeren.

De milt heeft meerder functies

 • Afweer tegen ziektekiemen, zoals bacteriën, schimmels, archaea en virussen, dit wordt gedaan door grote aantallen witte bloedcellen die er zitten;
 • Afbraak van versleten rode bloedcellen;
 • Regelt de functie van de alvleesklier;
 • Maakt speeksel aan en regelt de gal in de maag en regelt de stoffen die de dunne darm uitscheidt;
 • Bloed binnen de bloedvaten houden;
 • Ontstaan van blauwe plekken en trombose;
 • Bloedingen, spataderen en aambeien;
 • Bloedarmoede;
 • Spierziekten, de milt controleert de spieren,
 • Zwak spierweefsel en door een lage bloedsuikerspiegel;
 • Overgewicht kan het lymfatisch weefsel een rol spelen

Eosinofielen verhoogd en eosinofilie - verschillend oorzaken

Er wordt van eosinofilie gesproken, wanneer het aantal eosinofielen, de leucocyten in het bloed hoger is dan normaal. Het aantal eosinofielen kan variëren, het gehalte is hoger ’s avonds, tijdens de menstruatie en bij fysieke belasting, en lager ’s morgens en onder invloed van bepaalde geneesmiddelen, zoals bètablokkers en stress.

De milt reinigen

Het is natuurlijk niet zo, dat als we een kuurtje doen dat onze milt als nieuw is en al de klachten verdwijnen, daar is onderzoek voor nodig. Er is ervaring en kennis nodig, die ieder mens bij zichzelf draagt, die we wakker gaan maken, door het te prikkelen met nieuwe, positieve ervaringen. Samen gaan we met een dagboek en timemanagement aan de slag en hoe we het lichaam weer aanzetten tot herstel.

Als we ons hart chakra als gevolg van lijden sluiten, door afwijzing en pijn, dan kunnen deze leiden tot verstopping van het lymfesysteem. Als ons innerlijke kindverdrietig is en pijn heeft, dan kunnen we erg rouwen om het verleden. Het oprakelen van innerlijke trauma, daar heeft een ouder en ook een kind helemaal niets aan, kijk vooruit of leer het kind zich te beschermen tegen giftige projectie

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's