Milt, burn-out, stress, depressie en PTSS

Een leververgroting kan de milt in verdrukking brengen, waardoor er miltzwelling kan ontstaan en het de bloedcirculatie kan hinderen. Virusinfecties, tekenziekte, de ziekte van Pfeiffer, alcoholmisbruik, het gebruik van grote dosissen medicatie, voedingssupplementen kunnen een leverzwelling veroorzaken. De miltvergroting verminderd dan de aanmaak van erytrocyten, leukocyten en trombocyten, waardoor sneller ontstekingsprocessen ontstaan, wat leververontreiniging gevaarlijk maakt. 

Milt, vertering, stress, histamine, allergieën, lymfevatenstelsel, immuunsysteem, T-cellen, lymfocyten, Virussen

Paniektoestand door een trage stofwisseling

Een overactief miltorgaan kan de bloedcellen afbreken waardoor bloedstolling kan ontstaan, zoals bij trombose en dat is een aanslag op het hart en de longen. Doordat de longfunctie minder zuurstof kan rondbrengen moet de hartfunctie harder werken, dit kan leiden tot een totale paniektoestand. De miltalarmering laat een aantal stofwisselingsprocessen langzamer  lopen, een overactief miltorgaan kan bloedcellen afbreken, het gevolg is bloedarmoede. Anemie kenmerkend door een hemoglobinetekort.

Bij een hemoglobinetekort kan ademnood met duizeligheid en bewusteloosheid volgen

De bloedkleurstof “de rode kleur” vervoert zuurstofgas en kooldioxide, frisse lucht reinigt ons bloed, voorkomt stress en hyperventilatie. Koolstofdioxide wordt afgevoerd als restafvalstof van de verbruikte zuurstofverbranding, als dat niet gebeurd kan dat leiden tot migraine en systeemvergiftiging. Ademnood, bewusteloosheid en duizeligheid kan veroorzaakt worden door lage bloeddruk.

Stress verhoogd continu de glucosewaarden, waardoor insulinemoeheid kan ontstaan

De stresssituatie, ook wel depressie, PTSS of burn-out genoemd, verhoogd continu de glucosewaarden, waardoor insulinemoeheid kan ontstaan. Wanneer maaltijd zwaar vallen, dan is het niet zo aantrekkelijk meer om bijvoorbeeld een ontbijt te nuttigen en krijgt angst. Als het maagdarmstelsel geen prikkel krijgt om een beschermend slijmvlies aan te leggen kan ‘t poreus of slapper worden.

Door de verdunde darm en maagwand, kunnen er allergische reacties ontstaan

De milt heeft als functie om voedsel te verteren en veranderd ze in voedingsstoffen om de belangrijkste stoffen te absorberen en te verdelen over alle organen. De miltmeridiaan is samen met de maagmeridiaan verantwoordelijk voor het omzetten van voedsel in vloeistoffen en energie. De Zu Tai Yin-meridiaan is een van de 12 belangrijkste meridianen in de traditionele Chinese geneeskunde. en zorgt voor energieverdeling. Het milt-chakrabesturing-systeem dat de auralevensenergie verdeeld.

Als de milt niet meer samenwerkt met de darm en de maag, kunnen we niet meer rusten

De miltklier moet samenwerken met de maag het darmbuizensysteem, waarbij de de buikklier met lymfatisch weefsel de belangrijkste functie heeft. De verteringsprocessen worden op gang gehouden met de juiste miltklierwerking, een burn-outklachten of hypoglykemie kan dit proces verstoren. Oedeemzwelling rondom het middenrif is een zichtbare klacht.

De maag en de milt worden het meest beïnvloedt door ons dieet

Na afbraak van de voedingsproducten in de spleen en de maagstreek, wordt het overgebleven prut in het darmkanaal vervoerd. In het miltingewand wordt het heldere gescheiden van het troebele en worden via het bloed en de lymfebanen vervoerd. Het paarsachtig-orgaan wordt ook wel de lymfeklier van het bloedvloeistof genoemd, helpt bij het opnemen, verspreiden en uitscheiden van vloeistoffen. In dit proces zijn de longen, nieren en de lever en sleutelrol bij het opnemen van vocht.

De lichaamsvloeistoffen worden vervoert naar de longen en verspreid over de energievelden

De miltlymfe vormt waterdamp om in lichaamsvloeistoffen en vervoert naar de longen en verspreid het dan over de energievelden. De miltenergie vervullen hun taken van voeden, bevochtigen en het verwijderen van afvalstoffen. De luchtwegen en de neus werken hierbij als een zuiveringsinstallatie, die via de ademhaling ons nieuwe kracht geeft. 

Een vastgelopen miltreinigingssysteem kan luchtwegklachten geven

Als het reinigingssysteem vastloopt, kunnen er luchtwegklachten ontstaan als astma, COPD, hooikoorts, histamine-intolerantie, slijmvlieszwelling van de neus en mond. Bij gebitsvervuiling kan tandaanslag de mondslijmvliezen aantasten en hebben bacteriën de kans de bloedvaten en longepitheel binnen te dringen. 

Verschillende stadia en symptomen bij longklachten

Zuurstof is van levensbelang voor elk levend wezen. Wanneer men zuurstofgebrek heeft, kunnen er tal van gezondheidsproblemen ontstaan en uw algehele welzijn in gevaar komen.

*Betekenis FEV-1 Waarde is het volume dat in de eerste seconde kan worden uitgeademd tijdens een geforceerde uitademingsmanoeuvre, zoals bij sport en hoeveel lucht met kracht uitgeblazen kan worden.
Ontwikkelingsstadiums - Allergieën Symptomen & FEV-1 waardeAnalyse, indicatietesten en bloedonderzoekOverige informatie
❶ Milde COPD - longklachtenHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde >80%
Indicatietest Lekkend slijmvlies Aangedaan mondslijmvlies
❷ Matige COPD - longklachtenhoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 50-80%
Lactose Intolerantie DNA onderzoek
kracht van de ademhaling
❸ Ernstige COPDHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 30-50%
Onderzoek, begeleiding, analyse en adviesZuurstofmeter vinger
❹ Zeer ernstig COPDChronisch long falen

FEV-1 Waarde <30% met chronisch ademhalingsfalen
Bloedarmoede (hemoglobine, Hb)Endometriose en het HPV virus
Hooikoorts een aanval op ons immuunsysteemTe weinig maagzuur,
Als onvoldoende maagzuur aanwezig is, is dat ook geen prikkel voor het lichaam om een dikke, stevige, beschermende slijmvlieslaag rondom de darmwand en andere slijmvliezen aan te leggen om bescherming te moete bieden
uitgebreid bloedbeeld inclusief Leuco DiffVerzwakte luchtwegen zijn een ideale plaats waar microben, zoals bacteriën, virussen en schimmels en zich daar graag in nestelen.
Indicatie test Candida Albicans
Histamine intolerantie, als mestcellen ons niet meer beschermenVocht vasthouden;
Hooikoorts;
Netelroos en gordelroos;
Dunne ontlasting/diarree of obstipatie
Buikvet en overgewicht;
Onrustig en opvliegerig, soms slecht tegen fel licht kunnen;
De Tryptase bepaling is een indicator voor vaststelling van Mastocytose.
Onderzoeksmethode ELISA (EIA) uit serum. (bloedonderzoek)
Histamine intolerantie en auto-immuunziekten
Metingen van zuurstofArmband zuurstofmeterZuurstofmeter met Inspectie Certificaat en Medische KwalificatieZuurstof meten met deze ring

De milt, het beenmerg en de amandelen als controlepost

De thymus houd alles in de gaten en stuurt de commandoposten aan, daar waar de buitenwereld het auralichaamscellen binnenkomen. Op de controlepost bevinden zich vier amandelen, ongewenste bezoekers worden meteen onschadelijk gemaakt of na inspectie overgedragen aan volgende toezichthouder. In de holten en kamers van het beenmerg bevinden zich de kraamkamers van zowel de rode als de witte bloedlichaampjes. 

In opdracht van de thymuscommandopost van de maakt het beenmerg meer witte bloedlichaampjes aan, voor de slagaders en aders. Nadat het orgaansysteem en weefsels van nutriënten zijn voorzien, levert het miltorgaan de afvalvloeistoffen af aan de juiste orgaanstelsels. De uitwerpselen worden uitgescheiden als ontlasting, zweet of urine, voldoende vloeistofbeweging en vezels zijn hier zeer belangrijk. De afvoerbuizen moeten schoon gehouden, zodat het immuunsysteem intact blijft.

Het vangnet in bloedbaan en de lymfe

In de melkachtige lymfestroom bevinden zich op regelmatige afstanden lymfeklieren, “de chakra’s”, die als vangnetten als filtersysteem werkt. De miltfilter, een vuistgroot orgaan links achter en onder de middenriflijn, doet dienst als vangnet in de bloedbaancirculatiesysteem. Het miltorgaan maakt deel uit van het onklaar maken van ziektekiemen en virussen en speelt daarnaast als fabriek voor kleurloze-cellen. De miltwerking heef een belangrijke rol bij de samenstelling van het bloedvolume. 

Het filteren van zware metalen in deodorant, lippenstift en tandpasta

De lymfoïde-miltorgaan kan via het bloedvatenstelsel ook rode bloedlichaampjes produceren en filtert ongewenste metalen als kwik en slaat ijzer op. De miltslagader verwijdert de resten als bilirubine, de galkleurstof die ontstaat bij hemoglobineafbraak. Let op deodorant, tandpasta en lippenstift, kan zware metalen bevatten en wat voor een grote overlast kan bezorgen en tot milt-falen en leverfalen kan leiden.

Fagocyten en lymfocyten, de twee bekendste bloedcellen

Overal in de weefsels, zoals botten en de roodbruine leverkachel, maar ook in de bloedkanalen, bevinden zich fagocyten, eetcellen. Dit zijn eet-cellen die voor ons immuunsysteemteam werken, zoals de ongekleurde anti-infectiecellen, de bekendste leukocyten zijn fagocyten en lymfocyten. Deze kleurloze-cellen zijn in staat om schimmels en antigenen, op te lossen, op te slokken en te vernietigen, deze werknemers heten T-cellen, ze worden zo genoemd, omdat ze uit de zwezerik afkomstig zijn.

Bij de T-lymfocyten vier soorten cellen

De T-helpers, de T-doders, de T-geheugencellen en de T-suppressoren, werken onzichtbaar als undercoveragenten, besluipen verdachte indringers. Ze nemen ongemerkt afdruk van de oppervlakte, die te vergelijken zijn met het kaartsysteemgeheugen. Bij herkenning slaan ze meteen alarm bij de B-lymfocyten, die vervolgens massaal uitrukken om alle verdachte ziekmakers te markeren, bij chronische ziekte worden de ziekmakende stoffen niet gevangen en manipuleren ze ons slaap en gedachteleven

Slapen en energie, de tijdstippen vertellen iets over onze gezondheid

Het tijdstip waar we wakker liggen of wanneer we overdag geen energie hebben, zou kunnen wijzen naar een orgaandisbalans, de tijdzones waar emoties zijn opgeslagen. In een timemanagement programma heel goed te gebruiken, wanneer er onderzoek of analyse gedaan moet worden, zo kunnen zelf de verbeteringen volgen of opsporen
Tijd wakker liggenOnbalans orgaanSpiritueelOverige informatie
⚠️ 1.00 ⏰ 3.00✅ Lever📌 Projectie📌 Lever ontgiften + 1 consult € 91,66
✅ Timemanagement als speurtocht
⚠️ 3.00 ⏰ 5.00👉 Longen📌 Rouwen om het verleden📌 Koolmonoxide-Hemoglobine bloedonderzoek
✅ Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
⚠️ 5.00 ⏰ 7.00✅ Dikke darm📌 Schuldgevoel
📌 Lactose-intolerantie
📌 Lactose Intolerantie DNA onderzoek
⚠️ 7.00 ⏰ 9.00✅ Maagproblemen📌 Maagzuur te weinig en stress
⚠️ 9.00 ⏰ 11.00✅ Verteringsproblemen📌 Trauma en burn-out📌 Neurotransmitter Analyse
⚠️11.00 ⏰ 13.00✅ Hart 📌 Cholesterol test
⚠️13.00 ⏰ 15.00✅ Dunne darm📌 Slijmvliesanalyse
⚠️17.00 ⏰ 19.00✅ Nieren📌 Bloed- en urineonderzoek nieren
⚠️19.00 ⏰ 21.00✅ Bloedsomloop📌 Rode Chakra
⚠️15.00 ⏰ 17.00✅ Blaas

De T-doders vernietigen uitsluitend cellen die door virussen zijn aangetast

De T-doders-opruimdienst is vakbekwaam en gespecialiseerd om de vijand te doden, ze beschikken net als het leger over opgeleide scherpschutters. De T-geheugencellen-computerspecialisten zijn de deskundigen van het lymfestelsel, zij bewaren in hun gegevensbestand van indringers. De T-geheugencellen-bewaarders bewaren kopieën, van alle ooit binnengedrongen ziektekiembesmetting. 

Virussen die niet worden herkent verstoppen zich in de cellen

Als enkele soorten virusverspreiders zonder herkent te worden langs de bewaking geglipt, dan verstoppen ze zich in de lichaamscellen. De herpesvirussen en de ziekte van Pfeiffer zijn voorbeelden, het tast de T-helpers aan en vernietigd daarmee de commandoleiders, die nu juist alarm moeten slaan. Helaas weten T-doders tot nu toe nog niet dat een virus zich in de eigen familie kan schuilhouden. De T-dodende-cellen zoeken daarom ook nooit naar hen en daarom heeft een bedje van glucose vrij spel.

Voorkom insulinemoeheid en glucoseophoping

De alvleesklier moet nu steeds vaker insuline aanmaken, waardoor insulinemoeheid kan ontstaan, door pre-diabetes. Een schone cel, zonder ophoping van suikers, LDL-cholesterol en homocysteïne maakt het afgesloten vertrekje minder, vatbaarder voor artritis en fibromyalgie. Bovendien zal de cel-ademing via de nervus-vagus, het denkwerk van de juiste neurotransmitters kunnen blijven voorzien.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Milt meridiaan met oefening voor maag en milt

De milt-meridiaan begint aan de binnenkant grote teen, via binnenzijde van de voet omhoog via het binnen been. Via de lies vervolgt de verbinding naar het  bovenlichaam, door de maag en het lymfatisch weefselorgaan, via het middenrif, borst en hart en eindigt in de tong. Een speciale oefening kan mede helpen, de punten tussen de genoemde polen te herstellen. Ga zitten in de seiza houding, knielen en met het zitvlak op de hielen, plaats de handen achter de voeten met de vingers richting de tenen.

Achteroverbuigen zo ver als het kan, pas op, verwarm het lichaam eerst, overleg met een deskundige

Buig na het aanraken van de voetdelen achterover, zodat de elle bogen op de grond komen. Indien men soepel genoeg is, is het mogelijk verder naar achteren buigen tot de schouders de grond raken. Strek dan de armen, horizontaal met de grond, wees altijd voorzichtig, met bewegingen, verwarm eerst het lichaam voor de oefening begint.

  • Maakt speeksel aan en regelt de gal in de maag en regelt de stoffen die de dunne darm uitscheidt;
  • Bloed binnen de bloedvaten houden;
  • Ontstaan van blauwe plekken en trombose;
  • Bloedingen, spataderen en aambeien;

Als we ons hart chakra als gevolg van lijden sluiten, door afwijzing en pijn, dan kunnen deze leiden tot verstopping van het lymfesysteem. Als ons innerlijke kindverdrietig is en pijn heeft, dan kunnen we erg rouwen om het verleden. Het oprakelen van innerlijke trauma, daar heeft een ouder en ook een kind helemaal niets aan, kijk vooruit of leer het kind zich te beschermen tegen giftige projectie

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's