Myxoedeem en Schildklier

Als de stofwisseling trager gaat lopen, door bijvoorbeeld overbelasting, stress, vreemde stoffen in het lichaam of een onbalans in voedingsstoffen, kan dit gevolgen hebben voor de schildklier kunnen eiwitafvalstoffen zich opstapelen in de huid en slijmvliezen en kan er mixoedeem ontstaan. De huid werkt als een spiegel van de darm en de lever en laat zien dat afvalstoffen niet goed door de lever worden verwijderd en zich opstapelen in de huid als oedeem. Als eiwitafvalstoffen zich opstapelen is dit ook wel bekend als een slijm zwelling, een slijmachtige laag van onderhuids  bindweefsel en vaak in de vorm van afgetekende builen of plakkaten, wat ook wel bij benen en enkels ziet gezien wordt in de vorm van lipoedeem.

Myxoedeem

Wat zien we aan onze huid en wat gebeurd er met onze de slijmvliezen in de darmen en de huid

Wat veel mensen niet beseffen is dat hetzelfde wat met de huid gebeurd, ook in onze darmen plaats vindt, waar ook weer diezelfde slijmvliezen zitten als in ons vel, omdat we het niet kan zien, kan dit over het hoofd worden gezien, met voedingsstoffen tekort als gevolg. Dus let op de huid! Het is de spiegel van je darmen en de lever. Met gevolgen voor de schildklier, die dan ook trager gaat werken. 

Het gluteneiwit lijkt veel op het schildklier weefsel, eenmaal in het bloed wordt dit als een vijand gezien

Waarschuwing pas op met gluten, het gluteneiwit lijkt veel op het schildklier weefsel en kan bij een defect via het slijmvlies in het bloed komen, het lichaam ziet dit als een vijand en kan zo voor een overactieve immuunsysteem zorgen, in ernstiger vorm, ook wel coeliakie genoemd. De moleculaire structuur van gliadine, (het eiwitgedeelte van gluten), lijkt sterk op dat van de schildklier

Naast glutenintolerantie, kunnen verschillende voedingsmiddelen het bloedvat doorlaatbaar maken

Wanneer gliadine in gluten de beschermende barrière van de darmen doorbreekt “Lekkende darm” en de bloedbaan binnengaat, wordt het door het immuunsysteem als een indringer beschouwd en kan het daar voor een overgevoeligheidsreactie zorgen, zoals histamine-intolerantie. Histamine is een natuurlijk eiwit dat wordt aangemaakt door lichaamseigen cellen (mestcellen) en vinden we het bloedvat verwijdende stof ook in verschillende voedingsmiddelen en kan de bloedvat wand juist te doorlaatbaar maken als er een teveel aan eiwitten afgebroken moet worden en er te weinig enzymen zijn om dit afvalproduct af te breken.

Ongezond voedsel, levensstijl en opgekropte emoties, kan een ophoping van giftige stoffen veroorzaken en moet de lever extra hard werken om deze afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Daarom is het geen slecht idee om dit reinigende orgaan een handje te helpen met het schoonmaken van het lichaam, het kan een belangrijke eerste stap zijn, richting een gezonder functionerend lichaam. Het is samen met de nieren één van de belangrijkste reinigende organen in het lichaam en verwijderd  allerlei giftige stoffen, zoals geneesmiddelen en alcohol. Regelt de koolhydraat-, eiwit– en vetstofwisseling, de aanmaak van gal voor de vetvertering en de opslag van bepaalde vitaminen en ijzer, het laatste is belangrijk voor zuurstofopname.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDZuurstof meter
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli en kiemzaden
Kweekbak voor kiemen
Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Als eiwitten weglekken uit de nieren, kan dit ook tot oedeem leiden

Gezonde nieren filteren afvalstoffen uit het bloed, maar laten eiwitten zitten. Bij een afgenomen nierfunctie lekken er toch aminozuren en kan eiwit in de urine op nierfalen wijzen. Vaak merken we dat er iets mis is met de nieren als ze nog maar 30% werken, daarom is het belangrijk om de nierfunctie te laten controleren d.m.v. een bloed en urine onderzoek. 

Blokkades in het lymfestelsel zorgen voor een slechtere verbranding

Er liggen lymfeknopen dicht bij alle organen en filteren de lymfe en verwijderen lichaamsvreemde stoffen als bacteriën, medicijnen en cel resten via de bloedbaan, de witte bloedcellen houden als soldaten de controle over het afweersysteem. Als er in de lymfebanen een blokkade zit, kan er sprake zijn van een slechtere verbranding van suiker en koolhydraten

Vezels, vetten, vocht en beweging zijn vier belangrijke doelen om oedeem te voorkomen

Wanneer er geen andere afwijking als schildklierproblemen zijn en er voldoende volwaardige vetten, vezels, vocht en men voldoende beweegt en toch in lichaamsgewicht toeneemt, kan er een chakra onderzoek gestart worden om blokkades te meten. Chakra is vertaald ‘wiel’ en chakra’s zijn volgens de traditionele Indiase cultuur de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem

De schildklier staat onder controle van de hypothalamus en de hypofyse

In de hypofysevoorkwab worden veel hormonen geproduceerd, die invloed hebben op andere endocriene klieren, zoals de schildklier. De hypofyse stuurt de schildklier aan en zorgt er zo voor dat de hormonen terechtkomen in het bloed. Via het bloed bereikt het schildklierhormoon alle lichaamsdelen en -cellen. De aansturing van de schildklier, wordt de hypothalamus-hypofyse-schildklieras genoemd. Ook wel de HPT-as, in het Engels. De hoeveelheid schildklierhormoon in je bloed en weefsels wordt steeds ‘gemeten’ door de hypothalamus. Het lichaam gooit bewust de stofwisseling en T3 een tandje lager om ook de totale stress te verlagen.

De functies van de schildklierhormonen

De schildklier is een klier die de groei en stofwisseling regelt door middel van het produceren van schildklierhormonen. Ons lichaam moet aan het werk om een bepaalde temperatuur te houden. Werken betekend ook eten, drinken, bewegen. Ons lichaam heeft enzymen nodig en een continu aan temperatuur, bij 35,8 °C werken enzymen wel tot 1500 maal langzamer dan bij 36,8 ° C.  Gevolgen van stress en een ongezonde levenswijze geven een vermindering van activiteit, het zet je stofwisseling op slot, ook genaamd downregulatie HPT -as, een gevolg kan zijn een hoge concentratie van het hormoon insuline, pre-diabetes of zelfs diabetes type 2 kan een gevolg zijn. De schildklier, pancreas en bijnieren zijn op deze manier met elkaar verbonden. 

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Introductie van programma, het is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, schildklier problemen, pre-diabetes, het voorkomen van hypoglykemie en een verbeterde functie van de lever, nieren en bijnieren. Het spreekt voor zich dat er een arts bezocht wordt en dat er niet onverstandig omgesprongen gaat worden met aanpassing van voeding, voedingssupplementen en medicijnen. Net zo goed als het balancerend kan werken, kan het bij onjuist gebruik ook het lichaam en het hormonale stelsel tegenwerken, houd contact met de arts. Dit voedingsadvies is zonder onderzoek en begeleiding. Het tabel geeft weer, hoe het programma opgebouwd is en wat er verwacht kan worden.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
OpstaanMoodboardOverzicht van doelen

Voorbeeld van een moodboard
OntbijtEen doel maken
LunchDagboek, voeding, tijd en beweging

Een dagboek maken
AvondetenTimemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
PauzesWat vermeden wordt
Slapen gaanVerwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
Onderzoek, advies en begeleiding• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
• Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;

• Persoonlijke ervaringen
Algemene voorwaardenLees hier de algemene voorwaarden
Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
Pas op met zware metalen en parfumParfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Een verhoogde TSH-waarde en een verlaagd niveau schildklierhormonen

Bij een traag werkende schildklier reageert de schildklier niet goed op het tyreoïdstimulerend hormoon TSH dat door de hypofyse wordt afgegeven. Het resultaat hiervan is dat er minder schildklierhormonen worden aangemaakt dan dat er, gezien het gehalte aan TSH, zou moeten worden geproduceerd. Een verhoogde TSH-waarde en een verlaagd niveau schildklierhormonen zijn daardoor kenmerkend bij hypothyreoïdie = verlaagde werkzaamheid van de schildklier. Die hypofyse moet harder gaan werken, wanneer er functies van de schildklier uitvallen. en komt er meer TSH vrij als poging om de te traag werkende schildklier maximaal te stimuleren, dit kan de hypofyse voor korte duur volhouden, daarna wil het een oplossing.

Opstapeling afvalstoffen in darm- maagslijmvliezen

Ook in je darm- en maagslijmvliezen, gebeurd hetzelfde als op je huid, dit is ook een slijmvlies. Waardoor er ontstekingen kunnen ontstaan en het slijmvlies wat juist voedingstoffen moet opnemen, weg laat lekken en afvalstoffen door laat. Allergietest – Gluten.  Informatie indicatietest darm-maag slijmvliezen. Als oedeem wordt veroorzaakt door complicaties met de lever is er in veel gevallen óók sprake van geelzucht, ook wel spider-naevi genoemd, het zijn bultjes met daaromheen netwerkjes van bloedvaatjes, zichtbaar aan huidoppervlak

Myxoedeem is slijmerige vochtophoping

Waarbij eiwitafvalstoffen zich opstapelen in de huid en slijmvliezen, dit staat ook wel  bekend als een slijm zwelling, een slijmachtige laag van onderhuids  bindweefsel en vaak in de vorm van afgetekende builen of plakkaten, wat je ook wel bij benen en enkels ziet, in de vorm van lipoedeem. Bij een te traag werkende schildklier zie je dit voornamelijk rondom de oogleden en lippen. De aandoening komt opvallend vaak voor in combinatie met Pre-diabetes (gluten intolerantie) of diabetes 2.

Lipoedeem, een abnormale verdeling van vetweefsel

Een abnormale vetverdeling door een traag werkende schildklier – vetweefsel stapelt zich hoofdzakelijk op in de benen en soms in de armen, die als gevolg daarvan flink in omvang kunnen toenemen. De huid is de spiegel van de lever, als de lever problemen krijgt, afvalstoffen te verwijderen, probeert deze de afvalstoffen via de huid af te laten vloeien. Het dagelijks borstelen van je huid kan dan een hele reeks aan gezondheidsvoordelen opleveren. Zo stimuleert het je bloedcirculatie, verwijdert het dode huidcellen, bevordert het je stofwisseling én helpt het om afvalstoffen af te voeren door het activeren van je lymfesysteem

Hormonen zijn chemische stoffen, en hebben een uitwerking op o.a. organen, stofwisseling en weefsels van het lichaam, zowel in de zin van aanzetten als af remmen. Hormonen worden vervoerd door het bloed en afgebroken in de lever. Een verhoging van cortisol kan bij stress het histamine gehalte verhogen, waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen. Cortisol en DHEA kunnen niet tegelijk functioneren. Hoge cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en geeft minder energie

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Introductie van programma, het is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, schildklier problemen, pre-diabetes, het voorkomen van hypoglykemie en een verbeterde functie van de lever, nieren en bijnieren. Het spreekt voor zich dat er een arts bezocht wordt en dat er niet onverstandig omgesprongen gaat worden met aanpassing van voeding, voedingssupplementen en medicijnen. Net zo goed als het balancerend kan werken, kan het bij onjuist gebruik ook het lichaam en het hormonale stelsel tegenwerken, houd contact met de arts. Dit voedingsadvies is zonder onderzoek en begeleiding. Het tabel geeft weer, hoe het programma opgebouwd is en wat er verwacht kan worden.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
OpstaanMoodboardOverzicht van doelen

Voorbeeld van een moodboard
OntbijtEen doel maken
LunchDagboek, voeding, tijd en beweging

Een dagboek maken
AvondetenTimemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
PauzesWat vermeden wordt
Slapen gaanVerwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
Onderzoek, advies en begeleiding• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
• Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;

• Persoonlijke ervaringen
Algemene voorwaardenLees hier de algemene voorwaarden
Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
Pas op met zware metalen en parfumParfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Slijmvliezen darmen, huid, maag en mond, als bescherming

De huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming om te voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen in dieper gelegen weefsel en dat deze vaak giftige stoffen afgevoerd moeten worden door ons spijsverteringssysteem en ons lichaam veilig dienen te verlaten. De keelchakra kan bijvoorbeeld beschadigd raken door roken, drugs, alcohol, suikers, bewerkte koolhydraten en overmatig te eten, ‘t geeft een overbelasting van histamine en verteringsproblemen. Het is belangrijk dat we onze emoties uiten en niet onderdrukken.

Bacteriële over groei in de dunne darm, komt tien keer zo vaak voor bij mensen met acne en rosacea dan bij mensen met een gezonde darmflora.  Meerdere mensen met colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn hebben last van huidaandoeningen en zichtbare schimmelnagels. Beschadigingen aan het slijmvlies in de darmen kan slaapproblemen veroorzaken. Serotonine is voor meer dan 90 % actief in het maag-darmkanaalHet is interessant om te weten, waarom neemt bijvoorbeeld Serotonine niet goed op via de darm.

Huidverzorging lijn met Aloë Vera

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige huidverzorging, die helpt de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Ze stimuleren een egale huid en ondersteunen de schoonheid van binnenuit. De producten geven je een stralende, gehydrateerde huid, die er jonger uitziet en jonger aanvoelt en nog belangrijker, parfumvrij!
ProductnaamInformatie over het productWaarvoor te gebruikenOverige informatie
Milde reinigingslotion, zonder parfumReinigingslotion⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Voeten;
⤷ Benen;
⤷ Handen;
⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Houdt het interne systeem ook schoon, Het lichaam als de beste dokter

Prijslijst
Firming serum, parfumvrijFirming serum⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid
Drink voldoende vocht
Prijslijst
Restoring crèmeHerstellende crème⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid;
⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Eet voldoende vezels

Het aloe bio-cellulose maskReinigend masker met Aloë Vera⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid masker
Onbewerkte vetten houden de huid soepel
Infinite Forever setDag - nachtcreme met parfumvrije reiniging en verjongingsgel voor de huid, voor mannen en vrouwen⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Hoofdhuid:
⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Een gezonde huid, beschermt onze Aura
Aloe Body Wash• Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. Lees meer...⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
De beste reiniging van de huid, isgewicht en energiebalans, zodat de cellen ons beschermen en niet vergroten.
Aloe Body LotionMeer informatie over de ingrediënten⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷ Het lichaam;
⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
Prijslijst
Aloë Vera Lips, multifunctioneel EHBO kidjeTe gebruiken bij
• Insectensteken;
• Stekende pijn bij brandnetel;
• Kleine brand en snijwondjes;
• Pijnlijke en ruwe voetzooltjes van hond of kat. Meer informatie
Neem altijd 2 sticks mee, eentje voor uw huisdier en voor uzelf, zodat er altijd een hygiënische omgeving is.Voor gezonde darmen, huid en lever, obstipatie voorkomen
Propolis huid crèmeAloe Propolis crème ondersteuneMeer informatien het herstel van de huid. Voor de huid, niet om in te nemenStel een vraag
Forever Aloe Vera GelForever Aloe Vera Gel is een pure aloë drank met 99,7% aloë vera⤷ Voor mannen en vrouwen;
⤷Mond;
⤷ Als drank te gebruiken
TRI-PACK ALOE VERA GEL (3X 1 liter)
• 99,7% pure gel uit het binnenblad van de aloë Vera plant
• Zonder conserveermiddelen
• Suikervrij
• Glutenvrij
• Rijk aan vitamine C
• Kan het immuunsysteem versterken
Koop de Aloë Vera Gel

Voedingsadvies om ons onderhuid weefsel te beschermen

Jodium uit bijvoorbeeld zeekraal en kan helpen om samen met de witte bloedcellen virussen en bacteriën te weren en werkt het als een ontsmettende stof, zoals we van een pleister kennen, die kunnen we natuurlijk niet in de binnenkant van onze huid plakken en zijn we afhankelijk van de rood bruine stof uit voeding. Het desinfecterende middel is niet alleen noodzakelijk voor een goede schildklierfunctie maar is ook betrokken bij het brein, ontwikkeling baby, prikkelgeleiding zenuwen, voor een hormonaal balans, afvoeren van zware metalen, vetweefsel, spieren en de bloedsuikerregulatie. Verder zit het jood in vis, kelp, eieren, avocado’s, olijven, paranoten, goede vetten (roomboter, olijfolie extra vierge, kokosolie), yoghurt, kaas, asperges, spinazie en Keltisch zeezout.

Een goed ontbijt maakt ons wakker en helder en is de eerste energie die we binnenkrijgen. Als ons morgenmaal gebalanceerd is, hebben we 25 tot 30% van de noodzakelijk levenskracht binnen. Het ochtendmaal is de eerste energiebooster die we binnenkrijgen. Ontbijten we niet, dan hebben we meer zin in bewerkte koolhydraten en al snel weet het reptielenbrein, welke tussendoortjes het snelste energie geven.