Leverfunctie – falen

De huid weerspiegelt de gezondheid van de lever, ongezond voedsel, levensstijl en opgekropte emoties, kan een ophoping van giftige stoffen veroorzaken. Het orgaan moet dan extra hard werken om een overmaat aan histamine uit de lichaamscellen te herstellen. Daarom is het geen slecht idee om het bloedzuiverende weefsel een handje te helpen met het schoonmaken van het lichaam. Het orgaan in het middenrif is één van de belangrijkste organen in ons lijf en verwijderd allerlei giftige stoffen via het lymfesysteem.

Lever, Leverfunctie, leverfalen, emoties, koolhydraten, migraine, vermoeidheid, leververvetting, vetvertering, galgangen, gal, hypoglykemie, eiwitten, bloed, leververvuiling, leverreiniging, slapen, maagzuur, nieren, ontlasting, leverkwalen, vocht, lymfebanen, bloeddruk, vochtbalans, koffie, suiker, ontgifting, pre-diabetes, spijsvertering, maagsappen, ontstekingen, bloedonderzoek, hepatitis, levercirrose, histamine, neurotransmitters, angst

Teveel dierlijke eiwitten kan voor ontstekingen zorgen in de lever

De lever heeft meer dan 500 functies, zoals de koolhydraat, eiwit en vetstofwisseling, de aanmaak van gal voor de vetvertering en de opslag van bepaalde vitaminen en ijzer. Wie teveel dierlijke eiwitten eet, vergroot de kans op vervetting van het reinigende orgaan en kan mogelijk opzwellen en ontstekingen geven. Door wondgenezing kan er littekenweefsel ontstaan en kan het de doorbloeding belemmeren.

De huid vertelt veel over de conditie van de lever

De huid weerspiegelt de gezondheid van onze lever en diverse huidklachten kunnen voortkomen uit een verminderd functioneren van dit ingewandsdeel. Door de lever, wordt gal uit het bloed afgescheiden en is op de huid na, het grootste en zwaarste orgaan van het lichaam en weegt ongeveer 1500 gram. De lever ligt aan de rechterkant van onze buikholte en wordt voor het grootste deel beschermd door de laagste ribben. Er stroomt anderhalve liter bloed per minuut door het reinigend lichaamsdeel en beschikt over een groot herstellend vermogen, als deze in goede conditie is.

Leververvuiling en moe zijn - wakker tussen 01.00 en 03.00

De lever is een ‘kachel’ en verbrandt vet en suiker, voor het reinigende orgaan is het schadelijk, als deze maar fructose en LDL cholesterol op moet blijven slaan, dat gaat ten koste van onze slaap, want het orgaan moet tijdens onze rust gewoon doorwerken en dat houdt ons met name wakker tussen 0.100 en 03.00 ‘s nachts. Natuurlijk voelen wij ons die ochtend geradbraakt, ons personeel in ons lijf heeft gewerkt en dus wil het lichaam rusten en voelen wij ons ontzettend moe, met het gevolg dat wij die moeheid willen oplossen door te suiker eten.

De lever, samen met de nieren, zuiveren ons bloed

Daarom is minder fruit, zoet en koolhydraten eten een goed idee. Verzadigd vet, onbewerkte vetten,  kan de galblaas aan zetten tot deze zich te ledigen. De galzouten vermengen zich met maagzuur en zo ontstaat er een ideale zure omgeving, voor de aanmaak van enzymen en dat bevordert de spijsvertering. De lever blijft dag en nacht doorwerken, zo kan een verstoorde slaapritme wijzen op leverfalen. Tussen 01.00 en 03.00 wakker worden kan wijzen op woede en frustratie.

Een dualistische samenwerking tussen nier en lever

Het grootste verschil tussen lever en nier is dat het bloedvormende orgaan, betrokken bij het omzetten van eiwitten, glycogeen, triglyceriden, cholesterol en gal. Terwijl de nieren afvalproducten en overtollig vocht uit het lichaam verwijderen en hebben een dualistische samenwerking, zoals yin en yang, zoals rusten en vechten, teveel of juiste te weinig energie, deze organen houden elkaar in balans.

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Introductie van programma, het is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, schildklier problemen, pre-diabetes, het voorkomen van hypoglykemie en een verbeterde functie van de lever, nieren en bijnieren. Het spreekt voor zich dat er een arts bezocht wordt en dat er niet onverstandig omgesprongen gaat worden met aanpassing van voeding, voedingssupplementen en medicijnen. Net zo goed als het balancerend kan werken, kan het bij onjuist gebruik ook het lichaam en het hormonale stelsel tegenwerken, houd contact met de arts. Dit voedingsadvies is zonder onderzoek en begeleiding. Het tabel geeft weer, hoe het programma opgebouwd is en wat er verwacht kan worden.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
OpstaanMoodboardOverzicht van doelen

Voorbeeld van een moodboard
OntbijtEen doel maken
LunchDagboek, voeding, tijd en beweging

Een dagboek maken
AvondetenTimemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
PauzesWat vermeden wordt
Slapen gaanVerwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
Onderzoek, advies en begeleiding• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
• Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;

• Persoonlijke ervaringen
Algemene voorwaardenLees hier de algemene voorwaarden
Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
Pas op met zware metalen en parfumParfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Bilirubine is het afbraakproduct van hemoglobine en verlaat het lichaam via de ontlasting. Het komt eerst in de galblaas terecht en wordt daarna in de dunne darm uitgescheiden. Bij mensen met een leverziekte wordt bilirubine soms niet of niet volledig uitgescheiden, bijvoorbeeld omdat de gal door galstenen niet goed uit de galblaas kan. Hierdoor ontstaat dan een gelige huidskleur die ook wel geelzucht of icterus wordt genoemd. Het analysebedrijf onderzoekt de stoelgang bilirubine direct, gamma-GT, ALAT en ASAT.

Bittere groenten kan een goed advies zijn bij leverkwalen

Bittere groentes hebben een positieve invloed op de leverfunctie, daarom is het ‘t beste elke dag een rauwkostsalade te eten. In het witlofhart, artisjokken, andijvie of radijs kom de smaak standaard voor. Het eten van zuurkool is ook aan te raden, maar dit moet dan wel gemaakt zijn met rechtsdraaiende melkzuurbacteriën. Groenten die oxaalzuur bevatten, zoals postelein, spinazie en rabarber, mogen liever niet gegeten worden.

Soms kunnen steenvruchten of kruiden allergische klachten geven

Voorzichtigheid is geboden bij het eten van steenvruchten, zoals abrikozen en kersen, tomaat en sommige noten en kruiden als knoflook. De klachten bestaan meestal uit jeuk, tinteling of zwelling van de lippen, mond en keel. Hooikoorts is ook een veel voorkomende klacht bij allergische reacties, waarbij jeukende ogen en neusklachten kunnen ontstaan.

Het water vervult in het menselijk lichaam diverse belangrijke functies. Het doet vooral dienst als bouwstof, als oplos- en vervoermiddel en als warmteregelaar, reinigt onze lymfebanen en houdt onze bloeddruk in balans. Om het organisme in staat te stellen deze functies goed uit te voeren, is een uitgebalanceerde vochtbalans nodig. Dat betekent, hoe meer vocht in het lichaam wordt verbruikt, des te meer vloeistof moeten we ook weer aanvoeren. Het lichaam minimaal 1,5 tot 2 vochthoudende dranken of vezels per dag nodig. 

Spierkrampen door vochtverlies

Is het vochtverlies door warmte, sport, zware en langdurige lichamelijke inspanning hoger, dan kan de behoefte oplopen tot wel tien liter per dag. Bij overvloedig indrogen zoals bij diarree of plaspillen zal er te weinig vocht over zijn om lang te kunnen presteren en daardoor kunnen de spieren gaan samentrekken. Dit kan bijzonder pijnlijk zijn, als er spierkrampen ontstaan.

Koffie, zwarte thee en alcohol kan het beste vermeden worden of in ieder geval tot het minimum teruggebracht. Wel kan granenkoffie, kruidenthee of een ander natuurlijk producten worden genuttigd. Ook bieten en wortelsap hebben een positieve invloed op de leverwerking, vooral wanneer ze vers bereid zijn. Het dagelijks gehalte aan eiwitten in de voeding dient beperkt te blijven. 

Voorkom teveel prikkeling tot opruimen

Ook geraffineerde producten als bewerkte koolhydraten, vetten en witte suiker kunnen beter niet in het voedingspakket voorkomen, evenmin als azijn en prikkelende specerijen en kruiden. Een eventueel tekort aan eiwitten kan opgevangen worden door regelmatig noten en bonen te eten. Tenslotte kunnen we chocolade beter laten staan, omdat dit de leverwerking veel te sterk belast. 

Pure onbewerkte cacao is wel te verwerken in gezond voedingspatroon

Pure Cacao kan ons alert maken en een voordeel geven als we ons vermoeid voelen. De gezonde basis voor chocolade is een zeer goede bron van magnesium en dat zal de vertering ten goede komen. Bovendien zijn onze hersenen ook dol op magnesiumoxide en kan het helpen om angst en paniek wat te dempen. Velen kennen het als een stofje wat ‘gelukkig” maakt, door aanmaak van dopamine.

Lever de grootste klier, weegt ongeveer 2 kilo.

De lever dient voor opslag van vitamine A, D, K, B12, mineralen en glycogeen. Het is de grootste chemische fabriek van het lichaam. Elke stof die niet afgebroken kan worden gaat naar de lever voor ontgifting, (zonder begeleiding. Bij disbalans kan er artritis, kramp, zwakke/stijve spieren, moeheid, duizeligheid of  oogaandoeningen ontstaan, men zou gelijk bedacht moet zijn op pre-diabetes.  

De spijsvertering begint in de mond, voedsel wordt gekauwd en speeksel wordt geproduceerd door de speekselklier. In de lichaamsadem van de ziel worden ook al voedingstoffen via de slijmvliezen opgenomen en zetmeel wordt verteerd. Speeksel bestaat uit water, enzym en slijm en heeft als functie het deels verteren van zetmeel en het glijbaar maken van het eten. “De bekleding van de longen, darmen en maag moeten hiervoor wel gezond zijn en vrij van ontstekingen. 

Schimmels, ook wel candida albicans genoemd, verergeren de aangedane cellen

In het maagdarmstelsel mogen geen schimmels aanwezig zijn, dit kan het proces van de spijsvertering verstoren en moeten behandeld. De candida-infectie kan een sluimerende bedreiging zijn voor onze gezondheid en leeft in de ingewanden, de mondorenslokdarmde keel, huid, en de voortplantingsorganen. Koek, brood en andere bewerkte koolhydraten groeien ze van.

Via de slokdarm gaat het voedsel naar de maag, waar schadelijke bacteriën worden gedood. De maag haalt nu onder andere vitamine B12 uit de voeding, “het Intrinsieke factor wel functioneren en het slijmvlies intact zijn”. Uit de hersenen komt nu het signaal om maagsappen aan te maken en verteerd eiwitten om voedsel en worden kleine stukjes verdeeld. De gal emulgeert vettenen het alvleessap verteert vetten en koolhydraten.

Daarna komt het voedsel in de dunne darm terecht en bereid het darmsap eiwitten en koolhydraten voor op weg naar het brein. Onderweg worden oplosbare vitamines A, D, E, K en overige voedingsstoffen opgenomen. In het laatste deel van de dunne darm wordt nu cobalamine opgenomen. Chronische aandoeningen als Crohn of rosacea kunnen dit proces verminderen of als laatste stuk van de dunne darm, operatief is weg gehaald. Aandoeningen als endometriose, het HPV virus kunnen eveneens dezelfde opname stoornissen geven.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Bewerkt voedsel en ontstekingen in het lichaam

De relatie tussen sterk bewerkt fabrieksvoedsel, zoals vette snacks, koekjes, junkfood en frisdrank is een vergrote kans op vervuiling van de lever en kan ontstekingen geven. Wie regelmatig 10 procent en meer van dit soort voedsel zonder voedingswaarde gaat eten, doet dagelijks een uitputtingsslag op zijn lever. Er ontstaat een verhoogde kans op een verzwakte gal vol met gruis en een moeizame ontlasting.

De Gal en de Alvleesklier

Twee spijsverteringssappen zijn onmisbaar in de verdere verwerking van het voedsel en dat zijn gal en het alvleesklier sap. Het bittere vloeistof wordt gemaakt door de lever en opgeslagen in de galblaas. Bittervocht lost vetten op in water, zodat ze worden opgenomen, bij operatieve ingrepen van het peervormige holle orgaan veranderd dit proces. Bij verwijdering van dit vet verterende orgaan worden de verteringssappen niet meer ingedikt en kan er een verstoring komen in het verbranden van vette stoffen.

De ontlasting vertelt veel over je gezondheid, hoe ziet jouw ontlasting eruit? Papperig, waterig of obstipatie. Ontlasting bestaat voor driekwart uit vocht, dit vocht wordt gehaald uit wat wij drinken en eten aan vochthoudend voedsel. Tijdens een spijsverteringsronde neemt de darm ongeveer 8,9 liter vloeistof op. Door het vocht en vezelgehalte is de ontlasting zacht en kunnen afvalstoffen, zoals restanten van kleurstoffen, medicijnen, cholesterol, of restanten van chemische bemesting enzovoort, de stofwisseling veilig via ons darmstelsel verlaten, tot in de wc pot. 

Gastrine is een hormoon dat onder andere de aanmaak van maagzuur stimuleert. Dit zuur is belangrijk voor de spijsvertering. Wanneer de maag te weinig zuur heeft zal het gastrine toenemen. Het hormoon gastrine heeft meerdere functies: het stimuleert de uitscheiding van zoutzuur, het verhoogt het aantal spiersamentrekkingen in het onderste deel van de maag en het regelt de aanmaak van pepsinogeen, een enzym dat een belangrijke rol vervult bij de afbraak van eiwitten. Dit bloedonderzoek kan helpen om inzichten te geven.

Door een ongezonde levensstijl, kan er vertraging optreden in de afvoerende galgangen in de lever, door het indikken van de gal. In eerste instantie worden het klonters, later worden het balletjes wat vaster van structuur en vervolgens het harde stenen worden. Normaal wordt er per dag 1 tot 1,5 liter gal door de lever afgegeven naar de darm, bij aanwezigheid van leverstenen kan de galafgifte teruglopen tot maar 150 ml per dag.

De galblaas en lever reinigen

Het gevolg kan zijn, dat het grootste deel van de werking van de lever verloren kan gaat als er een vernauwing of verstopping op de uitgang zit. Door het ontstoppen van de lever, galkanalen en de galblaas zullen lichaamscellen in staat zijn, het lichaam te reinigen. Voorzichtigheid is geboden, want er kunnen ontgiftende verschijnselen optreden en dat houdt vaak niemand vol.

 1. Weer voldoende hoeveelheden voedingsstoffen te ontvangen;
 2. Stofwisselingsafvalproducten te verwijderen;
 3. Een goede communicatieve te realiseren en verbinden met het zenuwstelsel het endocriene systeem en ieder ander deel van het lichaam

Gevolgen aantasting lever

Leververvetting is een ophoping van vet in de levercellen, hierdoor kan de lever gaan zwellen. Er kunnen verschillende klachten opspelen zoals pijn, misselijkheid, braken, te hoog LDL cholesterol, B vitaminen tekort en soms geelzucht.

 • Leverontsteking of hepatitis, is een verder stadium van leververvetting. Hevige buikpijn, misselijkheid, overgeven en koorts zijn klachten die kunnen optreden;
 • Levercirrose kan het gevolg zijn van jarenlang alcohol nuttigen of medicijnen of voedingssupplementen gebruik door o.a. veel lactose in geneesmiddelen. De normale structuur van de lever wordt steeds verder vernietigd waardoor littekenweefsel kan ontstaan. Aantasting van het leverweefsel ontstaat vaak geleidelijk, de littekens zijn blijvend en kunnen zich niet herstellen. 
 • Waarschuwing bij het ontgiften van de lever, wie de lever snel wil ontgiften, loopt tegen zware ontgiftingsverschijnselen aan. Een programma, vereist een goede begeleiding, de eerste dagen, dagelijks en stapsgewijs. Omdat ondervoeding vaak voorkomt bij mensen met cirrose, is gezonde voeding erg belangrijk in elke stadia van de ziekte.
 • Er worden dan ook evenwichtige maaltijden aanbevolen volgens de schijf van vijf. Een prima begin is de door mij zelf samengestelde voedingsprogramma. Een persoon met levercirrose moet bijvoorbeeld geen rauwe schelpdieren eten omdat deze een bacterie kan bevatten die ernstige infecties veroorzaakt, ook is het verstandig vers voedsel te nuttigen, dus vers kopen, bereiden en consumeren. 

Histamine wordt afgevoerd door de lever, via de chakra's en de lymfe

Het is goed om even stil te staan bij deze ernstige aandoening, om de lever te redden is er blijvende verandering nodig. Histamine moet door het reinigende orgaan goed worden afgevoerd en werkt als een afvalverwerkingsfabriek met verschillende aftakkingen in het lymfestelsel. Op een van die chakra’s moet de bloedvat verwijdende stof verwerkt worden. De bouwvakkers die hier werken, bestaat uit vitamine B12, folaat, magnesium, zink en ascorbinezuur. Wanneer we deze stofjes missen, ontstaat er een overmaat aan het afbraakproduct van eiwit en ontstaat er jeuk, allergie, angst en slaapproblemen.

Enkele symptomen, die met leverdysfunctie kunnen samenhangen

 • Een vage druk en een vol gevoel rechts in de bovenbuik;
 • Onmogelijk om op comfortabele wijze op de rechterzij te liggen;
 • ‘S nachts niet in slaap kunnen komen of regelmatig wakker worden tussen 1 en 3 uur;
 • Aanvallen van migraine;
 • Misselijkheid, gebrek aan eetlust of tegenzin in bepaalde voedingsmiddelen;
 • Nervositeit, prikkelbaarheid, chronische boosheid, frustratie;
 • Hypoglykemie, de opslagcellen raken zo overvol dat ze letterlijk zuurstof tekortkomen en geven een overmaat aan histamine af; 
 • Hemochromatose, een stofwisselingsziekte waarbij de opname van ijzer in de darm niet goed kan worden uitgevoerd, wat mogelijk veroorzaakt zou kunnen worden door lekkende darm slijmvlies, hemochromatose kan ook erfelijk zijn en de laatste kan niet genezen en kan de opname van neurotransmitters belemmeren.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Affirmaties zijn “Ik voel mij veilig, ook als het anders gaat dan ik wil en vergeef mijzelf en vergeef de ander”. Fysieke klachten kunnen voorkomen als oogklachten, spier- en gewrichtsklachten, oorsuizen of buikpijn uitstralend naar de genitaliën, misselijkheid, pijn in de nier streek of een hernia. Emotie als boosheid, niet kunnen of willen vergeven, drift, kommer en kwel, ongelukkig zijn, ergernis, maar ook blijdschap, vreugde en vrede met onszelf. 

Wat zouden we het fijn vinden, een knop aan ons hoofd, wat onze gedachten zou veranderen

Teleurstelling, gekwetstheid, afwijzing, jaloezie, frustratie, geïrriteerdheid, woede, onderdrukte boosheid, verleden vasthouden, wrok, onmacht, afgewezen gevoel; opgekropte emoties, chronische stress, gevoel het niet aan te kunnen, lichtgevoelig, lichtgeraakt, kwetsbaar, onduidelijke communicatie, projectie op anderen, oordeel over anderen, gemakkelijk ontvlambaar, alles persoonlijk nemen, niet kunnen ontspannen en wantrouwend.

Belemmerende gedachten

 • Ze moeten altijd mij hebben;
 • Ik zal wraak nemen, dat vergeef ik nooit;
 • Veranderde hij/zij maar, dan zou alles anders zijn
 • Een levensles is vrede in onszelf ervaren ook al gaat het niet zoals we willen of verwachten

Lever meridiaan

Begint boven op de grote teen, loopt over het binnen been, via de lies, het bovenlichaam in, door de lever en de galblaas naar de longen en door de keel het hoofd in, om de lippen heen naar de ogen. Chakra, zonnevlecht en de leverPas op met kleurstoffen, conserveringsmiddelen, smaakstoffen en chemicaliën in spuitbussen, zoals in deodorant. Gezonde natuurlijke voeding is belangrijk; verse groente als wortelen. Vermijd koffie en andere cafeïnehoudende dranken. Grote teen – Lever (Yin: buitenkant teen) + Milt (Yin: binnenkant teen)

Oefening voor Lever en Galblaas

Ga met gespreide benen op de grond zitten. Pak met je wijsvinger je grote teen beet en strek zijwaarts naar de voet toe. Zorg dat de zijkant van de romp gestrekt wordt. Doe deze oefening ook naar de andere zijde. Lever meridiaan: Begint bovenop grote teen, over binnen been, via de lies het bovenlichaam in, door lever en galblaas naar de longen, en door de keel het hoofd in, om de lippen heen naar de ogen.

Het bewegingsapparaat - Spieren

Peesontsteking van de tibialis anterior, klachten van de ligamenten van de binnen meniscus, liesklachten met uitstraling aan de binnenzijde van het bovenbeen, reumatische klachten en zenuwpijn tussen de 6e en de 7e rib. Spieren, de pectoralis major is een spier die zich in het borstgebied van het menselijk lichaam bevindt. Het is een dikke, waaiervormige spier en is de meest oppervlakkige in de borst gebied. Het grootste deel van de borst bestaat uit de pectoralis major, dat is waarom het ook wel de borstspier of de borstspier of gewoon ‘pecs’. 
Bij mannen, vooral degenen die gewend zijn aan zware gewichtheffen, de borstspieren zijn duidelijk. Bij vrouwen verbergen de borsten echter meestal de borstspieren. Rhomboïde, us, de musculus rhomboideus major of grote ruitvormige spier is een spier aan de rugzijde die loopt van de doornuitsteeksels van de eerste tot de vierde borstwervel, naar de mediale zijde van het schouderblad.

Migraine aanvallen die optreden met matige tot zeer ernstige hoofdpijn, meestal bij eenzijdige hoofdpijn met duizeligheid, stoornissen van zicht- en hoor vermogen. Spanningshoofdpijn door stress en een te kort aan serotonineMensen met migraine en spanningshoofdpijn hebben vaak een laag niveau aan serotonine in de weefsels, zo onderzocht de wetenschap dat ooit. Migraine kunnen we ervaren door de samentrekking van de bloedvaten in de hersenen. Dit komt mogelijk door een stoornis in de neurotransmitters. 

Het beste kunnen we neurotransmitters beschrijven als chemische stoffen in de hersenen die de zenuwprikkels van cel tot cel doorgeven en de informatie naar de bloedvaten sturen. De nervus vagus, loopt van het middenrif, langs de slokdarm omhoog, tussen longen en hart, en door de keel tot in de hersenen. Zo werken darm en hoofd, al heel vroeg in het leven samen. 

De linkerwang vertelt iets over de lever

De linkerwang is gekoppeld aan onze lever, vermijd alcohol en vette voeding, bij huidproblemen op deze plek. Als er huidklachten in het midden van het voorhoofd tussen de wenkbrauwen zijn, kan er een onbalans zijn in de nieren, maag of is er spraken van lever-disfunctioneren. Let op met het drinken van koffie en het eten van vet voedsel. Deze gewoonten kunnen belastend zijn voor deze organen. 

Huidverzorging lijn met Aloë Vera, met uitleg hoofdhuidklachten en organen

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige onderhoud, die helpen de zichtbaarheid van huidirritatie en rimpels te verminderen. Ze stimuleren een egale huid en ondersteunen de schoonheid van binnenuit. De producten geven een stralende, gehydrateerde huid, die er jonger uitziet en zachter aanvoelt en nog belangrijker, de producten zijn parfumvrij! Uitleg in kolom E, over het hoofdhuid en organen
ProductnaamInformatie over het productWaarvoor te gebruikenOverige informatieGezicht en huidproblemen
Milde reinigingslotion, zonder parfum➡️Reinigingslotion✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷Voeten ;
✅⤷ Benen;
✅⤷ Handen;
✅⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Houdt het interne systeem ook schoon, Het lichaam als de beste dokter

Prijslijst
Voorhoofd - Stress
➡️Water drinken
➡️Disbalans tussen rennen en rusten
Firming serum, parfumvrij➡️Firming serum✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid
Drink voldoende vocht
Prijslijst
Tussen wenkbrauwen
➡️Leverfalen
➡️Nierfalen
➡️Te veel maagzuur
Restoring crème➡️Herstellende crème✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Eet voldoende vezels

Neus
➡️Luchtwegen
➡️Hart en bloeddruk
Het aloe bio-cellulose mask➡️Reinigend masker met Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid masker
Onbewerkte vetten houden de huid soepelRechter wang
➡️Ga naar buiten, doe ademhalingsoefeningen
➡️Pas op! Teveel suiker inname
Infinite Forever set➡️Dag - nachtcreme met parfumvrije reiniging en verjongingsgel voor de huid, voor mannen en vrouwen✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid:
✅⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Een gezonde huid, beschermt onze AuraLinker wang
➡️Mijd bewerkte vetten<Gal en lever falen/a>
Aloe Body Wash✅ Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. Lees meer...✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
De beste reiniging van de huid, isgewicht en energiebalans, zodat de cellen ons beschermen en niet vergroten. Wang dichtbij de neusvleugels
➡️Darmklachten
➡️Ontdek welke voeding problemen geeft
Aloe Body Lotion➡️Meer informatie over de ingrediënten✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
PrijslijstKin
➡️Milt, spijsverteringsklachten
➡️Hormonaal disbalans
Aloë Vera Lips, multifunctioneel EHBO kidjeTe gebruiken bij
✅ Insectensteken;
✅ Stekende pijn bij brandnetel;
✅ Kleine brand en snijwondjes;
✅ Pijnlijke en ruwe voetzooltjes van hond of kat. Meer informatie
Neem altijd 2 sticks mee, eentje voor uw huisdier en voor uzelf, zodat er altijd een hygiënische omgeving is.Voor gezonde darmen, huid en lever, obstipatie voorkomenKaaklijn
➡️Problemen met het gebit en tandvlees
➡️Tandpasta met Aloë Vera
Propolis huid crème✅ Propolis crème ondersteuneMeer informatien het herstel van de huid. Voor de huid, niet om in te nemenStel een vraagEen dermatoloog kan een diagnose stellen, alvorens met zelfzorg producten wordt begonnen
➡️Forever Aloe Vera Gel✅ Aloe Vera Gel is een pure aloë drank met 99,7% aloë vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷Mond;
✅⤷ Als drank te gebruiken
Aloë Vera drinkgel (12 x 330 ml)
• Gel uit het binnenblad van de plant
➡️Meer informatie over de gel
Stel een vraag