Candida Albicans, parasieten, schimmelinfectie

De candida-infectie kan een sluimerende bedreiging zijn voor onze gezondheid en leeft in de ingewanden, de mond, oren, slokdarm, de keel, huid, en de voortplantingsorganen. De schimmel komt onder normale omstandigheden voor als gist en leeft in een gezonde balans met bacteriën. Bij een afname van energie wordt de zin in suiker verhoogd om de schadelijke organismen te blijven voeden, door een hongergevoel. De ziektekiemen als spruw ondermijnd het immuunsysteem, waardoor er een disbalans in de hormonen kan ontstaan.

Candida, parasieten, schimmelinfectie, onychomycose, vitamine B12 tekort, spruw, bacteriën, suiker gist

Op een bedje van glucose en koolhydraten, ziet de schimmel zijn kans om te groeien

Dit komt omdat de candida albicans in een bedje van koolhydraten en glucose kan overleven in het darmslijmvlies. Indringers als virussen, parasieten worden zo houvast geboden en kan een gezond lichaam ziek maken. Het gevaar van de profiteurs is dat deze belangrijke voedingsmiddelen van het lichaam afpakken om zelf te overleven.

Diarree, buikpijn, misselijkheid kan door darmparasieten veroorzaakt worden

Bij deze klachten denken we vaak al snel aan een buikvirusje, allergische reactie of voedselvergiftiging. Darmparasieten kunnen echter ook klachten veroorzaken en doet meestal niet veel meer dan voedsel en bacteriën uit de darm opeten. Een parasiet heeft namelijk een gastheer, mens of dier, nodig om te overleven en gebruikt dus de darminhoud om te leven en zich te vermenigvuldigen. Het voedsel in de darmen is om onze organen, weefsels, botten, en hersenen mee te voeden, het laatste gebeurd via de hersen-darm-as

De endoparasieten verstoren de spijsvertering en kunnen obstipatie geven

Als de endoparasieten deze voeding voor ons wegkapen, kan er een tekort aan neurotransmitters optreden. Wanneer schadelijke organismen de dunne darmwand binnendringen en overnemen, verstoren zij het verteringsproces. De twee processen die meestal voorafgaan aan bacteriële overgroei zijn verminderde maagzuurafscheiding en verminderde beweeglijkheid van de dunne darm. Door de zwelling van slijmvliescellen kan obstipatie ontstaan, wat uiteindelijk ontstekingen in het darmslijmvlies kan geven.

Veranderingen van de schimmel heeft gevolgen voor het denkproces

Het organisme verandert de verschijningsvorm van knopvormig naar draadvormig, de pathogene schimmel vormt lange draden. De schimmelaantasting kan via het zwakkere darmslijmvlies in de bloedbaan terecht komen en verplaatst zich via het bloedcirculatiesysteem naar verschillende organen. De een- of meercellig micro-organisme en veranderen de endotoxinen in samenstelling.

Afvalstoffen die de parasiet afscheid, kunnen luchtwegklachten veroorzaken

De celwandresten, die voortkomen uit afgescheiden product van de parasiet, kunnen luchtwegklachten veroorzaken. Onze ademhalingswegen zoals, mond, neus en luchtpijptakken worden voortdurend blootgesteld aan allerlei lichaamsvreemde stoffen uit de lucht die we inademen en histamine een zwelling geeft. Bacteriën en virussen kunnen zich nestelen in het “verzwakte” slijmvliesZuurstof wordt in de neus door een uiterst gevoelig systeem gefilterd, de aangrenzende holten zijn met een dunne laag cellen bekleedt.

Oor schimmel, otomytose, een schimmelinfectie in de oren

Eczeem, huidziekte, het gebruik van antibacteriële middelen, leverfalen, suikerziekte, kunnen de oor schimmel veroorzaken. Otomytose, een schimmelinfectie in de oren, die veelal ontstaat door een verlaagde immuniteit, waardoor bacillen bijvoorbeeld bij het zwemmen gehooringang kunnen infecteren. Er kan een soort draaiduizeligheid met evenwichtsstoornis en een overgevoeligheid voor geluid met jeuk ontstaan, beter bekend als het ménière syndroom. Na een flinke verkoudheid kunnen soms vergelijkbare klachten optreden. 

Lage bloeddruk in combinatie met een laag hemoglobinegehalte

Naast de oorziekte, wordt er ook vaak een erg lage bloeddruk gekenmerkt door een te laag gehalte aan hemoglobine. Ook een tekort aan circulerende rode bloedcellen, erytrocyten wordt soms gemeten, of door beide. Met een hemoglobinetest kan de hoeveelheid eiwit uit het bloedplasma gemeten worden. Als het hemoglobinegehalte te laag is, dan is er sprake van bloedarmoede.

Bloeddruk indicatietabel

Bloeddruk is de kracht waarmee het hart het bloed de vaten inpompt, of kracht verliest om de rode vloeistof door het lichaam heen te pompen. Dit tabel kan inzicht geven of de bloeddrukwaarden normaal, te laag of te hoog zijn, welke voeding zou gegeten kunnen worden en of welk bloedonderzoek zou inzicht kunnen geven. Het tabel geeft een indicerend inzicht, voor gezondheidsklachten is het raadzaam een juiste diagnose bij een specialist te laten stellen, om erger te voorkomen
Bloeddruk, benamingen en oorzaken getallen Bloedonderzoek, bloeddrukmeter en indicatietestOverige informatie en voeding, mogelijke kenmerkenMogelijk passende voeding en beweging
Hoge bloeddruk, primaire en secundaire hypertensieAldosteron uit serum, bloedonderzoek Cortisol en DHEA in balans
Verlaagde bloeddruk - onderdruk, hypotensie IJzertekort bloedonderzoekBloedarmoedeCortisol en DHEA in balans
Prehypertensie toegenomen vaatstijfheidHomocysteïne bloedonderzoek 💉

Pre-diabetes indicatietest
Cortisol en cholesterolWortels
Hypertensie fase 1 Waar komt de hoge bloeddruk vandaan Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
Aldosteron uit serum, bloedonderzoek
Rode bieten zouden goed zijn, voor alles wat met het bloed te maken heeft.
Hypertensie fase 2 160/100 mmHgAldosteron uit serum, bloedonderzoek
Hypertensieve crisis, meet nog eens in rust de bloeddrukThuis testenBel een arts als in rust de bloeddruk te hoog blijft Rust nemen
Langzaam werkende schildklierOedeem
NierfalenBloedonderzoek
Verhoogde onderdrukMedicijnen: anticonceptiva, Corticosteroïden of niet-steroïdale, Ibuprofen anti-inflammatoireSlaperig overdag, slaapapneu
Verlaagde onderdruk, hypotensieVaak te zien bij bijnieruitputtingBij warmte, waardoor het lichaam meer moeite moet doen om het bloed te laten circulerenCortisol en DHEA in balans
Zoek onmiddellijk medische hulp bij pijn op de borst, kortademigheid of duizeligheid, verandering in spraak of bewustzijn

Rennen en rusten gaan immers niet tegelijkertijd en zo overwint de actie voor bescherming

Het epitheel is sterk dooraderd en heeft de neiging snel te kunnen zwellen, een overgevoeligheid reactie kan de functie van het afweersysteem schaden. Een verhoging van cortisol kan bij stress het histamine gehalte verhogen. Het lichaam komt in actie en zet het hormoon dehydro-epiandrosteron uit waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen.

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Het dagprogramma is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, zoals bij schildklier-falen, pre-diabetes, hypoglykemie en helpt bij lever, nieren en bijnier-falen. Maak de aanpassing bespreekbaar met behandelend arts, bij medicatiegebruik. Dit dagprogramma is los te koop en de eerste stap naar een bewuster welzijn.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
✔️ Opstaan➡️ Moodboard👉 Overzicht van doelenMaak gebruik van een moodboard 📰
✔️ Ontbijt,
De eerste energie voor de dag
➡️ Een doel maken👉 Het verleden
✔️ Lunch➡️Een dagboek maken
✔️ Avondeten➡️ Timemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
✔️ Pauzes➡️ Wat vermeden wordt
✔️ Slapen gaan➡️ Verwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
✔️Onderzoek, advies en begeleiding➡️• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
👉 Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;
👉 Persoonlijke ervaringen
✔️ Algemene voorwaarden➡️ Lees hier de algemene voorwaarden
✔️ Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
✔️ Pas op met zware metalen en parfum➡️ Parfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
👉 Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

De infectie kunnen de oorzaak zijn van een groot aantal klachten waaronder ook psychische die horen bij een candidiasis. Deze klachten moeten niet onderschat worden. Naast geheugen en concentratiestoornissen kan het zich zelfs uiten in depressief en  zelfdestructief gedragspatroon. De gezonde bacteriën worden gewoon verdrongen, waardoor het een schadelijk effect kan hebben voor onze neurotransmitters en het een deel van de combinatie tussen darm en hoofd kan verliezen.

Voelbare schimmelinfectie, vooral jeuk, obstipatie en irritatie

Candidiasis kan in verschillende delen van het lichaam kan voorkomen, zoals de mond, oren, neus en in andere spijsverteringsorganen, maar ook de geslachtsorganen. De verschillende en vooral wisselende symptomen, als constipatie, diarree, darmkrampen, buikpijn, hoofdpijn, slechte adem en anale jeuk geven irritatie. Spier en keelklachten, nachtzweten, brandende tong, extreme vermoeidheid, vaginitis, vooral witte vloed, ME, hyperthyreoïdie en voetschimmel om maar enkele te noemen. 

De ontlasting indicatie wijzer, hoe ziet onze ontlasting eruit

Er zijn veel mensen zijn die een ongezonde stoelgang hebben, denken dat er niets aan de hand is omdat ze niet iets anders gewend zijn en gebruiken wellicht al jaren medicatie. Een gezonde spijsvertering, bevat voldoende vezels bacteriën en vocht en als men obstipatie heeft of diarree, kan dit leiden tot traumatische ervaringen. Buiten het trauma is het noodzakelijk om de afvoerbuis schoon te houden, zodat afvalstoffen niet in de bloedbaan komen en daar organen als het hoofd ziek maken.
Soort ontlastingMogelijke gevolgenMogelijke oorzaken en oplossingOnderzoek en indicatieBloed onderzoek
❶ Losse stevige keutels,(Moeilijk uit te scheiden), dit type ontlasting heeft het langst in de darmen gezeten.

Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult
Het is zeker dat aan constipatie geleden wordt, waarschijnlijk uitdroging is ontslaan, vol zit met gifstoffen, wat pijnklachten veroorzaakt en een tekort aan neurotransmitters tot gevolg kan hebbenDit is de meest voorkomende ontlasting bij mensen met een ongezonde levensstijl of een stressvol leven
Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult
Onderzoek naar wat er gegeten wordt

Indicatietest Pre-diabetes
Indicatietest neurotransmittersNeurotransmitters Totaal (RP Urineonderzoek) hormonen uit urine
❷ Worstvormig maar klonterig - houd in gedachten het rode lichtje dat je ziet branden in de auto, als het oliepeil te laag is

Verstopping EHBO, Voedingslessen
Dit type ontlasting geeft aan dat je aan constipatie lijdt en dat je misschien uitgedroogd bent, houd in gedachten het rode lichtje dat je ziet branden in de auto, als het oliepeil te laag is, er is een een wijziging van levensstijl nodigTe weinig vet, vezels, vocht en beweging
Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult

Lichaam bestaat uit veel vocht

Te weinig HDL Cholesterol, de wasachtige, vettige substantie die de lever maakt uit onbewerkte voedingsvetten

Genoeg bewegen of sporten kan gewichtstoename helpen voorkomen en helpen bij het verlagen van LDL cholesterol en betere ontlasting

Voorkom darmklachten met vezels
Onderzoek, begeleiding, analyse en adviesVet/vertering (kwantitatief) uit faeces kurzel code: FETTST
❸ Worstvormig, met barstjes aan de buitenkant -normale ontlastingDit type ontlasting, wordt als gezond gezien en is normale ontlasting
❹ Als een worst of slang - normale ontlastingGlad en zacht, dit type ontlasting, wordt als gezond gezien en is normale ontlasting
❺ Zachte keutels met duidelijke randen - mogelijk risico voor darmziekteDit type ontlasting, wordt gezien als zachte diarree en is ook een mogelijk risico voor darmziekte, als de ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking

Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking

Ziekte van Crohn
Gliadine IgA en IgG Onderzoek
❻ Papperige uitscheiding, is zacht - Kleeft in de WC pot - mogelijk problemen met vertering van vettenPlakkerig en niet goed gevormd. De ontlasting blijft aan de wc pot plakken en je moet meerdere malen wc papier gebruiken bij het afvegen. Mogelijk kan het ook een teken zijn, dat vetten niet juist verteren en er problemen zijn met de gal. De ontlasting kan in een brij naar buiten komen, maar ook in meerdere kleine stukjeGalblaasfunctie - falen

Candida Albicans, parasieten, schimmelinfectie
Glutenallergie

Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult
Lever/galblaas ALAT, ASAT, bilirubine, alkalische fosfatase
❼ Waterig, geen vaste stukjes helemaal vloeibaar - mogelijk een bacteriële darmaandoening of besmetting met parasietenDit type ontlasting heeft het kortst in de darmen doorgebracht. Dit kan zijn vanwege ernstige diarree vanwege een ander land bezoeken, als India of Thailand, een bacteriële of virale infectie, overgevoeligheid voor voeding, tot aandoeningen van de darmenHistamine intolerantie - mestcellen ons niet meer beschermen
Lactose - intolerantie

Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking
Indicatie test Candida Albicans
Candida Albicans IgA, IgG en antigeen - Onderzoek

Verminderd maagzuur kan zorgen voor een toename van ongunstige bacteriën

Toename van ongunstige bacteriën in de dunne darm kan een opgeblazen gevoel geven. De druk die daardoor ontstaat op de maag kan leiden tot een reflux. De darm macrobioten en de invloed van maagzuurremmers verminderd maagzuur en kan zorgen voor een toename van ongunstige bacteriën in de dunne darm, kan een opgeblazen gevoel geven. De druk die daardoor ontstaat op de maag kan leiden tot een reflux. De zuurremmers kunnen een gedeelte van de eiwitvertering stopzetten en dat heeft gevolgen voor het brein.

Overleg eens met een arts of sommige medicatie nog nodig zijn

Helaas weet een deel van de mensen niet, waar ze bepaalde medicijnen nog voor gebruiken. De reden kan zijn, dat iemand verhuisd is voor jaren terug en een andere arts de medicijnen voorschreef en dat ten goede trouw de medicatie ingenomen wordt, vraag het aan de arts! In de praktijk komt met regelmaat voor dat de geneesheer niet meer weet waarvoor en raad geeft om te stoppen.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

De indicatietest candida albicans kan mogelijk geld besparen

Een indicatietest candida Albicans kan op deze manier geld besparen, deze kost €10,00. Een toename van gisten zoals Candida albicans veroorzaakt darmklachten, een opgezette buik of vermoeidheid. Met de indicatietest proberen we een eventuele schimmelinfectie te achterhalen. De indicatietest is niet geschikt voor onderzoek van parasitaire darminfectie.

Darm parasieten bloedonderzoek 💉 en een indicatietest

Een groot deel van de mensen met darmklachten is besmet met parasieten die slechts uit één cel bestaan (protozoa). Een parasiet is een organisme dat schade aanricht door zich aan een ‘gastheer’ te hechten. Mogelijk is 40% van de bevolking belast met deze parasieten. Niet iedereen heeft klachten, maar bij besmetting kunnen chronische ziektebeelden ontstaan.

SIBO is een overgroei van dikke darm bacteriën in de dunne darmbuis. In een gezond immuunsysteem is er een lage concentratie aan afvalstoffen. Indican en Skatol zijn uitwerpselen die in de urine terechtkomen, als aminozuren niet goed worden afgebroken. Te veel van deze afbraakproducten  is een teken voor darmdarmflora die rotting veroorzaakt en is giftig.

Het menselijk microbioom en de betekenis van bacteriën voor onze gezondheid

Direct na de geboorte raakt ons lichaam bevolkt door miljarden verschillende bacteriesoorten, gezamenlijk het menselijk microbioom genoemd. Ze zitten op de huid, in de mond en darmen en in de longen en vagina. Eigenlijk overal waar ons lichaam grenst aan de buitenwereld. Samen leveren deze bacteriën een belangrijke bijdrage aan ons welzijn, in voor- en tegenspoed. Ontwikkeling van het darmmicrobioom vindt plaats vanaf het vroege leven volgens dr. Guus Roeselers en prof. dr. Jan Knol ‘. 

Na onze geboorte komen we veelvuldig in aanraking met de vele huidmicro-organismen

Deze omgeving is vrijwel steriel, de darmen zijn dan nog niet gekoloniseerd door micro-organismen. Op een dag, ongeveer 280 dagen na de conceptie, breekt dit vlies en begint de tocht naar de microbiële wereld. Tijdens de passage door het geboortekanaal komt het mensenkind al in contact met micro-organismen uit de vaginale en darmomgeving. In de eerste uren en dagen na de geboorte komt het kindje veelvuldig in aanraking met de vele huidmicro-organismen van de mensen die voor ze zorgen. 

De darmen bevatten nog relatief veel zuurstof, daar kunnen de eerste microbiële werknemers goed mee overweg en gebruiken ze om te groeien. Het darmbuizensysteem wordt een zuurstofarme omgeving waarin steeds meer anaerobe darmbacteriën als Bacteroïdes, Bifidobacterium en Clostridiales gaan domineren. Na één of meer weken, beschikt de darm al over een heus darmmicrobioom, een complex microbieel ecosysteem. Verhoogde niveaus aan ronddwarrelend schimmels, kunnen later longklachten geven.

Bij een zuurstofgebrek kan de hersencapaciteit beperkt worden

Zuurstofgas is van levensbelang voor elk levend wezen, wanneer een zuurstofgebrek is ontstaan, kunnen zich gezondheidsproblemen ontwikkelen. Een zuurstoftekort kan grote gevolgen hebben, want na vier tot zes minuten zuurstofgebrek kan er hersenschade ontstaan. Elke cel, weefsel, spier en organen verliezen kracht en stevigheid, bij de afwezigheid van zuurstoftoevoer.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Invloed van keizersnede en borstvoeding

Overdracht van bacteriën van moeder op kind tijdens de geboorte lijkt een belangrijk moment in de vorming van ons darmmicrobioom te zijn. Deze hypothese wordt ondersteund door het feit dat de complete collectie van microben bij kinderen geboren met een keizersnede sterk verschilt van die het nageslacht die op natuurlijke wijze geboren worden. 

Micro-organismen zijn zeer belangrijk voor een kindje die geboren wordt

In eerste instantie worden baby’s geboren via een keizersnede gekoloniseerd door micro-organismen afkomstig uit het ziekenhuis en huidbacteriën van verplegend personeel. Bij een natuurlijke geboorte krijgt een baby microben mee langs het geboortekanaal, maar die ontbreken bij een onnatuurlijke geboorte. De darmbacteriën van kinderen die met een keizersnede worden geboren, verschillen. 

Gewicht en energie problemen door het missen van bacteriën uit het juiste voedsel

Op later leeftijd kunnen er vaker gewichtsproblemen, energie tekort of  auto-immuunziekten ontstaan. Vroeger werden baby’s al ingesmeerd met een doekje dat in het geboortekanaal van de moeder had gezeten. Verder is het voor kinderen het in de eerste jaren van hun leven belangrijk te leren, welk eten we nodig hebben en hoe we van voeding een dagelijks prettig terugkerende gebeurtenis kunnen maken

B12 tekort door een schimmelinfectie?

In een indicatietest vitamine B12 tekort is er met regelmatig een schimmelinfectie terug te zien en is het aannemelijk dat het ontbreken van deze voedingstof een vermoedelijke schimmelinfectie kan veroorzaken. Lange termijn schimmelinfecties, kunnen symptomen hebben van de lekkende darm. Een bloedonderzoek kan compleet beeld geven tussen verschillende B-vitaminen.

Schimmelinfectie bij mannen en vrouwen

De schimmelziekte van de huid komt zowel bij mannen als vrouwen voor. Iedereen die een lange antibiotica-kuur heeft ondergaan of iemand die vaak antibiotica tot zich neemt, heeft een vergrote kans op candidiasis door een verstoring van het darmflora-evenwicht. Antibiotica ‘s verzwakken het immuunsysteem en ook de ‘goede’ bacteriën die de candida gist in bedwang houden.

Antibiotica kan een tekort van vitamine K veroorzaken

Het gebruik van antibiotica kan een deficiëntie van vitamine K veroorzaken, wat kan leiden tot bloedarmoede en leverfalen. Voeding met veel bladgroenten, alfalfa en yoghurt kunnen de vitamine K-balans mogelijk herstellen. Als er een candida-schimmel overgroei is, scheidt het toxinen uit die het immuunsysteem verder kunnen verzwakken, een vicieuze cirkel die doorbroken moet worden.

Factoren die de darmflora kunnen verstoren

Helaas zijn er heel wat factoren die deze goede darmflora kunnen verstoren. Bekend is het effect van bepaalde antibiotica, maar ook ontsteking werende medicijnen, als prednison, radiotherapie, chemotherapie schade kunnen geven. Het verouderingsproces, een gebrek aan vezels in de voeding, een overmaat van suiker in de voeding kunnen de darmflora ondermijnen. 

Chakra is vertaald ‘wiel’ en chakra’s zijn volgens de traditionele Indiase cultuur de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem. De energie in het lichaam moet stromen en als dat om wat voor reden dan ook (deels) blokkeert dan kan er een onbalans ontstaan. Dit kan vervolgens weer leiden tot allerlei klachten. Het is belangrijk dat chakra’s hun werk kunnen blijven doen, het lymfestelsel werkt als een soort rioolsysteem, bedenk maar eens hoe het naar twee weken vakantie ruikt in de douche, als het water heeft stilgestaan.
Wat verstopt dat rioolsysteem

Te veel koffie, te weinig vocht, teveel medicijnen als plastabletten en maagzuuremmers, onbalans in voedingsstoffen, te weinig beweging, teveel voedingssupplementen, elektromagnetische vervuiling, bewerkte etenswaren, teveel bewerkte koolhydraten en suikers, toxines in voedsel, lucht en vervuild water, doen de afvoer en opname van nutriënten geen goed.

Onbalans in de sacrale chakra beïnvloedt het lymfatische systeem die betrokken is bij het immuunsysteem, waar histamine een centrale rol heeft bij allergieën, waarbij stapsgewijs ontstekingen kunnen ontstaan door een teveel aan cytokinen. Lymfatische verstoppingen kunnen leiden tot pijn in de onderrug, heupen, benen en voeten. Dit chakra is verbonden met water en of vocht.

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's

Onze slijmvliezen verdienen een goede bescherming

De slijmvliezen in onze darmstelsel, maagorgaan, levensadem ziel en ons vel vormen een belangrijke eerste bescherming. Het vlies dat slijm afscheid, voorkomt dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen via de bloedvaten naar onze organen. Als er gevaar dreigt, zet histamine de bescherming in, door de aangedane plek op te laten zwellen, zoals bij een tekenbeet zichtbaar is. 

Huid en slijmvliesverzorging lijn met Aloë Vera, met uitleg over verschillende behandelingen

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige onderhoud, die helpen de zichtbaarheid van huid en slijmvliesirritatie te verminderen. Ze stimuleren egale auralagen en ondersteunen de schoonheid van binnenuit, want ons vel werkt samen met de lever. De producten kunnen het beschermende epitheel soepeler en zachter maken, de producten zijn parfumvrij! Drink altijd voldoende water 💧 eet vezels uit groenten🥑 eet vaker puur vet, beweeg en neem momentjes om te rusten
ProductnaamInformatie over het productWaarvoor te gebruikenOverige informatieGezicht en huidproblemen
Milde reinigingslotion, zonder parfum➡️Reinigingslotion✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷Voeten ;
✅⤷ Benen;
✅⤷ Handen;
✅⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Houdt het interne systeem ook schoon, Het lichaam als de beste dokter

Prijslijst
Voorhoofd - Stress
➡️Water drinken
➡️Disbalans tussen rennen en rusten
Firming serum, parfumvrij➡️Firming serum✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid
Drink voldoende vocht
Prijslijst
Tussen wenkbrauwen
➡️Leverfalen
➡️Nierfalen
➡️Te veel maagzuur
Restoring crème➡️Herstellende crème✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Eet voldoende vezels

Neus
➡️Luchtwegen
➡️Hart en bloeddruk
Het aloe bio-cellulose mask➡️Reinigend masker met Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid masker
Onbewerkte vetten houden de huid soepelRechter wang
➡️Ga naar buiten, doe ademhalingsoefeningen
➡️Pas op! Teveel suiker inname
Infinite Forever set➡️Dag - nachtcreme met parfumvrije reiniging en verjongingsgel voor de huid, voor mannen en vrouwen✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid:
✅⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Een gezonde huid, beschermt onze AuraLinker wang
➡️Mijd bewerkte vetten<Gal en lever falen/a>
Aloe Body Wash✅ Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. Lees meer...✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
De beste reiniging van de huid, isgewicht en energiebalans, zodat de cellen ons beschermen en niet vergroten. Wang dichtbij de neusvleugels
➡️Darmklachten
➡️Ontdek welke voeding problemen geeft
Aloe Body Lotion➡️Meer informatie over de ingrediënten✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
PrijslijstKin
➡️Milt, spijsverteringsklachten
➡️Hormonaal disbalans
Aloë Vera Lips, multifunctioneel EHBO kidjeTe gebruiken bij
✅ Insectensteken;
✅ Stekende pijn bij brandnetel;
✅ Kleine brand en snijwondjes;
✅ Pijnlijke en ruwe voetzooltjes van hond of kat. Meer informatie
Neem altijd 2 sticks mee, eentje voor uw huisdier en voor uzelf, zodat er altijd een hygiënische omgeving is.Voor gezonde darmen, huid en lever, obstipatie voorkomenKaaklijn
➡️Problemen met het gebit en tandvlees
➡️Tandpasta met Aloë Vera
Propolis huid crème✅ Propolis crème ondersteuneMeer informatien het herstel van de huid. Voor de huid, niet om in te nemenStel een vraagEen dermatoloog kan een diagnose stellen, alvorens met zelfzorg producten wordt begonnen
➡️Forever Aloe Vera Gel✅ Aloe Vera Gel is een pure aloë drank met 99,7% aloë vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷Mond;
✅⤷ Als drank te gebruiken
Aloë Vera drinkgel (12 x 330 ml)
• Gel uit het binnenblad van de plant
➡️Meer informatie over de gel
Stel een vraag
➡️ Tandpasta zonder fluor✅ Voor gezond tandvlees Gebitsverzorgingsgel van Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Mondverzorging
⬇️
Eet wat vaker 🥕 worteltjes voor fluor
🔵 ➡️ Vijfde chakra