Verschillende typen diabetes met elk een eigen ziektebeeld

Suikerziektes komen voor in verschillende typen diabetes, met elk een eigen ziektebeeld, de bloedsuikerspiegel kan in het orgaanstelsel verhogen. Organen als nieren, ogen, zenuwen, het hart en de hersenen zijn zeer gevoelig voor glucose. De chronische ziekte waarbij veel suiker in het bloed circuleert, begint heel vaak bij pre-diabetes en honger. Wanneer men in gewicht toeneemt en bijvoorbeeld het ontbijt laat staan, niet voldoende jodium meer binnenkrijgt, spaart de schildklier het jood om, met een te hoog histaminegehalte tot gevolg.

Diabetes, suikerziekte, glucose, Alvleesklier, bloedsuikerspiegel, middenrif, hart, bloedvaten, insuline, glucose, koolhydratenstofwisseling, beweging, Raas-systeem, bloeddruk, bloedonderzoek, ouderdomssuiker, pancreas, ontstekingen, nieren, eiwitten, hormonen, schimmelinfectie, nierfalen, nierschade, stressdiabetes, zwangerschapsdiabetes, dementie, diabetes insipidus, EPO, Renine, bloedvolume, dorst, vocht, huid, bloedvatproblemen

Diabetes type 1, waarbij de alvleesklier onvoldoende insuline produceert

Diabetes Type 1, waarbij het endocriene deel van alvleesklier niet voldoende van het hormoon insuline produceert. De bloedsuikerspiegel kan daardoor te hoog worden en zo ontstaat er ketoacidose, te zure rode lichaamsvloeistof. Met enkele klachten als veelvuldig urineren, veel eten of juist weinig kunnen eten en dorst. Met vermoeidheid, vermagering, jeuk, hardnekkige schimmel infecties of spruw en infecties tot gevolg. Als er een zuurvergiftiging ontstaat, maakt dat het bloed zuur. 

Gal en leverfalen geeft een verhoogde kans op stofwisselingsstoornissen

De verstoring van de stofwisseling ontstaat als er te weinig pancreassappen voorradig zijn om de glucose in het bloed om te zetten in brandstof. Een virusinfecties, galstenen, en een verhoogd vetgehalte in het bloed kan leiden tot hyperlipidemie. De lever maakt galsap en wordt via afvoerbuizen vervoerd, waar het alvleesklier sap de olieachtige deeltjes afbreekt tot glycerol en vetzuren.

Als er te weinig vette stoffen voorradig zijn, is de kans op histamine-intolerantie hoger

Na het verbranden van HDL cholesterol, worden de voedingstoffen opgenomen door de darmwand en komen de lipiden na lymfatische controle in het bloed.  De beschermende vettige stoffen worden in ons lichaam gebruikt als brandstof, als beschermlaag en bouwstof. Het stofwisselingsproces zorgt voor een hormonaal balans en een evenwicht tussen rust en actie, tezamen zorgen ze voor een gezond immuunsysteem. Als het triglyceridenprofiel te hoog wordt door histamine-intolerantie, kan dit leiden tot een verhoogde bloeddruk.

Insufficiëntie van de cellen van Langerhans

De cellen van langerhans maken het hormoon glucagon aan, het hormoon wordt in de alvleesklier gemaakt en verhoogt de hoeveelheid suiker in het bloed. Het is een enzym dat een belangrijke signaalstof voor de hersenen maakt om snel in actie te komen, dat moet niet te vaak gebeuren, anders ontstaat er een onbalans in het Raas-systeem en de bloeddruk.

Bloeddruk indicatietabel

Bloeddruk is de kracht waarmee het hart het bloed de vaten inpompt, of kracht verliest om de rode vloeistof door het lichaam heen te pompen. Dit tabel kan inzicht geven of de bloeddrukwaarden normaal, te laag of te hoog zijn, welke voeding zou gegeten kunnen worden en of welk bloedonderzoek zou inzicht kunnen geven. Het tabel geeft een indicerend inzicht, voor gezondheidsklachten is het raadzaam een juiste diagnose bij een specialist te laten stellen, om erger te voorkomen
Bloeddruk, benamingen en oorzaken getallen Bloedonderzoek, bloeddrukmeter en indicatietestOverige informatie en voeding, mogelijke kenmerkenMogelijk passende voeding en beweging
Hoge bloeddruk, primaire en secundaire hypertensieAldosteron uit serum, bloedonderzoek Cortisol en DHEA in balans
Verlaagde bloeddruk - onderdruk, hypotensie IJzertekort bloedonderzoekBloedarmoedeCortisol en DHEA in balans
Prehypertensie toegenomen vaatstijfheidHomocysteïne bloedonderzoek 💉

Pre-diabetes indicatietest
Cortisol en cholesterolWortels
Hypertensie fase 1 Waar komt de hoge bloeddruk vandaan Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
Aldosteron uit serum, bloedonderzoek
Rode bieten zouden goed zijn, voor alles wat met het bloed te maken heeft.
Hypertensie fase 2 160/100 mmHgAldosteron uit serum, bloedonderzoek
Hypertensieve crisis, meet nog eens in rust de bloeddrukThuis testenBel een arts als in rust de bloeddruk te hoog blijft Rust nemen
Langzaam werkende schildklierOedeem
NierfalenBloedonderzoek
Verhoogde onderdrukMedicijnen: anticonceptiva, Corticosteroïden of niet-steroïdale, Ibuprofen anti-inflammatoireSlaperig overdag, slaapapneu
Verlaagde onderdruk, hypotensieVaak te zien bij bijnieruitputtingBij warmte, waardoor het lichaam meer moeite moet doen om het bloed te laten circulerenCortisol en DHEA in balans
Zoek onmiddellijk medische hulp bij pijn op de borst, kortademigheid of duizeligheid, verandering in spraak of bewustzijn

Bloedonderzoek 💉 kan gedaan bij een vermoeden van diabetes 1

  • Diabetes mellitus type 1;
  • LADA, staat voor optredende auto-immuun suikerziekte bij volwassenen;
  • Risicobeoordeling bij eerstegraads familieleden met de stofwisselingsziekte waarbij het afweersysteem de cellen in de alvleesklier die insuline aanmaken vernietigt;
  • Het stiff-man syndroom, het moersch-woltmann-syndroom, een zeer zeldzame aandoening van het zenuwstelsel. Het is een aandoening van de overgang van zenuw naar spier, die wordt gekenmerkt door toenemend samentrekken van spieren, waardoor hevige spasmen kunnen ontstaan en kan de spieren verstijven.

Diabetes 2 ouderdomssuiker

Diabetes 2, een verstoorde koolhydraatstofwisseling, met een verhoogd glucosegehalte in het bloed en uitscheiding van glucose met de urine. Deze storing wordt in tegenstelling tot diabetes type I niet veroorzaakt door een onvoldoende alvleesklierhormoon insuline, maar door onvoldoende opname van insuline door de lichaamscellen. Deze tekortschietende opname is het gevolg van vervuiling van de cellen, zoals in pre-diabetes is omschreven. Wanneer onze bloedglucosewaarde te hoog stijgt door veel suikerhoudende producten te eten, zorgt de pancreas steeds opnieuw, dat er insuline geproduceerd wordt.

Een werkster kan geen 24 uur werken, onze alvleesklier ook niet

Door de glucose om te zetten in glycogeen, zodat we energie krijgen. De pancreas kan hierdoor uitgeput raken en zal minder van dit hormoon gevormd in de alvleesklier  produceren, waardoor voorradig glucose‑eenheden in onze cellen niet verbrand wordt en in onze bloedbaan kan blijven circuleren en zo ontstekingen kunnen veroorzaken. 

Ontstekingen door hoge glucosewaarden in het bloed

Albumine is een eiwit dat voorkomt in ons bloed en helpt met het transport van vele andere eiwitten, hormonen, vitamines, medicijnen en voedingsstoffen in ons lichaam. Het wordt gemaakt in de lever en is het meest voorkomende eiwitgehalte in het bloedplasma. Immunoglobulines worden door specifieke witte bloedcellen aangemaakt. Elke groep van identieke cellen maakt één specifiek bij elkaar horende moleculen. Soms slaat een groep monocyten op hol en maakt dan veel te veel van één soort antistof aan. Dat gaat dan ten koste van andere eiwitmoleculen, waardoor het afweersysteem niet goed meer werkt tegen infecties.

Schimmelinfecties bij Stress-diabetes - beschadiging van de huid, kan infecties geven

Gisten zoals de candida albicans kunnen zich bij diabetes sneller uitbreiden door de verhoogde glucosegehalte in het bloed. Ook komt een te hoog glucosegehalte bij stress veel voor. De hormonen adrenaline en cortisol zijn hier verantwoordelijk voor. Onder invloed van stress komt er suiker vrij in het bloed, dit wordt ook wel stressdiabetes genoemd. Het glucosegehalte in het bloed stijgt, bij een verhoging, worden de wanden van de haarvaatjes wat dikker. Hierdoor kunnen de witte bloedlichaampjes niet goed werken, dit kan de doorbloeding van weefsels belemmeren.

De nieren zorgen voor de zuivering van het bloed en de zouthuishouding, daarnaast produceert de nier ook een twee hormonen EPO (hematocriet) en RenineIn de nier liggen cellen die de bloeddruk en het bloedvolume registeren, wanneer deze verlaagd zijn, produceren de cellen de giststof. Een dorstgevoel kan het gevolg zijn, waardoor we meer gaan drinken en dat de bloeddruk verhoogd. Door de nierfunctie met behulp van een urinemonster elk jaar te laten testen met een albuminetest.

Grotere eiwitten kunnen schade brengen aan ons immuunsysteem

Albumine is één van de kleinere eiwitten die als eerste wordt doorgelaten, bij grotere schade aan de nieren komen ook de grotere eiwitten, de globulines, in de urine terecht. Het totaal eiwitniveau in het bloed kan verhoogd zijn als gevolg van een stijging van globulines , door een geactiveerd immuunsysteem. Een groot vochtverlies kan uitdroging veroorzaken en angstige gevoelens verzaken.

Sneller kans op een infectie

Bij diabetes brengt een schimmelinfectie extra risico’s met zich mee. Bij mensen met suikerziekte genezen wondjes minder snel. Hierdoor kunnen bacteriën sneller toeslaan, waardoor de wond kan gaan ontsteken. Bij schimmelinfecties is de huid vaak al beschadigd. Zo wordt bij voetschimmel de huid tussen de tenen weker, hier kan vuil naar binnen. 

Stressdiabetes en de relatie met histamine-intolerantie

Als er eenmaal wondjes ontstaan door te krabben als de schimmelplekken beginnen te jeuken en gaan irriteren. Kijk altijd of er plekken zijn die de huid beschadigen of week maken, deze plaatsen hebben extra aandacht nodig. Stressdiabetes komt ook voor bij histamine intolerantie, het wordt veroorzaakt door ofwel een vernietiging van de bètacellen in de pancreas die insuline produceren.

Onderzoeken of er sprake is van candidiasis om kosten te besparen

Het gevaar van een candidiasis overgroei is dat de kans op parasieten toeneemt, door een bedje van suiker en koolhydraten. Het gevaar van de profiteurs is dat deze belangrijke voedingsmiddelen van het lichaam afpakken om te overleven in ons lijf. Met een indicatietest kan gekeken worden of er sprake is van de ziekteverwekkende bacteriën, de analyse kan kostend besparend werken.

Diabetes - suikerziekte type 2 en zwangerschapsdiabetes

Is een chronische aandoening waarbij het lichaam weerstand ontwikkelt tegen insuline en de bloedsuikerspiegel hierdoor te hoog wordt. Zwangerschapsdiabetes die optreedt tijdens een zwangerschap en de bloedsuikerspiegel is gedurende deze periode te hoog, kan men gaan dubbel zien, branderige ogen ervaren, moe, tintelende ledematen en zere benen zijn de meest genoemde klachten. Heel langzaam aan kan zich dan diabetes type 2 ontwikkelen, wanneer levensstijl niet wordt aangepast. Met een pre-diabetes indicatietest is het mogelijk om te kijken, waar de knelpunten zitten in het dieet.

Deze vorm van diabetes heeft geen invloed op de bloedsuikerspiegel in het lichaam, maar wel op de werking van de hersenenDementie ontstaat mogelijk door een verminderde doorbloeding in het hersengebied en komt voor in combinatie met darmklachten als colitis ulcerosaconstipatie en of diarree. waarbij de hersen-darm-as hinder kan ondervinden, mogelijk door het de effecten van eiwitafzettingen in de bloedvaten. In het ontstaan van deze plaque, kan dat aderverkalking veroorzaken, omdat koolhydraten, homocysteïne, suiker en cholesterol zich aan deze fosfaten binden en de hersen-darm-as verstoren.

Diabetes insipidus

Diabetes insipidus is een zeldzame diabetesvorm die niets te maken heeft met verhoogde glucosewaarden, maar dat de nieren niet juist werken. De reinigende organen produceren tot wel 180 liter voorurine per dag. De gaswisselingsuitscheiding die ze vervolgens weer concentreren tot de hoeveelheid die uit-geplast wordt. Een belangrijke rol hierin speelt het hormoon arginine, een antidiuretisch hormoon. De hypofyse scheidt de chemische stof uit, en zet het orgaan aan die schadelijke stoffen uit het bloed haalt. Bij een tekort aan vocht in de lymfebanen, wordt het gele vloeistof vol met afvalstoffen nogmaals gebruikt.

Gezonde nieren filteren afvalstoffen uit het bloed, maar laten eiwitten zitten

Bij een afgenomen nierfunctie lekken er toch aminozuren en kan eiwit in de urine op nierfalen wijzen. Vaak merken we dat er iets mis is met de nieren als ze nog maar 30% werken, daarom is het belangrijk om de nierfunctie te laten controleren d.m.v. een bloed en urine onderzoek. Er liggen lymfeknopen dicht bij alle organen en filteren de lymfe en verwijderen lichaamsvreemde stoffen als bacteriën, medicijnen en cel resten via de bloedbaan, de witte bloedcellen houden als soldaten de controle over het afweersysteem.

De nieren produceren EPO en Renine, die de bloeddruk en het bloedvolume registeren.

Wanneer de bloeddruk laag is, produceren juxtaglomerulaire cellen het hormoon renine en kan er een dorstgevoel ontstaan, waardoor we meer gaan drinken en vocht de druk van het bloed in de aderen verhoogd. Renine stimuleert de aanmaak van aldosteron in de bijnier en de aanmaak van ADH in de neurohypofyse en als hormonen opgeslagen worden die de hypothalamus maakt. ADH zorgt ervoor dat het vocht heropgenomen gaat worden in het lichaam, waardoor we minder gaan plassen, wat voor hypertensie kan zorgen.

Een trage stofwisseling, zorgt voor ophoping van afvalstoffen

Als de nieren trager gaan lopen, door bijvoorbeeld overbelasting, stress, vreemde stoffen in het lichaam of een onbalans in voedingsstoffen, kan dit gevolgen hebben voor de schildklier en kunnen eiwitafvalstoffen zich opstapelen in de buitenste laag van het lichaam, in organen en slijmvliezen. De huid werkt als een spiegel van de darm en de lever

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Het dagprogramma is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, zoals bij schildklier-falen, pre-diabetes, hypoglykemie en helpt bij lever, nieren en bijnier-falen. Maak de aanpassing bespreekbaar met behandelend arts, bij medicatiegebruik. Dit dagprogramma is los te koop en de eerste stap naar een bewuster welzijn.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
✔️ Opstaan➡️ Moodboard👉 Overzicht van doelenMaak gebruik van een moodboard 📰
✔️ Ontbijt,
De eerste energie voor de dag
➡️ Een doel maken👉 Het verleden
✔️ Lunch➡️Een dagboek maken
✔️ Avondeten➡️ Timemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
✔️ Pauzes➡️ Wat vermeden wordt
✔️ Slapen gaan➡️ Verwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
✔️Onderzoek, advies en begeleiding➡️• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
👉 Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;
👉 Persoonlijke ervaringen
✔️ Algemene voorwaarden➡️ Lees hier de algemene voorwaarden
✔️ Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
✔️ Pas op met zware metalen en parfum➡️ Parfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
👉 Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Een balans tussen lever en nieren

De lever bevordert het stromen en loslaten van bewegingen, de nieren bevorderen het opslaan en afdichten. Beide organen hebben een dualistische band met elkaar en voed de nierfunctie de leverfunctie zodat deze normaal kan functioneren. Nierfalen kan tot leverfalen leiden, waarbij er migraine kan ontstaan of pijn aan beide zijden van de ribben.

Bloedvatproblemen, aambeien, spataderen en wondjes

In een later stadium kunnen er bloedvat problemen ontstaan, door plak aan de binnenkant van de aderen. Net als een uitgerekte elastiek, worden slap en kunnen stuk gaan. Aambeien, spataderen, wondjes die niet dicht willen gaan op onze voeten, eiwitten in urine en uiteindelijk kan het lichaam uitgeput raken. Als er er niets veranderd, kunnen er chronische ziekten ontstaan. Bloedvatvernauwingen ontstaan niet alleen door een te hoog gehalte aan cholesterol, maar ook door teveel homocysteïne in het bloed. 

Langdurende aderbeschadiging kan leiden een vitamine B12 tekort

Het bloed zorgt ervoor dat alle cellen van zuurstof voorzien worden, deze stofwisseling verbrand eiwittenvetten suikers en koolhydraten. Als er minder zuurstofgas  voorradig is, betekend het dat verbranding trager kan worden, de cel opzwelt en lage bloeddruk kan ontstaan. 

Hoe diabetes te verzorgen

Zorg voor een zo’n constant mogelijk niveau aan suiker in het bloed, gebruik geen en bewerkte suikers. Matig het eten van bewerkte koolhydraten en voorkom te te veel maagzuur en bewerkt vet. Eet vezels uit groenten, noten, bonen, kokosnoot, en groente, fruit pas na 14.00, eerst moeten de cellen leeg. Consumeer vis en eet kleine porties en drink vocht

Het bezoek, het etentje, het heerlijke weer, de barbecue, iemand anders heeft ook een ijsje, een pilsje, we willen er zo graag bij horen. Iedereen zit gezellig te tafelen en gevoel als een ware stoorzender te boek te staan, doet ons toch mee smullen, sterker nog, terwijl velen op feestjes uren zitten, lijkt het wel steeds op “zeuren” over bewegen en het eten. Zeg gewoon niet dat het minderen van eten gezond maakt en wandelen de bloedvaten versterkt. Ga gewoon en trek de jas aan, het is de enige manier. bent begonnen of dat je gaat wandelen, ga gewoon je gang en trek je jas aan.

Handige tips, om te voorkomen dat je niet gaat bewegen. Sta vroeg op, mede omdat je misschien nog moet werken, of omdat je nog van alles moet ondernemen, je deur voor bezoek open staat, het huishouden, je kinderen die nog klein zijn, misschien is op dat tijdstip je partner nog thuis. Genoeg bewegen kan gewichtstoename helpen voorkomen en kan ook helpen bij het verlagen van cholesterol. Tijdens het sporten verbrandt je calorieën. Hoe intensiever je bezig bent, hoe meer calorieën je verbrandt.

Besteed aandacht aan het gebruik van koolhydraten

Onze hersenen spelen een grote rol in de stofwisseling, zo leren we het reptielenbrein waar we snel energie van krijgen, als we moe zijn en zo gebruiken steeds meer mensen koolhydraten en per dag, dan onze voorouders uit het stenen tijdperk in een heel jaar aten en juist dat kan het lichaam niet verteren. Zo hebben we snelle en langzame suikers nodig, die heel verschillend in het lichaam worden opgenomen door onze spijsvertering. Als het brein geen voedingsstoffen krijgt, slaat het alarm.

Schimmels zijn dol op een bodem van eenvoudige suikers

Het hoofd vraagt de darm om hulp en bespaart intussen energie en laat de vertering in de maag langzamer lopen, door vertraging, blijft het voedsel in de maag staan en gaat rotten, schimmels zijn dol op deze bodem van eenvoudige bewerkte suikers. De behoefte aan voedsel in het brein veranderd, dit komt door de verandering van de bacteriestammen, genaamd candida albicans (schimmelinfectie). 

Zoete aardappel, ontstekingen, diabetes en pijn

De zoete aardappel zou namelijk een stofje in zich hebben, genaamd Adiponectine dat bloedsuikerspiegel in evenwicht houdt en insulinepieken tegen zou gaan. Adiponectine in de zoete aardappel zorgt ervoor dat het insulineniveau beter gereguleerd wordt. Dit kan gelden voor pre-diabetes, diabetes, ook type 2. Adiponectine is een hormoon dat door vetcellen wordt aangemaakt. De bataat stimuleert de aanmaak van dit hormoon. Te veel foute vetten in het lichaam kan leiden tot een ontstekingsreactie in vetcellen, die diabetes kan veroorzaken.

De gevolgen van het verwaarlozen van diabetes, het verhaal van Wim

16 Jaar is Wim diabetespatiënt, pas 2 jaar geleden heeft Wim deze sluipmoordenaar serieus genomen. Te laat helaas. In 1990 kreeg Wim een hartaanval, hij was toen 29 en had al geruime tijd last van pijn op zijn borst maar wilde niet aan het ergste denken. Begin 1991 is Wim geopereerd in Breda, 5 by-passes. Nooit klachtenvrij geweest, lag ook deels aan Wim zelf. Hij nam het niet zo nauw, de meeste meters liep hij op-en-neer naar de cafetaria of de Chinees. In 1997 liep het helemaal uit de hand. 

Wim kon geen stap meer zetten en was verslaaft aan het tabletje onder zijn tong

Op den duur niet meer werkende tabletjes voor onder mijn tong om mijn bloedaders wijder te maken. Dit resulteerde in een zgn. TEC-behandeling, iets gelijk dotteren maar in plaats van een balonnetje gingen ze met een soort mesje in mijn aders om de obstakels weg te schrapen. De kans op overleven was 25%, daar kon Wim het mee doen. Gelukkig lukte de ingreep en kon hij weer even  letterlijk en figuurlijk ademhalen. Voor een paar maanden want de problemen begonnen opnieuw.

Derde chakra, is verantwoordelijk voor de energie en het middelpunt van ons zelfbeeld, gebeurtenissen tussen ouder en kindwilskracht, zelfdiscipline en warmte in onze persoonlijkheid. Als er door de spijsvertering, zoals de maag, alvleesklier en de darmen niet voldoende verteerbare voedingstoffen aangeboden krijgen, is er minder energie beschikbaar en zal de aura zich beschermen.

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's

Voet en huidverzorging bij diabetes

Ontgiften via voeten, ze dragen onze complete lichaamsgewicht en verdienen een goede verzorging, help ze om oedeem te voorkomen. Via een voetreiniging kunnen we proberen het lichaam aan te zetten tot het verwijderen van afvalstoffen via het lymfestelsel. De reiniging is de meest veiligste manier om het lichaam te ontgiften, blijft een noodzaak om bij naast het verwijderen van ongewenste stoffen voldoende te drinken. Daarnaast is een huidverzorging een verdere belangrijke stap, het is tenslotte de spiegel van onze lever.

Huid en slijmvliesverzorging lijn met Aloë Vera, met uitleg over verschillende behandelingen

De huidverzorgingslijn versterken elkaar en bieden een krachtige onderhoud, die helpen de zichtbaarheid van huid en slijmvliesirritatie te verminderen. Ze stimuleren egale auralagen en ondersteunen de schoonheid van binnenuit, want ons vel werkt samen met de lever. De producten kunnen het beschermende epitheel soepeler en zachter maken, de producten zijn parfumvrij! Drink altijd voldoende water 💧 eet vezels uit groenten🥑 eet vaker puur vet, beweeg en neem momentjes om te rusten
ProductnaamInformatie over het productWaarvoor te gebruikenOverige informatieGezicht en huidproblemen
Milde reinigingslotion, zonder parfum➡️Reinigingslotion✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷Voeten ;
✅⤷ Benen;
✅⤷ Handen;
✅⤷ Kortom, bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
Houdt het interne systeem ook schoon, Het lichaam als de beste dokter

Prijslijst
Voorhoofd - Stress
➡️Water drinken
➡️Disbalans tussen rennen en rusten
Firming serum, parfumvrij➡️Firming serum✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid
Drink voldoende vocht
Prijslijst
Tussen wenkbrauwen
➡️Leverfalen
➡️Nierfalen
➡️Te veel maagzuur
Restoring crème➡️Herstellende crème✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid;
✅⤷ Herstellende crème voor de huid in het algemeen.
Eet voldoende vezels

Neus
➡️Luchtwegen
➡️Hart en bloeddruk
Het aloe bio-cellulose mask➡️Reinigend masker met Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid masker
Onbewerkte vetten houden de huid soepelRechter wang
➡️Ga naar buiten, doe ademhalingsoefeningen
➡️Pas op! Teveel suiker inname
Infinite Forever set➡️Dag - nachtcreme met parfumvrije reiniging en verjongingsgel voor de huid, voor mannen en vrouwen✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Hoofdhuid:
✅⤷ Een deel van de producten kan gebruikt worden om de huid te reinigen en te versterken. Bovendien een super leuk cadeau 🎁
Een gezonde huid, beschermt onze AuraLinker wang
➡️Mijd bewerkte vetten<Gal en lever falen/a>
Aloe Body Wash✅ Om de huid te reinigen en het vocht in de huid vast te houden. Met natuurlijke ingrediënten als Aloë Vera. Lees meer...✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die reiniging kan gebruiken
De beste reiniging van de huid, isgewicht en energiebalans, zodat de cellen ons beschermen en niet vergroten. Wang dichtbij de neusvleugels
➡️Darmklachten
➡️Ontdek welke voeding problemen geeft
Aloe Body Lotion➡️Meer informatie over de ingrediënten✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Het lichaam;
✅⤷ Bij elke huidtype, die verzorging kan gebruiken
PrijslijstKin
➡️Milt, spijsverteringsklachten
➡️Hormonaal disbalans
Aloë Vera Lips, multifunctioneel EHBO kidjeTe gebruiken bij
✅ Insectensteken;
✅ Stekende pijn bij brandnetel;
✅ Kleine brand en snijwondjes;
✅ Pijnlijke en ruwe voetzooltjes van hond of kat. Meer informatie
Neem altijd 2 sticks mee, eentje voor uw huisdier en voor uzelf, zodat er altijd een hygiënische omgeving is.Voor gezonde darmen, huid en lever, obstipatie voorkomenKaaklijn
➡️Problemen met het gebit en tandvlees
➡️Tandpasta met Aloë Vera
Propolis huid crème✅ Propolis crème ondersteuneMeer informatien het herstel van de huid. Voor de huid, niet om in te nemenStel een vraagEen dermatoloog kan een diagnose stellen, alvorens met zelfzorg producten wordt begonnen
➡️Forever Aloe Vera Gel✅ Aloe Vera Gel is een pure aloë drank met 99,7% aloë vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷Mond;
✅⤷ Als drank te gebruiken
Aloë Vera drinkgel (12 x 330 ml)
• Gel uit het binnenblad van de plant
➡️Meer informatie over de gel
Stel een vraag
➡️ Tandpasta zonder fluor✅ Voor gezond tandvlees Gebitsverzorgingsgel van Aloë Vera✅⤷ Voor mannen en vrouwen;
✅⤷ Mondverzorging
⬇️
Eet wat vaker 🥕 worteltjes voor fluor
🔵 ➡️ Vijfde chakra
➡️ Collageen➡️ Informatie collogenenwerking➡️ Onderzoek en begeleiding➡️ Aurahuid, chakra kleurenonderzoek➡️ Slijmvliesanalyse