Sport, gewicht, levensstijl en voeding

Beweging, vochtgehalte en voeding zijn met elkaar verbonden, wanneer we een actief leven hebben, dan vragen we heel wat van het lichaam. Voor de chakra’saura en de bloedvaten kan dit ontzettend gezond zijn. Als we veel sporten, presteren, denken dan hebben we ook voldoende bouw- en brandstoffen nodig om goed met die bewegingen en gedachten om te gaan. Steeds meer mensen zien het belang van bewegen, mede omdat  bewegen ons meer energie kan geven, we beter kunnen slapen en denken, mogelijk  verliezen we zelfs nog gewicht en presteren we beter op werk of in ons privé leven, echter is het noodzakelijk een juiste balans te vinden tussen cortisol en DHEA.

Sport, gewicht, voeding, beweging, voeding, vochtgehalte, bloedvaten, gedachten, cortisol, DHEA. Stofwisseling, spieropbouw, eiwitten, fitness, hardlopen, wielrennen, vezels, koolhydraten, vetcellen, spieren, energie, zuurstof, zuurstoftoevoer, ijzer, afvallen, lijnen, maagzuur, bloedonderzoek, wielrennerstest, overtraining, prostaat, bodybuilding, vechtsport, cholesterol, pre-diabetes, krachttraining, conditie, slapen, herstel, longklachten, osteitis pubis, botten

Achter het begrip stofwisseling schuilt niets anders dan het totaal van alle chemische processen die in ons lichaam plaatsvinden. In het algemeen wordt de spijsvertering in verband gebracht met een bepaalde snelheid, ‘Hij heeft een snelle verbranding van voedsel, zij heeft een langzame vertering. De chemische processen in ons lichaam kunnen van hun snelheid variëren. Wanneer we gebruik willlen maken van een snellere stofwisseling om ons lichaamsgewicht gunstig te beïnvloeden, kunnen we beter stofwisseling vertragend gedrag vermijden. 

  • Spieropbouw, door de spieren voldoende te belasten en een eiwitrijk voedingsplan;
  • Lichamelijke inspanning, zoals fitness, hardlopen of wielrennen;
  • Meer en of vaker en gevarieerd eten, zoals een balans tussen vocht, vet, vezels en beweging.

Pas op met koffie, suiker en snelle koolhydraten

Een sporter die let op zijn gezondheid zal geen moment denken aan onverstandige activiteiten, zoals koffie of nicotinegebruik, energie stimulerende middelen en medicijnen die de stofwisseling versnellen. Dit proces wordt anders, wanneer we het te druk krijgen, teveel moeten presteren, dan gaat het reptielenbrein anders reageren en gaat op zoek naar snelle energie als koolhydraten en suikers.

Zo leren we het reptielenbrein waar we snel energie van krijgen, als we moe zijn en zo gebruiken steeds meer mensen koolhydraten en per dag, dan onze voorouders uit het stenen tijdperk in een heel jaar aten en juist dat kan het lichaam niet verteren. Zo hebben we snelle en langzame saccharides nodig, die heel verschillend in het lichaam worden opgenomen door onze spijsvertering. Als het brein geen voedingsstoffen krijgt, slaat het alarm en vraagt de darm om hulp en bespaart intussen energie en laat de vertering in de maag langzamer lopen, door vertraging, blijft het voedsel in de maag staan en gaat rotten, schimmels zijn dol op deze bodem van eenvoudige bewerkte suikers.

Sporten in zweterige sportkleding kan de gezondheid schaden en een heuse broeihaard voor bacteriën worden. Hierdoor is het risico op huidaandoeningen als infecties, zelfs rond de edele delen mogelijk. Uiteraard ook mannen kunnen in die regio een nare schimmelinfectie oplopen. Deze bacillen kunnen vanuit de huid cellen ontstekingsstofjes aanmaken, witte bloedcellen ruimen ze voor ons op.

Wanneer de vetcellen zich vergroten en vet ophopen, kunnen afvalstoffen in het bloed komen

Geven de vetcellen zoveel ontsteking stofjes af, dat dit in het bloed terecht kan komen en ze een wijder makend effect hebben, ook wel “subklinische ontsteking” genoemd. Er is op dit moment geen sprake van een etterende wond, maar er zijn wel steeds signalen van ontstekingen in het bloed. Deze stoffen worden weer in verband gebracht met overgewicht en verscheidene andere ziektes.

Opbouw van de spieren voor een snellere verbranding van vet

Omdat spierweefsel actief wordt doorbloed, is de basisomzetting van zijn stofwisseling  sneller en hoger dan bijvoorbeeld die van vetweefsel. Een beetje meer aan spieren laat de stofwisselingsmotor al in de stationair-stand sneller draaien en het brandstofverbruik stijgen.  De volgorde van vetopslag wordt bepaald door genetische informatie, die in onze lichaamscellen is opgeslagen. 

Bij mannen ontstaat eerder de zogenaamde appelvorm, dat wil zeggen dat overtollig vet zich vooral in de buikholte ophoopt. Vrouwen daarentegen zijn eerder peervormig, dat wil zeggen dat het overtollige vet zich in de onderbuik, op de heupen, de billen en de dijen bevindt. Suiker en bewerkte koolhydraten zijn één van de grootste oorzaken voor het ontstaan van een vetrand rondom de buik. Ook teveel zout kunnen beter vermijden. 

Opbouw spieren, afbraak van vet

Bij elke lichamelijke inspanning doet het stofwisseling activerende effect zich niet alleen tijdens de belastende fase gelden, maar ook nog enige tijd na afloop van de beweging en dus in rust stand. Hoe uitputtender de beweging was, hoe langer de versnelling in de stofwisseling aanhoudt tot maximaal zes uur bij intensieve belasting. De plaatsen die het laatst in omvang zijn toegenomen, worden het eerst weer slanker. Daar waar de eerste vetkussentjes ontstonden, wordt je het laatst weer slank.

Voeding en de stofwisseling, blijven belangrijke punten en mag niet vergeten worden. Achter het begrip spijsvertering schuilt niets anders dan het totaal van alle chemische processen die in ons lichaam plaatsvinden. In het algemeen wordt de stofwisseling in verband gebracht met een bepaalde snelheid, ‘Hij heeft een snelle stofwisseling, zij heeft een langzame stofwisseling. De chemische processen in ons lichaam kunnen van hun snelheid variëren en dit kan opgang gebracht worden door actief bezig te zijn. Een balans is bij alle processen nodig, zoals bij cortisol en DHEA, zoals bij rennen en rusten.

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Introductie van programma, het is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, schildklier problemen, pre-diabetes, het voorkomen van hypoglykemie en een verbeterde functie van de lever, nieren en bijnieren. Het spreekt voor zich dat er een arts bezocht wordt en dat er niet onverstandig omgesprongen gaat worden met aanpassing van voeding, voedingssupplementen en medicijnen. Net zo goed als het balancerend kan werken, kan het bij onjuist gebruik ook het lichaam en het hormonale stelsel tegenwerken, houd contact met de arts. Dit voedingsadvies is zonder onderzoek en begeleiding. Het tabel geeft weer, hoe het programma opgebouwd is en wat er verwacht kan worden.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
OpstaanMoodboardOverzicht van doelen

Voorbeeld van een moodboard
OntbijtEen doel maken
LunchDagboek, voeding, tijd en beweging

Een dagboek maken
AvondetenTimemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
PauzesWat vermeden wordt
Slapen gaanVerwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
Onderzoek, advies en begeleiding• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
• Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;

• Persoonlijke ervaringen
Algemene voorwaardenLees hier de algemene voorwaarden
Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
Pas op met zware metalen en parfumParfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Lekker tafelen in het weekend en doordeweeks veel minder eten, pas op!

Mensen die ertoe neigen gemakkelijk vet op te nemen, eten vaak helemaal niet zoveel. Integendeel, ze eten vaak dagenlang minder dan volgens hun berekende energiebehoefte zou mogen. Ze proberen vaak om de opname van calorieën te verlagen door minder vaak te eten. Kleinere of grotere overtredingen in het weekend of op een feestje worden door aangepaste maaltijden in de daaropvolgende week gecompenseerd, maar deze ‘overtredingen’ worden niet tenietgedaan door de dagen daarna minder te eten. 

Door minder te eten, gaat het lichaam gaat energie besparen

De oorzaak is het ‘opslagmechanisme‘ van de stofwisseling. Dit begint niet pas een aantal dagen na de voedselvermindering, maar al na een paar uur. Laat je bijvoorbeeld door jouw werk een hoofdmaaltijd vervallen, dan worden eerst alle energie verbruikende processen verminderd. Bij twee maaltijden per dag kan de gemiddelde stofwisselingssnelheid daarom duidelijk lager zijn dan bij vijf keer een energieopname met tussenpozen van twee tot drie uur. Houd er ook rekening mee dat de stofwisseling ‘s nachts langzamer werkt dan overdag.

Grote inspanning is de verhouding door de bemoeilijkte zuurstoftoevoer vrijwel tegenovergesteld. Je hoort vaak dat een niet al te intensieve conditietraining na ongeveer een half uur effectief vet verbrandt. In werkelijkheid verandert de verhouding koolhydraten en vetten al vanaf het begin. De vetverbranding neemt bij gematigde belastingen voortdurend toe en na een half uur, heb je de meeste vetverbranding. Een belangrijke factor bij een succesvolle gewichtsvermindering is het sporten en of bewegen.

Bij het kiezen van een geschikte sport of bewegingsactiviteit rijst de vraag: betekent werken aan je conditie door te sporten of te bewegen ook vetverbranding? Ja en nee! Immers: vetverbranding hangt af van voldoende zuurstoftoevoer. Denk maar aan wat er met een brandende kaars gebeurt waarover een (leeg) glas wordt gezet. Juist, hij gaat uit. En met onze vetverbranding gebeurt bij een intensievere inspanning precies hetzelfde. 

Heel belangrijk is een goede zuurstoftoevoer met voldoende ijzerhoudende voeding. Anders kunnen er klachten ontstaan als haaruitval, problemen met de schildklier, angstige gevoelens, een algemene moeheid, bleke huid en een onregelmatige hartslag. Door onvoldoende zuurstof binnen te krijgen kan het ons lymfesysteem vergiftigen. Zo wordt het lichaam  beroofd van voedingstoffen en uiteindelijk kan dit ziekte als sepsis of immuunziekten geven. 

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Voedselprana wordt opgenomen via de tong, mond en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond, voedsel wordt gekauwd en speeksel wordt geproduceerd door de speekselklier ( hier worden ook al voedingstoffen via de slijmvliezen opgenomen ) en zetmeel wordt verteerd. Speeksel bestaat uit water, enzym en slijm en heeft als functie het deels verteren van zetmeel en het glijbaar maken van het eten.  “De slijmvliezen moeten hiervoor wel gezond zijn, er mogen geen ontstekingen in het tandvlees of mond aanwezig zijn, dit kan het proces verstoren. 

Begeleiding bij het sporten, om blessures te voorkomen

Professionele begeleiding bij sport en beweging onderscheidt zich door persoonlijke aandacht. Voor iedereen is er een trainingsprogramma op maat. Zoals specifieke fitnessprogramma’s voor de jeugd, sporters die tot het uiterste willen gaan, 50 plussers, mensen met medische problemen, lichamelijke of geestelijke beperkingen. Allerlei kwalen kan iemand die wil bewegen hinderen. Zoals gewricht en rugklachten kan onschuldig lijken, maar ook heel pijnlijk, waardoor bewegen en of sporten ongezond of zelfs onveilig kan zijn. 

De suikerverbranding

Een vragenlijst zou hier wellicht een uitkomst zijn en een trainingsschema gemaakt bij een personal fitness trainer zou kunnen helpen om doelen te behalen. We vergelijken  suikerverbranding even met hout, het natuurproducten vraagt minder zuurstof en gaat daarom sneller dan de zuurstof intensieve vetverbranding. Als we steenkool gebruiken, die pas goed werkt als het vuurtje al wat langer aan het branden is, de energieverbruiker voor de lange termijn.

Als het voorjaar zich aandient, willen we vaak reserves kwijt

Niet iedereen beschikt over een passende voedingskennis naast het sporten en bewegen en eenvoudig is dat zeker niet. De kennis van de juiste voedingstoffen is een van de factoren die bepalend zijn voor succesvol gewichtsverlies of spieropbouw. Elk voorjaar is het weer zover, het vet van de winter wordt zichtbaar, de tijd van de jurkjes, korte broeken en zwemkleding breekt aan. Juist in deze dagen zijn de verschillende aanbiedingen om snel gewicht te verliezen verleidelijk.

Minder bewerkte koolhydraten en meer koolhydraat arme groenten

Begin eerst met het verminderen van de grotere hoeveelheden bewerkte koolhydraten uit de maaltijden en start met het verkleinen van porties aardappelen en neem zoete aardappel, zilvervliesrijst en volkorenpasta en de suikerhoudende dranken, vervang deze door meer eiwitten en koolhydraat arme groenten als courgette, witte kool, venkel. bloemkool, spinazie en wortels, Schrijf de veranderingen op in een dagboek. Kijk na twee weken de verlagen na en noteer wat er is veranderd en of de behoefte van bewerkte suikers is veranderd. 

Hoe schaden koolhydraten ons autonoom zenuwstelsel?

Het precieze mechanisme van hoe overmatige inname van bewerkte koolhydraten met vaak veel suiker, resulteert in schade aan het autonome zenuwstelsel = ANS-systeem. Er zijn veel onderzoeken die aantonen dat gewichtsvermindering de medische aandoeningen verbetert die verband houden met insulineresistentie en insulineresistentie wordt veroorzaakt door overmatige inname van bewerkte koolhydraten. Zo kan een koolhydraat beperking veel fysieke symptomen van autonome stoornissen zoals frequentie van de urine, maagzuur, opgeblazen gevoel, angstige gedachten, slapeloosheid en duizeligheid voorkomen en darmen en de hersenen gaan samenwerken, door de juiste eiwitten te eten. 

Een benzine auto rijdt ook niet op diesel

Zo is ons lichaam niet geschikt voor alleen bewerkte koolhydraten, die niet verteerbaar zijn. Ook geloven mensen ten onrechte dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over het eten van te veel bewerkte suikers als ze regelmatig sporten. Ze zullen ze gewoon “verbranden”. De toxiciteit van overmatige van vooral veranderde structuren sachariden is niet te wijten aan de overmatige calorieën die ze kunnen leveren, maar meer vanwege het toxische effect.

Het denken dat sporten een van de toxische effecten van bewerkte koolhydraten kan wegnemen, is vergelijkbaar met een alcoholist die denkt dat het drinken van een fles wodka onschadelijk is, omdat ze voldoende zullen bewegen om de calorieën in de wodka te verbranden. Meer sporten kan meer calorieën verbranden, maar heeft geen invloed op de mogelijke toxische aard van alcohol of de veranderde structuur van koolhydraten. Een goede onbewerkte koolhydraatinname is bij langdurige inspanning van groot belang. Een koolhydraatrijke voeding zorgt voor een optimale glycogeenvoorraad in de spier en de lever. 

Er zijn speciale testen ontwikkeld om de juiste ondersteuning te bieden bij het behalen van betere sportprestaties. Door meerdere malen per jaar bloedtesten uit te voeren, krijgt de sporter een goed en volledig inzicht in het fysieke gesteldheid. Hierop kunnen vervolgens  trainings– en wedstrijdprogramma op aangepast worden. Krijg dat extra zetje in de rug met een professioneel personal trainers. Tijdens een vrijblijvende kennismaking bespreken de trainers alle fysieke en mogelijke mentale doelen die gewenst zijn. Aan de hand van deze doelen stelt de trainer een persoonlijk Leefstijl Programma samen.

Vetten worden algemeen verboden omdat het dikmakers zijn en inderdaad levert een gram voedingsvet meer dan twee keer zoveel energie als dezelfde hoeveelheid suiker of eiwit. Alleen zijn vetten door hun hoge energiegehalte voor de mens bijzonder nuttig, want ze vormen in het onderhuidse vetweefsel van het lichaam een vrijwel onuitputtelijke energievoorraad, die kan worden aangesproken voor de winning van energie op de langere termijn, zoals bij het sporten. Naast risicofactoren als overgewicht, weinig beweging, vetrijk eten, roken, stress, pre-diabetes en hypertensie, zijn vooral stoornissen in de vetstofwisseling een van de hoofdoorzaken, wat kan wijzen op problemen met de lever of de gal

Water vet en eiwitten, het evenwicht tussen LDL, VLDL en HDL

Maken het grootste deel van alle organische verbindingen in het menselijk lichaam uit. De naam proteïne is afgeleid van het Griekse woord protos = de eerste. Proteïne wordt als eerste of belangrijkste stof aangeduid, omdat hij het basiselement van de cellen van alle levende wezens is. Of het nu spieren betreft, organen, botten, kraakbeen, bloed of huid, elke cel bevat eiwitstoffen. Ook de opbouw van enzymen en hormonen is alleen mogelijk met behulp van proteïnen. Proteïnen worden gevormd door planten. Het dierlijk organisme kan de opgenomen proteïne alleen in de basiselementen, de aminozuren, splitsen en weer zo samenstellen dat hij voldoet aan de eigen behoeften. 

Het vervoer van vet oplosbare vitamine en linolzuur en gevaar van verborgen vetten

Naast het beschikbaar stellen van energie vervullen vetten nog andere vitale functies in het lichaam. Ze omgeven de organen met een beschermings- en isolatielaagje, ze vervoeren vitaminen die in vet oplosbaar zijn en zijn onderdeel van de biologische membranen in de celwanden. Ook al hoeft in ons land niemand bang te zijn voor een tekort aan vetzuren, toch is het belangrijk om te weten dat één bepaald vetzuur niet door het lichaam zelf kan worden gemaakt: dit linolzuur is voor het menselijk organisme van levensbelang. De dagelijkse behoefte aan linolzuur ligt tussen de tien en dertig gram. Het is te vinden in bijvoorbeeld plantaardige olie, noten en granen. Juist de dierlijke vetten zijn vaak niet herkenbaar met het blote oog, zoals in kaas, worst of vlees. Men noemt dit ook ‘verborgen vetten’.

Ze zijn een bestanddeel van alle cellen en weefsels. Niet alleen spierweefsels als onze armen en benen, maar ook ons hart en andere organen als het hersenen zijn opgebouwd uit eiwitten. De eiwitten die opgebouwd zijn uit aminozuren hebben voor ieder weefsel een eigen aminozuur. Eiwitten voor nagels en haren geven het een bepaalde hardheid, eiwitten in de wanden van bloedvaten zorgen voor elasticiteit, eiwitten in botten en tanden zorgen voor de opname van kalk, het werkt als een bouwsteen en houd weefsel bij elkaar, dat het niet kan gaan lekken, evenals onze bloedvaten, als de vaatwanden niet stevig genoeg zijn door aminozuren, dan kan er lekkage ontstaan en daardoor bloedarmoede en uiteindelijk kan leiden tot een vitamine B12 tekort.

Als er een tekort aan nutriënten ontstaan kan daardoor pre-diabetes  ontstaan, met gevolgen als pijnklachten. Uit aminozuren worden enzymen en hormonen gemaakt en worden antistoffen opgebouwd om auto-immuunziekte te voorkomen. Dit proces beschermd het lichaam tegen indringers die het lichaam ziek kunnen maken.  Ons Immuunsysteem en lymfebanenDoor onvolwaardige eiwitten te eten, brengt dit uiteindelijk een tekort aan nutriënten, aminozuren, enzymen en hormonen ontstaan, met gevolgen als pre-diabetes, het voorstadia van diabetes

Tijdens ziekte, herstel of andere belangrijke processen in je leven, zijn eiwitten en proteïnen,  belangrijk voor de vorming van aminozuren in het lichaam, die de bouwstenen voor het lichaam zijn. Je hebt van de aminozuren slechts een paar microgram tot een paar gram per kilo lichaamsgewicht per dag nodig. Sommige mensen hebben wat meer nodig. Dat kan zijn bij: Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven. Ook mensen met chronische ziekte of wonden, bij krachttraining, een kind in de groei, als we ouder worden, geen eetlust hebben of bang om te eten, door bijvoorbeeld het eten niet goed verteerd. 

Teveel eiwitten

Een eiwitinname boven de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor fysieke activiteit leidt dus niet tot bevordering van eiwitopname, maar kan mogelijk leiden tot spierafbraak, bovendien moeten de nieren hard werken, om het overige eiwit uit het lichaam te verwijderen en dat kan stress geven. Is het verstandig om zomaar een eiwitrijk supplement te nemen? Nee. Wanneer je bijvoorbeeld teveel eiwitten eet en dit vervolgens niet gaat verbranden, kun je bijproducten van stikstof binnen krijgen die je nieren moeten afbreken. 

Een verhoging van cortisol kan bij stress het histamine gehalte verhogen, waardoor het de immuun functie voor een deel uit kan schakelen. Cortisol en DHEA kunnen niet tegelijk functioneren. Hoge cortisolwaarden verhogen de bloedsuikerspiegel en kan de schildklierfunctie afremmen en geeft minder energie. DHEA wordt gemaakt uit onbewerkt plantaardig en dierlijk vet “Het goede HDL Cholesterol“. Het stresshormoon en de hydro epi androsteron zijn elkaars tegenpolen en houden elkaar in evenwicht.

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Introductie van programma, het is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, schildklier problemen, pre-diabetes, het voorkomen van hypoglykemie en een verbeterde functie van de lever, nieren en bijnieren. Het spreekt voor zich dat er een arts bezocht wordt en dat er niet onverstandig omgesprongen gaat worden met aanpassing van voeding, voedingssupplementen en medicijnen. Net zo goed als het balancerend kan werken, kan het bij onjuist gebruik ook het lichaam en het hormonale stelsel tegenwerken, houd contact met de arts. Dit voedingsadvies is zonder onderzoek en begeleiding. Het tabel geeft weer, hoe het programma opgebouwd is en wat er verwacht kan worden.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
OpstaanMoodboardOverzicht van doelen

Voorbeeld van een moodboard
OntbijtEen doel maken
LunchDagboek, voeding, tijd en beweging

Een dagboek maken
AvondetenTimemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
PauzesWat vermeden wordt
Slapen gaanVerwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
Onderzoek, advies en begeleiding• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
• Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;

• Persoonlijke ervaringen
Algemene voorwaardenLees hier de algemene voorwaarden
Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
Pas op met zware metalen en parfumParfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Onvolwaardige voeding, bewerkte koolhydraten leiden tot meer maagzuur. Jouw hersenen spelen een grote rol in de stofwisseling. De gemiddelde mens, gebruikt meer koolhydraten per dag, dan onze voorouders uit het stenen tijdperk in een heel jaar aten. Maagzuurremmers zoals Omeprazol, losec, rennies, zantac, enz. kunnen de opname en vertering van aminozuren belemmeren, met gevolgen voor de slaap en energie en kan leiden tot vermoeidheid en zo kunnen maagzuurremmers ook leiden tot bloedarmoede en longproblemen.

Verschillende stadia en symptomen bij longklachten

Zuurstof is van levensbelang voor elk levend wezen. Wanneer men zuurstofgebrek heeft, kunnen er tal van gezondheidsproblemen ontstaan en uw algehele welzijn in gevaar komen.

*Betekenis FEV-1 Waarde is het volume dat in de eerste seconde kan worden uitgeademd tijdens een geforceerde uitademingsmanoeuvre, zoals bij sport en hoeveel lucht met kracht uitgeblazen kan worden.
Ontwikkelingsstadiums - Allergieën Symptomen & FEV-1 waardeAnalyse, indicatietesten en bloedonderzoekOverige informatie
❶ Milde COPD - longklachtenHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde >80%
Indicatietest Lekkend slijmvlies Aangedaan mondslijmvlies
❷ Matige COPD - longklachtenhoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 50-80%
Lactose Intolerantie DNA onderzoek
kracht van de ademhaling
❸ Ernstige COPDHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 30-50%
Onderzoek, begeleiding, analyse en adviesZuurstofmeter vinger
❹ Zeer ernstig COPDChronisch long falen

FEV-1 Waarde <30% met chronisch ademhalingsfalen
Bloedarmoede (hemoglobine, Hb)Endometriose en het HPV virus
Hooikoorts een aanval op ons immuunsysteemTe weinig maagzuur,
Als onvoldoende maagzuur aanwezig is, is dat ook geen prikkel voor het lichaam om een dikke, stevige, beschermende slijmvlieslaag rondom de darmwand en andere slijmvliezen aan te leggen om bescherming te moete bieden
uitgebreid bloedbeeld inclusief Leuco DiffVerzwakte luchtwegen zijn een ideale plaats waar microben, zoals bacteriën, virussen en schimmels en zich daar graag in nestelen.
Indicatie test Candida Albicans
Histamine intolerantie, als mestcellen ons niet meer beschermenVocht vasthouden;
Hooikoorts;
Netelroos en gordelroos;
Dunne ontlasting/diarree of obstipatie
Buikvet en overgewicht;
Onrustig en opvliegerig, soms slecht tegen fel licht kunnen;
De Tryptase bepaling is een indicator voor vaststelling van Mastocytose.
Onderzoeksmethode ELISA (EIA) uit serum. (bloedonderzoek)
Histamine intolerantie en auto-immuunziekten
Metingen van zuurstofArmband zuurstofmeterZuurstofmeter met Inspectie Certificaat en Medische KwalificatieZuurstof meten met deze ring
Het lichaam minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag nodig. Is het vochtverlies door warmte, lichamelijke inspanning enz. hoger, dan kan de behoefte oplopen tot wel tien liter per dag. Verliest het lichaam nu een procent van zijn vocht, dan ontstaat al een gevoel van dorst, bij twee procent vochtverlies zijn de prestaties wat uithoudingsvermogen betreft al minder, vanaf vijf procent kan al versnelde hartactiviteit, gebrek aan emotie, motivatie of enthousiasme ontstaan, braken en spierkramp ontstaan en bij een vochtverlies van meer dan vijftien procent is de mens niet meer in staat in leven (te blijven. Kokosroom – te vervangen door kokospoeder), ananas, limoen smoothie met een recept voor kokosroom en als vervanger voor slagroom.

Door het overtraining bij sport, zoals rennen of springen kan er osteitis pubis ontstaan, het is een aandoening waarbij er een ontsteking kan ontstaan, daar waar de rechter en linker schaambeenderen elkaar verbinden aan het onderste voorste deel van het bekken. Het bekkenbodem bestaat uit een aantal botten die de benen met het bovenlichaam verbinden. Het ondersteunt ook de darmen, blaas en interne geslachtsorganen.

Het schaambeen, is één van de drie botten waaruit de heup bestaat. Het gewricht waar de schaambeenderen samenkomen, wordt de symphysis pubica genoemd, die is gemaakt van kraakbeen. Wanneer het en de omliggende spieren ontstoken raken door belasting van het gewricht, is het resultaat osteitis pubis. De diagnose wordt vastgesteld door een arts, de klachten zijn meestal herkenbaar als is pijn in de lies en onderbuik, als er druk door bijvoorbeeld beweging wordt uitgeoefend.