Middenrifbreuk

Het middenrif is een grote spier en is de scheiding tussen borstholte en buik en wordt ook wel diafragma genoemd, net erboven liggen de longen en het hart, met de slokdarm en een verbinding maken tussen mond en maag. Net eronder de lever, de milt en het maagdarmstelsel. Bij een onbalans tussen onvoldoende of teveel maagzuur sluit de spier van de maagportier niet goed. Het spijsverteringskanaal is een buis waarin voedsel van boven naar beneden hoort te stromen, als het maagsap terug lekt tussen de verbinding van keel en de oesofagus, dan kan het spijsverteringssap, het slijmvlies stuk maken. 

Middenrifbreuk, Diafragma, nervus vagus, maagzuur, Verteringsproblemen, Geïrriteerde slokdarm, pre-diabetes, schimmelinfectie, luchtweginfecties, histamine, zuurstof, koolhydraten, gedachten, micro-organismes, gewichtstoename, suikerverslaving, maagzuurremmers

Maagzuur is ontworpen voor de vertering van de eiwitten, de nutriënten moeten opgelost worden in deze zure omgeving. De allergrootste eiwitmoleculen in ons voedsel zijn dierlijke eiwitten en gluten in granen, als er te weinig maagzuur aanwezig is, is de maag onvoldoende in staat om deze aminozuren af te breken. Het gevolg is een massa van onverteerd eiwitrijk voedsel. Dit lokt schadelijke  micro-organismes als bacteriën en schimmels, en verdringen de gezonde bacteriestammen, de vuilnismannen van moeder natuur. Deze doen zich tegoed aan de half verteerde massa d.m.v. gisting en rotting. 

Het middenrif heeft een kleine opening waar de slokdarm passeert voor dat voedsel in de maag uitkomt. Bij een hernia kan de maag door die opening omhooggeduwd worden in de borstkas. Het diafragma hoort zich te sluiten, bij de juiste zuurgraad (zeer zuur, een pH van 2 of lager). Bij onvoldoende maagzuur kan onverteerd bedorven voedsel omhoog komen, waardoor de schimmelinfecties als aspergillus fumigatus bij een verzwakt immuunsysteem, luchtweginfecties kunnen veroorzaken.

Histamine proberen de slijmvliezen te beschermen door cellen op te laten zwellen

Histamine heeft naast zijn centrale rol bij allergieën, ook een aansturende functie van de weefselhormonen, dit individuele cellen en liggen verspreid door heel het lichaam. Deze cellen spelen een rol in het RAAS, erytropoëtine – “vaak afgekort tot EPO“, en wordt vooral gevormd in de reinigende organen als de nieren en de lever, stimuleert het rode beenmerg de vorming van rode bloedcellen als zuurstofgehalte in het bloed laag is, regelt de maagsap productie en zetten de spijsvertering aan. Bij een beschadiging van een lichaamscel, kan het bloed ophopen, de bloedvaten verwijden om cellen te beschermen.

Langzame en snelle koolhydraten, ze werken heel verschillend

De gemiddelde mens, gebruikt meer koolhydraten per dag, dan onze voorouders uit het stenen tijdperk in een heel jaar aten en dat geeft teveel maagzuur. Over koolhydraten is vaak veel informatie te vinden, we zouden ze niet moeten eten, want anders worden we dik. Maar dat is wel heel kort door de bocht, als mens hebben namelijk snelle en langzame koolhydraten, die heel verschillend in het lichaam worden opgenomen. 

Als ons reptielenbrein de macht krijgt en de baas wordt over onze gedachten

Als de hersenen alarm slaan en daardoor energie willen gaan besparen, door de vertering in de maag langzamer te laten verlopen, blijft het voedsel, net als bij te weinig maagzuur in de maag staan en gaat rotten, schimmels zijn dol op deze bodem van koolhydraten en suikers en veranderen de vraag naar voedsel, waarbij het reptielenbrein de macht over neemt en beslist wat wij gaan eten en veranderd onze gedachten, die heel machtig zijn.

Als eiwitten niet juist verteerd worden en het maagzuur daardoor omhoog komt

Hierdoor ontstaan gassen, die een opgeblazen gevoel geven en ervoor zorgen dat het maagzuur omhoog gestuwd wordt, genaamd GER en GERD. Nu we weten, dat het wellicht om een gebrekkige eiwitvertering gaat. Schrijf eens op, de tijd en wat er is gegeten en wanneer de klachten ontstonden. De kans is erg groot dat deze klachten volgen na de eten van vlees, zuivel, eieren of granen. Zorg dat reflux kan voorkomen, dit kan het slijmvlies van de slokdarm beschadigen en ontstekingen geven in de slokdarmwand, waardoor vorming van littekenweefsel kan ontstaan, wat kan leiden tot zweren en of ontstekingen.

Een massa van onverteerd eiwitrijk voedsel, lokt  micro-organismes als bacteriën en schimmels

Met dierlijke eiwitten, gluten in granen ben zijn we dus bacteriën en schimmels aan het voeden, met gevolgen als een overdaad aan afvalstoffen, als indican en skatol , wat op de slijmvliezen gaat zitten en de opname van voeding dwarsboomt en lekkende darm slijmvliezen kan veroorzaken, als mogelijk aandoeningen als trage schildklier en pijnen in onze gewrichten, botten, spieren, omdat onze organen ten alle tijden voorgaan om te overleven.

Teveel eiwitrijke voeding en te weinig goed verteerbare voeding

Op oudere leeftijd ontstaan vaak verteringsproblemen, maar ook steeds meer jongeren hebben last van te weinig maagzuur, door een tekort aan basische maaltijden. Als gevolg daarvan functioneert het afsluitmechanisme van de overgang van de slokdarm naar de maag niet meer goed. Bij voorover buigen of plat liggen kan dan het zure maagsap naar de slokdarm teruglopen en dit kan de oesofagus beschadigen en veroorzaakt zuurbranden achter het borstbeen en onaangenaam leed en wordt soms verward met de pijn van een hartinfarct. Als er niets aan de situatie veranderd, kan dit verergeren in een soort hernia, dan kruipt een stuk van de maag-darminhoud door het middenrif omhoog.

Dat we oppervlakkig gaan ademen waardoor de spier van het middenrif niet genoeg gebruikt wordt. Gevolg: maag kruipt omhoog. Het is noodzakelijk om onze slokdarm te beschermen. Het probleem komt mede heel veel voor doordat de meeste mensen onvoldoende zuurstof inademen in de onderste kwabben van de longen, die in contact komen met het membraan. Als gevolg van stress, gebrek aan lichaamsbeweging, zoals wandelen, fitness en yoga, en vaak langdurig verkeerd adem halen, waardoor het middenrif verslapt.

Gevolgen van een slechte vertering en maagzuurremmers

  • Pre-diabetes: Wanneer onze bloedsuikerspiegel te hoog stijgt door veel suikerhoudende producten te eten, zorgt de alvleesklier steeds opnieuw, dat er insuline geproduceerd wordt, om de glucose om te zetten in glycogeen en we energie krijgen; 
  • Uitgeputte pancreas door het steeds maar insuline te blijven produceren raakt de alvleesklier uitgeput en steeds minder insuline aanmaakt, waardoor voorradig glucose in onze cellen niet verbrand wordt en in onze bloedbaan kan blijven circuleren en zo ontstekingen kunnen veroorzaken;
  • GER = Gastroesophageal reflex, zijn brandende verteringssappen wat in de slokdarm komt. GERD = Gastroesophageal reflux disease, als maagzuur twee keer per week of meer door het middenrif omhoog komt;
  • Verhaal ervaringsdeskundige, hoe het ontstaan van een ontstoken slokdarm grote gevolgen had voor de rest van haar leven;
  • Alleen het teveel aan maagzuur wordt vaak herkent als zijnde te weinig maagzuur en dan worden er vaak maagzuurremmers gegeven;
  • Bijnieren en pre-diabetesHet hormoon cortisol moet nu heel hard aan het werk, om alle ontstekingen op te ruimen, op dit moment zou je dus een hoog cortisol gehalte kunnen meten met hoge bloeddruk tot gevolg, als dit te lang duurt, dan kan het cortisol en DHEA uit balans halen;
  • Hypertensie is een sluimerende  aandoening, voor meer dan een miljoen Nederlanders is het de grootste risicofactor voor hart- en vaatziekten. Een verhoogde risico op een verhoogde bloeddruk kan zout zijn.

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Introductie van programma, het is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, schildklier problemen, pre-diabetes, het voorkomen van hypoglykemie en een verbeterde functie van de lever, nieren en bijnieren. Het spreekt voor zich dat er een arts bezocht wordt en dat er niet onverstandig omgesprongen gaat worden met aanpassing van voeding, voedingssupplementen en medicijnen. Net zo goed als het balancerend kan werken, kan het bij onjuist gebruik ook het lichaam en het hormonale stelsel tegenwerken, houd contact met de arts. Dit voedingsadvies is zonder onderzoek en begeleiding. Het tabel geeft weer, hoe het programma opgebouwd is en wat er verwacht kan worden.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
OpstaanMoodboardOverzicht van doelen

Voorbeeld van een moodboard
OntbijtEen doel maken
LunchDagboek, voeding, tijd en beweging

Een dagboek maken
AvondetenTimemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
PauzesWat vermeden wordt
Slapen gaanVerwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
Onderzoek, advies en begeleiding• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
• Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;

• Persoonlijke ervaringen
Algemene voorwaardenLees hier de algemene voorwaarden
Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
Pas op met zware metalen en parfumParfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Zorgen dat het maagzuur in de maag blijft

Meer keltisch zout is het enige voedingsmiddel dat rechtstreeks bijdraagt aan de aanmaak van maagzuur, omdat er chloride in zit (natriumchloride) pas op met hoge bloeddruk! Zout is niet ongezond, tenminste als we Keltisch Zeezout, zeekraal of Himalyazout consumeren, teveel is van wat dan ook, nooit goed!. Dat zijn gezonde natuurzouten waar behalve natriumchloride 84 andere mineralen en sporenelementen in zitten. In tegenstelling tot wat commerciële zoutverkopers beweren, zit er een groot verschil in gangbaar bewerkt keukenzout en zout dat wordt gewonnen uit de zee of het Himalayagebergte.
Keukenzout is geraffineerd, net als wit meel en witte suiker

Geraffineerde producten zijn ontdaan van alle voedingsstoffen en de natuurlijke werking van enzymen, die het eten verteren, is er uit gehaald, waardoor daar alleen al een onbalans ontstaat het verteren van voedsel. Een geraffineerd product is ongezond en in te grote hoeveelheden een vergif. Onbewerkt zout of zeekraal aan de maaltijden toe te voegen is een gezonde manier om aan je dagelijkse behoefte van mineralen en voedingsstoffen te komen.

Zure dranken als limoen en citroensap

In 100 gram limoen zit 88 % de dagelijkse vitamine C die we dagelijks nodig hebben. Het kan de kans op Reuma zelfs verminderen. In de limoen zit ook een stofje limonine, uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat dit stofje verschillende soorten kanker mogelijk kan bestrijden, elke dag één halve limoen uitpersen in een long drinkglas is voldoende en aanvullen met water. Bovendien helpt het sap bij een betere vertering van voedsel.

Neem voldoende vitamine C uit voeding, overdrijf niet

Er is vooraf wat tijd nodig om te wennen aan vitamine C, bouw het drinken van limoensap langzaam op van 1/4 per dag, één week lang, naar 1/2 per dag, één week lang. Het mooie ervan is, als het lichaam eenmaal gewent is aan deze vrucht, wil de griep niet meer bij ons zijn. Gebruik niet te lang grote veelheden vitamine C uit voeding suppletie, het dood ook bacteriën die we juist nodig hebben, vindt daarin een balans.

Verse limoensap verbrandt mogelijk vet

Om de stofwisseling in de ochtend op gang te brengen is het aan te raden om elke ochtend te beginnen met een glas limoenwater, het kan helpen om vet te verbranden en als een natuurlijke lichaamsreiniger werken. Bovendien past limoen prima in een dieet, als het limoensap wordt toevoegt tijdens de maaltijd, is er daarna minder trek in eten, dit komt dat limoen de bloedsuikerspiegel op pijl kan houden. 

Het biet avocado appel limoen smoothie recept

Kook eerst de rode biet, doe deze in de blender, maak de avocado schoon, voeg hem toe aan de kroot. Snijd een grote zure appel in stukjes en voeg deze toe aan de biet en avocado, pers de limoen uit en voeg een groot glas water toe, zet de blender nog eens aan en klaar is je smoothie voor 2 personen.

Ingrediënten

Eet verteerbare voeding en seizoengebonden producten

Verteerbare voeding bestaat uit enzymen en zijn de werknemers van een cel, ons personeel. Ze zijn steeds aan het werk en wij sturen ze aan met voeding. Ze knippen stukjes van de voedingsstoffen die ze ze geven en plakken er weer andere stukjes vast. Zo veranderen ze de voedingsstoffen in stofjes die de cel kan gebruiken. Zoals energie, om te kunnen wandelen of om het lichaam warm te houden. Maar ze ruimen ook afvalstoffen op.

Bij het werken maken we rommel, die afvalstoffen moeten ons innerlijke personeel opruimen

Onze werknemers gooien troep het huis uit, enzymen gooien de afvalstoffen de cel. Hier zijn heel veel verschillende enzymen voor nodig. Elk enzym heeft namelijk maar één taak. Iets anders kan hij niet. Een werknemer kan bijvoorbeeld alleen metselen, een andere kan alleen verstoppingen oplossen en weer een ander kan alleen vet oplossen. We hebben dus veel verschillende werknemers, Superhandig! 

Onverteerbaar voedsel, kan voor verteringsproblemen zorgen, waardoor afval niet meer wordt opgeruimt

Dat betekent als er een enzym ontbreekt, dat dit klusje niet meer uitgevoerd wordt. Wij eten enzymen en die enzymen werken voor ons en als we niet de juiste verteerbare voeding eten, worden er functies uitgeschakeld en kan er veel maagzuur ontstaan. Onze hersenen spelen een grote rol in de stofwisseling, zo leren we het reptielenbrein waar we snel energie van krijgen, als we moe zijn en zo gebruiken steeds meer mensen koolhydraten en per dag, dan onze voorouders uit het stenen tijdperk in een heel jaar aten en juist dat kan het lichaam niet verteren. 

Maagzuurremmers kunnen de opname en vertering van aminozuren belemmeren, met gevolgen voor de slaap en energie en kan leiden tot vermoeidheid en zo kunnen zuurremmers ook leiden tot bloedarmoede en longproblemen. IJzer is van belang voor een goede transport functie van zuurstof in het bloed. Helaas weet een deel van de mensen niet, waar ze bepaalde medicijnen nog voor gebruiken, vraag dit aan de arts!

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Een afvalplan, minder eten, kan zorgen voor een "lekkend slijmvlies", eet anders, niet minder!

Gezondheidsrisico’s van lijnen, terwijl geen achtergrondinformatie bekend is. Wie kent het niet, het jojo-effect van het lijnen, vaak helpt het afvalplan niet en is vermageren soms wel erger dan de kwaal, dan een iets te zwaar lichaam. Vaak zien we dat brood uit het dieet wordt geschrapt, maar vergeten dat dit ontbijt ook jodium bevat voor onze keelklier, als we te weinig van het mineraal jood binnen krijgen, kan zelfs de schildklier dit delfstof opsparen tot er een verdikking in de schildklier ontstaat, struma genaamd. Een cel die opzwelt als bij pre-diabetes is vele malen keren vatbaarder voor ontstekingen dan gezonde cellen.

Zonder voldoende maagzuur, wordt de bescherming minder

Als er niet voldoende maagzuur aanwezig is, is dat ook geen prikkel voor het lichaam om een dikke, stevige, beschermende slijmvlieslaag rondom de maag en darmwand aan te leggen, die ervoor voor dient als basische buffer tegen het uiterst zure en bijtende zuur. Als deze slijmvlieslaag alsmaar dunner wordt, worden de slijmvliezen van darmen, huid, maag en mond vanzelf poreus of ‘lek”. 

Histamine is een bloedvat verwijdende stof, wat bloedarmoede kan veroorzaken

De lekkage in het slijmvlies, kan er voor zorgen dat onverteerde eiwitdeeltjes in de bloedbaan terecht kunnen komen, als indringers worden gezien en vervolgens immuunreacties uitlokken, zoals ontstekingen en histamine reacties. Histamine is een natuurlijk eiwit dat wordt aangemaakt door lichaamseigen cellen (mestcellen) en vinden we het bloedvat verwijdende stof ook in verschillende voedingsmiddelen, wat uiteindelijk kan leiden tot bloedarmoede.

Het bloed zorgt ervoor dat alle cellen van zuurstof voorzien worden, deze kern verbrand moleculen als eiwittenvetten suikers en koolhydraten met behulp van frisse buitenlucht . Als er minder oxygen voorradig is, betekend dit dat verbranding trager kan worden, de cel opzwelt en druk verliest, met moeheid en een mogelijk lage bloeddruk tot gevolg. Bloedarmoede, gekenmerkt door een te laag gehalte aan bloedkleurstof (hemoglobine) of een tekort aan circulerende rode bloedcellen (erytrocyten), of door beide. De rode bloedkleurstof neemt zuurstofgas  op vanuit de longen en geeft deze lucht af aan andere lichaamscellen.

Oefening bij het teruglopen van maagzuur

Ga bijvoorbeeld mediteren, door rust te nemen. Zorg dat je gemakkelijk ligt, hiervoor kun je een deken of yoga mat gebruiken. Begin langzaam te ademen, diep in en uit door je neus. Vouw je rechterhand en linkerhand – leg je vingers onder de ribbenkast net links van het midden. Druk in en probeer voorzichtig wiggen met je vingers onder de ribbenkast tijdens elke uitademing. Vergeet niet om uit te ademen als je deze oefening doet, Tijdens elke in ademhaling, omdat de ribbenkast beweegt, trekt de maag naar onderen. 

Probeer met elke uitademing, dieper te ademhalen en onder de ribbenkast te drukken met je handen. Bij elke inademing zal dat de spier tussen de maag en het middenrif sterker maken. Doe dit voor 5-10 ademhalingen, adem heel bewust en het liefste in de natuur. Doe dit in elke oefening over de ribbenkast aan beide zijden. Terwijl de maag links ligt, werk je aan de rechterzijde dit ontlast dan meteen de galwegen, die ook een algemene oorzaak van brandend maagzuur kunnen voortbrengen. Doe deze techniek twee keer per dag, een keer in de ochtend en een keer in de avond voor twee weken, tot pijn in het gebied verdwijnt.

Bij aanhoudende zuuroprispingen kan er een besluit worden genomen om de breuk operatief te herstellen, daarbij is het aan te raden, alvorens de ingreep op de hoogte zijn van maag-darmzenuwtakken, die langs de slokdarm-maagovergang lopen. (de zenuwtakken) die beschadigd kunnen worden. De nervus vagus, loopt van het middenrif, langs de slokdarm omhoog, tussen longen en hart, en door de keel tot in de hersenen. Zo werken darm en hoofd, al heel vroeg in het leven samen. 

Bij galreflux

Ook gekend als “duodenogastrische reflux”, ontstaat een probleem met een sluitspier of klep waardoor het gal terug naar de maag en slokdarm stroomt. Brandend maagzuur, hoesten, en pijn in de bovenbuik zijn enkele symptomen van galreflux. Noodzakelijk is om de oorzaak te achterhalen, mede omdat gal terugloop ook samen met een maagzweer voor komt.

Kundalini – energie kan ons emotie- en gedachteleven versterken maar soms ook verstoren! Ze kan op een spiritueel niveau tot piekervaringen leiden en kan helpen om bij je eigen energiebron terug te keren, zodat je bij jezelf stilstaat en wat betekent  dat jij jezelf de ruimte geeft om te voelen hoe het met je gaat, om te voelen waar er spanning, eventueel pijn, in je lichaam zit die je waarschijnlijk niet voelde toen je aan het hardlopen was, wellicht juist om je gevoelens weg te stoppen.

Zeekraal bevat veel natrium, kalium, jodium en magnesium. Allemaal mineralen die voor ons lichaam onmisbaar zijn voor het goed functioneren van o.a de organen. De zeegroenten bevat aardig wat jodium, waardoor het zeker geen verkeerd idee is om het dagelijks op het menu te zetten als er geen brood gegeten wordt. Maar ook veganisten en vegetariërs kunnen zeekraal wel wat meer op hun menu zetten, ook mede door de vitamine B. 

Zonder jodium kan een mens niet, maar een teveel is ook niet goed, het gaat om een balans

We kunnen gerust stellen dat geen mens zonder jodium kan, “dan wel uit voeding”, waarbij we moeten beseffen, dat jodium teveel de schildklier kan ontregelen en dat het gebruik van een supplement houdende jodium voor over stimulering kan zorgen en om die reden altijd in overleg met een arts moet en stel een bloedonderzoek voor of het mogelijk om een jodium tekort gaat.

Uitleg T1, T2, T3, T4 en hypothyreoïdie en de functies van de schildklierhormonen

In de schildklier worden, onder invloed van het hormoon TSH, de schildklierhormonen T1, T2, T3, en T4 samen gesteld., in dit tabel worden de functies van de schildklierhormonen weergegeven
Functie schildklier hormonenVoelbaarBloedonderzoekRecepten en weetjes
In de bloedbaan is +/- 80% T4, 16% T3 en 4% T1 en T2Schildklier ( TSH, Vrij T4 en FT3Bloedonderzoek) Paranoten
T3 heeft een aanwezigheid van +/- 1,3 dagenTekort T3 betekent energieverlies. T3 heeft een aanwezigheid van +/- 1,3 dagenReverse T3 (rT3) https://www.bloedwaardentest.nl/reverse-t3-rt3.html/?ref=aliedollerVenkel
T4 is ongeveer 6 dagen aanwezig in het bloedT3 kan T4 in het niet functionele rT3 omzettenCourgette
Het enzym 5-deïodinase, dat T4 in T3 omzet, is selenium afhankelijk en doet zijn werk vooral in lever en nierenRode bieten
rT3 stijgt bij stress en ondervoedingMilt, burn-out, stress, depressie en PTSS
Meer informatie
Pas op met koffie
Als Thyroxine bindend globuline (TBG) uit balans is, kan het zijn dat testosteron en oestrogeen uit balans zijn. Oestrogeendominantie, verminderde progesteron

Informatie oestrogeendominantie
Voetverzorging
Oestrogeen dominantie


Blaas en prostaat, informatie voor mannen

a. Testosteron kan de hoeveelheid TGB verlagen;

b. Oestrogeen kan het TGB verhogen;

c. Beide kunnen leiden tot symptomen van een traag werkende schildklier
Testosteron uit het bloed meten
Informatie bloedonderzoek
Gewicht en energie
Pas op met Gluten bij schildklier problemenGlutenvrij dieet
Het Gluten eiwit lijkt op heel veel op het schildklier weefsel en kan zorgen voor een overactieve immuunsysteem
Voor glutenallergie worden 2 testen gedaan in het bloedonderzoek

Informatie bloedonderzoek
Recept wortel 🥕 wraps zonder gluten
Glutenallergie en schildklierverbinding
Meer informatie
Een ‘lekkende darm syndroom is de aandoening van de darmen waarbij de opname en het transport van voeding en voedingsstoffen verstoord is.
Indicatietest lekkende darm slijmvlies

Glutenvrij brood 🍞 bakken

Derde chakra, is verantwoordelijk voor de energie en het middelpunt van ons zelfbeeld, gebeurtenissen tussen ouder en kindwilskracht, zelfdiscipline en warmte in onze persoonlijkheid. Als er door de spijsvertering, zoals de maag, alvleesklier en de darmen niet voldoende verteerbare voedingstoffen aangeboden krijgen, is er minder energie beschikbaar en zal de aura zich beschermen.

Mogelijke emotionele veranderingen

  • Onverklaarbare angsten, zoeken naar zekerheden;
  • Een onbalans tussen hoofd en darm, geen macht meer hebben om de wil van ons reptielenbrein te weerstaan, middelen als zoetstof, alcohol, medicatie en supplementen, lijken nog de enige oplossing;
  • Mogelijk is hier sprake van een neurotransmitters tekort en beschermen daardoor ons territorium en stellen hoge verwachtingen, we proberen te spiegelen, en geeft vaak nog veel meer stress, omdat het niet van ons is en geeft vaak een minderwaardigheidsgevoel, terwijl het negatieve energie is van een ander, lijkt het juist, alsof we niets goed kunnen doen.

Voeding voor de Zonnevlecht

Wanneer de energie in de zonnevlecht uit balans is, kan het eten van ananas, kip, ei, honing, bananen en mais helpen, om de zonnevlecht aan te zetten tot herstel, zodat onze cellen schoner worden en ons gewicht weer meer in balans, zodat een middenrifbreuk kan worden voorkomen. Pas op met zoet fruit, eet dit pas na 14.00. Zodat het lichaam eerst aanwezig glucose uit de cellen op moet maken.