Middenrifbreuk, kan leiden tot een Barrett slokdarm

Het middenrif is de scheiding tussen borstholte en buik, boven de weefstreng liggen de longen, het hart met de slokdarm. De slokdarmbuis maakt een verbinding tussen mond en maag, onder het diafragmaweefsel liggen de lever, pancreas, milt en het maagdarmstelsel. Bij maagzuuroprisping en verteringsproblemen sluit de spier van de maagportier niet goed, voortkomend uit insulinemoeheid, leverzwelling en miltvergroting en leververontreiniging.

Middenrifbreuk, Diafragma, nervus vagus, maagzuur, Verteringsproblemen, Geïrriteerde slokdarm, pre-diabetes, schimmelinfectie, luchtweginfecties, histamine, zuurstof, koolhydraten, gedachten, micro-organismes, gewichtstoename, suikerverslaving, maagzuurremmers

Het maagsap mag niet teruglopen in de slokdarmbuis

Het maagsap mag niet in de slokdarmbuis komen, de afwijkende richting kan dan oesofageale refluxziekte veroorzaken, waarbij de verteringssappen in de buigzame buis terecht komen. Als de versperring tussen buis-pijp-as en de spijs knedende zak, niet meer voorkomt dat de voedselbrij de verkeerde kant opgaat. Komt het zuur in contact met de de gespierde langwerpige tunnelwand.

Maagzuur is ontworpen voor de vertering van de eiwitten, de nutriënten moeten opgelost worden in deze zure omgeving. De allergrootste eiwitmoleculen in ons voedsel zijn dierlijke eiwitten en gluten in granen, als er te weinig pancreas sap aanwezig is, is de maag onvoldoende in staat om deze aminozuren af te breken. Het gevolg is een massa van onverteerd eiwitrijk voedsel. Dit lokt schadelijke  micro-organismes als bacteriën, aan en verdringen de gezonde bacteriestammen, de vuilnismannen van moeder natuur. 

Schimmels zijn dol op een bodem van eenvoudige bewerkte suikers

De eencellige micro-organismen, doen zich tegoed aan de half verteerde massa d.m.v. gisting en rotting. Schimmels zijn dol op deze bodem van eenvoudige bewerkte suikers, de glucose in dat bedje in onze cel. De zoetstof werkt in onze kleine fabriekjes, hetzelfde als op de rand van de suikerpot. Als onze mestcellen opzwellen door ophoping van glucose, veranderd de behoefte aan voedsel in het brein. De veroorzaker is de verandering van de bacteriestammen, genaamd candida albicans

Als Candidiasis zich ontwikkelt tot een schimmel zeuren ze om suiker, wat het immuunsysteem zwak maakt

Zodra de Candidiasis van vorm verandert en zich ontwikkelt tot een schimmel, wordt deze een ziekteverwekker en ondermijnt het immuunsysteem. Als jonge vogels zeuren ze om suikers en bewerkte koolhydraten. Zoetstof heeft de candida nodig om te overleven en zo heeft candidose de eigenschap om een gezond lichaam, ziek te maken. 

Zorgen dat het maagzuur in de maag blijft

Meer keltisch zout is het enige voedingsmiddel dat rechtstreeks bijdraagt aan de aanmaak van maagzuur, omdat er chloride in zit. Pas op met hoge bloeddruk, zout is niet ongezond, tenminste als we onbewerkte zeevruchten consumeren als zeekraal of Himalyazout. De gezonde natuurzouten waar behalve natriumchloride 84 andere mineralen en sporenelementen in zitten, in tegenstelling tot  keukenzout. Het natriumrijke zout is ontdaan van enzymen dat normaal gesproken in natuurlijke bronnen als Himalayagebergten wel voorkomt.
Bij het werken maken we rommel, die afvalstoffen moeten ons innerlijke personeel opruimen

Onze werknemers gooien troep het huis uit, enzymen gooien de afvalstoffen uit de cel en hebben verschillende splitsing en ontledingsstoffen nodig. Elk enzym heeft namelijk maar één taak, iets anders kan hij niet. Een werknemer kan bijvoorbeeld alleen metselen, een andere kan alleen verstoppingen oplossen en weer een ander kan alleen vet oplossen. We hebben dus veel verschillende arbeidskrachten, superhandig! Als we geen onbewerkte producten als courgette of wortels eten, is er eenvoudigweg geen personeel.

Onverteerbaar voedsel, kan voor verteringsproblemen zorgen, waardoor afval niet meer wordt opgeruimt

Dat betekent als er een enzym ontbreekt, dat dit klusje niet meer uitgevoerd wordt, wij eten onbewerkt voedsel en die enzymen werken voor ons. Bij pre-diabetes, hypoglykemie of een suikerverslaving worden er delen van deze functies uitgeschakeld en kan er veel maagzuur ontstaan. Histamine gaat een poging doen om ons te beschermen tegen het zurige zuur en laat de mestcellen opzwellen. De denkbeeldige vuilnisophaaldienst moet in samenwerking met de lever, de bloedsomloop en het lymfesysteem, de afvalstoffen op ruimen. 

Als de vuilnismannen moe worden, kunnen ze niet meer werken

Als er langdurig gebruik gemaakt wordt van de bloedvat verwijder, kunnen de twee mutjes op de nieren uitgeput raken. Een onbalans in het hormoonsysteem kan onrust geven, we kunnen niet rennen en rusten tegelijk, dus een van die twee moet uit. De organen moeten beschermt, dus cortisol gaat aan en het immuunsysteem heeft daar onder te leiden en kan voor een deel uitschakelen.

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Het dagprogramma is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, zoals bij schildklier-falen, pre-diabetes, hypoglykemie en helpt bij lever, nieren en bijnier-falen. Maak de aanpassing bespreekbaar met behandelend arts, bij medicatiegebruik. Dit dagprogramma is los te koop en de eerste stap naar een bewuster welzijn.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
✔️ Opstaan➡️ Moodboard👉 Overzicht van doelenMaak gebruik van een moodboard 📰
✔️ Ontbijt,
De eerste energie voor de dag
➡️ Een doel maken👉 Het verleden
✔️ Lunch➡️Een dagboek maken
✔️ Avondeten➡️ Timemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
✔️ Pauzes➡️ Wat vermeden wordt
✔️ Slapen gaan➡️ Verwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
✔️Onderzoek, advies en begeleiding➡️• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
👉 Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;
👉 Persoonlijke ervaringen
✔️ Algemene voorwaarden➡️ Lees hier de algemene voorwaarden
✔️ Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
✔️ Pas op met zware metalen en parfum➡️ Parfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
👉 Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Keukenzout is geraffineerd, net als wit meel en witte suiker

Geraffineerde producten zijn ontdaan van alle verteringsstoffen en de natuurlijke werking van enzymen, die het eten verteren. Een geraffineerd product is ongezond en in te grote hoeveelheden kan het zelfs werken als vergif kan tot nierfalen leiden. Onbewerkt zout of zeekraal aan maaltijden toevoegen is een gezonde manier om aan de dagelijkse behoefte van mineralen en voedingsstoffen te komen. Het bederfwerend middel bevat van nature jodium, de helpende hand om struma te voorkomen.

Mogelijke herkenbare punten bij een te snel werkend schildklier

Struma is een vergrote schildklier en wordt ook wel een krop genoemd en kan de schildklier vergroot of opgezwollen zijn. Meestal om jodium te besparen, wat zichtbaar kan zijn als een zwelling in de hals. Deze zwelling kan variëren van een heel klein knobbeltje tot een cyste die zo groot kan worden als een sinasappel. In dit tabel worden mogelijke oorzaken, zichtbaarheden, oplossingen en 💉 bloedonderzoek in kaart gebracht
Voelbaar - zichtbaarMogelijke oorzakenMogelijke oplossingenBloedonderzoek - indicatietest
Snel koud en zwetenAls het lichaam zweet en 't kou vat, klik hier voor meer informatieimmunoglobuline IgA, IgG en IgM Infecties
Bloedonderzoek
Gravis - droge ogenGezwollen pijnlijke ogen 📥📌 TSH receptor antistoffen - Graves - labonderzoek
Maag - Honger - hyper
Info: honger, hyperactief 📥
Stilstaan, niets doen, wordt vaak gezien als saai
Even stilstaan bij jezelf
Indicatietest pre-diabetes
Opvallende veranderende gedachten 📥Onbalans keelchakra 📥📌 Darmfunctie herstellen📌 Neurotransmitters urine onderzoek
👉Huidklachten
👉Duizeligheid
📌Vermoeidheid of burn-out📌 Bloeddruk balansOnderzoek van vermoeidheid
Veertien oorzaken van vermoeidheid en een aantal oplossingen
Migraine en leverfalen 📥
Chakra Aura kleuren analyse 📥
Over verstopte lymfeknopen 📥Voor sporters die bij intensieve training willen testen of ze niet overtraind raken

Bloedwaarden onderzoek bij sporten om overtraining te voorkomen
📌 Ontlasting check 📌 Galblaasfunctie - falen📌 Lever reinigingNa een vette maaltijd klachten ervaren

Leverziekten combi: ALAT, ASAT en Gamma GT Bloedonderzoek 💉
Haaruitval, kale ronde plekHaaruitval, kale ronde plek op het hoofd en broze nagels, Stijfheid van armen en benen, Vaak spierkrampBloedonderzoek💉 haaruitval
Wenkbrauwen dun📌 Overtraining📌 Op tijd rusten💉 Bloedonderzoek naar haaruitval
📌 Zwangerschapsdiabetes
📌 Spiritueel geboorte en zwangerschap
📌 Hormonaal disbalans📌 Hersen-darm-as reparerenIndicatietest neurotransmitters
Vaak plassen en overvloedig, donkergeel-groenige kleur, dik, scherp met cuticula = vettig laagje op het oppervlak van urine. 📌 Nierfalen📌 Onbalans nieren en leverBloedbeeld, Hemoglobine (Hb) - Bloedarmoede - Algemene moeheidsklachten Leucocyten - Witte bloedcellen - Infecties Bloedplaatjes (Trombocyten) - Voorkomen van Bloedverlies Erytrocyten - Rode bloedcellen - Bloedarmoede Hematocriet - Bloedarmoede - Vocht te kort MCV (bloedbeeld) MCH (bloedbeeld) MCHC (bloedbeeld)
📌 Stilzitten📌 Artrose
📌 Peesontsteking
Witte kool bij pijnklachten
📌 Overactief RaassysteemOnbalans in het reptielenbrein, welke zich bevindt bij het derde oog
Het reptielenbrein resetten
Een onbalans zorgt ervoor dat we op zoek gaan naar snelle energie, wat zich vertaalt in suiker en koolhydraten en er op allerlei tijden honger ontstaat, waardoor dit teveel maagzuur geeft
Altijd honger en de rol van maagzuur
📌 Bloedend tandvleesAls het lichaam ziek is, dan kunnen er gaatjes of bloedend tandvlees ontstaan. Het gebit wordt beschermd door ons speeksel, maar omdat heel veel mensen witmeelproducten en suiker eten, is ons speeksel vaak van minder goede kwaliteit en raakt onze mondflora in de war en kan het hier jouw mondslijmvliezen aantasten en hebben bacteriën en virussen kans om in je lichaam binnen te dringen en daar ziektes veroorzaken, zoals longontsteking en allerlei allergische klachten aan de luchtwegen.
Informatie over bloedend tandvlees
📌 Blaas en prostaat klachten📌 Pre-diabetes Lever reinigen💉 Labonderzoek voor mannen

Maagzuurremmers kunnen de opname en vertering van aminozuren belemmeren, met gevolgen voor de slaap en energie en kan leiden tot vermoeidheid en zo kunnen zuurremmers ook leiden tot bloedarmoede en longproblemen. IJzer is van belang voor een goede transport functie van zuurstof in het bloed, overleg dit met de arts! 

Slapen en energie, de tijdstippen vertellen iets over onze gezondheid

Het tijdstip waar we wakker liggen of wanneer we overdag geen energie hebben, zou kunnen wijzen naar een orgaandisbalans, de tijdzones waar emoties zijn opgeslagen. In een timemanagement programma heel goed te gebruiken, wanneer er onderzoek of analyse gedaan moet worden, zo kunnen zelf de verbeteringen volgen of opsporen
Tijd wakker liggenOnbalans orgaanSpiritueelOverige informatie
⚠️ 1.00 ⏰ 3.00✅ Lever📌 Projectie📌 Lever ontgiften + 1 consult € 91,66
✅ Timemanagement als speurtocht
⚠️ 3.00 ⏰ 5.00👉 Longen📌 Rouwen om het verleden📌 Koolmonoxide-Hemoglobine bloedonderzoek
✅ Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
⚠️ 5.00 ⏰ 7.00✅ Dikke darm📌 Schuldgevoel
📌 Lactose-intolerantie
📌 Lactose Intolerantie DNA onderzoek
⚠️ 7.00 ⏰ 9.00✅ Maagproblemen📌 Maagzuur te weinig en stress
⚠️ 9.00 ⏰ 11.00✅ Verteringsproblemen📌 Trauma en burn-out📌 Neurotransmitter Analyse
⚠️11.00 ⏰ 13.00✅ Hart 📌 Cholesterol test
⚠️13.00 ⏰ 15.00✅ Dunne darm📌 Slijmvliesanalyse
⚠️17.00 ⏰ 19.00✅ Nieren📌 Bloed- en urineonderzoek nieren
⚠️19.00 ⏰ 21.00✅ Bloedsomloop📌 Rode Chakra
⚠️15.00 ⏰ 17.00✅ Blaas

Als we oppervlakkig gaan ademen kan de spier van het middenrif niet genoeg gebruikt worden, het gevolg is dat de maag omhoog kruipt. Het probleem komt mede heel veel voor bij longklachten als COPD en astma, waar heel veel littekenweefsel gevormd is door ontstekingen. Door stress kan er een overprikkeling van histamine ontstaan, zoals bij lactose-intolerantie, waar een astma-aanval kan optreden bij inspanning. Tijdens een beschermende zwelling treedt er hoesten, benauwdheid en een toegenomen slijmproductie op. 

Verschillende stadia en symptomen bij longklachten

Zuurstof is van levensbelang voor elk levend wezen. Wanneer men zuurstofgebrek heeft, kunnen er tal van gezondheidsproblemen ontstaan en uw algehele welzijn in gevaar komen.

*Betekenis FEV-1 Waarde is het volume dat in de eerste seconde kan worden uitgeademd tijdens een geforceerde uitademingsmanoeuvre, zoals bij sport en hoeveel lucht met kracht uitgeblazen kan worden.
Ontwikkelingsstadiums - Allergieën Symptomen & FEV-1 waardeAnalyse, indicatietesten en bloedonderzoekOverige informatie
❶ Milde COPD - longklachtenHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde >80%
Indicatietest Lekkend slijmvlies Aangedaan mondslijmvlies
❷ Matige COPD - longklachtenhoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 50-80%
Lactose Intolerantie DNA onderzoek
kracht van de ademhaling
❸ Ernstige COPDHoesten, sputum productie

FEV-1 Waarde 30-50%
Onderzoek, begeleiding, analyse en adviesZuurstofmeter vinger
❹ Zeer ernstig COPDChronisch long falen

FEV-1 Waarde <30% met chronisch ademhalingsfalen
Bloedarmoede (hemoglobine, Hb)Endometriose en het HPV virus
Hooikoorts een aanval op ons immuunsysteemTe weinig maagzuur,
Als onvoldoende maagzuur aanwezig is, is dat ook geen prikkel voor het lichaam om een dikke, stevige, beschermende slijmvlieslaag rondom de darmwand en andere slijmvliezen aan te leggen om bescherming te moete bieden
uitgebreid bloedbeeld inclusief Leuco DiffVerzwakte luchtwegen zijn een ideale plaats waar microben, zoals bacteriën, virussen en schimmels en zich daar graag in nestelen.
Indicatie test Candida Albicans
Histamine intolerantie, als mestcellen ons niet meer beschermenVocht vasthouden;
Hooikoorts;
Netelroos en gordelroos;
Dunne ontlasting/diarree of obstipatie
Buikvet en overgewicht;
Onrustig en opvliegerig, soms slecht tegen fel licht kunnen;
De Tryptase bepaling is een indicator voor vaststelling van Mastocytose.
Onderzoeksmethode ELISA (EIA) uit serum. (bloedonderzoek)
Histamine intolerantie en auto-immuunziekten
Metingen van zuurstofArmband zuurstofmeterZuurstofmeter met Inspectie Certificaat en Medische KwalificatieZuurstof meten met deze ring

Oefening bij het teruglopen van maagzuur

Ga bijvoorbeeld mediteren, door rust te nemen, ga gemakkelijk liggen, hiervoor kan een deken of yoga mat gebruikt worden. Begin langzaam te ademen, diep in en uit door de neus. Vouw de rechterhand en linkerhand, leg de vingers onder de ribbenkast net links van het midden. Druk in en probeer voorzichtig wiggen met de vingers onder de ribbenkast tijdens elke uitademing. Vergeet niet om koolzuurgas uit te blazen, doe dat tijdens elke in ademhaling, omdat de borstkast beweegt, trekt de maag naar onderen. 

Probeer met elke uitademing, dieper te ademhalen en onder de ribbenkast te drukken met de handen. Bij elke inademing zal dat de spier tussen de maag en het middenrif sterker maken. Doe dit voor 5-10 ademhalingen, adem heel bewust en het liefste in de natuur. De oefening aan beide zijden van de ribbenkast uitvoeren, terwijl de maag links ligt, werk dan aan de rechterzijde dit ontlast de galwegen. Doe deze techniek twee keer per dag, een keer in de ochtend en een keer in de avond voor twee weken, tot pijn in het gebied verdwijnt.
Bloedonderzoek

Bij aanhoudende zuuroprispingen kan er een besluit worden genomen om de breuk operatief te herstellen, goed inlezen is noodzakelijk. Wees voor de ingreep op de hoogte van maag-darmzenuwtakken, die langs de slokdarm-maagovergang lopen, de zenuwtakken beschadigd kunnen worden. De nervus vagus, loopt van het middenrif, langs de slokdarmbuis omhoog, tussen longen en hart, en door de keel tot in de hersenen. De darm en hoofd werken al heel vroeg in het leven samen.

Onderbreking van het communicatienetwerk, kan leiden tot het veranderen van emoties en eetlust

Stressreacties kunnen reageren met een histamineoverschot, laat de stresssituatie niet chronisch worden, voorkom een cortisolverhoging en een aanhoudend onrustig gevoel. Bij dreigend gevaar, activeert de HPA-as extra glucose voor energieproductie en verhoogt het insulinehormoon, pancreasmoeheid kan leiden tot een burn-out.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

Bij galreflux

Ook gekend als “duodenogastrische reflux”, ontstaat een probleem met een sluitspier of klep waardoor het gal terug naar de maag en slokdarm stroomt. Brandend maagzuur, hoesten, en pijn in de bovenbuik zijn enkele symptomen van galreflux. Noodzakelijk is om de oorzaak te achterhalen, mede omdat gal terugloop ook samen met een maagzweer voor komt.

Derde chakra, is verantwoordelijk voor de energie en het middelpunt van ons zelfbeeld, gebeurtenissen tussen ouder en kindwilskracht, zelfdiscipline en warmte in onze persoonlijkheid. Als er door de spijsvertering, zoals de maag, alvleesklier en de darmen niet voldoende verteerbare voedingstoffen aangeboden krijgen, is er minder energie beschikbaar en zal de aura zich beschermen.

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's