Chakra en Aura kleuren analyse

Het doel van een chakra en aura onderzoek is om blokkades en disbalansen op te sporen in het lymfesysteem. In de chakra-kleurentest is het de bedoeling, dat er per kleur en de bijbehorende uitleg van de energiepunten en organen, ‘beantwoordt wordt’ met ja, nee of misschien. Tel aan het einde van de analyse de getallen op, zodat blokkades zichtbaar worden. Tijdens het consult wordt de uitslag besproken en volgen er vragen over de aandrijfassen met een verstoorde energiebalans. Het doel is om met passende aandacht, zoals een ontbijt advies, en met edelstenen het lichaam aan te sporen, zichzelf te herstellen.

Chakra-kleurentest, aurafoto, aura, lymfebanen, chakra’s, lymfe, lymfesysteem, voedingsdeskundige, orthomoleculair therapeut, kleurenanalyse, projectie, astraallichaam, energieën, trauma, meditatie, rust, energetisch vel, verbonden, aarde, aarden, schaterlachen, levenservaringen, glimlachen, reptielenbrein, hartchakra, kruinchakra, voorhoofdchakra, keelchakra, navelchakra, sacraalchakra, wortelchakra, spiegelen, gedachten, zenuwstelsel, eetgewoonten, spiritualiteit, organen, rouwen, loslaten, rioolsysteem, water, vocht, hoog gevoeligheid, beeld denken, gedachten, zazenhouding

Tijdens een chakra kleurenonderzoek, stellen mensen vaak de vraag, of de aura ook is te zien. In de praktijk kan er foto gemaakt worden van het astraallichaam, het uiteindelijke doel is, dat iemand zijn eigen energieveld leert voelen en zien. Door ons te leren beseffen, dat anderen onze levensenergie ook kunnen bespeuren of bekijken, doordat lichaamshoudingen of de geur ons aan iets positiefs of negatiefs herinnerd of iets moois ziet of nare emoties voelt bij iemand door reflectie of projectie. Op deze manier kunnen kwaadwillende energieën “Stelen” en of liefdevolle mensen ons energie geven, door creatieve ideeën te delen.

De uitslag van de kleurentest wordt geanalyseerd

Praktijk Albican, houdt zich met name bezig met het analyseren van gezondheidsklachten. Een indicatie-kleurentest, kan als aanwijsbare aanduidingen gebruikt worden om feiten van uiteenlopende onbalans situaties tussen verschillende chakra’s en de aura in kaart te brengen. Uit de ingevulde meerkeuzevragen van de enquête rolt een resultaat en in de praktijkruimte worden resultaten besproken en gemeten.

Niet alle energieën die we voelen behoren tot ons

Wanneer het lichaam traumatische ervaringen heeft meegemaakt is het heel vaak moeilijk om te ontspannen. Het komt voor, dat we door rouw, verdriet of gemis niet meer goed los kunnen laten. Het lichaam ziet dit als stress en probeert een oplossing te vinden, sterker nog elke overeenstemming die wordt aangereikt gaan we proberen, het werkt helaas niet op deze reflecterende manier. Ontspanningsoefeningen of meditatie kunnen ons los koppelen van projectie of spiegeling en bij ons ware zelf terug te keren. 

In elkaars energetische veld

Elk mens is anders, elke dag, uur of zelfs elke seconde kan verschillend zijn, elke afspraak is uniek en kunnen heel bijzondere energieën te voelen zijn. Zo veranderd ook de energie in de praktijk en als we dat beiden veilig vinden, mogen we tijdelijk in elkaars aura aanwezig zijn, zonder oordeel met de engelen die ons samen liefdevol zullen begeleiden tijdens de sessie.

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's

We zijn allemaal met elkaar verbonden

Alles op aarde bestaat uit bewegende deeltjes. deze “energie” verbindt ons ook met elkaar en kunnen we ons tijdelijk of zelfs voor langere perioden, ons als zusters en broeders voelen. In tegenstelling tot wat velen ons willen doen geloven, zijn we dus geen aparte wezens maar is er een energie die door ons allemaal stroomt. Let wel, deze energie is altijd verschillend, dat hangt van vele factoren af, welke energieën zojuist nog in onze buurt waren, want zo kunnen positieve energieën net als negatieve energieën meteen van invloed zijn op ons humeur. 

Positieve energie als schaterlachen, puurheid, levenservaringen en tranen in puurheid, durf te zijn

Op contact momenten kies ik bewust voor mijn eigen positieve energie, dat schept ontspanning, puurheid en vertrouwen. Van nature ben ik een opgewekte persoonlijkheid en kan goed glimlachen of schaterlachen en mij door mijn eigen levenservaringen goed inleven in verdriet en kan mij daardoor ook verdrietig voelen, omdat het mij dan persoonlijk raakt, maar ben mij bewust, dat dit niet altijd van mij is, maar dat we dit wel delen. Het bewust zijn, dat we elkaar kunnen helpen en begrijpen, in een liefdevoller leven, is de beste remedie om ongewenste gebeurtenissen en negatieve energieën te neutraliseren.

Het consult is in stappen opgebouwd en duurt 60 mintuten met eventueel rapport en aura-foto

Een consult duurt één uur, maximaal 60 minuten. Tien minuten voor de eindtijd, is er een afronding. Het is altijd mogelijk tijd bij te kopen, dit moet contant of per bankcontact afgerekend worden in de praktijk en natuurlijk kunnen we ook een nieuwe afspraak maken, als de tijd op het moment niet schikt. Het betreft een Chakra kleuren onderzoek met als extra optie een gratis aura-foto, geef de wens van de beeldopname, vooraf aan, de tijd is zo om. Eventueel kan als extra optie een verslag van het onderzoek in A5-formaat gemaakt worden, de kosten hiervoor zijn €25 (excl. 21% BTW)

Als het reptielenbrein in de war is, gaat het anders kijken naar voedsel en laat zich manipuleren en spiegelt met anderen, ziet die goede baan bij een buurtgenoot, kunnen van alles eten en komen geen gram aan. Als wijzelf dan moe zijn, projecteert de ander terug en is dat soms zeer confronterend en al snel weet het lichaam, waar het wat actiever van wordt, dat snelle koolhydraten, suikers, kant en klare maaltijden de oplossing zal zijn om niet altijd maar te moeten rusten. Eindelijk tijd voor vrienden en alle verjaardagen, tot het lichaam laat weten, het huidige tempo niet meer aan te kunnen en uitgeput raakt.

De energie wordt via wielen binnen gehaald

Chakra is vertaald ‘wiel’ en chakra’s zijn volgens de traditionele Indiase cultuur de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem. De geestkracht in het lichaam moet stromen om de aura te beschermen in drukke en spannende tijden, zodat negatieve energieën niet met ons meereizen en onze gedachten via het centraal zenuwstelsel correct met elkaar blijven communiceren. In een chakrakleurentest wordt geanalyseerd welke energiepunten het sterkste ontwikkeld zijn en welke het minst, met deze gegevens kunnen we de lymfe stimuleren te herstellen.

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's

Buiten de ‘erfelijke aangeboren’ factoren houdt de Oosterse geneeskunde ook rekening met invloeden van buitenaf, zoals weersomstandigheden, epidemieën, eetgewoonten, ongelukken of vergiftiging. Zo kan westerse astrologie als ondersteuning functioneren. In praktijk Albican wordt dit gecombineerd met antroposofie als inspiratiebron, ieder mens is uniek en niemand is hetzelfde. Er is dus geen standaard behandelplan. Het lichaam kan zich mogelijk zelf herstellen, door zich te verdiepen in zijn of haar voor ouderen, door zelfkennis te combineren met spiritualiteit en voeding.

Ieder mens heeft 5 zintuigen, reuk, zicht, smaak, tast en gehoor, waarmee zo goed mogelijk de omgeving in kaart gebracht wordt. Deze zintuigen geven via zenuwen signalen af naar onze hersenen en helpen ons om de wereld om ons heen via externe waarnemingen in kaart te brengen. Innerlijke waarnemingen worden waargenomen door het zesde zintuig, gelegen in het voorhoofd chakra en is een belangrijke raadgever. Aartsengelen kunnen helpen in zeer moeilijke tijden van stressloslaten van een volwassen kindrouwen om ons verleden, meer rust tot een doel in het leven te vinden. 

Totemdieren kunnen een gids zijn in bepaalde processen en situaties. Deze ontmoetingen kunnen een enorme invloed hebben op onze spirituele groei. De medicijndieren zijn op aarde om mensen te helpen hun persoonlijke kracht te ontwikkelen. Het geheim van de totemdieren heeft door de hele geschiedenis van de mensheid heen al naam. Vele culturen beschouwen de dieren als boodschappers uit het Universum. Een specifiek dier waarvan we op een bepaald moment, inzichten en begeleiding ontvangen. 

Het lymfestelsel (Chakra's) als riool systeem

Een van de belangrijkste oorzaken een lymfesysteem niet goed functioneert is een gevolg van stress, te veel koffie, operatieve ingrepen, medicijnen, geparfumeerde deodorant, onbalans in voedingsstoffen door inname van niet op elkaar afgestemde voedingssupplementen, elektromagnetische vervuiling, bewerkte etenswaren, afvalstoffen, toxines in voedsel, lucht, vervuild water. 

Het lymfesysteem ook bekend als het ‘ rioolsysteem ‘ van het lichaam. Het is de beschermer van onze gezondheid en voert deze afvalstoffen af. In het rioolsysteem (lymfeknopen) mag geen water blijven staan, dan gaan bacteriën zich op hopen, als in een putje van bijvoorbeeld de douche. Dat betekend dat water drinken noodzakelijk is en alleen zo, je lymfe gereinigd kunnen worden.

Als je als hoog gevoelig persoon, je blijft afvragen waarom je steeds zo moe bent als je met een bepaalde persoon hebt gesproken, al is het aan de telefoon, of je komt steeds moe terug als je op een bepaalde plek bent geweest, werk, school, de stad, noem maar op, dan raad ik je aan om eens bezig te gaan met gronden en het beschermen van je gevoelige systeem (je aura, je etherische lichamen). 

Aarden bij hoog gevoeligheid

Aarden is als het ware jezelf letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond zetten. Niet iedereen is goed geaard waardoor je verschillende klachten kunt krijgen o.a. vermoeidheid, hoofdpijn, last van je darmen etc., maar mensen zijn zich daar vaak ook helemaal niet van bewust. 

Energie opnemen en negatieve energie laten gaan

In je handen en je voeten zitten kleine chakra’s, open je voetchakra’s, voel hoe er openingen in je voeten zitten om de aarde energie op te nemen. Laat de aarde energie langs je benen omhoog trekken, tot je heupen en visualiseer dan je aarde/stuit chakra als een rode energiebal (mag ook andere kleur die jij prettig vind) die gevoed wordt door de aarde energie die langs je benen omhoog trekt. 

Een denkbeeldig koord om te aarden

Trek dan een denkbeeldige koord (kleur maakt niet uit), vanuit de stuitchakra in de aarde en voel hoe dit koord verder en verder reikt tot het middelpunt van de aarde. Als je bij het centrum komt verwelkom dan Moeder Aarde door haar te voelen en denkbeeldig haar te groeten, wacht nu op haar antwoord in taal of gevoel maakt niet uit. (kan heel snel gaan op den duur). 

Blijf even voelen hoe er een stroming ontstaat via je voeten die energie opneemt langs het koord die in de aarde steekt. Je kunt de aarde energie door je gehele lichaam trekken (geeft rust en stabiliteit) en visualiseer dan hoe deze energie, inclusief afval energie (dat wat je niet meer nodig hebt) via het koord in de aarde verdwijnt. Rode sokken kunnen helpen om je beter te aarden, rood is traditioneel gezien de kleur van het eerste chakra. Vanuit de stuitchakra leg je de verbinding met de aarde. Wie moeite heeft met gronden, kan wat meer rood gaan dragen. 

Kundalini – energie kan ons emotie- en gedachteleven versterken maar soms ook verstoren! Ze kan op een spiritueel niveau tot piekervaringen leiden en kan helpen om bij je eigen energiebron terug te keren. Een van de belangrijkste dingen in ons leven is de controle over onze gedachten. Onze gedachten zijn machtig. Ze kunnen ons beschadigen of goed doen en daarom ook zeer belangrijk om onze hersenen en ook onze organen gezond te houden. Het eerste wat je merkt als je ziek bent, is dat we onze gedachten niet meer onder controle hebben. 

Oefening om te aarden, de zazen houding

Om zazen te beoefenen, zitten we met de benen gekruist op een dik, rond kussen (zafu). Het bekken is naar voor gekanteld, zodat de knieën goed tegen de grond drukken. Vanuit deze basis strekken we de wervelkolom. We drukken met onze knieën tegen de aarde en met de top van ons hoofd tegen de hemel. De kin is ingetrokken, de nek is gestrekt en de schouders zijn ontspannen. 

Handen in de juiste positie brengen

De handen liggen in de schoot, met de palmen naar boven. De linkerhand ligt op de rechterhand, en de duimen raken elkaar horizontaal. De handen vormen zo een mooie ovaal, en de zijkanten blijven in contact met de onderbuik. In deze houding vindt ons lichaam zijn stabiliteit terug. De verschillende lichaamsdelen beïnvloeden elkaar door hun positie. 

Zoek een stabiele houding

Door in deze houding stil te blijven zitten, kunnen we ophouden met dwang matig te handelen, ons ego opgeven en doordrongen worden van een leven in eenheid met de hele kosmos. Ga met je concentratie naar het punt twee a drie centimeter onder je navel en dan een paar centimeter naar binnen. Richt al je energie naar beneden, alsof je de grond in moet. Smelt samen met je ondergrond, en zit als een rots. Een rustig achtergrond muziekje met een geurtje, zoals lavendel kan je helpen. Doe de oefening tenminste tien keer.

De informatie-uitwisseling tussen het immuunsysteem en de hersenen vindt plaats in de milt. De milt kan worden gezien als de lymfeklier van het bloed. De milt zorgt voor de vorming van plasmacellen en de verwijdering van afvalstoffen uit het bloed. Het goed functioneren van het immuunsysteem is daarnaast afhankelijk van voldoende aanvoer van bepaalde voedingsstoffen. Om stress te verminderen, kun je lavendel proberen. Lavendel kan kalmerend werken en dit kan rust geven aan geest en lichaam.

De 14 belangrijkste chakra's waar kundalini - energie doorheen stroomt

Muladhara, Sanskriet voor wortel chakra

Dit chakra ligt vlakbij het stuitje, verbintenis met ontlasting, reukzin en bijnieren. Mula betekent basis of stam, omdat het zich aan het uiteinde van jouw ruggengraat bevindt, vlak bij het stuitje. Dit chakra is verantwoordelijk voor ontlasting, reukzin en het element Aarde. Dit chakra is verbonden met de bijnieren

Svadhishthana Chakra onderkant van het Heiligbeen

Eigen ik, verbonden met de geslachtsklieren. Dit de plek is waar individualiteit wordt belichaamd via voortplanting. Het tweede chakra, bij het heiligbeen, beheerst de seksualiteit, voortplanting, smaakzin en het element Water. Ontwaken van de Svadhishthana Chakra brengt helderheid en ontwikkeling van de persoonlijkheid. Maar voordat dit kan gebeuren, moeten we ons bewustzijn zuiveren van negatieve kwaliteiten. Deze vertegenwoordigen onze negatieve kwaliteiten die moeten worden overwonnen, zoals woede, haat, jaloezie, wreedheid, verlangen en trots. 

Blokkades in het heiligbeen

Andere basiskwaliteiten die onze ontwikkeling kunnen belemmeren zijn, angst, twijfel, wraak, afgunst en hebzucht. Deze energie kan onze gedachteleven verzwakken en verstoren en kan tot piekervaringen leiden, stress geven en uiteindelijk kan een onbalans ontstaan tussen energie en gewicht.

Manipura Chakra bevindt zich achter de navel

Stad der juwelen en is de plaats waar 101 kanalen van pranische energie elkaar kruisen en waar de vuren van vertering branden. Het navelchakra, zorgt voor de spijsvertering, het zicht en vertegenwoordigt het element Vuur. Het is verbonden met de alvleesklier. Blokkades in dit centrum kunnen veel gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals spijsverteringsstoornissen, bloedsomloopaandoeningen, pre-diabetes en schommelingen in de bloeddruk. Echter, een sterke en actieve Manipura Chakra ondersteunt een goede gezondheid en helpt ons bij het overwinnen van vele ziekten. 

Het gaat om een balans

Wanneer de energie van dit Chakra vrij stroomt, heeft het een effect van een krachtcentrale, het levert ons energie evenwicht en kracht. Onbalans in de sacrale (seksuele) chakra beïnvloedt het lymfatische systeem die betrokken is bij het immuunsysteem, waar histamine een centrale rol heeft bij allergieën, waarbij stapsgewijs ontstekingen kunnen ontstaan.

Anahata, zetel van bewustzijn en het gevoel

Het geluid is van de stilte, verbonden met het hartchakra, de zetel van bewustzijn en ziel, de weg naar hoger bewustzijn. Het chakra beheerst de tastzin en het element Lucht. Het is verbonden met de thymus of borstklier. Verbonden met het vierde chakra. Anahata bevindt zich bij het hart en vormt het centrum van de mens en wordt gezien als de verbinding tussen de onderste drie chakra’s van de instincten met de bovenste drie chakra’s van het hogere, menselijke bewustzijn. Het is ‘t centrum van de vreugde, een gesloten hart isoleert je van jezelf en anderen. 

Hrit, verbonden met het hart

Betekent: hart. Het ligt rechts onder het anahatachakra en is de zetel van goddelijke devotie en van de vervulling van alle wensen. Waarbij heel goed de Aartsengelen om hulp kan worden gevraagd. De passie voor het vinden en verbinden. Het heeft drie regio’s: een vermiljoenzongebied, waarbinnen een wit maangebied ligt, waarbinnen een dieprode vuurregio ligt. Hierin bevindt zich de rode wens vervullende boom, kalpa vriksha, die het vermogen symboliseert om te manifesteren wat men in de wereld wil laten gebeuren. 

Vishuddha, verbonden met de schildklier

Betekent: zuivering. Het keelchakra in de halsstreek houd zich bezig met de hoorzin, het element Hemel en de creatieve expressie. Het is verbonden met de schildklier. Een evenwichtige, volle stem, een goede ademhaling en ontspannen nek-, kaak- en schouderspieren zouden aangeven dat de energie in de Vishuddha chakra vrij kan stromen. Slecht stromende energie in de keelchakra kan staan voor een hese, snel vermoeid klinkende stem.

Talu, verbonden met de huig

het nectarchakra in het verlengde merg, is verbonden met de huig, de stroom van soma (nectar van onsterfelijkheid) en pranische energie. Wanneer keelchakra (het energiecentrum in ons lichaam dat verantwoordelijk is voor het communiceren van onze authentieke waarheid), niet  gecombineerd met het Lalana chakra, niet wordt gewekt, kan een ongelukkig en pijnlijk gevoel ontstaan. De nectar wordt vergif. 

Bron van vreugdevolle ervaringen

Maar wanneer de Vishuddha en Lalana chakra’s worden gewekt, dan blijft de nectar in de vorm van geluk en gelukzaligheid. Het leven wordt een bron van vreugdevolle ervaringen, dit zou een verklaring kunnen zijn, dat de schildklier trager gaat lopen, omdat het meer energie nodig heeft, het gif te verwijderen.

Ajna, besturingscentrum en bevindt zich in de klieren die het volledige endocriene systeem regelen. Het derde oogchakra, in de pijnappelklier, is verantwoordelijk voor hogere wijsheid en helderziendheid. Het limbisch systeem betrokken bij herinneringen en emoties, eetlust en intimiteit.  Aangestuurd door o.a. de hippocampus, amygdala , hypothalamus en controleren de neurotransmitters noradrenaline, serotonine en dopamine. 

Manas, het centrum van je instinct

Het chakra bevindt zich in het bovenste deel van het ajnachakra en is het centrum van het onderste mentale vermogen en betekent geest, het stuurt ons instinct, indrukken en gewoonten aan. Volgens de yoga-filosofie heeft de menselijke geest 16 dimensies, die in vier categorieën zijn ingedeeld: buddhi, manas, ahamkara en citta. Als manas niet goed gecoördineerd is met buddhi, en / of we hebben niet de gewoonte om naar buddhi te luisteren, dan krijgt manas zijn instructies ergens anders vandaan, omdat manas zelf geen beslissingen kan nemen. 

Dit kan verwarrende situaties teweeg brengen

Het reptielenbrein zal dan continu om zoete, koolhydraatvolle of vette gerechten vragen. Onze hersenen spelen een grote rol in de stofwisseling, zo leren we het reptielenbrein waar we snel energie van krijgen, als we moe zijn en zo gebruiken steeds meer mensen koolhydraten en per dag, dan onze voorouders uit het stenen tijdperk in een heel jaar aten en juist dat kan het lichaam niet verteren. 

Indu, aan de voorkant van het hoofd

Het chakra bevind zich in het voorste deel van de hersenen en is de zetel van het verstand en de geest verbonden met de maan ❶a. Dit Chakra ligt onder de cowlick = kuif, die de meeste mensen hebben op de achterkant van het hoofd. Anatomisch bevindt het zich waar de botten van de rug en zijkanten van de schedel samenkomen. De richting van de stroom kosmische energie die in het chakra stroomt, is op dit punt heel duidelijk te zien. 

Personen met een dubbele energiecentra en twee cowlicks, met bijzondere kwaliteiten

Sommige mensen hebben twee cowlicks, wat wijst op het bestaan van twee energiecentra. Deze mensen bezitten vaak uitzonderlijke vitaliteit en creativiteit, maar aan de andere kant kunnen ze ook geneigd zijn tot hyperactiviteit en extreme nervositeit. ❶b. Haar op de achterkant van het hoofd groeit meestal in een cirkelvormig afgeplat patroon vanaf een centraal punt

Nirvana, de oplossing, verzwakte ego

Het chakra bevindt zich aan de bovenkant van de hersenen en wordt geassocieerd met de vernietiging van van het ego. Nirvana in het boeddhisme is ‘het stillen van de geest, het beëindigen van verlangens en zien van oplossingen en het handelen’, daar voor in de plaats komt rust. Stilstaan, niets doen, wordt vaak gezien als saai of ongezellig en het knaagt aan je schuldgevoel, want je brengt niet voldoende tijd met iemand door, jij bent ook altijd moe, wordt al snel gezegd. Tot lichaam en geest ons laten weten, het de huidige tempo niet meer vol te kunnen houden.

Guru, leraar, verdrijft onwetendheid

Het chakra bevind zich boven jouw hoofd in het onderste gedeelte van het sahasrara chakra en is het centrum waarin goddelijk licht de duisternis van de onwetendheid verdrijft. is een Sanskriet term voor een “leraar, gids, , of engel” van bepaalde kennis of vakgebied.  In het Sanskriet betekent guru letterlijk verdrijft van de duisternis. Traditioneel is de goeroe een gerespecteerde persoonlijkheid, waarbij de goeroe fungeert als een “creatief coach, die helpt waarden te vormen, ervaringskennis deelt, letterlijk door het leven geleerd, het is een inspirerende bron en die helpt bij de spirituele ontwikkeling van een mede broeders en zusters.

Sahasrara, lotus, centrum van verbintenis

Betekent: Duizendvoudig. De duizendbloemige lotus boven jouw hoofd is het centrum van goddelijke verbintenis, eenwording en verlichting. Volgens het Tantrisme (Shaktisme) zijn er acht in plaats van zeven chakra’s en hierin is Sahasrara het achtste chakra en is Bindu een extra, zevende chakra. Sahasrara bevindt zich boven de kruin en hangt samen met spiritualiteit en verlichting

Bindu, oneindig geconcentreerde energie

Het bevindt zich in het bovenste gedeelte van het shasrara chakra en is het centrum van oneindig geconcentreerde energie, de bron van waaruit de gehele energiesysteem ontspringt, het punt. In de meeste Yoga boeken wordt de Bindu Chakra niet genoemd, maar in Tantra Yoga wordt veel belang gehecht aan de helende en verjongende effecten van deze Chakra. 

Terwijl dit energiecentrum "slaapt" is het vergelijkbaar met een stip

Terwijl dit energiecentrum “slaapt” is het vergelijkbaar met een stip, maar wanneer ontwaakt begint zijn energie te stromen of te “druppelen”. De Bindu Chakra produceert werkelijk verbazingwekkende effecten. Het is een “gezondheidscentrum” dat zorgt voor een verbeterde fysieke, psychische en spirituele gezondheid en daarom een waardevolle hulp is bij onze spirituele reis. Het helpt ook om onze emoties te kalmeren en brengt harmonie en een gevoel van welzijn. Met behulp van deze Chakra zijn we in staat om honger en dorst te beheersen en ongezonde eetgewoonten te overwinnen.

Edelstenen boompjes' ook wel levensboom genoemd

Het bonsai of feng shui edelstenenboompje genoemd, hebben blaadjes van edelsteen. Ieder boompje heeft een ander type edelsteen met een eigen betekenis en is daardoor een leuk en uniek cadeau met betekenis. Edelsteen Boompjes doen het prima in de slaapkamer voor een goede nachtrust of in een meditatie ruimte voor een veilige verbinding met het spirituele. Ze worden gemaakt met diverse soorten edelstenen, ieder met een eigen werking. Het Edelstenen Boompje van Genezing bestaat bijvoorbeeld uit Amethist steentjes en metalen ‘godin’ hangers.

De keelchakra en de spiegelling van de huid

De huid en de slijmvliezen in onze darm, maag en mond, vormen een belangrijke eerste bescherming om te voorkomen dat lichaamsvreemde stoffen binnendringen in dieper gelegen weefsel en dat deze vaak giftige stoffen afgevoerd moeten worden door ons spijsverteringssysteem en ons lichaam veilig dienen te verlaten. De keelchakra kan bijvoorbeeld beschadigd raken door roken, drugs, alcohol, suikers, bewerkte koolhydraten en overmatig te eten, ‘t geeft een overbelasting van histamine en verteringsproblemen. Het is belangrijk dat we onze emoties uiten en niet onderdrukken.