Chakra en Aura onderzoek

Het doel van het chakra en aura onderzoek is om blokkades en disbalans op te sporen, te analyseren en met passende aandacht, voeding, stofjes, stenen of leefwijze het lichaam aan te sporen, zichzelf te herstellen. 

Het inleveren van de kleurentest

De kleurentest moet vooraf het consult, per mail bij mij aanwezig zijn. Het consult kan online of in mijn praktijk Roosendaal. Je mag altijd een foto meenemen naar de praktijk, van een gemiste dierbare, het kan zijn, dat de foto een rol gaat spelen in de de engelenkaarten. Kleurentest invullen

Kleurentest ingevuld? Maak een afspraak info@albican.nl Tel: 0641979305

 

 • Een consult duurt ongeveer één uur, maximaal 60 minuten.
 • Tien minuten voor de eindtijd, moet ik helaas afronden. Het is altijd mogelijk om een vervolgconsult afspraak te maken. Zie prijslijst 
 • Het betreft een Chakra kleuren onderzoek, elk mens is anders, elke dag, uur of zelfs elke seconde kan anders zijn, elke afspraak is uniek en kunnen heel bijzondere energieën te voelen zijn.

Een hulpmiddel, die je door moeilijke tijden een weg kan wijzen, door vele hindernissen die op je pad komen. Tijdens de kleurentest maak ik gebruik van mijn kennis, die ik al meer dan 30 jaar toepas en die allerlei onverklaarbare situaties en juist net dat kan ontrafelen wat normaal niet te zien is. Deze bevindingen vind je samen met de uitslag van de kleurentest, terug op het rapport die je tijdens ons consult gaat ontvangen. 

In de westerse astrologie symboliseren twaalf tekens als sterrenbeelden. Deze twaalf tekens worden verdeeld onder 4 elementen: Vuur, Aarde, Lucht en Water.

Teken

Element

Periode

Edelsteen

Ram

Vuur

21 maart tot 19 april

Carneool

Stier

Aarde

20 april tot 20 mei

Aventurijn

Tweelingen

Lucht

21 mei tot 20 juni

Tijgeroog

Kreeft

Water

21 juni tot 22 juli

Maansteen

Leeuw

Vuur

23 juli tot 22 augustus

Barnsteen

Maagd

Aard

23 augustus tot 22 september

Amazoniet

Weegschaal

Lucht

23 september tot 22 oktober

Saffier

Schorpioen

Water

23 oktober tot 21 november

Malachiet

Boogschutter

Vuur

22 december tot 19 januari

Lapis Lazuli

Steenbok

Aarde

22 december tot 19 januari

Smaragd

Waterman

Lucht

20 januari tot 19 februari

Aquamarijn

Vissen

Water

20 februari tot 20 maart

Fluoriet

De Chinese astrologie kent 12 dierenriemtekens en 5 elementen en yin yang. De 12 maanjaren hebben dierennamen: Rat, Os, Tijger, Haas, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken.

Chinese en westerse astrologie gecombineerd
Ascendanten berekening

 • Berekening van Chinese en westerse teken
 • Wat is een indicatie tot je 40e levensjaar
 • Wat is de indicatie na je 40e levensjaar

Om een goede berekening te maken van jouw westerse en Chinese teken en jouw ascendanten van beide tekens, heb ik nodig jouw geboortedatum, geboortejaar, geboorteplaats en het geboorte uur

Incl. 1 uur Telefonisch gesprek, met op het eind een gratis engelenkaart

Prijslijst Soms kunnen prijzen afwijkend zijn, zoals aanbiedingen op sociaal deal, dit staan dan over vermeld.

Yin Yang en de twaalf dierenriemtekens

 • Rat, Aap (yin) en Draak (yang) – ambitie en bezit. Deze drie dierentekens zijn positief ingesteld. Ze kunnen veel werk verzetten en willen hun werk en streven beloond zien. Ze streven naar succes en bezit. Rat, Aap en Draak maken zich zorgen over de toekomst. Dit is ook de reden waarom ze zo hard werken. Ze hebben ideeën en die willen ze waarmaken, tonen initiatief en zorgen voor vooruitgang en vernieuwing. Hun sterke actieve inslag en behoefte aan het leveren van bijzondere prestaties maakt ze geschikt voor het zakenleven en op commercieel en financieel gebied en kunnen daardoor een goede ondernemer zijn. Met een onrustig hoofd kun je niet werken, daarom zijn ze vaak op zichzelf en nemen de ruimte om de broeiende ideeën waar te kunnen maken.
 • Os (yin), Slang en Haan (yang) – intellect en overtuiging.
  Os, Slang en Haan werken met hun hoofd. Ze kunnen allerlei systemen en zaken bedenken. Ze werken zeer nauwkeurig aan de hen toevertrouwde zaken. Ze zijn standvastig en doelbewust. Os, Slang en Haan zorgen voor een stabiele gang van zaken. Men kan altijd op ze rekenen. Als het hoofd niet goed kan werken door welke reden dan ook, maakt dit de os onzeker en kan er een disbalans ontstaan.
 • Tijger, Paard (yang) en Hond (yin) – energie en strijd.
  Tijger, Paard en Hond jagen hun idealen na. Ze zullen de mensheid op energieke en strijdvaardige wijze dienen, als ze zich dit voorgenomen hebben. Ze zijn openhartig en verkondigen op directe wijze hun mening. Tijger, Paard en Hond werken met enthousiasme aan toevertrouwde zaken. Ze kunnen zeer geïnspireerd en creatief zijn. Het zijn sterren in communicatie
 • Haas (konijn), Varken (yin) en Geit (yang) – schoonheid en liefde. Haas, Varken en Geit zijn samen een rustig drietal dat van schoonheid, harmonie en vrede houdt. Ze volgen hun intuïtie, door alles heen. Ze zullen eerder toegeven dan ruzie maken of voor hun rechten opkomen. Het zijn artiesten met mooie ideeën. Het ontbreekt ze alleen vaak aan daadkracht om deze ideeën uit te voeren en hebben mensen nodig die hun ideeën serieus nemen en ze samen in harmonie, tot zijn recht laten komen . Het doel in hun leven is een wereld van te creëren,  waarin iedereen zich thuis voelt. Waak ervoor, dat je niet verwikkeld raakt in mogelijke onprettige ideeën van anderen, verlies niet je eigen stem.
 • Ook wel levensboom, bonsai boompje of feng shui boompje genoemd, ze hebben blaadjes van edelsteen.
 • Ieder boompje heeft een ander type edelsteen met een eigen betekenis en is daardoor een leuk en uniek cadeau met betekenis. Meer informatie

Een van de belangrijkste oorzaken een lymfesysteem niet goed functioneert is een gevolg van stress, te veel koffie, operatieve ingrepen, medicijnen, onbalans in voedingsstoffen door inname van niet op elkaar afgestemde voedingssupplementen, elektromagnetische vervuiling, bewerkte etenswaren, afvalstoffen, toxines in voedsel, lucht, vervuild water. Het lymfesysteem ook bekend als het ‘ rioolsysteem ‘ van het lichaam. Het is de beschermer van onze gezondheid en voert deze afvalstoffen af. In het rioolsysteem (lymfeknopen) mag geen water blijven staan, dan gaan bacteriën zich op hopen, als in een putje van bijvoorbeeld de douche. Dat betekend dat water drinken noodzakelijk is en alleen zo, je lymfe gereinigd kunnen worden.

Telepathie op afstand en in mijn praktijk

Op afstand kan ik emoties van personen opvangen waar ik een connectie mee heb door middel van telepathie, dit wordt in mijn praktijk iets gemakkelijker omdat het telepathisch vermogen sterker werkt  en kan op dat moment heel helder voelen wat de reden is dat het niet goed gaat. Deze connectie maak ik tot stand met de info van de kleurentest en een recente foto, met gegevens over jouw persoonlijke sterrenbeeld en Chinese teken, zodat de gehele sessie over jou persoonlijk gaat. 

Alles op aarde bestaat uit bewegende deeltjes. deze “energie” verbindt ons ook met elkaar. In tegenstelling tot wat velen ons willen doen geloven, zijn we dus geen aparte wezens maar is er een energie die door ons allemaal stroomt. Let wel, deze energie is altijd verschillend, dat hangt van vele factoren af, welke energieën zojuist nog in onze buurt waren. Op contact momenten kies ik bewust voor trager leven. Bewust meer ontspannen en vertrouwen. Bewust meer Glimlachen of schaterlachen. Bewust Liefdevoller leven en dat bewustzijn is de beste remedie om ongewenste gebeurtenissen te neutraliseren.

Op ons levenspad komen we veel verschillende situaties tegen en daar schrijf ik over. De ene keer iets uit mijn leven en de andere keer over iemand die ik op mijn pad kwam, lees meer….

In mijn praktijk werk ik met Aartsengelen van Doreen Virtue, deze aartsengelen kunnen heel invloedrijk en wijs zijn, met liefdevolle gidsen die je op wonderbaarlijke wijze kunnen motiveren en je de weg wijzen.

Aartsengelen

Deze aartsengelen beschermen en begeleiden ons, en bewerkstelligen één voor één vrede op aarde

 • De aura is het energieveld om ons heen dat alleen waargenomen kan worden door een speciale camera of een helderziende. 
 • Voor mensen die nog nooit een aura hebben gezien, het is als een verstrooit licht dat je rondom een kaarsvlammetje ziet, die je ook kan zien bij de mens. 
 • Een chakra is een centrum van activiteit dat levensenergie ontvangt, afstemt en afgeeft. Elk chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Lichamelijke aandoeningen en emoties kunnen ervoor zorgen dat de energiestroom niet goed verdeeld of zelfs geblokkeerd wordt. Ziekte en onbalans kunnen dan het gevolg zijn.  

Om een storing in jouw lichaam op te sporen, waar nooit een goede of juiste diagnose gesteld kon worden, of mogelijk weet je in je onderbewustzijn meer dan je denkt en ben je het vertrouwen in jezelf verloren. Het doel is dat je naar de sessie weet, hoe jij meer bewust wordt van de energieën die rond om jou heen een rol spelen. 

Als je als hooggevoelig persoon, je blijft afvragen waarom je steeds zo moe bent als je met een bepaalde persoon hebt gepraat, al is het aan de telefoon, of je komt steeds moe terug als je op een bepaalde plek bent geweest, werk, school, de stad, noem maar op, dan raad ik je aan om eens bezig te gaan met gronden en
het beschermen van je gevoelige systeem (je aura, je etherische lichamen).Aarden is als het ware jezelf letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond zetten. Niet iedereen is goed geaard waardoor je verschillende klachten kunt krijgen o.a. vermoeidheid, hoofdpijn, last van je darmen etc., maar mensen zijn zich daar vaak ook helemaal niet van bewust. 

Hooggevoeligheid, gezin, hobby, gezondheid en werk

Hoog gevoelige mensen hebben vaak creatieve banen of ongebruikelijke beroepen die soms zelf gecreëerd zijn. Door hun voelsprieten te gebruiken, weten ze vaak wat er moet gebeuren. Misschien is het daarom dat een Hooggevoelige mensen, vaak buiten de bestaande paden durven te treden. Er is veel moed en zelfvertrouwen voor nodig om de stap te nemen om volledig jezelf te zijn. Want niet-hooggevoelige mensen begrijpen hun gevoelige collega’s, vrienden of familie niet altijd. Daar ligt dan ook wel eens een hindernis

Als je eigen kracht verloren gaat

Als men niet met iemand kan praten en men steeds tegen onbegrip aanloopt, gaat de mooie creatieve persoonlijkheid verloren en kan er angst en onzekerheid ontstaan over identiteit. Er ontstaat iemand die zich volledig gaat richten op zijn of haar omgeving en de mogelijkheid bestaat, zich totaal te verliezen in de wensen van anderen. 

Nervus vagus, de verbinding tussen darmen en hoofd, De nervus vagus, loopt van het middenrif, langs de slokdarm, tussen longen en hart, en door de keel tot in de hersenen. Zo werken Darm en hoofd, al heel vroeg in het leven samen. De volgende elementen spelen een grote rol in je denk wereld:

 • Gezonde voeding;
 • Bewegen;
 • Gezonde buitenlucht;
 • Rust

Laat de ander uniek zijn, we hebben allemaal ons pad te bewandelen

Als hooggevoelige mensen, hun creatieve karakter niet kunnen gebruiken, kan dit lijden tot depressies, baanverlies en vereenzaming, zelfs binnen het gezin, dit komt omdat ze zich dan afgewezen voelen en wees nu echt eerlijk, wie zou het leuk vinden om afgewezen te worden op dat, wat in hem of haar leven belangrijk is. Zo vindt de één autoracen belangrijk, de ander voetbal, weer ander eten, werken, filosofie, schilderen of kaart leggen, wat je ook doet, het is jouw identiteit en daar heeft een ander van af te blijven.

 
 
Hulp bij een zoektocht naar jouzelf

Hoog gevoeligheid en persoonlijke kwaliteiten

 • opmerkzaamheid, het oppikken van belangrijke onopvallende signalen;
 • Empathie en gevoel voor het samenwerkingsproces, zorgvuldigheid;
 • Creativiteit en kracht;
 • Gedrevenheid en een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Een sterke wens om een zinvolle bijdrage te leveren;
 • Een vooruitziende blik en het signaleren van risico’s in vroeg stadium

De hoog gevoelige kent heel goed deze kenmerken, maar is heel bescheiden, vaak doet deze er niets mee en valt vaak ten prooi aan de omgeving, die misbruik van de goed gelovige hoog gevoelige maakt, die voor veel problemen, in korte tijd een oplossing weet te bedenken voor iedereen om zich heen. Een hoog gevoelige heeft niet door, dat men ook maar de intentie heeft om misbruik van deze kwaliteiten te maken en de ander, zoals werkgever, collega’s, partner of de omgeving, geven daar liefde voor terug. Eenmaal de hoog gevoelige uitgeput is, zijn de profiteurs vertrokken. Zo hard is de wereld en toch blijft de hoog gevoelige in een betere wereld geloven, hoe bijzonder. 


De punten bij: Hoog gevoeligheid en persoonlijke kwaliteiten zijn waardevolle eigenschappen die zeer bruikbaar zijn in je privé, bij je gezondheid, het kiezen van een hobby, je vrije tijd of werk. Wie zijn kwaliteiten herkent, kan er dan ook de vruchten van plukken.

Coaching

 • Ontdekken wat je passie of ‘roeping’ is;
 • Je passie of roeping vertalen in je privé, hobby, kiezen voor vrije tijd of werk;
 • Onderzoeken welke situaties jou juist niet goed doen;
 • Helder communiceren over je hoog gevoeligheid in je privé en daarbuiten;
 • Assertief omgaan met ‘lastige’ personen;
 • Je energieniveau op peil houden;
 • Stevig staan in een hectische omgeving;
 • Bijscholing of Studie mogelijkheden;
 • Een eigen praktijk of onderneming starten.
 • Relatie en hoog gevoeligheid, zodat jullie elkaar gaan begrijpen

 

 • Om zazen te beoefenen, zitten we met de benen gekruist op een dik, rond kussen (zafu). Het bekken is naar voor gekanteld, zodat de knieën goed tegen de grond drukken. Vanuit deze basis strekken we de wervelkolom. We drukken met onze knieën tegen de aarde en met de top van ons hoofd tegen de hemel.De kin is ingetrokken, de nek is gestrekt en de schouders zijn ontspannen.De handen liggen in de schoot, met de palmen naar boven. De linkerhand ligt op de rechterhand, en de duimen raken elkaar horizontaal. De handen vormen zo een mooie ovaal, en de zijkanten blijven in contact met de onderbuik. In deze houding vindt ons lichaam zijn stabiliteit terug. De verschillende lichaamsdelen beïnvloeden elkaar door hun positie. Door in deze houding stil te blijven zitten, kunnen we ophouden met wils matig te handelen, ons ego opgeven en doordrongen worden van een leven in eenheid met de hele kosmos. 
 • Ga met je concentratie naar het punt twee a drie centimeter onder je navel en dan een paar centimeter naar binnen. Richt al je energie naar beneden, alsof je de grond in moet. Smelt samen met je ondergrond, en zit als een rots.
 • Een rustig achtergrond muziekje met een geurtje, zoals lavendel kan je helpen.Doe de oefening tenminste tien keer.
 • Rode sokken: rood is traditioneel gezien de kleur van het eerste chakra. Vanuit de stuitchakra leg je de verbinding met de aarde. Wie moeite heeft met gronden, kan wat meer rood gaan dragen. Met name rode sokken schijnen goed te helpen.
 • Voetenmassage: Met je voeten sta je letterlijk op de aarde. Deze lichaamsdelen spelen dan ook een belangrijke rol bij het gronden. Masseer daarom je voeten dagelijks

In je handen en je voeten zitten kleine chakra’s, open je voetchakra’s, voel hoe er openingen in je voeten zitten om de aarde energie op te nemen. Laat de aarde energie langs je benen omhoog trekken, tot je heupen en visualiseer dan je aarde/stuit chakra als een rode energiebal (mag ook andere kleur die jij prettig vind) die gevoed wordt door de aarde energie die langs je benen omhoog trekt. Trek dan een denkbeeldige koord (kleur maakt niet uit), vanuit de stuitchakra in de aarde en voel hoe dit koord verder en verder reikt tot het middelpunt van de aarde. Als je bij het centrum komt verwelkom dan Moeder Aarde door haar te voelen en denkbeeldig haar te groeten, wacht nu op haar antwoord in taal of gevoel maakt niet uit. (kan heel snel gaan op den duur). Blijf even voelen hoe er een stroming ontstaan door je voeten die opnemen en hoe de energie langs het koord de aarde in zakt. Je kunt de aarde energie door je gehele lichaam trekken (geeft rust en stabiliteit) en visualiseer dan hoe deze energie, inclusief afval energie (dat wat je niet meer nodig hebt) via het koord in de aarde verdwijnt.

Kundalini – energie kan ons emotie- en gedachteleven versterken maar soms ook verstoren! Ze kan op een spiritueel niveau tot piekervaringen leiden en kan helpen om bij je eigen energiebron terug te keren. 

Levenswijze, voeding en controle over onze gedachten

Een van de belangrijkste dingen in ons leven is de controle over onze gedachten. Onze gedachten zijn machtig. Ze kunnen ons beschadigen of goed doen en daarom ook zeer belangrijk om onze hersenen en ook onze organen gezond te houden. Het eerste wat je merkt als je ziek bent, is dat we onze gedachten niet meer onder controle hebben. 

De milt, een soort lymfeklier van het bloed

De informatie-uitwisseling tussen het immuunsysteem en de hersenen vindt plaats in de milt. De milt kan worden gezien als de lymfeklier van het bloed. De milt zorgt voor de vorming van plasmacellen en de verwijdering van afvalstoffen uit het bloed. Het goed functioneren van het immuunsysteem is daarnaast afhankelijk van voldoende aanvoer van bepaalde voedingsstoffen. Lees meer…

De 14 belangrijkste chakra's waar kundalini - energie doorheen stroomt:

mula betekent basis of stam, omdat het zich aan het uiteinde van jouw ruggengraat bevindt, vlak bij het stuitje. Dit chakra is verantwoordelijk voor ontlasting, reukzin en het element Aarde. Dit chakra is verbonden met de bijnieren

betekent; iemands eigen ik, omdat dit de plek is waar individualiteit wordt belichaamd via voortplanting. Het tweede chakra, bij het heiligbeen, beheerst de seksualiteit, voortplanting, smaakzin en het element Water. Het is verbonden met de geslachtsklieren.

betekent; stad der juwelen en is de plaats waar 101 kanalen van pranische energie elkaar kruisen en waar de vuren van vertering branden. Het navelchakra, zorgt voor de spijsvertering, het zicht en vertegenwoordigt het element Vuur. Het is verbonden met de alvleesklier

betekent: ongeslagen geluid, omdat dit het geluid is van de stilt. Het hartchakra, in de hartstreek, is de zetel van jouw bewustzijn en jouw ziel, de weg naar hoger bewustzijn. Het chakra beheerst de tastzin en het element Lucht. Het is verbonden met de thymus of borstklier

betekent: hart. Het ligt rechts onder het anahatachakra en is de zetel van goddelijke devotie en van de vervulling van alle wensen. 

betekent: zuivering. Het keelchakra in de halsstreek houd zich bezig met de hoorzin, het element Hemel en de creatieve expressie. Het is verbonden met de schildklier.

het nectarchakra in het verlengde merg, is verbonden met de huig, de stroom van soma (nectar van onsterfelijkheid) en pranische energie. 

betekent: besturingscentrum en bevindt zich in de klieren die het volledige endocriene systeem regelen. Het derdeoogchakra, in de pijnappelklier, is verantwoordelijk voor hogere wijsheid en helderziendheid. 

betekent: geest. Het chakra bevindt zich in het bovenste deel van het ajnachakra en is het centrum van jouw onderste mentale vermogen: instinct, indrukken en gewoonten. 

betekent: maan. Het chakra bevind zich in het voorste deel van de hersenen en is de zetel van het verstand en de geest.

betekent: oplossing. Het chakra bevindt zich aan de bovenkant van jouw hersenen en wordt geassocieerd met de vernietiging van van jouw ego.

betekent: licht/donker of leraar. Het chakra bevind zich boven jouw hoofd in het onderste gedeelte van het sahasrarachakra en is het centrum waarin goddelijk licht de duisternis van de onwetendheid verdrijft. 

betekent: duizendvoudig. De duizendbloemige lotus boven jouw hoofd is het centrum van goddelijke verbintenis, eenwording en verlichting. 

betekent: punt. Het bevindt zich in het bovenste gedeelte van het shasrarachakra en is het centrum van oneindig geconcentreerde energie, de bron vanwaaruit jouw gehele energiesysteem ontspringt.