Chakra en Aura onderzoek

Chakra is vertaald ‘wiel’ en chakra’s zijn volgens de traditionele Indiase cultuur de wielen in het lichaam die de energie via banen binnen halen en weer doorgeven via ons lymfesysteem. De energie in het lichaam moet stromen om je aura te beschermen en als dat om wat voor reden dan ook (deels) blokkeert dan kan er een onbalans ontstaan. Dit kan vervolgens weer leiden tot allerlei klachten. Het is belangrijk dat chakra’s hun werk kunnen blijven doen. In een kleurentest kun je analyseren welke chakra  het sterkste ontwikkeld is en welke het minst. Ga voor aanvang van de test een momentje voor jezelf creëren, door meditatie

Chakra en Aura kleuren onderzoek

De ontspanningsoefening is om alleen jouw energie mee te laten tellen

Niet alle energieën die we voelen behoord tot ons, in drukke en spannende tijden, kunnen energieën met je meereizen. Na de ontspanningsoefening kun je echt even voelen bij jezelf hoe de vraag voelt. In de kleurentest is het de bedoeling, dat je per kleur de bijbehorende zinnen ‘beantwoordt’ met ja, nee of misschien. Tel aan het einde van de test, per kleur, de antwoorden ja, nee of misschien bij elkaar op. Het doel van het chakra en aura onderzoek is om blokkades en disbalans op te sporen, te analyseren en met passende aandacht, voeding, stofjes, stenen of leefwijze het lichaam aan te sporen, zichzelf te herstellen. De kleurenonderzoek kan telefonisch, in praktijk Roosendaal of via videobellen plaats vinden.  

De uitslag van de kleurentest wordt geanalyseerd

Als Orthomoleculair Therapeut en Voedingsdeskundige houdt ik mij vooral bezig met het analyseren van gezondheidsklachten. Bij elke kleur behoren vragen. Daar behoeft nog geen antwoord uit te komen, als therapeut is het mijn vak om de juiste vragen te stellen, een fijne plek te creëren, zodat jij je fijn voelt en er een veilige omgeving ontstaat. Hier zijn verschillende methodes voor, zoals astrologie, aartsengelen, totemdieren, edelstenen en een analyse qua ochtendontbijt. 

Een hulpmiddel, die je door moeilijke tijden een weg kan wijzen, door vele hindernissen die op je pad komen. Tijdens de kleurentest maak ik gebruik van mijn kennis, die ik al meer dan 30 jaar toepas en die allerlei onverklaarbare situaties en juist net dat kan ontrafelen wat normaal niet te zien is. Deze bevindingen vind je samen met de uitslag van de kleurentest, terug op het rapport die je na ons consult gaat ontvangen. In de westerse astrologie symboliseren twaalf tekens als sterrenbeelden. Deze twaalf tekens worden verdeeld onder 4 elementen: Vuur, Aarde, Lucht en Water. De Chinese astrologie kent 12 dierenriemtekens en 5 elementen en yin yang. De 12 maanjaren hebben dierennamen: Rat, Os, Tijger, Haas, Draak, Slang, Paard, Geit, Aap, Haan, Hond en Varken.

Luister naar je zesde zintuig en leer je eigen tekens herkennen, door je pad samen met de aartsengelen te volgen. Nadat de energie in de ruimte is ontstaan, door je eigen vragen te stellen, kies je een kaart uit de kaartlegging. Er is een vragenlijst specifiek gericht op de aartsengelen, met een uitleg over elk onderwerp, reuze leerzaam voor jezelf. 

Totemdieren kunnen een gids zijn in bepaalde processen en situaties. Deze ontmoetingen kunnen een enorme invloed hebben op je spirituele groei. Ze zijn op aarde om mensen te helpen hun persoonlijke kracht te ontwikkelen. Het geheim van de totemdieren heeft door de hele geschiedenis van de mensheid heen hebben vele culturen dieren beschouwd als boodschappers uit het Universum. Een specifiek dier waarvan je op een bepaald moment een inzicht en begeleiding ontvangt. Wanneer een dier je pad kruist, let dan goed op, het kan een boodschap voor je hebben. De Indianen maken veel gebruik van totems, van dieren die je als medicijn en als spirituele helper kunt zien. Er zijn12 astrologische dierenriemtekens die gebruikt kunnen worden bij de 12 verschillende Indiaanse totemdieren. Totemdieren vind je terug in de begeleidingen. 

DierDier

Het lymfestelsel (Chakra's) als riool systeem

Een van de belangrijkste oorzaken een lymfesysteem niet goed functioneert is een gevolg van stress, te veel koffie, operatieve ingrepen, medicijnen, onbalans in voedingsstoffen door inname van niet op elkaar afgestemde voedingssupplementen, elektromagnetische vervuiling, bewerkte etenswaren, afvalstoffen, toxines in voedsel, lucht, vervuild water. Het lymfesysteem ook bekend als het ‘ rioolsysteem ‘ van het lichaam. Het is de beschermer van onze gezondheid en voert deze afvalstoffen af. In het rioolsysteem (lymfeknopen) mag geen water blijven staan, dan gaan bacteriën zich op hopen, als in een putje van bijvoorbeeld de douche. Dat betekend dat water drinken noodzakelijk is en alleen zo, je lymfe gereinigd kunnen worden.

Het consult is als het volgt opgebouwd

Een consult duurt één uur, maximaal 60 minuten. Tien minuten voor de eindtijd, moet ik helaas afronden. Het is altijd mogelijk tijd bij te kopen, dit moet contant afgerekend worden in de praktijk en natuurlijk kunnen we ook een nieuwe afspraak maken, als de tijd op het moment niet schikt. Het betreft een Chakra kleuren onderzoek met aura foto, elk mens is anders, elke dag, uur of zelfs elke seconde kan anders zijn, elke afspraak is uniek en kunnen heel bijzondere energieën te voelen zijn. Zo veranderd ook mijn energie, wanneer ik dichtbij iemands aura ben, want zo maken wij contact.

We zijn allemaal met elkaar verbonden

Alles op aarde bestaat uit bewegende deeltjes. deze “energie” verbindt ons ook met elkaar en kunnen we ons tijdelijk of zelfs voor langere perioden, ons als zusters en broeders voelen. In tegenstelling tot wat velen ons willen doen geloven, zijn we dus geen aparte wezens maar is er een energie die door ons allemaal stroomt. Let wel, deze energie is altijd verschillend, dat hangt van vele factoren af, welke energieën zojuist nog in onze buurt waren, want zo kunnen positieve energieën net als negatieve energieën meteen van invloed zijn op ons humeur. Op contact momenten kies ik bewust voor mijn eigen positieve energie, dat schept ontspanning, puurheid en vertrouwen. Van nature ben ik een opgewekte persoonlijkheid en kan goed glimlachen of schaterlachen en mij door mijn eigen levenservaringen goed inleven in verdriet en kan mij daardoor ook verdrietig voelen, omdat het mij dan persoonlijk raakt, maar ben mij bewust, dat dit niet altijd van mij is, maar dat we dit wel delen. Het bewust zijn, dat we elkaar kunnen helpen, in een liefdevoller leven, is de beste remedie om ongewenste gebeurtenissen en negatieve energieën te neutraliseren.

De Aura en Chakra's

De aura is het energieveld om ons heen dat alleen waargenomen kan worden door een speciale camera of een helderziende. Voor mensen die nog nooit een aura hebben gezien, het is als een verstrooit licht dat je rondom een kaarsvlammetje ziet, die je ook kan zien bij de mens. Een chakra is een centrum van activiteit dat levensenergie ontvangt, afstemt en afgeeft. Elk chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Lichamelijke aandoeningen en emoties kunnen ervoor zorgen dat de energiestroom niet goed verdeeld of zelfs geblokkeerd wordt. Een kleurentest geeft een analyse waar mogelijke knopen in het lichaam niet doorstromen. Na aanleiding van deze test, wordt er in de praktijk verder onderzoek gedaan. Tot zover iemand daar voor open staat.

Als je als hoog gevoelig persoon, je blijft afvragen waarom je steeds zo moe bent als je met een bepaalde persoon hebt gesproken, al is het aan de telefoon, of je komt steeds moe terug als je op een bepaalde plek bent geweest, werk, school, de stad, noem maar op, dan raad ik je aan om eens bezig te gaan met gronden en het beschermen van je gevoelige systeem (je aura, je etherische lichamen). Aarden is als het ware jezelf letterlijk en figuurlijk met beide benen op de grond zetten. Niet iedereen is goed geaard waardoor je verschillende klachten kunt krijgen o.a. vermoeidheid, hoofdpijn, last van je darmen etc., maar mensen zijn zich daar vaak ook helemaal niet van bewust. 

Energie opnemen en negatieve energie laten gaan

In je handen en je voeten zitten kleine chakra’s, open je voetchakra’s, voel hoe er openingen in je voeten zitten om de aarde energie op te nemen. Laat de aarde energie langs je benen omhoog trekken, tot je heupen en visualiseer dan je aarde/stuit chakra als een rode energiebal (mag ook andere kleur die jij prettig vind) die gevoed wordt door de aarde energie die langs je benen omhoog trekt. Trek dan een denkbeeldige koord (kleur maakt niet uit), vanuit de stuitchakra in de aarde en voel hoe dit koord verder en verder reikt tot het middelpunt van de aarde. Als je bij het centrum komt verwelkom dan Moeder Aarde door haar te voelen en denkbeeldig haar te groeten, wacht nu op haar antwoord in taal of gevoel maakt niet uit. (kan heel snel gaan op den duur). 

Energie via de voeten uit de aarde halen

Blijf even voelen hoe er een stroming ontstaat via je voeten die energie opneemt langs het koord die in de aarde steekt.  Je kunt de aarde energie door je gehele lichaam trekken (geeft rust en stabiliteit) en visualiseer dan hoe deze energie, inclusief afval energie (dat wat je niet meer nodig hebt) via het koord in de aarde verdwijnt. Rode sokken kunnen helpen om je beter te aarden, rood is traditioneel gezien de kleur van het eerste chakra. Vanuit de stuitchakra leg je de verbinding met de aarde. Wie moeite heeft met gronden, kan wat meer rood gaan dragen. Met name rode sokken schijnen goed te helpen.

Kundalini – energie kan ons emotie- en gedachteleven versterken maar soms ook verstoren! Ze kan op een spiritueel niveau tot piekervaringen leiden en kan helpen om bij je eigen energiebron terug te keren. Een van de belangrijkste dingen in ons leven is de controle over onze gedachten. Onze gedachten zijn machtig. Ze kunnen ons beschadigen of goed doen en daarom ook zeer belangrijk om onze hersenen en ook onze organen gezond te houden. Het eerste wat je merkt als je ziek bent, is dat we onze gedachten niet meer onder controle hebben. 

Oefening om te aarden, de zazen houding

Om zazen te beoefenen, zitten we met de benen gekruist op een dik, rond kussen (zafu). Het bekken is naar voor gekanteld, zodat de knieën goed tegen de grond drukken. Vanuit deze basis strekken we de wervelkolom. We drukken met onze knieën tegen de aarde en met de top van ons hoofd tegen de hemel. De kin is ingetrokken, de nek is gestrekt en de schouders zijn ontspannen. De handen liggen in de schoot, met de palmen naar boven. De linkerhand ligt op de rechterhand, en de duimen raken elkaar horizontaal. De handen vormen zo een mooie ovaal, en de zijkanten blijven in contact met de onderbuik. In deze houding vindt ons lichaam zijn stabiliteit terug. De verschillende lichaamsdelen beïnvloeden elkaar door hun positie. 

Zoek een stabiele houding

Door in deze houding stil te blijven zitten, kunnen we ophouden met dwang matig te handelen, ons ego opgeven en doordrongen worden van een leven in eenheid met de hele kosmos. Ga met je concentratie naar het punt twee a drie centimeter onder je navel en dan een paar centimeter naar binnen. Richt al je energie naar beneden, alsof je de grond in moet. Smelt samen met je ondergrond, en zit als een rots. Een rustig achtergrond muziekje met een geurtje, zoals lavendel kan je helpen. Doe de oefening tenminste tien keer.

Deze aartsengelen beschermen en begeleiden ons, en bewerkstelligen één voor één vrede op aarde. Omdat zij zoveel invloed hebben, kunnen de aartsengelen ons ook aanzetten tot handelen en je kracht geven om door te gaan om je doel te bereiken. De aartsengelen zijn niet aan tijd of ruimte gebonden, zodat ze bij iedereen die ze oproept op dezelfde tijd aanwezig kunnen zijn. Aartsengelen kunnen unieke persoonlijke ervaringen en gesprekken met ieder mens hebben. 

De milt, een soort lymfeklier van het bloed

De informatie-uitwisseling tussen het immuunsysteem en de hersenen vindt plaats in de milt. De milt kan worden gezien als de lymfeklier van het bloed. De milt zorgt voor de vorming van plasmacellen en de verwijdering van afvalstoffen uit het bloed. Het goed functioneren van het immuunsysteem is daarnaast afhankelijk van voldoende aanvoer van bepaalde voedingsstoffen. Om stress te verminderen, kun je lavendel proberen. Lavendel kan kalmerend werken en dit kan rust geven aan geest en lichaam.

De 14 belangrijkste chakra's waar kundalini - energie doorheen stroomt:

Muladhara, Sanskriet voor wortel chakra

Dit chakra ligt vlakbij het stuitje, verbintenis met ontlasting, reukzin en bijnieren. Mula betekent basis of stam, omdat het zich aan het uiteinde van jouw ruggengraat bevindt, vlak bij het stuitje. Dit chakra is verantwoordelijk voor ontlasting, reukzin en het element Aarde. Dit chakra is verbonden met de bijnieren

Svadhishthana Chakra onderkant van het Heiligbeen

Eigen ik, verbonden met de geslachtsklieren. Dit de plek is waar individualiteit wordt belichaamd via voortplanting. Het tweede chakra, bij het heiligbeen, beheerst de seksualiteit, voortplanting, smaakzin en het element Water. Ontwaken van de Svadhishthana Chakra brengt helderheid en ontwikkeling van de persoonlijkheid. Maar voordat dit kan gebeuren, moeten we ons bewustzijn zuiveren van negatieve kwaliteiten. Deze vertegenwoordigen onze negatieve kwaliteiten die moeten worden overwonnen, zoals woede, haat, jaloezie, wreedheid, verlangen en trots. Andere basiskwaliteiten die onze ontwikkeling kunnen belemmeren zijn, angst, twijfel, wraak, afgunst en hebzucht.

Manipura Chakra bevindt zich achter de navel

Betekent: stad der juwelen en is de plaats waar 101 kanalen van pranische energie elkaar kruisen en waar de vuren van vertering branden. Het navelchakra, zorgt voor de spijsvertering, het zicht en vertegenwoordigt het element Vuur. Het is verbonden met de alvleesklier. Blokkades in dit centrum kunnen veel gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals spijsverteringsstoornissen, bloedsomloopaandoeningen, pre-diabetes en schommelingen in de bloeddruk. Echter, een sterke en actieve Manipura Chakra ondersteunt een goede gezondheid en helpt ons bij het overwinnen van vele ziekten. Wanneer de energie van dit Chakra vrij stroomt, heeft het een effect van een krachtcentrale, het levert ons energie evenwicht en kracht. 

Anahata, zetel van bewustzijn en het gevoel

Betekent: Het geluid is van de stilte, verbonden met het hartchakra, de zetel van bewustzijn en ziel, de weg naar hoger bewustzijn. Het chakra beheerst de tastzin en het element Lucht. Het is verbonden met de thymus of borstklier. Verbonden met het vierde chakra. Anahata bevindt zich bij het hart en vormt het centrum van de mens en wordt gezien als de verbinding tussen de onderste drie chakra’s van de instincten met de bovenste drie chakra’s van het hogere, menselijke bewustzijn. Het is ‘t centrum van de vreugde, een gesloten hart isoleert je van jezelf en anderen. 

Hrit, verbonden met het hart

Betekent: hart. Het ligt rechts onder het anahatachakra en is de zetel van goddelijke devotie en van de vervulling van alle wensen. Waarbij heel goed de Aartsengelen om hulp kan worden gevraagd. De passie voor het vinden en verbinden. Het heeft drie regio’s: een vermiljoenzongebied, waarbinnen een wit maangebied ligt, waarbinnen een dieprode vuurregio ligt. Hierin bevindt zich de rode wens vervullende boom, kalpa vriksha, die het vermogen symboliseert om te manifesteren wat men in de wereld wil laten gebeuren. 

Vishuddha, verbonden met de schildklier

Betekent: zuivering. Het keelchakra in de halsstreek houd zich bezig met de hoorzin, het element Hemel en de creatieve expressie. Het is verbonden met de schildklier. Een evenwichtige, volle stem, een goede ademhaling en ontspannen nek-, kaak- en schouderspieren zouden aangeven dat de energie in de Vishuddha chakra vrij kan stromen. Slecht stromende energie in de keelchakra kan staan voor een hese, snel vermoeid klinkende stem.

Talu, verbonden met de huig

het nectarchakra in het verlengde merg, is verbonden met de huig, de stroom van soma (nectar van onsterfelijkheid) en pranische energie. Wanneer keelchakra (het energiecentrum in ons lichaam dat verantwoordelijk is voor het communiceren van onze authentieke waarheid), niet  gecombineerd met het Lalana chakra, niet wordt gewekt, kan een ongelukkig en pijnlijk gevoel ontstaan. De nectar wordt vergif. Maar wanneer de Vishuddha en Lalana chakra’s worden gewekt, dan blijft de nectar in de vorm van geluk en gelukzaligheid. Het leven wordt een bron van vreugdevolle ervaringen, dit zou een verklaring kunnen zijn, dat de schildklier trager gaat lopen, omdat het meer energie nodig heeft, het gif te verwijderen.

Cortisol en DHEA in balans brengen, zodat cortisol demt

Cortisol, een steroïdhormoon gevormd uit HDL cholesterol, wordt aangemaakt bij elke vorm van stress, waaronder psychische overbelasting, (chronische) pijn of intensief sporten. In reactie op cortisol maakt het lichaam DHEA (dihydroepiandrosteron) aan dat de negatieve effecten van cortisol gedeeltelijk dempt.

Ajna, verbinding met het derde oog en pijnappelklier

Betekent: Besturingscentrum en bevindt zich in de klieren die het volledige endocriene systeem regelen. Het derdeoogchakra, in de pijnappelklier, is verantwoordelijk voor hogere wijsheid en helderziendheid. Het limbisch systeem betrokken bij herinneringen en emoties, eetlust en intimiteit.  Aangestuurd door o.a. de hippocampus, amygdala , hypothalamus en controleren de neurotransmitters noradrenaline, serotonine en dopamine. Ingedeeld 3 delen: het reptielenbrein, het limbisch systeem en de neocortex. Het reptielenbrein zorgt ervoor dat we kunnen overleven bij vlucht en vecht situaties en behoed ons voor gevaar en houd alle mogelijkheden om te overleven in de gaten, dit door het overlevingsinstinct. 

Manas, het centrum van je instinct

Betekent: geest. Het chakra bevindt zich in het bovenste deel van het ajnachakra en is het centrum van het onderste mentale vermogen: instinct, indrukken en gewoonten. Volgens de yoga-filosofie heeft de menselijke geest 16 dimensies, die in vier categorieën zijn ingedeeld: buddhi, manas, ahamkara en citta. Als manas niet goed gecoördineerd is met buddhi, en / of we hebben niet de gewoonte om naar buddhi te luisteren, dan krijgt manas zijn instructies ergens anders vandaan, omdat manas zelf geen beslissingen kan nemen. Dit kan verwarrende situaties teweeg brengen, zoals continu om zoete, koolhydraatvolle of vette gerechten vragen.

Indu, aan de voorkant van het hoofd

Betekent: Maan. Het chakra bevind zich in het voorste deel van de hersenen en is de zetel van het verstand en de geest. ❶a. Dit Chakra ligt onder de cowlick = kuif, die de meeste mensen hebben op de achterkant van hun hoofd. Anatomisch bevindt het zich waar de botten van de rug en zijkanten van de schedel samenkomen. De richting van de stroom kosmische energie die in het chakra stroomt, is op dit punt heel duidelijk te zien. Sommige mensen hebben twee cowlicks, wat wijst op het bestaan van twee energiecentra. Deze mensen bezitten vaak uitzonderlijke vitaliteit en creativiteit, maar aan de andere kant kunnen ze ook geneigd zijn tot hyperactiviteit en extreme nervositeit. ❶b. Haar op de achterkant van het hoofd groeit meestal in een cirkelvormig afgeplat patroon vanaf een centraal punt

Nirvana, de oplossing, verzwakte ego

Betekent: Oplossing. Het chakra bevindt zich aan de bovenkant van de hersenen en wordt geassocieerd met de vernietiging van van het ego. Nirvana in het boeddhisme is ‘het stillen van de geest, het beëindigen van verlangens en het handelen’, daar voor in de plaats komt rust. Stilstaan, niets doen, wordt vaak gezien als saai of ongezellig en het knaagt aan je schuldgevoel, want je brengt niet voldoende tijd met iemand door, jij bent ook altijd moe, wordt al snel gezegd. Tot lichaam en geest ons laten weten, het de huidige tempo niet meer vol te kunnen houden.

Guru, leraar, verdrijft onwetendheid

Betekent: Licht/donker of leraar. Het chakra bevind zich boven jouw hoofd in het onderste gedeelte van het sahasrara chakra en is het centrum waarin goddelijk licht de duisternis van de onwetendheid verdrijft. is een Sanskriet term voor een “leraar, gids, , of engel” van bepaalde kennis of vakgebied.  In het Sanskriet betekent guru letterlijk verdrijft van de duisternis. Traditioneel is de goeroe een gerespecteerde persoonlijkheid, waarbij de goeroe fungeert als een “creatief coach, die helpt waarden te vormen, ervaringskennis deelt, letterlijk door het leven geleerd, het is een inspirerende bron en die helpt bij de spirituele ontwikkeling van een mede broeders en zusters.

Sahasrara, lotus, centrum van verbintenis

Betekent: Duizendvoudig. De duizendbloemige lotus boven jouw hoofd is het centrum van goddelijke verbintenis, eenwording en verlichting. Volgens het Tantrisme (Shaktisme) zijn er acht in plaats van zeven chakra’s en hierin is Sahasrara het achtste chakra en is Bindu een extra, zevende chakra. Sahasrara bevindt zich boven de kruin en hangt samen met spiritualiteit en verlichting

Bindu, oneindig geconcentreerde energie

Betekent: Punt. Het bevindt zich in het bovenste gedeelte van het shasrara chakra en is het centrum van oneindig geconcentreerde energie, de bron van waaruit de gehele energiesysteem ontspringt. In de meeste Yoga boeken wordt de Bindu Chakra niet genoemd, maar in Tantra Yoga wordt veel belang gehecht aan de helende en verjongende effecten van deze Chakra. Terwijl dit energiecentrum “slaapt” is het vergelijkbaar met een stip, maar wanneer ontwaakt begint zijn energie te stromen of te “druppelen”. De Bindu Chakra produceert werkelijk verbazingwekkende effecten. Het is een “gezondheidscentrum” dat zorgt voor een verbeterde fysieke, psychische en spirituele gezondheid en daarom een waardevolle hulp is bij onze spirituele reis. Het helpt ook om onze emoties te kalmeren en brengt harmonie en een gevoel van welzijn. Met behulp van deze Chakra zijn we in staat om honger en dorst te beheersen en ongezonde eetgewoonten te overwinnen.