Hormonale disbalans en het endocriene systeem

Hormonen zijn overdrachtsstoffen en hebben een uitwerking op alle organen, de hormoonklierafscheiding kan zowel aanzetten als afremmen. De boodschappersstoffen  worden vervoerd door het bloed en via zenuwbanen afgeleverd op plaatsen waar actie of rust nodig is. Bij een stresssituatie gaat cortisol aan en het immuunsysteem moet dan even wachten, het hoofd schreeuwt om hulp aan darmbuizensysteem. Er zijn voedingsvetten en eiwitten nodig, voor energie en cel-herstel.

Hormonen, cortisol, DHEA, HPT as, HPA as, snel werkende schildklier, langzaam erkende schildklier

Het controlesysteem van endocriene klieren werkt als een telefoonnetwerk

Mannen en vrouwen kunnen last krijgen van een hormonaal disbalans, zoals oestrogeendominantie, testosteronuitval, adrenalinetoename, insulinemoeheid en hypofyse-uitval. Het communicatiesysteem is verantwoordelijk voor emotiebeleving, denkpatronen, gevoelsbelevingen, gezichtsvermogen, discussievermogen, smaakbeleving, reukvermogen, motivatiebeleving, genotswaarwording. Het emotieregelcentrum controleert de neuro-overdrachtssignalen. 

Het controlesysteem is een soort telefoonnetwerk, het krijgt "geen gehoor" bij een migraineaanval

Het controlesysteem van de endocriene klierennetwerk, werkt als een telefoonnetwerk aangaande het neurotransmittersysteem, het regelcentrum zorgt vooral voor terugkoppelingen. Het hersengebied checkt de noradrenalinehormoon en de serotoninestof, een serotoninetekort kan leiden tot een slecht humeur of een migraineaanval.

Als er een blokkade in het hormonale netwerk zit

Hormonen worden afgescheiden door verschillende klieren en organen, waaronder de schildklier, bijnieren, hypofyse, eierstokken, testikels en alvleesklier. Epitheliale cel-groepen controleren het hormoonniveau van de synaptische blaasjes die door hormoonklieren worden afgeven en door de bloedvatenstelsel circuleren. Een hormoondisbalans van één of meerdere controle stoffen, kan hormoonschommelingen veroorzaken, wat bij de erfelijke ziekte MEN, multipele endocriene neoplasie voorkomt.

Plaque dat aansluit in het celweefsel kan cel-woekeringen en ontstekingen veroorzaken

Polychloorbifenylen zijn bij verbrandingsprocessen, moeilijk afbreekbaar die schadelijk zijn omdat ze als plaque kunnen aansluiten in vetweefsel en cel-woekering veroorzaken. De abnormale snelle celgroei door inflammatie kan littekenweefsel geven door het sturen van witte bloedcellen naar deze plaatsen. Deze ophopingen worden granulomen genoemd en kan op veel plaatsen optreden.

Granulomenophoping kan in de longen voorkomen, maar ook in de oren huid en gewrichten

Granulomenophoping komt vooral in de longen, lymfeklieren, huid, ogen, gewrichten en het keel-Neus-oor-gebied voor, zoals het ménière syndroom. Sarcoïdose is een zichtbare huidaandoening, het korrelig lichaamsweefsel kan ook voorkomen in de nieren en botstructuur. In het skelet kan dat tot osteoporose leiden.

Is vet slecht, NEE natuurlijk niet, als we maar onbewerkte vetten nemen voor HDL-Cholesterol en cortisol

Een vettige substantie die de lever maakt uit onbewerkte voedingsvetten, is nodig om onze huidepitheelcellen en orgaanepitheelcellen te beschermen. De lipiden bevorderen de opname van voedingsstoffen om via een transportband een veilige reis kunnen afleggen. Veel mensen zijn bang voor vet m.b.t. gewichtstoename en vervangen de volle vetten in ‘magere’ of lightproducten. We hebben juist een beetje olieachtige stof nodig voor een juiste balans in de hormoonhuishouding

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Het dagprogramma is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, zoals bij schildklier-falen, pre-diabetes, hypoglykemie en helpt bij lever, nieren en bijnier-falen. Maak de aanpassing bespreekbaar met behandelend arts, bij medicatiegebruik. Dit dagprogramma is los te koop en de eerste stap naar een bewuster welzijn.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
✔️ Opstaan➡️ Moodboard👉 Overzicht van doelenMaak gebruik van een moodboard 📰
✔️ Ontbijt,
De eerste energie voor de dag
➡️ Een doel maken👉 Het verleden
✔️ Lunch➡️Een dagboek maken
✔️ Avondeten➡️ Timemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
✔️ Pauzes➡️ Wat vermeden wordt
✔️ Slapen gaan➡️ Verwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
✔️Onderzoek, advies en begeleiding➡️• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
👉 Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;
👉 Persoonlijke ervaringen
✔️ Algemene voorwaarden➡️ Lees hier de algemene voorwaarden
✔️ Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
✔️ Pas op met zware metalen en parfum➡️ Parfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
👉 Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Stemmingswisselingen, vermoeidheid en pancreasmoeheid kan voor celzwelling zorgen

Stemmingswisselingen, vermoeidheid en koorts komen vaak voor met celweefselzwelling van het orgaanweefsel en verergert veelal rond de menstruatie. Cellen die opzwellen, zijn vele malen vatbaarder voor ontstekingen en cel-vervuiling, zoals bij hyperthyreoïdie, pancreatitis, leververvetting en hersenvliesontsteking.

Wat is het endocriene systeem?

Het endocriene-netwerk zorgt dat hormoonklieren met elkaar praten, bij erfelijke DNA-afwijkingen, kunnen er stoorpunten ontwikkelen tijdens de puberteit. Zwanger worden, stressbeheer zoals bij een burn-out of bijnieruitputting, wordt dan vele malen uitdagender controleerbaar te houden. Aan te raden is om endocrienverstorende als dioxines, PCB’s, fenolen, verscheidene pesticiden, eten van dierlijke producten als varkensvlees te beperken. Dioxine-achtige verbindingen hinderen de cel-werking.

De thymus, het lymfesysteem en het hart

De thymus zit tussen de ademhalingsorganen, de bijnierkapjes, alvleesklier, maag, de thymusklier is met het hartchakra verbonden en regelt het lymfesysteem. Als ons  innerlijke kindverdrietig is en pijn heeft, dan kunnen we erg rouwen om het verleden, door pijn in het hart. Een vergroting van de borstbeenklier kan leiden tot thymushyperplasie en is een minder bekende verschijning van de ziekte van Graves.

Stop niet zomaar met corticosteroïden en ook niet met natuurlijke bijnierextracten, bouw af

Stoppen met het langdurig gebruik van corticosteroïden, operatie aan de hypofyseklier kan leiden tot een bijnierschorsinsufficiëntie. Het lijf reageert dan op de stresssituatie, met te weinig maagzuur en een grote hoeveelheid aan histaminestoffen, om de auralevensenergie te beschermen. Aanhoudende paniek en een overactief immuunsysteem kan leiden tot burn-out en een verslechterde miltwerking.

De hypothalamus is een onderdeel van het limbische systeem

De hypothalamus, verbindt de kliergroep met ‘t zenuwstelsel en regelt de weg van de neurotransmittersoverdracht. De belangrijkste taak is om de hersenklier te vertellen om te beginnen of te stoppen bijnierschorshormonen. De keelklier staat onder controle van de tussenhersenen, het regelcentrum van de lichaamstemperatuur en de belangrijke tussenhersenklier midden in het hoofd. In de hypofysevoorkwab worden veel hormoonuitscheidingen geproduceerd, die invloed hebben op de schildklier

De hypofyse stuurt de schildklier aan en zorgt er zo voor dat de hormonen terechtkomen in het bloed

Via het bloed bereikt het schildklierhormoon alle lichaamscellen en wordt de hypothalamus-hypofyse-schildklier-as genoemd, ook wel de HPT-as. De hoeveelheid keelklierhormoon in het rode vloeistof en weefsels wordt steeds ‘gemeten’ door de hypothalamusklier. De stofwisseling zet bewust de T3 een tandje lager om ook de totale stresssituatie te verlagen. De pijnappelklier is de hoofdklier en maakt gebruik van informatie die het krijgt van de hersenen en verteld als manager de actievermogen.

Hypothyreoïdie, als de schildklier het schakelen van de hersen-darm-as trager maakt

De schildklier is een schakelcentrum tussen darmen en hoofd, het toestemmingsorgaan controleert op stress, overvolle glucosecellen, bacteriën en virussen, deze controlepost kijkt of er voldoende energie is om spijsverteringsprocessen volledig af te ronden. Bij energieverlies kunnen auraenergie-cellen snelheid verliezen, waardoor het lymfatisch en bloedcirculatiesysteem langzamer gaan functioneren
Functie schildklier hormonenVoelbaarBloedonderzoekRecepten en weetjes
In de bloedbaan is +/- 80% T4, 16% T3 en 4% T1 en T2Schildklier TSH, Vrij T4 en FT3 💉 BloedonderzoekParanoten
T3 heeft een aanwezigheid van +/- 1,3 dagenTekort T3 betekent energieverlies. T3 heeft een aanwezigheid van +/- 1,3 dagen💉 Bloedonderzoek schildklierfunctiese T3 (rT3) Venkel
T4 is ongeveer 6 dagen aanwezig in het bloedT3 kan T4 in het niet functionele rT3 omzettenCourgette
Het enzym 5-deïodinase, dat T4 in T3 omzet, is selenium afhankelijk en doet zijn werk vooral in lever en nierenRode bieten
rT3 stijgt bij stress en ondervoedingMilt, burn-out, stress, depressie en PTSS
Meer informatie
Pas op met koffie
Als Thyroxine bindend globuline (TBG) uit balans is, kan het zijn dat testosteron en oestrogeen uit balans zijn. Oestrogeendominantie, verminderde progesteron

Informatie oestrogeendominantie
Voetverzorging
Oestrogeen dominantie


Blaas en prostaat, informatie voor mannen

a. Testosteron kan de hoeveelheid TGB verlagen;

b. Oestrogeen kan het TGB verhogen;

c. Beide kunnen leiden tot symptomen van een traag werkende schildklier
Testosteron uit het bloed meten
Informatie bloedonderzoek
Gewicht en energie
Pas op met Gluten bij schildklier problemenGlutenvrij dieet
Het Gluten eiwit lijkt op heel veel op het schildklier weefsel en kan zorgen voor een overactieve immuunsysteem
Voor glutenallergie worden 2 testen gedaan in het bloedonderzoek

Informatie bloedonderzoek
Recept wortel 🥕 wraps zonder gluten
Glutenallergie en schildklierverbinding
Meer informatie
Een ‘lekkende darm syndroom is de aandoening van de darmen waarbij de opname en het transport van voeding en voedingsstoffen verstoord is.
Indicatietest lekkende darm slijmvlies

Glutenvrij brood 🍞 bakken

De hypofyse controleert de werking van een aantal hormoonproducerende klieren

Het hersenaanhangsel maakt groeihormoon, prolactine, die helpen moeders borstvoeding te maken. Een luteïniserend hormoonproces, dat oestrogeen bij vrouwen en testosteron bij mannen beheert. Stress in de hersenen door ontstekingen in en rondom de mastcell, zet CRF aan in de amygdala om het ACTH af te geven en stimuleert de cortisolafscheiding. In tegenstelling tot aldosteronafscheiding door de zona glomerulosa, dat speelt een belangrijke rol  bij het onderhoud van kalium en vochtbalans

Mastcellen worden gevonden in de met vloeistof gevulde ruimte rond bepaalde vasculair gebieden rondom verschillende organensystemen. Cytokinen zijn boodschapperscellen en zetten celkernweefsel aan tot kopiëren en zorgt voor de ontwikkeling en de bestrijding van ziekten. Beschadigende pro-inflammatoire interleukinen  worden in verband gebracht met de ontwikkeling van auto-immuunziekten. Zoals bij reuma, fibromyalgie, artritisdiabetes, en tandvleesaandoeningen

Mond, gebit en tandvlees

Als het lichaam ziek is, dan kunnen er gaatjes of bloedend tandvlees ontstaan. Het gebit wordt beschermd door ons speeksel, maar omdat heel veel mensen witmeelproducten en suiker eten, is ons speeksel vaak van minder goede kwaliteit en raakt onze mondflora uit balans. Van nr. 11 tot 28 de tanden boven in de kaak, De getallen vanaf 31 t/m 48 onder in het onderste gedeelte van het gezicht
Soort tand + nr.OrgaanVerzorgingOverige informatie en tips
11. Grote rechter boventand➩ Nieren en blaas✅ Drink voldoende vocht
✅ Pas op voor zout
📌 Onderzoek nieren
12. Kleine rechter boventand➩ Nieren en blaas✅ Drink voldoende vocht
✅ Pas op voor zout
13. Rechterbovenhoektand➩ Galblaasfunctie
➩ Lever
✅Eet onbewerkt vet📌 Bloedonderzoek💉
14. Eerste kleine rechter boven kies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Voorkom obstipatie
✅ Stuitchakra, kleur rood
➡️ Kokosolie kan helpen
15. Kleine rechter boven kies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Voorkom obstipatie
✅ Stuitchakra, kleur rood
➡️ Tandpasta met Aloë Vera
16. Rechter boven kies➩Maag
➩ Milt, spijsverteringsklachten
✅ Teveel maagzuur
✅ Balans tussen stress en rust
17. Tweede grote rechter boven kies➩Maag
➩ Milt, spijsverteringsklachten
✅ Teveel maagzuur
✅ Balans tussen stress en rust
📌 Bloedarmoede (hemoglobine, Hb)
18. Verstandskies➩ Hart
➩ Darmen
✅ Voorkom Pre-diabetes
21. Grote linker boventand➩ Nieren en blaas✅ Drink voldoende vocht
✅ Pas op voor zout
22. Kleine linker boventand➩ Nieren en blaas✅ Drink voldoende vocht
✅ Pas op voor zout
23. Linker bovenhoektand➩ Galblaasfunctie ✅Eet onbewerkt vet
24. Eerste kleine linker boven kies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Voorkom obstipatie
✅ Stuitchakra, kleur rood
25. Tweede kleine linker boven kies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Voorkom obstipatie
✅ Stuitchakra, kleur rood
26. Eerste grote linker boven kies➩Maag
➩ Milt, spijsverteringsklachten
➩ Schildklier
✅ Teveel maagzuur
✅ Balans tussen stress en rust
✅ Pas op met Gluten
27. Tweede grote linker boven kies➩Maag
➩ Milt, spijsverteringsklachten
➩ Schildklier
✅ Teveel maagzuur
✅ Balans tussen stress en rust
✅ Pas op met Gluten
28. Derde grote linker boven kies (=verstandskies)➩ Hart
➩ Darmen
✅ Voorkom Pre-diabetes
31. Eerste linker ondertand➩ Nieren en blaas✅ Drink voldoende vocht
✅ Pas op voor zout
32. Tweede linker ondertand➩ Galblaasfunctie ✅ Drink voldoende vocht
✅ Pas op voor zout
33. Linker onder hoektand➩ Galblaasfunctie
➩ Lever
✅Eet onbewerkt vet
34. Eerste kleine linker onderkies➩Maag
➩ Milt, spijsverteringsklachten
➩ Alvleesklier
✅ Teveel maagzuur
✅ Balans tussen stress en rust
✅ Eet verteerbaar voedsel
35. Tweede kleine linker onderkies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Teveel maagzuur
✅ Balans tussen stress en rust
✅ Eet verteerbaar voedsel
36. Eerste grote linker onderkies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Voorkom obstipatie
✅ Stuitchakra, kleur rood
37. Tweede grote linker onderkies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Voorkom obstipatie
✅ Stuitchakra, kleur rood
38. Derde grote linker onderkies, verstandskies➩ Hart
➩ Darmen
✅ Voorkom Pre-diabetes
41. Grote rechterondertand➩ Nieren en blaas✅ Drink voldoende vocht
✅ Pas op voor zout
42. Kleine rechterondertand➩ Galblaasfunctie ✅ Drink voldoende vocht
✅ Pas op voor zout
43. Rechter onder hoek tand➩ Galblaasfunctie
➩ Lever
✅Eet onbewerkt vet
44. Eerste kleine rechteronderkies➩Maag
➩ Milt, spijsverteringsklachten
✅ Teveel maagzuur
✅ Balans tussen stress en rust
45. Tweede kleine rechteronderkies➩Maag
➩ Milt, spijsverteringsklachten
✅ Teveel maagzuur
✅ Balans tussen stress en rust
46. Eerste grote rechteronderkies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Voorkom obstipatie
✅ Stuitchakra, kleur rood
47. Tweede grote rechteronderkies➩ Longen
➩ Dikke darm
✅ Voorkom obstipatie
✅ Stuitchakra, kleur rood
48. Derde grote rechteronderkies, verstandskies➩ Hart
➩ Darmen
✅ Voorkom Pre-diabetes
🔎 Onderzoek ✔️ Indicatietesten en Analyse➡️ Kokosolie kan helpen➡️ Tandpasta met Aloë Vera

De epifyse maakt melatonine die helpt ons voor te bereiden om te gaan slapen en wordt met name geproduceerd in steelvormig hormoonkliertje. Om de nacht goed te kunnen doorkomen is licht en voedzame voeding nodig. Ouder worden, overgewicht en roken kunnen de aanmaak van het melatoninehormoon tegengaan. IJzer is zeer belangrijk voor de aanmaak van neurotransmittersslaaphormonen, zoals dopamine en serotonine. Bovendien voorkomt de serotonineafscheiding pijnklachten.

Slapen en energie, de tijdstippen vertellen iets over onze gezondheid

Het tijdstip waar we wakker liggen of wanneer we overdag geen energie hebben, zou kunnen wijzen naar een orgaandisbalans, de tijdzones waar emoties zijn opgeslagen. In een timemanagement programma heel goed te gebruiken, wanneer er onderzoek of analyse gedaan moet worden, zo kunnen zelf de verbeteringen volgen of opsporen
Tijd wakker liggenOnbalans orgaanSpiritueelOverige informatie
⚠️ 1.00 ⏰ 3.00✅ Lever📌 Projectie📌 Lever ontgiften + 1 consult € 91,66
✅ Timemanagement als speurtocht
⚠️ 3.00 ⏰ 5.00👉 Longen📌 Rouwen om het verleden📌 Koolmonoxide-Hemoglobine bloedonderzoek
✅ Onderzoek, begeleiding, analyse en advies
⚠️ 5.00 ⏰ 7.00✅ Dikke darm📌 Schuldgevoel
📌 Lactose-intolerantie
📌 Lactose Intolerantie DNA onderzoek
⚠️ 7.00 ⏰ 9.00✅ Maagproblemen📌 Maagzuur te weinig en stress
⚠️ 9.00 ⏰ 11.00✅ Verteringsproblemen📌 Trauma en burn-out📌 Neurotransmitter Analyse
⚠️11.00 ⏰ 13.00✅ Hart 📌 Cholesterol test
⚠️13.00 ⏰ 15.00✅ Dunne darm📌 Slijmvliesanalyse
⚠️17.00 ⏰ 19.00✅ Nieren📌 Bloed- en urineonderzoek nieren
⚠️19.00 ⏰ 21.00✅ Bloedsomloop📌 Rode Chakra
⚠️15.00 ⏰ 17.00✅ Blaas

Een gezond gewicht en vetmetabolisme

Het slaap-bevorderende melatoninehormoon is betrokken bij het biologisch ritme van de lichaamstemperatuur, slaap en energie. Het regelhormoonsysteem organiseert de cel-reparatie en cel-renovatie, gedurende de nacht en regelt de doorbloeding van organen, en immuun activiteit. Regelt de vetmetabolisme en gewicht, waarbij slaapgebrek slaapgebrek de vetstofwisseling verminderd.

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

De schildklier regelt hartslag, bloeddruk, energiestofwisseling en temperatuur

De thyreoïde-keelklier maakt schildklierhormonen, die de stofwisseling controleren, onvoldoende hormoonafgifte kan voor schildklierproblemen zorgen, genaamd hypothyreoïdie. De spijsvertering gaat in spaarstand en kan dus langzamer gaan lopen, waardoor de hartslag en temperatuur vertraagt. De bloeddruk daalt en er zou obstipatie kunnen ontstaan, Het serotonineniveau is voor 90% actief in het maag-darmkanaal, uit dit aminozuur worden ook antistoffen gebouwd.

De ontlasting indicatie wijzer, hoe ziet onze ontlasting eruit

Er zijn veel mensen zijn die een ongezonde stoelgang hebben, denken dat er niets aan de hand is omdat ze niet iets anders gewend zijn en gebruiken wellicht al jaren medicatie. Een gezonde spijsvertering, bevat voldoende vezels bacteriën en vocht en als men obstipatie heeft of diarree, kan dit leiden tot traumatische ervaringen. Buiten het trauma is het noodzakelijk om de afvoerbuis schoon te houden, zodat afvalstoffen niet in de bloedbaan komen en daar organen als het hoofd ziek maken.
Soort ontlastingMogelijke gevolgenMogelijke oorzaken en oplossingOnderzoek en indicatieBloed onderzoek
❶ Losse stevige keutels,(Moeilijk uit te scheiden), dit type ontlasting heeft het langst in de darmen gezeten.

Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult
Het is zeker dat aan constipatie geleden wordt, waarschijnlijk uitdroging is ontslaan, vol zit met gifstoffen, wat pijnklachten veroorzaakt en een tekort aan neurotransmitters tot gevolg kan hebbenDit is de meest voorkomende ontlasting bij mensen met een ongezonde levensstijl of een stressvol leven
Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult
Onderzoek naar wat er gegeten wordt

Indicatietest Pre-diabetes
Indicatietest neurotransmittersNeurotransmitters Totaal (RP Urineonderzoek) hormonen uit urine
❷ Worstvormig maar klonterig - houd in gedachten het rode lichtje dat je ziet branden in de auto, als het oliepeil te laag is

Verstopping EHBO, Voedingslessen
Dit type ontlasting geeft aan dat je aan constipatie lijdt en dat je misschien uitgedroogd bent, houd in gedachten het rode lichtje dat je ziet branden in de auto, als het oliepeil te laag is, er is een een wijziging van levensstijl nodigTe weinig vet, vezels, vocht en beweging
Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult

Lichaam bestaat uit veel vocht

Te weinig HDL Cholesterol, de wasachtige, vettige substantie die de lever maakt uit onbewerkte voedingsvetten

Genoeg bewegen of sporten kan gewichtstoename helpen voorkomen en helpen bij het verlagen van LDL cholesterol en betere ontlasting

Voorkom darmklachten met vezels
Onderzoek, begeleiding, analyse en adviesVet/vertering (kwantitatief) uit faeces kurzel code: FETTST
❸ Worstvormig, met barstjes aan de buitenkant -normale ontlastingDit type ontlasting, wordt als gezond gezien en is normale ontlasting
❹ Als een worst of slang - normale ontlastingGlad en zacht, dit type ontlasting, wordt als gezond gezien en is normale ontlasting
❺ Zachte keutels met duidelijke randen - mogelijk risico voor darmziekteDit type ontlasting, wordt gezien als zachte diarree en is ook een mogelijk risico voor darmziekte, als de ziekte van Crohn en Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking

Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking

Ziekte van Crohn
Gliadine IgA en IgG Onderzoek
❻ Papperige uitscheiding, is zacht - Kleeft in de WC pot - mogelijk problemen met vertering van vettenPlakkerig en niet goed gevormd. De ontlasting blijft aan de wc pot plakken en je moet meerdere malen wc papier gebruiken bij het afvegen. Mogelijk kan het ook een teken zijn, dat vetten niet juist verteren en er problemen zijn met de gal. De ontlasting kan in een brij naar buiten komen, maar ook in meerdere kleine stukjeGalblaasfunctie - falen

Candida Albicans, parasieten, schimmelinfectie
Glutenallergie

Verstopping EHBO, Voedingslessen incl. 1 consult
Lever/galblaas ALAT, ASAT, bilirubine, alkalische fosfatase
❼ Waterig, geen vaste stukjes helemaal vloeibaar - mogelijk een bacteriële darmaandoening of besmetting met parasietenDit type ontlasting heeft het kortst in de darmen doorgebracht. Dit kan zijn vanwege ernstige diarree vanwege een ander land bezoeken, als India of Thailand, een bacteriële of virale infectie, overgevoeligheid voor voeding, tot aandoeningen van de darmenHistamine intolerantie - mestcellen ons niet meer beschermen
Lactose - intolerantie

Colitis ulcerosa, dikke darm ontsteking
Indicatie test Candida Albicans
Candida Albicans IgA, IgG en antigeen - Onderzoek

Colitis ulcerosa en een ontredderd hoofd

Ontsteking van de dikke darm door obstipatie, ka gepaard gaan met koorts en zweervorming, waarbij soms pus en bloed via fistels afgescheiden. Colitis ulcerosa kan voorkomen met spanningshoofdpijn en juist hier wordt weer een laag serotonineserum gemeten. Het brein kan de volgende dag totaal ontredderd aanvoelen door afvalstoffen die onbeschermd in het orgaanstelsel komen.

Als de klier in de hals teveel schildklierhormonen maakt kan er (hyperthyroidisme), ontstaan, dat juist de spijservering versnelt. Het hart kan sneller gaan kloppen, de temperatuur en bloeddruk stijgt, er zou diarree kunnen ontstaan en het tegenovergestelde van de te trage schildklier, kan er op een gewichtsafname zijn, zonder dat er een programma gevolgd wordt om af te vallen. 

De bijschildklieren, zijn een set van vier kleine kliertjes achter het schildvormig kraakbeen. De hormoonklieren spelen een rol in de gezondheid van het bot en controleren de niveaus van calcium en fosfor. De Thymusklier maakt T-lymfocyten aan die infecties te bestrijden en zorgt dat de afweerfunctie paraat staat. 

Een onbalans in de sacrale chakra beïnvloedt het lymfatische systeem die betrokken is bij het immuunsysteem. Stapsgewijs kunnen er ontstekingen ontstaan door een teveel aan cytokinen, die tot verstoppingen kunnen leiden en pijn in de onderrug, heupen, benen en voeten. Deze chakrapunten zijn verbonden met vocht en het bewustzijnsniveau en kan de kans op overgewicht vergroten.

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's