Maagverkleining - Gastric bypass

Bij een gastric bypass wordt de dunne darm halverwege aan de verkleinde maag vastgemaakt en gaat er snel gewicht verloren. De definitieve maagverkleining is een ingrijpende operatie, waarbij belangrijke taken van de stofwisseling  kunnen uitvallen. Vitamine B12 kan bij een maagwandcorrectie mogelijk niet juist worden opgenomen en neurotransmitters als serotonine niet activeren. Bij een gebrek aan cobalamine werkt foliumzuur onvoldoende, waardoor homocysteïne in het bloed te hoog wordt.

Maagverkleining, Gastric bypass, darm, maag, gewicht, vitamine B12, spijsvertering, maagbeschermers, bloedarmoede, neurotransmitters, angst, slapeloosheid, longproblemen, slank, gewicht, energie, dieetprogramma, eiwitten, lijnen,

Vitamine B12 tekort en het verkleinen van de maag, voorbereiding en kennis van groot belang

In het eerste jaar worden maagbeschermers voorgeschreven, wordt  daarmee gestopt, dan kunnen er hevige pijnen ontstaan, met ernstige complicaties! Het epitheelslijmvlies moet eerst weer helen, de  ayurvedische geneeskunde kan bijdragen om de slijmvliezen weer kunnen herstellen. Maagzuurremmers zijn voor vele mensen een noodzaak, helaas is minder bekend, dat het gebruik ook kan leiden tot een  eiwitten tekort. Angst, weke delen reuma, obstipatie en slapeloosheid zijn bekende gevolgen. 

Maagzuurremming is voor veel mensen een noodzaak, blijf in overleg met een arts over de "noodzaak"

Gebruik geen medicijnen of voedingssupplementen met NSAID’S, dit kan ernstige schade aan de het al te zwakke slijmvlies aanbrengen. De pijnstillers verstoren de balans in het darmmicrobioom, waardoor er misselijkheid, verteringsproblemen, verstopping of juist diarree kan ontstaan. De voornaamste reden om de pillen niet te gebruiken, ze maken en zwakke vlies wat juist is geopereerd, nog zwakker. De slijmvorming vormt een belangrijke eerste bescherming en zet histamine in, ‘t bloedvat verwijdende stofje.

Een operatie is voorbij, maar het slanke lijf voelt niet goed

Het komt nogal eens voor dat er niet gewent kan worden aan “het slank worden”. De directe omgeving als een partner, zal ook aan de levensstijl moeten wennen, het anders eten en de metamorfose.  Na een stressvolle periode, de beslissing, de maanden of misschien wel jaren die voorbij gingen, kwam eindelijk de dag. De langgekoesterde wens zou worden vervuld en nu dat nare gevoel dat de spiegel toch heel iets anders verteld. Projectie d.m.v. zielenuitwisseling ook erg verhelderend werken en de band met een lotgenoot versterken.
Kans op stress veel groter, waardoor een burn-out kan ontstaan

De omgeving kan allerlei verhalen vertellen, die niet echt rooskleurig zijn, het doel waar voor gegaan is kan afgekeurd worden. Naast pijnlijke uitspraken, kunnen door een stresssituatie, voedingsstoffen tekort komen, waardoor een nutriëntentekort uit de botten en pezen wordt gehaald. Als de er chronische ziekten ontstaan, kan dit in een later stadium leiden tot een burn-out.

Dagprogramma, breng cortisol en DHEA in balans

Het dagprogramma is bedoeld om het reptielenbrein te resetten en zelf de leiding over het lichaam terug te nemen. Het voedingsprogramma biedt ondersteuning bij een onbalans van hormonen, zoals bij schildklier-falen, pre-diabetes, hypoglykemie en helpt bij lever, nieren en bijnier-falen. Maak de aanpassing bespreekbaar met behandelend arts, bij medicatiegebruik. Dit dagprogramma is los te koop en de eerste stap naar een bewuster welzijn.
Belangrijke tijden en infoHulpmiddelenBenodigdheden
✔️ Opstaan➡️ Moodboard👉 Overzicht van doelenMaak gebruik van een moodboard 📰
✔️ Ontbijt,
De eerste energie voor de dag
➡️ Een doel maken👉 Het verleden
✔️ Lunch➡️Een dagboek maken
✔️ Avondeten➡️ Timemanagement

Krijg inzicht in de dag, wanneer is verandering, wanneer gaat het juist niet goed
✔️ Pauzes➡️ Wat vermeden wordt
✔️ Slapen gaan➡️ Verwijzingen naar verschillende online voedingsadviezen
✔️Onderzoek, advies en begeleiding➡️• Anamnese en analyse;

• Indicatietesten
👉 Bloedonderzoek - rapportages bij huisarts opvragen;
👉 Persoonlijke ervaringen
✔️ Algemene voorwaarden➡️ Lees hier de algemene voorwaarden
✔️ Meer informatie over het DHEA en cortisol in balans dagprogramma
✔️ Pas op met zware metalen en parfum➡️ Parfumvrije deo

Tandpasta zonder fluoride
👉 Informatie over gezond tand en lage bloeddruk

Voor en nadelen van een maagverkleining / gastric bypass

Een voordeel van een maag verkleinende operatie is dat deze ingrepen levens kunnen redden van mensen met een ernstig overgewicht. Vaak verloopt een maagverkleining goed en kunnen mensen daardoor weer hun leven oppakken met een veel gezonder gewicht. Pas op! als het mis gaat, in een Facebookgroep met een paar 1000 bezoekers, hebben lotgenoten contact met elkaar. De nare gevolgen van de operatieve ingreep worden hier besproken, evenals de medicatie die steeds duurder wordt.

Elke operatie heeft risico's net zo als het steeds maar zwaarder worden

Over het algemeen kan men stellen, het is ‘t type ingreep is dat het meeste gewicht wegneemt. De handelingsmethode brengt ook de meeste risico’s met zich mee, ook jaren na een maagverkleiningsoperatie kunnen er nog problemen ontstaan. Infecties van wonden kunnen intern en extern optreden, waardoor bloedarmoede kan ontstaan, er zijn vaak kosten verbonden aan deze behandelingen. Het is aan te raden om van te voren onderzoek te doen, als het mis gaat, worden lang niet alle kosten vergoed.

Bij een maagverkleining is het drinken van vocht nog wel eens een probleem

Er kan snel te kort aan vocht ontstaan, door het dumpingsyndroom, de vroege dumpingklachten ontstaan als de maag het voedsel niet goed fijnmaalt. De gevolgen van dumping zijn buikpijn, darmklachten en hartkloppingen, wanneer de klachten gekoppeld worden aan het drinken, kan er angst en een trauma ontstaan. Het beste is om kleine flesjes overal mee naar toe te nemen, zodat er geen dorstgevoel kan ontstaan en voorkomen kan worden, dat er te veel in één keer gedronken wordt.

Controle ziekenhuis

Het traject en de begeleiding is bij elk ziekenhuis anders, de één blijft 5 jaar onder controle. Bij het verloop van de ingreep worden er een aantal zaken besproken, hoe verder, in begin om de 3 a 6 maanden en later om het jaar. Het ziekenhuis zal een verwijzing doen naar een gespecialiseerd diëtiste om nutriënten voedingstekorten te voorkomen, waarbij een sterkte wil komt kijken. 

Signaaloverdracht en neurotransmissie

Heeft een constante stroom van bloed (zuurstof) naar de hersenen. Zonder voldoende zuurstof kunnen de hersencellen niet voldoende ATP (Energie) produceren om optimaal te werken. Onder een bepaald ATP niveau kunnen hersencellen af sterven. Volwaardige vetten genereren ‘goede’ eicosanoïden, die bacteriën, virus of vuil opruimen en een goede bloeddoorstroming stimuleren. Bij dit proces, hebben we o.a. zuurstof, IJzer, vitamine C en foliumzuur
NodigVoedingMogelijke aandoeningenBloedonderzoek en benodigdheden
O2 ZuurstofBuitenlucht, IJzer, Vitamine C en FoliumzuurCOPDBloeddruk meter 📊
FE=mineraal – IJzerAppelstroop, gekookt eitje, Roggebrood, rode bietenBloedarmoedeHemoglobine, Sikkelcelziekte
Vitamine CLimoen / Citroen
Citruspers
Auto-immuunziektenVitamine C tekort opsporen
FoliumzuurBoerenkool, Orgaanvlees, Broccoli,basilicum, Broccoli kiemen🥦 cadeauset 🎁Foliumzuur en vitamine B12 te kortFoliumzuur, vitamine B11
AminozurenVis, noten, bonen, zoete aardappel, olijven en pinda'sInformatie over eiwittenNeurotransmitters urine onderzoek

Indicatietest neurotransmitters
VoedingsvettenVoorkom LDL cholesterol met wortelsPre-diabetesVitamine onderzoek met foliumzuur
Indicatietest Pre-diabetes

De champignons verteren pas na 3 dagen in de maag, mocht deze in de vouw van gespierde zak komen, kan dit tot een maagontsteking lijden. Bij lijnzaad of andere zaden die niet kunnen verteren, kan hetzelfde gebeuren, maal ze daarom eerst in een koffiemolen tot een soort van meel. Veel mensen vervangen ei door gebroken vlaszaad om bijvoorbeeld koekjes mee te bakken, dat is schadelijk voor het darmbuizenstelsel. Het slijmvliesgedeelte is al dun en bij een maagverkleining, er voorzichtigheid geboden. 

Een onbalans in de sacrale chakra beïnvloedt het lymfatische systeem die betrokken is bij het immuunsysteem. Stapsgewijs kunnen er ontstekingen ontstaan door een teveel aan cytokinen, die tot verstoppingen kunnen leiden en pijn in de onderrug, heupen, benen en voeten. Deze chakrapunten zijn verbonden met vocht en het bewustzijnsniveau en kan de kans op overgewicht vergroten.

Voeding voor de aura en chakra's

Voedselenergie wordt opgenomen via verschillende verteringsprocessen als de tong, mondholte, tandvlees en tanden en via het speeksel tijdens het kauwen van voedzaam eten. De spijsvertering begint in de mond en zo zal het via het buizenstelsel voedingstoffen afgeven en afvalstoffen afvoeren
7 chakra's en onderzoekWerkingMogelijke klachtenVoeding en overige informatie
Wortel Chakra 🟥
▶️Kleurenonderzoek
▶️Bloed
▶️Ademhaling
▶️Mogelijk lage bloeddruk▶️Voeding chakra's
Sacraal chakra 🟠
▶️Darm analyse
▶️Immuunsysteem
▶️Hersen-darm-as
▶️Uitdroging
▶️Obstipatie - diarree
▶️Voeding chakra's
Zonnevlecht 🟡
▶️Vertering analyse
▶️Vertering▶️Maagzuur▶️Voeding chakra's
Hart chakra 🟢
▶️Homocysteïne
▶️Histamine-intolerantie▶️Slijmvlies longen▶️Voeding chakra's
Keel chakra 🟦
▶️Gewicht en energie
▶️Vechten en vluchten▶️Schildklier▶️Voeding chakra's
Voorhoofd chakra 🟣▶️Neurotransmitters▶️Angst▶️Voeding chakra's
Kruin chakra ⚪
▶️Beweging
▶️Buitenlucht▶️Geestelijke kracht▶️Voeding chakra's